Mój ukochany Jerzyk pobiegł do Anielki...['] Śpij kochanie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob sty 31, 2009 23:26

:ok: :ok: Jerzyk zdrowiej nam
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lut 01, 2009 10:51

doberek :1luvu:

za Jerzyka !!!!!!!
:ok: :ok: :ok:

Charleta

Od: Śro gru 10, 2008 20:26

Post » Nie lut 01, 2009 12:13

Wlasnie wrocilismy od weta. W drodze do gabinetu Jerzyk zrobil piekna, duza koopke (troche luzna i bardzo "aromatyczna"). To znaczy, ze je! Podobno 80g puszki, ktore wczoraj zjadl to duzo!!! Dzisiaj tez juz troszke zjadl, ale malutko bo to inna puszeczka byla (zaraz jade do sklepu po nastepne od wczoraj ulubione).
Wetka z Konstancina napisala, ze jezeli Jerzyk nie chce jesc to znaczy, ze ma nudnosci i mozna podac Cerenie lub Metocopramid (przeciwwymiotne), a przeciw owrzodzeniu przelyku Famotidine lub Ranitidine.
A wet przypisal Fortekor 5- pol tabletki na noc.
Jerzyk jest juz silny, tak stwierdzil wet po protestach kocia zwiazanych z podlaczeniem kroplowki. Spaceruje po domku i przytula sie ile wlezie, a potem sobie spi. Kocham go tak bardzo, ze nawet pisac smiesznie...

Jutro wielki dzien- badanie krwi, ktore wykaże czy nerki Jerzyny reaguja na leczenie. Blagam o kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje, za wsparcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za kazda ciepla mysl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie lut 01, 2009 12:18

Ciepłych myśli ma Jerzyk bardzo dużo.Czekamy na dobre wieści.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 01, 2009 12:18

Asiu- :ok: :ok: :ok: :ok: nieustające za Jerzyka-będzie dobrze-zobaczysz!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lut 01, 2009 12:20

Jerzyk może być pewien i naszych ciepłych myśli :1luvu: i mocno trzymanych kciuków :ok:

TMEJ

Od: Pt kwi 27, 2007 11:51

Post » Nie lut 01, 2009 12:21

:ok: i intensywne poniedziałkowe myślenie pozytywne gwarantujemy :D

PS. ale Ci zazdroszcze tej kupy :lol:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Nie lut 01, 2009 12:27

Jerzyku zdrowiej chlopie :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lut 01, 2009 12:36

Trzymam kciuki za Jerzyka :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lut 01, 2009 12:43

:D

dobrze się dzieje!!!!!!! :dance:

ciepłych, dobrych myśli będziecie mieli full :D :D

Jerzynek, twardy chłopak się nie daje :D

za Ciebie i zucha Jerzynę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:1luvu:

Charleta

Od: Śro gru 10, 2008 20:26

Post » Nie lut 01, 2009 13:03

EEEE Asiu, będzie dobrze
jak chłopak wtrzącha to już jest dobrze!
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 01, 2009 13:22

Asiu będzie dobrze, trzymamy kciuki.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 01, 2009 13:26

przeczytalam solennie caly wątek i trzymam mocno za Jerzyka

mam nadzieje że nie namieszam ale chcialabym sie podzielic moim doświadczeniem z ipakitine.
Moj Oski ma torbielowatość nerek. w momencie wychwycenia choroby wyniki nie byly zle ale poza normą - usg potwierdziło torbielowatość.
Miał zalecona m.inn. ipakitine. Sumiennie podawalam i po pewnym okresie czasu Oski zacząl wymiotować pianą i tak sie krztusić jak przy zaklaczeniu.
Moi weci stwierdzili że to właśnie zakłaczenie.
W tym samym czasie dotarłam do konsultacji chorób nerek u kotow z wetka która leczyła w Stanach i jak ktos napisał w Stanach koty nerkowe leczy się zupelnie inaczej.
wypowiadala sie m.inn. nt. ipakitine i według niej ( co zostalo zauważone i potwierdzone w Stanach) podawanie ipakitine może niekorzystnie wplywać na przewod pokarmowy i często prowadzi do stanów zapalnych żoładka, a objawy sa wlaśnie takie jak przy zaklaczeniu i dlatego weci u nas diagnozują stan kota jako zaklaczenie.
Wetka polecała alusal, ktorego dzialanie jest podobne a koty go lepiej toleruja i nie wywoluje on chorob przewodu pokarmowego.
Oczywiście przy ipakitine czy alusalu trzeba okresowo robic badania wapnia fosforu i potasu.
jeśli bedziesz miala możliwość to skonsultuj alusal zamiast ipakitine, a jeśli podawać będziesz ipakitine to obserwuj czy kot nie ma objawów podobnych do zaklaczenia.
ja Oskiemu odstawilam ipakitine i wszystko jest ok.
jeśli chcesz to poproś Avian aby Ci przeslała całe konsultacje - dalam jej wydrukowane
co do jedzenia to hills k/d w puszkach wyglada nieciekawie ale ma konsystencje papki która można zapodawac do pysia bez problemów palcem - dla mnie lepsza metoda niż strzykawką.
moj Oski jest równiez ustawiony na suchym hillsie k/d - według mojego subiektywnego zdania hills jest lepszy nić rc, choć przy zmianie karmy kupy byly nieciekawe ale szybko doszly do normy i jest dobrze

co do leków ludzki odpowiednik lespewetu to urosept - ziołowy nieszkodliwy dla kotów tylko z wetem nalezy ustalić dawkę i sprawdzic sklad pod kątem konkretnego kota.

potwierdze też to co Aga pisala - w Poznaniu trudno o dobrych wetów wogóle i ja juz dawno mam zasade - opiekunie ucz sie sam abys mogł wyleczyc swojego kota (smutne ale prawdziwe)
jeśli nawiazałaś kontakt z wetką i konsultujesz Jerzyka netowo to rób to dalej - korzyści z innego spojrzenia na kota sa często nieocenione

i ja równiez sądzę że wszystko będzie ok - nie zalamuj sie że kot schudnie (a może miec nawet spory spadek wagi ) po ustabilizowaniu organizmu nadrobi spadek wagi szybciutko.

jakby co to pytaj moze będę mogla pomoc - choc uważam ze Aga dziś ma wiekszą wiedze od mojej
Ostatnio edytowano Nie lut 01, 2009 15:42 przez dalia, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie lut 01, 2009 13:53

Cały czas śledzę wątek Jerzyka i mocno trzymam kciuki!
Dużo ciepłych myśli dla Was!
fufu

Post » Nie lut 01, 2009 14:09

Dziekuje wszystkim Kochanym Cioteczkom za wsparcie :1luvu:

Dalio, bardzo Ci dziekuje za rady :1luvu:
Ipakitine chwilowo nie podaje, bo Jerzyk gdy to przemycam odmawia jedzenia w ogole. Alusal mam od Karotki, ale czekam na wyniki jonogramu. W takim razie zastosuje go zamiast Ipakitine.
Teraz skupiam sie na tym zeby Jerzyk jadl. Jutro kupie hills'a k/d, jak radzisz!!!!!!!!!
Konsultuje Jerzyka na biezaco z wetka z Konstancina.
Napisze do Avian w sprawie wydrukowanych konsultacji od Ciebie. Bardzo, bardzo dziekuje!!!
Rowniez za slowa otuchy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]