130 Kotów Szczecin Prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2009 21:52

Dominikanna nadal nic 8O
ja chyba na zawlal zejde :evil:
normalnie zbankrutuje przez te poczte
nie mam pojecia do kogo jeszcze nie doszlo badz doszlo bo tylko kilka osob sie odezwalo

jak boga kocham niedlugo jade na wakacje do domu,zabieram wszystkie przedmoity na aukcje ze soba i jakby co to mama moje bedzie nadawac bo przeciez te zlodzieje cholerne na tej poczcie jak tylko zobacza stempel na znaczku to od razu kradna
boze zeby takim rece obcinac jak w krajach arabskich

zlodzieji i nierobow banda :evil: :evil: :evil: :evil: nic wiecej

w takim razie jak nadal nie dojdzie to ja nadam drugi lis ale to juz z Polandi,takze prosilabym o informacje jesli dojdzie ok

z gory przepraszam myslalam ze po swietach wszystko wroci do normy tak jak bylo wczesniej ale widze ze raczej nie ma na co liczyc :evil: :evil: :evil: :evil:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon lut 02, 2009 22:00

Nie denerwuj się! Wiem że przy bardziej wartościowej przesyłce to można dostać szału ale z mojego powodu się nie denerwuj bo mi głupio :roll:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Pon lut 02, 2009 22:04

wiecie my tu dzis mamy katastrofe naturalna
napadalo tyle sniegu ze sparalizowalo tutaj wszystko doslownie
z reguly nie ma tu zim na wyspach takze oni caly rok jezdza na letnich oponach,normalnie komedia co tu sie dzialo

pierwszy raz widzialam jak Irole zostaja dluzej jak do 18 w pracy
kazdy sie bal wyjechac do domu a poza tym zrobil sie tak gigantyczny korek ze z samego parkingu to 15 minut wyjezdzalismy

tak mnie nawet pomysl na tylul filmu wpadl
"Irlandczyk na sniegu"
ale ubaw

ale nie seryjnie masakra jesli w nocy spadnie tyle sniegu co dzis w Londynie to jest wielka szansa ze my tez nie bedziemy szli do pracy bo wszystko bedzie pozamykane i miedzy Bogiem a prawda to wcale bym sie nie obrazila :roll:
zal mi tylko tych wszystkich bezdomnych kiciasiow-mam nadzieje ze zdazyly sie gdzies biedactwa pochowac w ta okropna pogode :(

wiora

Post » Pon lut 02, 2009 22:08

wiesz Dominikanna ja to juz tak z natury mam nie umiem klamac a tym bardziej oszukiwac
i strasznie sie czuje kiedy zawodze
a jesli chodzi o bazarki to tak strasznie zawsze sie boje czy wszystko bedzie okej bo nie chce wyjsc na oszustke i kretaczke
najgorsze jest to ze oni niby daja tu jakies potwierdzenie nadania ale za przeproszeniem g....o mozna sobie z tym zrobic bo w polsce zganiaja na iroli a irole na polakow i tak w kolko wiec nie wiem juz co robic
ubezpieczenie paczki jest tutaj bardzo drogie a ja nie moge obciazac kosztami bazarkowiczow bo to nie fair a sama na dzien dzisiejszy musze kran zakrecic bo nawet nie wiem czy zasilek dostane bo cos tutaj opieka spoleczna zaczyna krecic

dlatego wydaje mi sie ze to bedzie najepsze rozwiazanie-zabrac do polski i nadawac stamtad :roll:

wiora

Post » Pon lut 02, 2009 22:11

Ja też słucham i ogladam tą straszliwą katastrofę czyli jakieś 10 cm śniegu w Anglii i Irlandii , no kto to widział, tyyle wiosennego kwiecia.../Femka.. :smiech3: /

wiora - ja na pewno pisałam że przesyłkę od Ciebie dostałam. Ale jesli ktos nie dostał to problemy mogą być bardziej po polskiej niż po irlandzkiej stronie.. niestety, u nas to ciągle norma że giną wartościowe przesyłki, ja już spotykam w internecie wiele firm które w ogóle nie mają opcji wysyłki towaru do klienta przez pocztę polską, jedynie kurierem. Kurier może dowieźć z opóźnieniem, czasem ciut uszkodzone, ale dowiezie zawsze

