SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 24, 2009 14:07

Wiem, że powinnam jej nie dawać wh i kk. Ale ona z domowego to tylko piersi z kurczaka toleruje, a mama powiedziała, że ni można ich dawać codziennie, bo są faszerowane hormonami. :evil: .
Na dodatek Puma przestaje lubić anomondę. Mama mówi, że głodzę kota i jak na złość daje jej codziennie szynkę. Zawsze spokojnie jej tłumaczyłam, żeby nie dawała, ale raz wybuchłam i wykrzyczałam, że to jest nienormalne, że kot będzie miał rozwaloną wątrobę i że wtedy to ona będzie płacić za weta. Mama obraziła się i nie odzywała się do mnie przez następny dzień.
Ja to jeszcze może bym odstawiła kk i wh, ale wiem, że mama i tak jej da.
Puma to taka cwaniara, że o 4 nad ranem budzi mamę i żuli. Wtedy kochana mama oczywiście daje jej whiskasika... :evil:
Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Sob sty 24, 2009 15:37

Czy Teo jest dobrze karmiony, jeśli daję mu serduszka i żołądki drobiowe? Wszystko przemrożone, a przed podaniem zalane wrzątkiem. ;) Teoś się zajada, nie choruje, sierść ładna, ale troszkę mu wypada, to kupiłam witaminki. :]
Wydaje mi się, ze takie mięsko zdrowe. Co myślicie? :D
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Nie sty 25, 2009 21:26

bloo pisze:Może ktoś się orientuje:
Czy Bozita w puszce to kawałki mięsa, czy pasztet zbliżony do Animondy Carny?
Ahh... i gdzie można zamówić karmy 'hurtowo'? W zooplusie widzę Bozitę w opakowaniach tylko po 54 sztuki. Z tego, co pamiętam kiedyś, nawet stosunkowo niedawno, było można kupić tam duże 'opakowanie' po sto-ileś sztuk w różnych smakach. Czy takie opcje są dostępne okresowo, czy były raz i koniec?

Ja w zeszłym tygodniu kupiłam Bozitę (kartoniki) w pakiecie 64 sztuk w sklepie online Germapolu (dystrybutor Bozity). Można sobie zrobić dowolny mix spośród kawałków w galeretce i pasztetów - w sumie 13 smaków. Taki zestaw kosztuje 230zł.
Bozity w puszce jeszcze nie wypróbowałam :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt sty 30, 2009 13:50

Ja mam pytanie. Jesli się gdzieś powtórzyło to sorki. Ile mięsa w sumie zawierają saszetki Hillsa? Polecacie je w ogóle?
Synuś mój Młody
ObrazekObrazekObrazek

szkrabek

Od: Wto wrz 11, 2007 9:58

Post » Pt sty 30, 2009 14:02

HOP!
Synuś mój Młody
ObrazekObrazekObrazek

szkrabek

Od: Wto wrz 11, 2007 9:58

Post » Sob sty 31, 2009 22:23

Dziewczyny,a co możecie powiedzieć o karmie Felix? Tej na rynek niemiecki. Przeszukałam forum, wrzuciłam hasło "Felix" w forumową wyszukiwarkę. Dowiedziałam się tylko, że ta na rynek niemiecki jest lepsza niż ta na polski. W tabeli karm polecanych jest wpisana tylko w rubrykę dla kociąt(?)
Czy ktoś ma może skład tej karmy? Ciężko mi jest przebrnąć przez wszystkie wątki na temat karm,nie ukrywam... :roll:
Tutaj planuję kupić karmę- http://zoologiczny.super.sklep.pl/sklep ... ts_id=6717

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Sob sty 31, 2009 22:25

Lucky13 pisze:Dziewczyny,a co możecie powiedzieć o karmie Felix? Tej na rynek niemiecki. Przeszukałam forum, wrzuciłam hasło "Felix" w forumową wyszukiwarkę. Dowiedziałam się tylko, że ta na rynek niemiecki jest lepsza niż ta na polski. W tabeli karm polecanych jest wpisana tylko w rubrykę dla kociąt(?)
Czy ktoś ma może skład tej karmy? Ciężko mi jest przebrnąć przez wszystkie wątki na temat karm,nie ukrywam... :roll:
Tutaj planuję kupić karmę- http://zoologiczny.super.sklep.pl/sklep ... ts_id=6717

w opisach jednego sklepu widziałam że mimo produkcji na rynek niemiecki ma ona około 4% mięsa więc średnio polecam :roll:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie lut 01, 2009 0:24

:oops: Już mi głupio. Moje footrzaki jedzą w zasadzie każdą karmę, pod warunkiem ze ta z puszki nie jest w postaci brei, tylko ma wyraźne kawałki. Kiedy przygarnęliśmy Futro, jadała tylko karme przemysłową - suchą albo z puszki, ale nic poza tym, a ponieważ była ciężarna zależało mi żeby jadła więc jej dawałam to co chciała. W tej chwili Futro i Kłaczek maja do dyspozycji suchą karmę (przeważnie Darling) puszki z Lidla (Coschida), ale głównym posiłkiem są naturalne produkty - jadają surowe mięso, podroby, ryby, jajka, biały ser. Są zdrowe, Kłaczek pięknie rośnie. Ma 5 miesięcy i jest zdrów jak koń!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob lut 14, 2009 14:09

http://marketzoologiczny.pl/sklep/produ ... ts_id=8934 - mam zamiar zmienić karmę na taka w miarę dobrej jakości - tą, dobra jest, polecacie?

