przyszła do mnie Bieda, poszła do swojego domu!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 30, 2009 21:32

_kathrin pisze:A Skarbek dziś szaleje :P zaczepia inne koty, turla się po dywanie, bawi się w berka z Żabą, wyładował się na pufie a drapak miał niecały metr obok.

chyba mu dobrze :lol:

A jednak farciarz z niego. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sty 31, 2009 1:51

jak cudownie, że tak szybko odżył :D

teraz masz chyba dużo gorszą biedę tę burą :roll: :(

dostaniemy jakieś Skarbkowe fotki :oops:?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 31, 2009 22:47

jutro będę zdjęcia i dłuższa relacja. Skarbek się rozbestwił, pogardził mokrym :roll:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Sob sty 31, 2009 23:12

_kathrin pisze:jutro będę zdjęcia i dłuższa relacja. Skarbek się rozbestwił, pogardził mokrym :roll:

:evil:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Sob sty 31, 2009 23:24

czarna_agis pisze:
_kathrin pisze:jutro będę zdjęcia i dłuższa relacja. Skarbek się rozbestwił, pogardził mokrym :roll:

:evil:

rozpaskudziłam bydlaki!! ten nie chciał żryć, tamta próbowała zakopać miskę podłogą.

Ariutka tylko niezawodna.

wpadłam właśnie na to co mi Bida teraz przypomina! BASETA :lol:
prostokątny tułów, krótkie łapki, mały łepek, opadające powieki...

_kathrin

Post » Sob sty 31, 2009 23:52

nie wierzę :twisted:
taki maleńki, zabidzony, skulony i zafafluniony koteczek - basseta :twisted: ?

czego by nie przypominał, buziaczki w jego bidowate czółko :1luvu:

PS. hmm, jak nie chce mokrego to niech się wypcha :roll: bo robię w przyszlym tygodniu zamówienie z zooplusa i chciałam mu w niedługim czasie zaoferować jakąś bozitkę :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie lut 01, 2009 15:33

ależ baseciki są fajne. znam inne pieski o tej masie, które nie budzą u mnie tyle sympatii co te ;) Buldogi na przykład

On wczoraj miał ewidentnie gorszy dzień. Mokrego nie chciał, dopadł za to karmę dla nerkowców Wieszaczka, zeżarł że smakiem a potem zwymiotował za łóżkiem :roll:

Skarbek za łóżkiem na swoją małą melinę i tam spędza większość czasu, głównie śpiąc.

Trochę poszaleje z innymi kotami, z mojego punktu widzenia bawić się to on nie umie za bardzo. No chyba że walenie się łapami po garbach jest fajną rozrywką :twisted:

Ps. cioteczko Wielbłądzu on ma swoje wysublimowane gusta kulinarne, owoce morza, miamorki i inne frykasy bardzo mu smakowały. Wzgardził jeno puszką serwowaną dla całego plebsu. ot co :lol:

_kathrin

Post » Nie lut 01, 2009 15:37

u mnie Bidzia i Bolusia też są na innych prawach 8)

jak dostarczą zamówienie z tymi bozitami, to jakoś dam znać, gdzieś podrzucę. w lecznicy - z przyczyn niezależnych ode mnie - niestety zostawić już nie mogę :(
mam nadzieję, że bozita też się nada...

Wielbłądzio

Post » Pon lut 02, 2009 16:35

Przyszła wpłata dla Biedy
bazarek miau (dla Biedy)alessandra 80 pln

DZIĘKI!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lut 02, 2009 16:41

_kathrin pisze:Trochę poszaleje z innymi kotami, z mojego punktu widzenia bawić się to on nie umie za bardzo. No chyba że walenie się łapami po garbach jest fajną rozrywką :twisted:

Dla niektórych na pewno bardzo fajną :lol:
Podpisano: Aleba - opiekunka 3 kotów dresiarzy, które swoje uczucia okazują za pomocą oszalałej młocki łapskami i wgryzania się w tętniczkę szyjną sparingpartnera 8)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon lut 02, 2009 16:42

Dotychczasowe wpłaty na Biedę;
20 pln - z bazarku od Alus1
40 pln - z bazarku - Patsy od Afatima
50 pln - od Agneski
80 pln - alessandra (KB)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lut 04, 2009 9:14

Aleba pisze:
_kathrin pisze:Trochę poszaleje z innymi kotami, z mojego punktu widzenia bawić się to on nie umie za bardzo. No chyba że walenie się łapami po garbach jest fajną rozrywką :twisted:

Dla niektórych na pewno bardzo fajną :lol:
Podpisano: Aleba - opiekunka 3 kotów dresiarzy, które swoje uczucia okazują za pomocą oszalałej młocki łapskami i wgryzania się w tętniczkę szyjną sparingpartnera 8)

Moje koty, wykluczając Białą (ona ze wsi) i Biedę (Łomianki), wszystkie mają praskie pochodzenie. To się nazywa "walnąć kogoś z blachy" albo zwyczajnie "blacha" czyli zasunąć komuś łapą w karczycho. :lol:

A Bieda tyje, zarasta. Ładnie je, przemiana materii też jest w porządku.
Nudy...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Asiu w wolnej chwili trzeba zrobić podsumowanie wydatków. z moich ogólnych wyliczeń sądzę że jesteśmy na debecie...

_kathrin

Post » Śro lut 04, 2009 14:08

cholibka, to ja już wiem, dlaczego Piopluś codziennie wali po głowie Żabę :roll: - on niby łagodny i opóźniony umysłowo, ale przecież też z Pragi :twisted:

Skarbuniek to już żadna bida, wypiękniał i zrobiło się go tak jakby dwa razy tyle :wink: :1luvu:
Bidę mam ja, od dwóch lat :( teraz choruje na pęcherz, chodzi po domu i krzyczy z bólu, tolfe i no-spa nie pomagają :(

Wielbłądzio

Post » Śro lut 04, 2009 14:36

oczki jeszcze kaprawe, ale generalnie wygląda faktycznie nieźle :)

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt lut 06, 2009 11:47

Wielbłądzio pisze:Bidę mam ja, od dwóch lat :( teraz choruje na pęcherz, chodzi po domu i krzyczy z bólu, tolfe i no-spa nie pomagają :(

Bardzo ciepłe myśli przesyłam z exBiedą dla malutkiej.

Skarbek jak na tak młodego kota wykazuje znikomą aktywność ruchową. Leniuch z niego straszny. Godzinę dziennie poświęca na zabawę, tarzanie się po dywanie i kizianki, dalszą część dnia śpi za kanapą. W nocy nie wiem, koty tymczasowe sypiają w przedpokoju.
Apetyt i produkcja urobku prawidłowe. Relacje z innym kotami też.
Oczy lepiej, ale do ideału jeszcze mu trochę brakuje.

_kathrin

[poprzednia][następna]