Z pocztą to ruska ruletka - ja jutro też idę z reklamacją na pocztę bo nie doszło do Warszawy coś co tam wysłałam...
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon lut 02, 2009 22:32

wiesz Ja-ba to juz jest normalnie jakas paranoja bo ja juz nie wiem ile jeszcze trzeba im placic zeby paczki docieraly,za znaczek to chyba jak widac za malo to powinno byc tak 10 za zanczek i 50 do reki wtedy napewno by dochodzilo :evil:

normalnie skandal,pamietam jak tvn robilo program o tym jak nas wszystkich ladnie poczta polska roluje.
normalnie brak mi slow :evil:

wiora

Post » Pon lut 02, 2009 22:35

ja juz niestety bede sie zegnac,za dlugo znow nie spalam Karolinka znow dala troche popalic
takze spokojnej nocy wszystkim zycze :D

wiora

Post » Pon lut 02, 2009 22:51

Witam Serdecznie Dziewczyny. Niedawno weszłam bo sprzątałam na działce, zaliczajac też dwa kursy do śmietnika. Chciałam wiecej nagrzać w srodku, bo pogoda dziś u nas okropna. Jest strasznie zimno i wieje okropny wiatr. Wszystko momentalnie się wychładza.Przemarzłam okropnie, zrobię trochę porządku w domu i muszę się połozyc bo, rano muszę lecieć po korpusy i do Weta. Dzis stalam poł godziny w banku za wyciągiem i do Weta niestety juz nie zdążyłam .Kociaki jednak bez pomocy nie zostały i pierwsza dawkę leku juz dzis dostały.Bartus z wielkim bólem pozwolił sobie wcisnać tabletkę do pysia. Ten lek został mi jeszcze po Róży jak ja pies napadł i miała spuchnięta łapkę.Miałam jeszcze jedną tabletke leku na kk wiec i Tuptuś dziś dostał i przy okazji miał zakroplone oczka. Dzis obejrzałam sobie dokładnie te jego oczka i wydaje mi się ze jest lepiej niz wczoraj. Tuptuś w przeciwieństwie do Bartusia wszystkie zabiegi zniósł bez oporow a wręcz sprawiał wrazenie zadowolonego.Dziś przyszla Iskierka, ale byla jakaś przestraszona i zachowywala się trochę jakby mnie nie poznawała.Nie wiem gdzie byla przez te kilka dni ale była trochę ubrudzona co zwykle jej sie nie zdarza.Niestety nadal nie ma Łapki.W czarnych koszmarach widzę jak sie lód pod nią załamał, wtedy kiedy widziałam ją po raz ostatni jak spacerowała po zamarzniętej rzece.Ciągle bardzo liczę ze wróci.Brakuje mi jej bo zawsze przychodziła razem z Iskierką.Były bardzo zżyte ze sobą a ostatnio to się taka fajna zrobiła że pozwalała mi się głaskac.Trzymam kciuki że przyjdzie.Bardzo Ci dziękuje JA-BA za zel. Napewno bardzo sie przyda. Szkoda tylko ze sobie znów kosztow narobiłaś. Wyslij tak jak Ci sie wydaje ze będzie lepiej i pewniej dojdzie.Nie wiem jak ostatnio wysyłałaś ale dostałam do rąk.Dziewczyny muszę jeszcze zrobic rozliczenie wpłat na 1 stronę za styczen takze narazie sie z Wami żegnam. :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lut 02, 2009 23:07

Iza, tamte rzeczy były wysyłane przez poczte zwykłymi przesyłkami, widać ani u mnie ani u Ciebie na poczcie łapki się nikomu nie kleją jest więc nadzieja że dojdzie.
Iza, a nie mozesz sobie w banku zrobic usługi przez internet? Bedziesz wtedy mogła na bieżąco, bez stania w kolejkach w banku, widzieć w komputerze wszystkie wpłaty, nie musisz mieć przelewów / no, chyba że gdzieś musisz wysyłać wydrukowane dowody wpłat bo tego nie wiem, a nie masz drukarki, wtedy niestety tylko okienko bankowe zostaje/. To jest naprawde wygoda, ja już prawie nie pamiętam jak się do mojego banku idzie :D :D

U nas dzisiaj pogoda też fatalna, nie jest mroźno ale ten wiatr silnu i ta wilgoć. Mąż już ósmą godzinę jedzie do Limanowej, stał pod Częstochową prawie 3 godziny z powodu strasznego wypadku który zablokował autostradę i który odebrał życie czterem osobom.

