Tymczasy*Samson-RakZlośliwy!3kocięta-s.92*AtosChoryCalciwiro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 30, 2009 19:20

Ja poczytałam ten wątek i mam kilka wniosków.
Po pierwsze nie widzę powodów ani do obrażania się Kasi, ani do dołowania się Ani.
Oczywistą sprawa jest, ze jeżeli człowiek korzysta z cudzej pomocy, ma obowiązek się rozliczać - wiadomo, że nie codziennie, bo przecież czas jest nieubłagany.

Kasia, skoro jest osobą empatyczną i pomagającą, powinna zrozumieć, że Ania mogła mieć zły dzień, za dużo jej spada na głowę. Jakaś niewinna uwaga o łazience (może po prostu zauważenie, że był remont) burzy spokój Ani i powoduje łzy i żal. Ale raczej bez trudu mozna to jakoś sobie wytłumaczyć.

Ponieważ nie znam żadnej z dziewczyn, nie wiem nic o sytuacji, ale wydaje mi sie, że pewnie nerwowa sytuacja bierze swój początek gdzie indziej.

Zawsze mi żal, że ludzie których jest tak mało, którzy chcą poświęcać czas i pieniądze dla zwierząt, zamiast się integrować, zaczynają się kłócić.

Sama zresztą nie jestem wolna od tego. :(

Rozumiem Kasię, bo pomaga, więc chciałaby wiedzieć, że pomoc trafia do kotów, rozumiem również Anię, bo robi co może, a ma wrażenie, ze ludzie podejrzewają ją o jakieś poważne niedociągnięcia.

Czasami warto się zatrzymać, przeczekać zły czas, dogadać się, wyjaśnić sobie wszystko do końca, nawet jeśli miałoby to być trudne.
Tym bardziej, ze na samym końcu tego są zwierzaki, które potrzebuja pomocy.

Tak jak pisałam nie znam sytuacji u Ani, nie wiem ile ma kotów na DT.

Ale wiem jedno, że w pewnym momencie dla dobra zwierzaków trzeba ustalić sobie pewne zasady i ścisle się ich trzymać.

Może niepotrzebnie się odzywam, ale wiem na pewno ( z własnego doświadczenia), że wszystkie konflikty między współpracującymi kociarzami, zawsze najbardziej szkodzą kotom. :evil:
Dziewczyny, nie dajcie się, pogadajcie sobie, wyjaśnijcie.

Pozdrawiam
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sty 30, 2009 20:07

z milych wiadomości w dniu dzisiejszym Kalibra pojechala do swojego domku :D
domek bardzo fajny, w Warszawie; kocia będzie mieszkać u starszej pani, a opiekę weterynaryjną bedzie sprawowala córka i ona za wszystko będzie odpowiedzialna - przyjechaly obie panie; osiatkowane okna, i zaraz na wiosne z balkonu panienka będzie miala tylko dlla siebie robioną wolierę
Kalibra nawet zbytnio się tym nie przejęla, wpakowal się na kolana,potem sama pszla do kontenerka - jednym slowem cygański kot :lol:

ciesze sie i placze :D :(

dziekuje Wszystkim za to, że jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sty 30, 2009 20:08

z milych wiadomości w dniu dzisiejszym Kalibra pojechala do swojego domku :D
domek bardzo fajny, w Warszawie; kocia będzie mieszkać u starszej pani, a opiekę weterynaryjną bedzie sprawowala córka i ona za wszystko będzie odpowiedzialna - przyjechaly obie panie; osiatkowane okna, i zaraz na wiosne z balkonu panienka będzie miala tylko dlla siebie robioną wolierę
Kalibra nawet zbytnio się tym nie przejęla, wpakowal się na kolana,potem sama pszla do kontenerka - jednym slowem cygański kot :lol:

ciesze sie i placze :D :(

dziekuje Wszystkim za to, że jesteście :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna Rylska

Post » Pt sty 30, 2009 20:12

Gratuluję Kaliberce domku! :D
Ludzie, nie kłóćmy się, po co? Przeciez najważniejsze jest dobro kotów!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt sty 30, 2009 20:23

Banerek dla kociaków:
Obrazek

I kod do banerka:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/samson][img]http://img255.imageshack.us/img255/8083/17485244vc8.gif[/img][/URL]
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Pt sty 30, 2009 20:33

Koliberku, szczęśliwego życia - Aniu, ona pojechała "do siebie" :D dlatego tak gładko poszło.
A ja sprawdzam czy wszedł mi dobrze w podpisie banerek dla Bolusia i Samsona.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt sty 30, 2009 20:50

Ale fajnie że Koliberek już w domku - wszystkiego dobrego kotuśku

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt sty 30, 2009 20:51

ewung pisze:Ale fajnie że Koliberek już w domku - wszystkiego dobrego kotuśku

:ok: :dance:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt sty 30, 2009 21:10

Ależ mi się banerek teraz podoba :D

Ania tytuł zmień. Będzie teraz bardziej przejrzysty.
Tez się ciesze że Kolibra ma już swój domek i pańcie tylko dla siebie. :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Sob sty 31, 2009 0:39

Za aklimatyzacje Kaliberki, zdrowie Bolusia, Tosi, Lusi i Samsona :ok:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Sob sty 31, 2009 1:21

ojej ale sie ciesze :dance: :dance2: :balony: :dance2:
Aniu nie placz kochana,ona teraz juz ma swojego ludzia i kochajacy domek :D :D to odpinam banerek Koliberki i przypinam Samsonka i Bolusia. Koliberko kochana niech ci sie wiedzie malenka jak najlepiej i wszystkiego NAJ w nowym domku :ok:

Aniu nie zalamuj sie kochanie,wiem ze jest ci ciezko,brak pieniedzy i jednoczesnie chec pomocy tym biednym zwierzakom ( do tego czesto schorowanym) plus utrata pracy naprawde moga zdolowac najsilniejszego ale trzymaj sie,bedzie dobrze.

