POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt sty 30, 2009 21:15

Aga te rudaski 6-tygodniowe?! to jak złapać? przecież to 1,5mies. malutkie kocięta , to chyba łatwo złapać, może one starsze są?

Yammayca, zakrecona chodzę :? zapomniałam poprosić Cię o wydrukowanie arkusza ewidencji, chciałam zostawić pani Asi, bo jak zrobię Zorrowi zdjęcia i porzadne ogłoszenia to pewnie w ciągu tygodnia sie wyadoptuje, a potem nie będę miała kiedy jej przekazać tej umowy, mogę jutro podejść? o której będziesz? koło 12.00 np. będziesz?

Po zostawieniu 6 kotów razem luzem w mieszkaniu sporych strat nie zarejestrowano, dom w miarę cały, tylko trochę bałaganu było, na szczęście ja druga do domu wróciłam to już było w miarę ogarnięte, niestety dzikusy kable lubią gryźć, prawie unieszkodliwiły dwie ładowarki do telefonów (na szczęście jeszcze działają), i kabel od głosnika prawie przegryziony.
Teraz kotecki siedzą schowane w kanapie bo było odkurzanie :twisted: dobrze im tak :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sty 30, 2009 21:39

Jak miałam jednego kota to miałam silikon w kuwecie,jak mialam dwa koty też, ale z chwilą że stan moich kotów osiągnął liczbę 3 plus czasem jakiś gość to jestem na drewnianym "oko" 40l za 88zł - można spuszczać w wc. Z silikonowym przy większej liczbie kotów nie da się zaoszczędzić bo nie pachnie za "malinowo".. :wink:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sty 30, 2009 21:42

dlatego ja mam 2 kuwety(planuję kupno 3ciej,ale chyba mam jakąś w piwnicy)...i mama też ma i ma do tego jeszcze pochłaniacz, który ja dopiero kupię.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sty 30, 2009 21:45

zamówić komuś 12 puszek felixa(różne smaki) za 32 zł?? Wychodzi po 66gr za 100g??

seja

Post » Pt sty 30, 2009 21:54

Ja mam krytą jedną kuwetę na całą trójkę, no dostawiam drugą jak mamy gościa... wtedy mam podwójną robotę, bo załatwiają się do dwóch....a piasek "oko" polecam jest strasznie wydajny i pochłaniający :wink:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sty 30, 2009 22:04

To tez zależy od kotów... Minia i Mućka mojej mamy podzieliły sobie kuwety.
Do jednej chodzą na siku do drugiej na kupki...jak w tej do sikania żwirek już nie teges to wtedy i siku do tej na kupki robią i na odwrót.
Ogólnie mama się śmieje z tego podziału :) ja też :) sprytne te koty :)

seja

Post » Pt sty 30, 2009 22:13

Ja kupuję Benka Compact 10l za 24zł i starcza mi na miesiąc na jednego kota ...o tym "oko" nie słyszałam ....karmę dla kastrata Puriny "Cat chow" 1,5kg kupuje za 19.70 zł .

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt sty 30, 2009 22:19

mpacz78 pisze:Yammayca, zakrecona chodzę :? zapomniałam poprosić Cię o wydrukowanie arkusza ewidencji, chciałam zostawić pani Asi, bo jak zrobię Zorrowi zdjęcia i porzadne ogłoszenia to pewnie w ciągu tygodnia sie wyadoptuje, a potem nie będę miała kiedy jej przekazać tej umowy, mogę jutro podejść? o której będziesz? koło 12.00 np. będziesz?

Wpadaj o 12 spokojnie. Najlepze jest to, że ja przygotowałam dla Ciebie wydrukowane kopie, ale tylko 2 i pół egzemplarza tego akrusza, bo mi się tusz skończył. W poniedziałek dokupię, bo czarny tylko padł, kolorowe są OK.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt sty 30, 2009 22:21

biamila pisze:.a piasek "oko" polecam jest strasznie wydajny i pochłaniający :wink:

Też polecam CBE oko + , kupuje w hurtowni 40l /59pln i na 3 koty starcza na 5-6 mcy.Bardzo wydajny , można go spuszczać w toalecie bo nie zapycha , ekologiczny . Ma jedną wadę roznosi się na łapkach kotów :?