Ja też zmykam spać, rano zawołam na kawke :D
Dobranoc Obrazek
Obrazek

Ja-Ba

Post » Pon lut 02, 2009 23:56

Dobranoc :cat3:

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto lut 03, 2009 1:57

Jakie tam DOBRANOC.
Tylko nocki mam wolne na podczytywanie wątku.
A za pilne zadanie mam przeczytanie zaległych stron.
Ciekawe co było, jak mnie nie było.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Wto lut 03, 2009 8:21

zgodnie z obietnicą wołam na kawę :D
Obrazek

Ja-Ba

Post » Wto lut 03, 2009 13:58

Witam Serdecznie Dziewczyny. Wpisze się teraz bo wieczorem będe pisać rozliczenia. Wczoraj pisałam do wpół do trzeciej w nocy ale jakims cudem nie weszedł mój post i niestety cała praca poszła na marne. Wpiszę więc rozliczenie za styczeń na wątek wieczorkiem bo zaraz muszę zmykać do Kociakow. Bardzo was przepraszam. Ostatnio dosć często podczas pisania długich postow rozłącza mi sie net i może to jest przyczyna ze wiadomość gdzieś znika po powtórnym połączeniu.Poniewaz wieczorem będe chciala jeszcze umieścić jakieś zdjęcia to bardzo proszę o podniesienie wątku w miare Waszych mozliwosci.Z góry muszę Was też przeprosic że w czasie kiedy dojdzie akcja sterylek, będe rzadziej na wątku i z tego wzgledu też bardzo proszę o wyrozumiałosć.Muszę jeszcze dzis napisać podanie do TONZ bo liczę na bardzo wazną sprawe ale nie chce narazie zapeszać.Bardzo proszę Dziewczyny o opiekę nad watkiem podczas mojej nieobecnosci. Postaram się oczywiście odpowiadac na wszystkie Wasze posty i sugestie. JA-BA jesli chodzi o usługę bankowa przez Net to oczywiscie wszystkiego sie dowiem. Za jakis czas i tak konto będzie zmienione wiec faktycznie będzie to dla mnie pewne udogodnienie. Musicie wziąsć poprawke ze narazie wszystkiego się ucze i pewne rzeczy zajmują mi trochę wiecej czasu niż Nifredil ktora swietnie wszystko robiła. Oprocz tego jak wiadomo mam jeszcze do ugotowania, do rozwiezienia jedzonko, zawsze robote w domu i niestety piece bo zima nadal nie chce odejsć. Będzie lepiej ale musimy jeszcze poczekać. Obecnie juz widać ze dzien jest prawie wydłuzony o godzine wiec jeszcze trochę a bedzie juz lzej. Pozdrawiam Was Serdecznie Dziewczyny. Wieczorem postaram sie wstawic rozliczenie i jakbym Kogoś pominęła to proszę zgłaszać :wink:

iza71koty

Post » Wto lut 03, 2009 14:02

NOT pisze:Jakie tam DOBRANOC.
Tylko nocki mam wolne na podczytywanie wątku.
A za pilne zadanie mam przeczytanie zaległych stron.
Ciekawe co było, jak mnie nie było.
Witam NOT Bardzo się cieszę że czytasz. I że jesteś tu z Nami. Podanie juz piszę. :wink: Cieszę sie że kociaki się podobają :wink: Ja też uważam że sa śliczne.Widzę ze kicia Weteranka dobrze sie trzyma. Taki wiek to piękny wiek. Nie wiedziałam co to jest skopiowanie uszka ale teraz juz wiem ze chodzi o naciecie uszka tak?Pozdrawiam Serdecznie :wink:

iza71koty

Post » Wto lut 03, 2009 16:21

Iza
jeśli masz problemy i netem i tracisz z tego powodu długie posty, może lepiej bedzie jak będziesz je pisała w wordzie, po prostu jak list, a potem dopiero, po napisaniu, skopiujesz go i wkleisz na forum w odpowiedzi. Wtedy nic Ci nie ucieknie. Można też ew. już po napisaniu, zanim klikniesz "wyślij", skopiować sobie napisany post. W razie wpadki z netem mozesz go potem jeszcze raz wkleic.

Iza, wyslalam dzisiaj ten zel o ktorym pisalam wczesniej, poszedl dzis po poludniu listem zwyklym. Mam nadzieje ze otrzymasz go do piatku.
Obrazek

Ja-Ba

[poprzednia][następna]