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Sob lut 14, 2009 18:28

Myślę, że można spokojnie dać, jak kot będzie dobrze tolerował to nawet na stałe ;) Na pewno jest lepsza od wh czy kk. Kiedyś była u mnie promocja w zoologu, to kupiłam 3 kg i moje bardzo chętnie jadły, w kuwecie był spokój (tzn. brak biegunki, którą ostatnio np. zaliczyłyśmy po RC dla kotów wybrednych :roll: )
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Śro lut 18, 2009 13:21 Proplan i urozmaicenia

Nasze koty (5 lat kotka i 4 lata kocur) od kociaka na Proplanie. Zdarzały się zmiany dla odmiany ale zawsze wracaliśmy do Proplanu. Oba koty pięknie wyrosły, są zdrowe i mimo sterylizacji nie mają nadwagi (fakt, że kontrolujemy ilości). Czasem dla urozmaicenia jakaś lepsza saszetka, gotowany kurczak, jogurt, żółtko, ale zasadniczo suchy Proplan :D

Agnes78

Od: Pon paź 20, 2008 9:41

Post » Śro lut 25, 2009 18:08

już wiele razy czytałam, że WHISKAS czy KITEKAT nie są dobrym jedzeniem dla kotów. Dlaczego?

paulini

Od: Czw lut 19, 2009 15:29

Post » Śro lut 25, 2009 18:14

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Śro lut 25, 2009 23:20

Sis pisze:Z tego co pamiętam, były zastrzeżenia do acany prod. na Australię - z racji tamtejszych wymogów sanitarnych napromieniowywano karmę. Nie tyczy to acany na rynek europejski, ta jest ok.
A właśnie, jak Wasze futra odnoszą się do nowej acany?

To bylo o Orijenie, wklejalam linka w watku dla wnerwionych.

I tak wogole moze by sie przydalo ta tabelke z poczatku uaktualnic.... :roll:
Ja jedzonko mieszam - jak byly kocie w Stanach do dostawaly: Orijena, Felidae, Innove Evo i Core - dwoch ostatnich niestety w UE niet :evil: i dawalam temu wyraz wlasnie w watku dla wnerwionych. Troche niby Innovy i Core'a przemycilam ale wieki mi to nie wytrzyma. Poki co, portugalskie pethsopy ktore widzialam sa kijowo zaopatrzone - w sztandarowe karmy typu - Rc, Hill's, Purina, Eukanuba, (w jednym widzialam tez Biomilla). Zooplus do Portugalii wysylac nie raczy, ten hiszpanski tez :evil: Szczesliwie malzon jakeigos znajomka w Madrycie ma i ow znajomy zamowil dla nas zarelko kocie - wlasnie Orijena (wzielam najwieksze torbiszcze), Acane i Almo Nature - tu wzielam male opakowania 400g po dwa kazdego smaku (3 x2 Acany i 3 x 2 Almo). No i troche puszek.
Czekam tez na odpowiedz z amerykanskiego Felidae odnosnie jakiegos sklepu czy dystrybutora gdzie bym mogla to kupic.
Innove Evo I Core'a chyba bedzie trzeba przemycac przy okazje kazdej pdorozy ze Stanow.... :roll: :?

Aleksandra LM

Od: Śro sty 09, 2008 21:53

Post » Czw lut 26, 2009 7:07

Aleksandra LM pisze:
Sis pisze:Z tego co pamiętam, były zastrzeżenia do acany prod. na Australię - z racji tamtejszych wymogów sanitarnych napromieniowywano karmę. Nie tyczy to acany na rynek europejski, ta jest ok.
A właśnie, jak Wasze futra odnoszą się do nowej acany?

To bylo o Orijenie, wklejalam linka w watku dla wnerwionych.

I tak wogole moze by sie przydalo ta tabelke z poczatku uaktualnic.... :roll:
Ja jedzonko mieszam - jak byly kocie w Stanach do dostawaly: Orijena, Felidae, Innove Evo i Core - dwoch ostatnich niestety w UE niet :evil: i dawalam temu wyraz wlasnie w watku dla wnerwionych. Troche niby Innovy i Core'a przemycilam ale wieki mi to nie wytrzyma. Poki co, portugalskie pethsopy ktore widzialam sa kijowo zaopatrzone - w sztandarowe karmy typu - Rc, Hill's, Purina, Eukanuba, (w jednym widzialam tez Biomilla). Zooplus do Portugalii wysylac nie raczy, ten hiszpanski tez :evil: Szczesliwie malzon jakeigos znajomka w Madrycie ma i ow znajomy zamowil dla nas zarelko kocie - wlasnie Orijena (wzielam najwieksze torbiszcze), Acane i Almo Nature - tu wzielam male opakowania 400g po dwa kazdego smaku (3 x2 Acany i 3 x 2 Almo). No i troche puszek.
Czekam tez na odpowiedz z amerykanskiego Felidae odnosnie jakiegos sklepu czy dystrybutora gdzie bym mogla to kupic.
Innove Evo I Core'a chyba bedzie trzeba przemycac przy okazje kazdej pdorozy ze Stanow.... :roll: :?

Nawet na pewno :twisted: Natura (czyli producent) z założenia nie wysyła produktów do Unii Europejskiej ze względu na przepisy dotyczące importu do nas karm dla zwierząt (tylko nei potrafili mi odpowiedzieć dlaczego inni producenci jakoś nie mają problemów z wysyłaniem do UE ;))

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

[poprzednia][następna]