Oto kilka ekspresowych MEGA bazarków, których cel jest jeden:
zbieramy pieniądze na wydruk kolorowych plakatów i ulotek do Akcji Sterylizacjii 2009, którą nasza fundacja organizuje w woj. dolnośląskim.
Akcja organizowana jest już po raz 10 w Polsce i polega na obniżeniu cen zabiegów kastracji kotów i psów w marcu przez lecznice, które przystąpią do akcji. Nasi Wolontariusze już zaczęli odwiedzać lecznice zachęcając lekarzy do udziału. Cel akcji – wiadomo – propagować sterylizacje, uświadamiać ludzi dlaczego rozmnażanie nierasowych zwierząt jest niewłaściwe, w tym roku za cel postawiliśmy sobie też „nauczyć myśleć dalekowzrocznie“ – stąd oprócz tradycyjnego plakatu „Fakty-Mity“ pojawiły się dwa drzewkowe plakaty Koty i Psy autorstwa naszej nowej Wolontariuszki:
Plakaty wyglądają tak: (po kliknięciu większy rozmiar)

Projekt graficzny powyższych plakatów został zaczerpnięty z projektu plakatu "Sterylizacja jest potrzebna", którego autorem jest agencja reklamowa GRROW. Za udostępnienie projektu bardzo dziękujemy!
oraz

Ulotkę możecie pobrać tutaj: Pobierz ulotkę Akcji Sterylizacji 2009
Ulotkę opracowałam ja, inspiracją dla mnie była ulotka Stowarzyszenia ARKA z Warszawy, która od lat była wykorzystywana podczas Akcji Sterylizacji.
Potrzebujemy z grubsza licząc jakiś 1000zł żeby to wydrukować. Będzie to wieszane i rozkładane w lecznicach, w sklepach, w tramwajach i autobusach MPK (jeśli nie dostaniemy możliwości reklamy w MPK za darmo to dodatkowo 23zł/mies za 1 plakat, więc kasy będzie trzeba jeszcze więcej…)
Tak więc powstał ten bazarek, z rzeczy mi niepotrzebnych, nietrafionych prezentów, fantów ofiarowanych przez znajomych i znajomych znajomych na ten właśnie cel. Zamiast na Allegro czy w kuble – ląduje na Kocim Bazarku bo może przyda się komuś a przy okazji kotom, każda złotówka, którą ofiarujecie za te rzeczy będzie przeznaczona na sfinansowanie wydruku materiałów promujących tę pożyteczną akcję, więc hojność z licytacji fantów lub wręcz darowizny bez licytacji mile widziane. A jeśli coś zostanie po opłaceniu wydruku – pójdzie na same zabiegi sterylizacji.
Oprócz tego, jeśli ktoś chce pomóc nam w zbieraniu kasy na ten cel, to bardzo dużą pomocą będzie podlinkowanie tego wątku w swoim podpisie, aby trafiło tu jak najwięcej osób.
Przeczytaj dokładnie zasady mega-bazarku to nie będzie nieporozumień.
Zasady ogólne organizacyjne:
Bazarek nie bez powodu jest:

Fanty na bazarku pogrupowałam w 6 grup tematycznych, każdą umieszczam w osobnym poście żeby łatwo było się połapać. Dla łatwiejszej orientacji i przeglądania linki do tych grup-postów macie poniżej:
A Książki i albumy, płyty CD i DVD
B Ozdoby do domu, wystrój wnętrz
C Sex-zabawki na wesoło

D Remontowo-łazienkowo
E Elektroniczne, komputerowe itp.
F Pozostałe fanty

Zasady dotyczące licytowania:

Zasady dotyczace wysyłki oraz wpłat darowizn:

Fundacja For Animals o/Wrocław
33 1370 1170 0000 1706 4855 2201
Bank DnB Nord (dawny bank BISE)
oddz. w Łaziskach Górnych
filia nr1 w Mikołowie
Plac Karpeckiego 3
43-190 Mikołów

Wysyłka-ekspress dla kup-terazujących: po uplynieciu pierwszy 24h na kupowanie Kup Teraz macie kolejne 24h na wplate i doslanie mi potwierdzenia na Lena@foranimals.org.pl, a ja 24h na zapakowanie i wyslanie czyli wysylka bedzie do 48h po zakończeniu pierwszej doby bazarku (mozna zrezygnowac z tego terminu i dostac rzeczy w pozniejszym jesli sie chce). Czyli wysylka pierwsza w czwartek 5 lutego 2009.
Wysyłka 1: po zakończeniu bazarku macie 3 dni na wpłatę a ja na pakowanie, potem wysyłka czyli druga wysyłka czwartek 12 luty 2009
Wysyłka 2 (dla spóźnialskich z rożnych względów): kolejna wysyłka po kolejnych 7 dniach czyli czwartek 19 luty 2009. Proszę w miarę możliwości z niej nie korzystać.
Odbiór osobisty we Wrocławiu: Plac Grunwaldzki – codziennie do ok.15 lub Zakrzów wieczorami
W powyższych terminach wysłane zostaną tylko te fanty, za które darowizna znalazła się już na koncie fundacji (do wieczora poprzedzającego wysyłkę a nie do dnia wysyłki!) . Z tego względu:
- BARDZO WAŻNY jest opis przelewu, który ma być „darowizna – KB nick“
- jeśli chcesz dodatkowo ułatwić nam życie wyślij potwierdzenie dokonania przelewu wygenerowane ze swojego banku na email Lena@foranimals.org.pl w temacie maila napisz „KB nick – wplata“
Jak widać zależy nam na ekspresowym bazarku i ekspresowych wpłatach – bo wydatki na wydruk będziemy musieli ponieść już bardzo niedługo.
Jako zakończenie bazarku liczy się godzina z tego mojego pierwszego posta, nawet jeśli godzina w postach z opisem przedmiotów będzie późniejsza.