Aniu pomagalam ci i pomagac bede na tyle ile bede mogla i nie chce zadnego rozliczania,bo wiem ile kosztuje utrzymanie kotow. I wiem jak zle i ciezko ci bylo prosic o pomoc.Dlatego obiecaj prosze ze nie bedziesz chowac glowy i jesli pomoc bedzie ci potrzebna to poprostu napiszesz,nie chce zeby cokolwiek cie przed tym hamowalo i zebys byla tym zestresowana ze musisz o nia prosic.

I duzo miziakow dla futerek i suni :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Sob sty 31, 2009 1:23

ojej ale sie ciesze :dance: :dance2: :balony: :dance2:
Aniu nie placz kochana,ona teraz juz ma swojego ludzia i kochajacy domek :D :D to odpinam banerek Koliberki i przypinam Samsonka i Bolusia. Koliberko kochana niech ci sie wiedzie malenka jak najlepiej i wszystkiego NAJ w nowym domku :ok:

Aniu nie zalamuj sie kochanie,wiem ze jest ci ciezko,brak pieniedzy i jednoczesnie chec pomocy tym biednym zwierzakom ( do tego czesto schorowanym) plus utrata pracy naprawde moga zdolowac najsilniejszego ale trzymaj sie,bedzie dobrze.

Aniu pomagalam ci i pomagac bede na tyle ile bede mogla i nie chce zadnego rozliczania,bo wiem ile kosztuje utrzymanie kotow. I wiem jak zle i ciezko ci bylo prosic o pomoc.Dlatego obiecaj prosze ze nie bedziesz chowac glowy i jesli pomoc bedzie ci potrzebna to poprostu napiszesz,nie chce zeby cokolwiek cie przed tym hamowalo i zebys byla tym zestresowana ze musisz o nia prosic.

I duzo miziakow dla futerek i suni :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Sob sty 31, 2009 2:52

oleska222 pisze:Banerek dla kociaków:
Obrazek

I kod do banerka:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/samson][img]http://img255.imageshack.us/img255/8083/17485244vc8.gif[/img][/URL]

bardzo serdecznie dziękuje za banerek ,jest piękny :)

Mamy wieści z domku od Kalibry - wszystko ok, kicia spokojnie zwiedza mieszkanie, jest spokojna i ciekawska, jadla - to już dobry znak :)

Bolusiek czuje sie w miare ok, bardzo nie podoba mu sie t a uprzeż :( widocznie chcialby skakać na swój drapak a nie bardzo może; izlego się nie dizee, czasmaijednak ma problemy z wypróznianie ale ja myśle, ze to spowodowane jest tym, że ma bardzo malo ruchu :?
dostaje tylko i wylącznie saszetki sensitiviti i hypalergika- zaczą ladniego jeśc, narazie nie ma nowych zmian na skórze; troche boje się jakiś zmian, testów żywieniowych
Bolusio rozpocząl nowy zwyczaj spania w nocy na ojej poduszce na poduszcze

Samsonik dziś dostal 100ml kroploki, catosal i biotyl i ornipural; zakupilam calo-peta - powolutku smakuje ( dostaje go teraz Boluś, Samsonik i Rusi)

sarra dziękuje :1luvu:

Anna Rylska

Post » Sob sty 31, 2009 7:05

Nie miałam czasu żeby wcześniej się wypowiedzieć więć napisze teraz.
Ja również niektóre posty Kaprys odczytałam jako atak, czepianie się...? Jak widac każdy interpretuje to na swój sposób.

Byc może pytania o Bolusia, łazienke, prace etc. były w dobrej wierze jednak forma i "wyróżniki" zapytania o poszczególne rzeczy sympatycznie jak dla mnie nie zabrzmiała.
Owszem zgadzam się , że Ani pisze zbyt mało o kotach i wydatkach ale przecież wystarczyło ją o to porosic.

Wydaje mi się róznież, żę czara goryczy napełniała sie już od dawna niejasnościami i stąd od słowa do słowa wyszła cała sparaw.

Dlatego zawsze jestem tego zdania żeby jednak jeśli cos jest nie tak pisac odrazu a nie potem wyrzucać post za postem wszystkie niejasności.

Ja także jak inne dziewczyny ufam, pomagam od czasu do czasu Ani i nie zawsze w wątku znajduje odpowiedzi na to co mnie interesuje ale staram sie Anie zrozumieć że brakuje jej czasu może chęci z racji ciagłych kłopotów i sama pytam o wszystko nie czekając aż napisze.

Taka moja mała sugestia żeby osoby które nie pomagają Ani jak również nie śledzą wątku na bierząco może jednak niech się nie wypowiadają i nie komentuja całej sytuacji broniąc jedną czy drugą strone.Znam mnóstwo wątków gdzie przez takie osoby nic dobrego nie wyszło.

Mam nadzieje, że osoby które ufaja Ani nadal będą tutaj zaglądać i kibicwoac tak jak do tej pory:ok:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Sob sty 31, 2009 7:43

cieszę się z domu Kaliberki :dance:
smutno żegnać kota, ale dobrze gożegnać jak "idzie na swoje"
to tak jak z dziećmi
a jednek zdecydowanie wole pracować z mężczyznami - jak mają wątpliwości, to pytaja od razu, jak mają anse to dadzą sobie po pysku a potem idą razem na piwo
może jeśli mamy jakieś uwagi czy wątpliwości to poruszajmy je od razu a nie czekajmy aż wrzód pęknie
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

[poprzednia][następna]