Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aniada pisze:Dora, ludzie którzy mówią, że krótkowłosego kota by nie wzięli, ale persa tak, nie wiedzą, co plotą. To właśnie dzięki takim poglądom tyle persów ląduje w lasach, porzuconych, niechcianych. Persy, zaraz po dachowcach, są kotami najczęściej wywalanymi na bruk. Czemu? Bo ludzie kochają puchatą kulkę, gdy jest ona u kogoś, są zauroczeni na wystawie, a gdy zabierają ją do domu, następuje zderzenie z rzeczywistością. Przede wszystkim chodzi o czesanie. Persika trzeba konsekwentnie przyzwyczajać do czesania brzuszka, pach, bo tam błyskawicznie tworzą się kołtuny. Gdy właściciel nie uczesze przez kilka dni, tworzy się kołtun, który ciągnie i sprawia ból...
http://zwierzak-w-domu.info/index.php?o ... Itemid=138
Amanda_0net pisze:Kinga w. moja Myszka też nie lubiła czesani ale odkąd mam taką nakładaną na rękę szczotkę z RC to normalnie wykłada się do góry brzychem. Jeszcze nigdy nie była tak wyczesana jak teraz...a kudłów z niej![]()
![]()
![]()
![]()
kinga w. pisze:Amanda_0net pisze:Kinga w. moja Myszka też nie lubiła czesani ale odkąd mam taką nakładaną na rękę szczotkę z RC to normalnie wykłada się do góry brzychem. Jeszcze nigdy nie była tak wyczesana jak teraz...a kudłów z niej![]()
![]()
![]()
![]()
Amanda Onet, dzięki! Tylko co to jest RC? Czy ta szczotka to rodzaj rękawicy? Kurcze, może to by było wyjście. Futro mniej, ale Kłaczek kłaczy się obłędnie. Zmienia mu się teraz okrywa z takiej farfoclowato puchatej na nieco mniej kołtuniącą i ta "wełna" wyłazi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Kasiasemba i 289 gości