LUCY URODZILA TRZY SLICZNE MALUSZKI :)) NOWE FOTKI S 97 :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 28, 2009 13:41

Lucky coraz bardziej rozrabia :D
wczoraj ganiala z chlopakami jak szalona.
Ona jest wciaz chudziutka,ma dlugie konczyny i wyglada jak taki patyczak szczudlaczek :lol:
Maluchy tak biegaja ze slychac tuptanie po calym domu 8O a jeszcze jak Luska do nich dolaczy to juz calkiem. Wujek Sasmson bardzo dba o maluszki a ze sam ma jeszcze malucha pod skora to jest d siodmym niebie ze sobie z malentasami pobiega :D .
Spadam do pracuni,nie moge wstawic fotek i pisze jedna reka bo na drugiej Maxio spi rozwalony :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Śro sty 28, 2009 14:05

Cudnie! :D Buziaczki dla wszystkich! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 28, 2009 14:53

Pięknoty!
Czarnuszkom oczęta juz sę wybarwiaja chyba na miodowe?
Maxio jeszcze wydaje się świecić niebieskimi...;)
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Śro sty 28, 2009 23:10

pozdrowienia dla rodzinki :D

Ciesze się, że Lucky ma się lepiej. Bedzie z niej jeszcze duża panienka. :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Czw sty 29, 2009 2:18

Max wcina razem z mama z tego samego talerzyka chociaz na talerzyku obok ma swoje jedzonko dla maluchow :twisted: Charlinek i Lucky mieska nie tykaja,mala dostaje przymusowe butelki jeszcze co 4 godziny i Charlinek sie ostatnio zaczal podlaczac :twisted: zamiast wcinac miesko.

Maluchy dostaly taki oto drapak

Obrazek

troche juz sie w nim bawia ale po co jak przeciez najlepiej sie wspinac po naszych spodniach i nogach :twisted:

tu cala trojeczka,widac jaka Lucky chudzienka jeszcze Obrazek

Max juz sam wlazi na lozko Obrazek

Samson tlumaczy Charlinkowi ze jeszcze jest za maly zeby schodzic na dol Obrazek

Samson chce pokazac malemu co wlasnie wyciagnal z kosza z praniem :D Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Czw sty 29, 2009 9:23

sarra pisze:

tu cala trojeczka,widac jaka Lucky chudzienka jeszcze Obrazek

Aniu ona jest strasznie maleńka :( .
Namawiam na dokarmianie jej tym RC (chociaż co drugi posiłek, ale ja karmiłabym tylko tym)
http://www.krakvet.pl/royal-canin-conva ... -2000.html
To najważniejszy okres w jej życiu, potem nie da się nadrobić skutków niedoborów żywieniowych.

3-tygodniowa sierotka Minimka, wychowana (przez mama007) na tej odżywce zamiast na kocim mleku, wyrosła na piękną dorodną koteczkę.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sty 29, 2009 13:27

AMIKA ona dostawala cos takiego wlasnie tylko ze w postaco takiej pasty do pysia,ale tak tez myslalam o tym zeby jej dodatkowo to zakupic jeszcze.Mala juz jest aktywna,juz ma sporo energii i nabiera cialka,po 10 do 15 gram dziennie,dobrze by bylo gdyby jadla miesko ale miesko to tylko Maxi wcina jak stary,ani Lucky ani Charlie nie chca same mieska jesc :(
Wczoraj mama nosila miesko w pysiu i podawala im na podloge,to juz czas zeby maluchy jadly a one tylko cyca chca
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Czw sty 29, 2009 14:49

sarra pisze:Wczoraj mama nosila miesko w pysiu i podawala im na podloge,to juz czas zeby maluchy jadly a one tylko cyca chca

Wow :)
Taka troskliwa mama :)
Na pewno za parę dni będą już wcinać mięsko :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw sty 29, 2009 15:15

musicie o nia w szczegolnosci zadbac :oops:

Julka_

Od: Pt maja 18, 2007 17:26

Post » Czw sty 29, 2009 15:55

sarra pisze:Wczoraj mama nosila miesko w pysiu i podawala im na podloge,to juz czas zeby maluchy jadly a one tylko cyca chca

Niesamowite! 8O :D Kochana mamunia! :love:
Obrazek

Ewik

Post » Pt sty 30, 2009 1:48

malenka biega z chlopakami,rozrabia ale ona wyglada jak taki patyczak :D taka chudzienka na dlugich,trzesacych sie lapkach.Boi sie wszystkiego,no prawie,boi sie Samsona bo on na nia syczy.To ona na niego tez.Ale Samson tez syknie i na chlopakow i czasem nawet lapka pacnie a oni to olewaja i sie go nie boja.Tylko Lucky.Jak wchodze do pokoju to chlopaki odrazu leca i wrecz wskakuja w locie na nogi a Lucky odwrotnie-boi sie i sie wycofuje :( Zaczepia strasznie pazurkami o dywan i o wszystko bardziej niz chlopaki i bardzo czesto sobie nie radzi z odczepianiem,tylko krzyczy wtedy.To taka delikatniusia malenka chudzinka.Bardzo wrazliwa,taka porcelanowa kotecka.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Pt sty 30, 2009 8:41

Doberek! Sarro, może ona taka będzie po prostu-drobinka? Są i takie koty.Moja Iriska jest chudzinka,drobna,bardzo mało je. Tak jest i już. Przeciwieństwo Lafinki.
Fajny drapaczek! Koteczki niesamowicie kochane! Maksio ma cudne umaszczenie! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sty 30, 2009 9:38

Może jestem nudna, ale jak sama Sarra napisała ona nie jest "drobinka" tylko jest taki "patyczak" i jest to przede wszystkim z tego powodu, że ona niedojadała i dlatego koniecznie trzeba ją podtuczyć i wzmocnić.
Jest słabsza i przez to mniej sprawna, dlatego nie radzi sobie z dywanem, dlatego mniej chętnie się bawi.
Ania poradź się MariaD (chyba dawno tu nie zaglądała) jak ją wzmocnić.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt sty 30, 2009 9:52

Dziewczyneczka potrzebuje czasu po prostu...spokojnie, odkarmi się. Poza tym to koteczka, tak czy siak może być drobniejsza.
Obrazek

Ewik

Post » Sob sty 31, 2009 2:57

Witam :D
mi sie wydaje ze ona bedzie taka drobna jak Lucy,Czika moja tez z tych drobnych kotek,najdrobniejszych bym powiedziala,Czike mam od jej 6 tygodnia zycia ale ona nie byla taka chuda 8O Mysle ze malenka pomalutku sie podtuczy mimo wszystko,zeby tylko zaczela miesko wcinac.

Dzis wydarzylo sie cos...no niewiem,dziwnego.
Rano sie troche z TZ em posprzeczalismy-coz rzecz normalna ale u nas bardzo bardzo rzadka-no i troszke podniesionym tonem sie mowilo chociaz nikt nie krzyczal oczywiscie,a Lucy zaczela krecic sie kolo mnie i wydawac rozne dzieki,przymilac sie,w koncu stanela na lapkach i przednimi normalnie mnie objela za szyje-bo akurat siedzialam-i tak troche potrzymala i takie odglosy wydawala jak przy nawolywaniu malych 8O Potem wlazla mi na kolana,na laptopa i tak sie chile miziala,co jej sie rzadko ostatnio zdarzalo.
Oboje nas zatkalo,ja sie poczulam jakby dziecko mnie prosilo zeby juz byc cicho,tak mnie ukochala.Dziwne to dla mnie bo nigdy wczesniej sie z taka reakcja nie spotkalam a z kotami doczynienia mam od lat i to z roznymi
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

[poprzednia][następna]