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Pt sty 30, 2009 22:27

seja ja ostatnio kupiłam ten silikonowy , o którym piszesz,i starczył mi na 3 dni -3,8 l, na 2 koty. jak tylko granulki biało- błękitne zrobiły się żółte od razu wyrzucałam do śmietnika...bo moja myszka juz nie wejdzie do nawet lekko brudnego a potem się męczy bo wstrzymuje mocz i kupki wali do zlewu- taka jest z niej królewna. ja myślałam że to normalne, że tyle litrów się używa. no mój mąż wprawdzie ciągle sie pluje o te tony zużywanego pisku, a ja otwieram oczy ze zdziwienia czytając jak wy umiecie ten piasek zaoszczędzać :roll: d tej pory sądziłam że 20- 30 litrów piachu w miesiącu to norma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znowu postawiłyscie mnie w sytuacji- że jestem w szoku :!:

wiadomości z dnia dzisiejszego:

zuzi trikolorki nie złapałam, bo moja są siąsidka, proszona od tygodnia o ścisły post dla kotów- oczywiście z samego rana zdąrzyła wyrzucić kawałki szynki na ogródek. kotka się objadła i miała mnie gdzieś, a to była jej kotka oczywiście, więc nawet jakby sie złapała, to by nie była na czczo.....także niech żyje sąsiedzka współpraca!!!!!!!!!

kinga z córeczką pomogły mi złapać pik-poka jednego z mamusią- czarnulką z wygryzioną doopką :) ich tato- mąż tygrysek niestety nie był chętny na wejście do klatki. tak bym miała pełne małżeństwo. co to za wrzaski były i piski, rany!!!!!!!!!!! mały jak się darł!!!!!!!!
kinga zabrała dla gishy na oswojenie tego pik-poka :) :dance:
a ja zawiozłam taxówką do solaris mamuśkę a potem do naszego weta w rumii, doktor mega- sprtynie kotkę uśpił....i jest już ciachnięta. ona była najbardziej płodną kociczką u mnie na podwórku. zostawiłam ją do wtorku wieczór, kochany doktor zostawił ją u siebie za symboliczny datek :1luvu: wypuszcze ją wieczorem we wtorek, i póki mam agi klatke- będę polować na nastepne i na pik-poki dla gishy.

mpacz78 ty jesteś święta matka kocia hehe i jakbym miała robić ranking najbardziej kocio- zapracowanych mam, to bym zastanawiała się grubo nad typowaniem- kto zwycięży w rankingu: agniesza m. czy mpacz78 :1luvu: dziewczyny nie wiem jak wy to wszystko robicie i godzicie to z życiem, pracą..........ja robię w porównaniu z wami- nic!!!!!! a i tak czuje sie często zmęczona tymi naszymi czworonogami.

soso łajka ma już zaklepaną stodołę na wsi, także zastanawiam się co zrobicie w kwestii p. elżbiety??????????????? kto się obecnie z nią kontaktuje???????????????????????????????????? jaki kot do niej ostatecznie idzie, czyli do jej mamy? :?: bo gwarantowałam jej ładną kotkę miziastą od nas- więc nie można pani zrobić w "jajko", a czas ucieka i babunia zapewne czeka na koteczkę z PKDT. CO POSTANOWIŁYŚCIE? mam na myśli- ciebie ela, marię i iwonę- camelot. dajcie znać! oki?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt sty 30, 2009 22:33

Aga, jakbyś mogła opisać jakie mamy plany z kotkami w PKDT, byłabym wdzięczna, bo się pogubiłam :oops:
Tzn. jakie kotki i kiedy bierze malarz, które to sę te rude i które to są te z Nowego Portu? :oops:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt sty 30, 2009 22:50

Jeżeli dla starszej pani Kropka i Burasia nie odpowiednia, Łajka też odpada bo z tego co słyszałam od Gosi (Łajka nigdy dotychczas nie żyła w mieszkaniu, jest średnio oswojona myśle ze u tej pani pod Gdańskiem która ma dom, konie to będzie dla Łajki lepsze wyjście i dla Buraska)
to chyba najlepiej byłoby dla starszej pani tego kocura z Gdańska 8-letniego, miziastego, wykastrowanego - mi wyglada na idealnego kandydata dla starszej pani.

Sabina jaka ja "matka kocia" a ty? a kto biegł z anginą z Tajrą pod pachą na pobranie krwi zeby teraz mogła się cieszyć swoim domkiem, że innych spektakularnych akcji nie wspomnę, jak trzeba to człowiek na rzęsach stanie i jakos wszystko zorganizuje a jak się widzi sens swojego działania to jakos się da :wink:

Jutro plan napięty: najpierw zabieram koty 3szt.(Łajkę, Buraska i jeszcze jednego kocura z dziełek koło pustek) wiozę do Rumi na sterylki/kastracje potem rozwoże zpowrotem, potem do pani Asi porobić zdjęcia Zorrowi i Nelsonkowi i przekazać jej zebrane pieniążki i karme dla kotów. Oby wszystko przebiegło pomyślnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 30, 2009 22:54

Dziewczyny, jutro zorientuje sie u Pani Eli, czy wezmie kocurka zamiast kotki i dam znac :wink:
" To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. "- R.A. Heinlein

Camelot

Od: Pon sty 19, 2009 9:55

Post » Pt sty 30, 2009 22:57

Zreszta pogadam z nia co i jak, bo wiem, ze doczekac sie juz nie moze kotka. :wink:
" To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. "- R.A. Heinlein

Camelot

Od: Pon sty 19, 2009 9:55

Post » Pt sty 30, 2009 23:01

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87 ... sc&start=0
może ten kot dla starszej pani będzie dobry?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]