Mała Czarna i kociaki - nowe wieści z domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 29, 2009 22:19

:D To dobrze, że sa w komplecie
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw sty 29, 2009 23:31

Trzymam kciuki za kociaste :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob sty 31, 2009 20:20

W piątek wracając z pracy zgarnęłam spod bloku Małą Czarną, bo Mała Czarna znalazła dom i jako jedynaczka będzie miała swojego człowieka na wyłączność :wink: Ulokowałam ją w łazience i poszłam, razem z panią, dokarmiająca kociaki, na łapankę. Po chwili pierwszy maluch wylądował w transporterku.

Obrazek

Uskrzydlona sukcesem zadzowniłam do DT. I wtedy usłyszałam, że pani rezygnuje. Zaoszczedzę wam agrumentów :evil: Byłam załamana. Poszłam jednak łapać dalej. Drugi kociak pogryzl mnie i podrapał. To samo przytrafiło sie pani karmicielce. Zrezygnowałyśmy z dalszej akcji i nakarmiłysmy kociaki. Zadzialał plan awaryjny i dzięki Modjesce i TŻ mała kicia (jak sie okazało złapałam dziewczynkę) przed północą trafiła do DT.

Obrazek

Zdjęcia robiłam z lampą,kicia ma dlatego zamknięte swoje złote ślepka.
Domek tymczasowy nazwał ją NEGRI
Mała dobrze rokuje, jest kuwetkowa, miziasta i mruczy jak traktorek z turbo doładowaniem :roll:

Dziś rano pojechałyśmy do weta z Małą Czarną. Przepuklina jest pooperacyjna (po sterylizacji), na razie mała, z zabiegiem można poczekać i dlatego kotka pojechała już dziś do nowego domu.
W piwnicy zostały jeszcze dwa kociaki, prawdopodobnie kocurki. Bez pomocy i pewnego,wiarygodnego DT nic nie dam rady zrobić niestety. Nadal karmię kociaki dwa razy dziennie. I staram się, żeby mi zaufały, ale na razie nie mamowy, żebym mogla którego dotknąć czy pogłaskac, jak to było przed próbą złapania ich.
Ostatnio edytowano Pon lut 02, 2009 8:45 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lut 02, 2009 8:36

Pierwsze, nienajlepsze, bo zrobione komórką, zdjęcia Negri w domu tymczasowym :wink:

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Są też wieści z domu Małej Czarnej, która dostała na imię TUSIA. Kotka jest w domu niewychodzącym, jest jedynym zwierzakiem i pierwszym kotem swojej pani. Po wypuszczeniu z transporterka udała się na zwiedzanie "swoich włości", inspekcję przypieczętowała skorzystaniem z kuwety. Rzmruczana i spragniona pieszczot od razu podbiła serce dużej. Na razie najbardziej interesują ja ręce do glaskania i łóżko, na którym mozna wylegiwac sie do woli.
Wkrótce zdjęcia.
Obrazek

Amica

Post » Wto lut 03, 2009 0:28

:D Super wieści. Negri nie wygląda na zdjęciach na nieszczęśliwą, tym bardziej jej mama.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto lut 03, 2009 0:39

:D

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Wto lut 03, 2009 7:57

Negri "odkryła" zabawki. Nauczyła już bawić się piłeczką. Ładnie je, pozwala brać się na ręce, choć na razie tylko na chwilę. Jest miła i grzeczna, nawet jesli pacnie łapka to nie używa pazurków. Jest wielkie prawdopodobieństwo, że bedzie z usposobienia podobna do matki (bo z urody przypomina domniemanego tatusia - Koksika :roll: )
Obrazek

Amica

Post » Wto lut 03, 2009 12:03

Ale ma długi ogonek :) :) :)

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Śro lut 04, 2009 9:37

Wczoraj dałam ogłoszenia adopcyjne Negri z takim zdjęciem jakie miałam :oops: Jak uda sie zrobić lepsze to podmienie. Proszę pomóżcie mi znaleźć dla niej domek, będe wtedy mogła mysleć o złapaniu jej braci.

Mam też wieści z nowego domu Tusi vel Małej Czarnej, cytuje z maila:
"Kotka szaleje jak małe kocie, bawi się piłeczkami, myszkami, skacze po szafach, usypuje kopce ze żwirku, a w zasadzie przesypuje z jednego końca kuwety na drugi - ponoć świetna zabawa w nocy.
Gramoli się na kolana i wszędzie jej pełno."
Obrazek

Amica

Post » Śro lut 04, 2009 11:11

Hop do góry :D

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Pt lut 06, 2009 8:12

No i wygląda na to, że maluchy przeszly na moje utrzymanie. Wczoraj spotkałam tę pania, ktora opiekowała sie całą rodzinką, a ponieważ ostatnio miska pod piwnicznym okienkiem zawsze pusta, spytałam czy karmi maluchy. A ona powiedziała, że ostatnio nie bo "stare kocury im wyjadają" :evil: Ja noszę im jedzenie rano, przed praca i wieczorem. Staram sie dopilnowac, żeby jedzenie dla kociąt zjadły kocięta, ale karmie też "stare kocury". Mimo, że mają domy, no bo jeśli są głodne to jakże by inaczej?
Śmielszy kociak dał sie wczoraj znowu pogłaskać, upewniłam sie - to kocurek. Bojek (mam nadzieję, że tez facet) raczej nie wychodzi przy mnie z piwnicy, a jak jest na trawniku to salwuje się ucieczką.
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 09, 2009 8:01

W piątek Negri została zaszczepiona. Pan doktor obejrzał malutką 9byla bardzo grzeczna), przyciął pazurki - wszystko w jak najlepszym porządku. Kicia uwielbia mizianie po brzuszku, daje się głaskać i przytulać nie tylko swojej opiekunce. Właściwie za kilkanaście dni mogłaby juz pojechać do nowego domku. Tylko tego domku nie widać :cry:
Obrazek

Amica

Post » Pt lut 13, 2009 14:37

Negri to slicznota i z fajnym charakterem :D Domek na pewno sie znajdzie, dobrze, ze piszesz o niej tez mimochodem w innych watkach. Im jej wiecej tym lepiej - jest wtedy bardziej widoczna :)

podniose!!

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon lut 16, 2009 11:04

Byłam w sobote u małej z wizytą. Spała, ale wyciągnęłam ją z budki, poprzytulałam i wycałowałam. Można ja spokojnie nosić na rękach, nie syczy ani nie drapie, ale na razie pewniej czuje się w "swoim" pokoju. Jest już zżyta z tymczasową opiekunką, gotowa do zawarcia przyjaźni z kotem-rezydentem. Kotka-rezydentka (szylkretka) natomiast co i rusz przywołuje ją do porządku głośnym syczeniem, więc Negri woli nie ryzykować. Domek potrzebny, ale cierpliwy, co bedzie mógł małej poświęcić sporo uwagi i dać trochę czasu na odnalezienie się w nowej sytuacji. Negri jest cudna, ma złote oczy i czarny, aksamitny nosek, maleńką białą plamkę na piersi i kilka białych włosków w dole brzuszka. Kto ją pokocha?
Ostatnio edytowano Wto lut 17, 2009 8:22 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Post » Pon lut 16, 2009 20:38

Komu małe puszyste cudo??
Hmm właśnie mi się przypomniało, że widzialam na Kociarni ogloszenie, ze Państwo z Wrocławia przygarną dwa kotki. Chcieli małe, jedno rude, drugie czarne i koniecznie jedno z nich miało być kociczką.. Musze się rozejrzeć, gdzie to bylo i czy jeszcze aktualne... Może ktoś kojarzy? Bo jakos nie moge znalezc... A czytalam to ogloszenie w niedziele (wczoraj), wiec raczej aktualne, tylko czy nie znalezli już..

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

[poprzednia][następna]