Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 25, 2009 18:07

Mauc, Honzik i Haneczka już rozrabiają we własnych domkach !!! Cieszę się, że maluch podobał się!!!

Niecierpliwie czekam na przyjazd drapaka, bo ciekawa jestem jak koty go powitają.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sty 25, 2009 18:36

Drapak juz sie potwierdzil ze bedzie "on time" czyli w poniedzialek ale nie wiem o ktorej dokladnie, a wiec srubokrety w dlon :D

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Nie sty 25, 2009 18:38

Śrubokrętów nie potrzebujesz. W zestawie są wszystkie potrzebne zabawki :wink:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie sty 25, 2009 20:01

Tylko trzeba to poskręcać,w czym koty zwykle aktywnie przeszkadzają :twisted:

Muac, u mnie Zula i Gluś są razem od 4 m-cy, a o takich kontaktach, jak Bazyli i Mila, to myslę, ze będę mogła pomarzyć za jakiś rok :wink:

Zdjęcia jak zwykle rewelacyjne! :D A Mila jest śliczna! :D Przyznam sie szczerze, ze choć rude futerka cieszą się dużym powodzeniem i wszystkie koty są piękne, to dla mnie jednak najpiękniejsze są te, które mają odrobinę choć burego :oops: :wink:

Takze to wszystko to kwestia gustu tak naprawde.

I super, ze trafiłaś na tak fajną dziewczynę ze schroniska, która naprawde idealnie Was połączyła! :D
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie sty 25, 2009 20:04

milenap pisze:I super, ze trafiłaś na tak fajną dziewczynę ze schroniska, która naprawde idealnie Was połączyła! :D

Swatka :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Nie sty 25, 2009 20:23

MarciaMuuu pisze:
milenap pisze:I super, ze trafiłaś na tak fajną dziewczynę ze schroniska, która naprawde idealnie Was połączyła! :D

Swatka :lol:

kocio-ludzka :lol:

milenap

Post » Nie sty 25, 2009 22:07

Przekaze Jenn slowa uznania. Ona rzeczywiscie jest bardzo zaangazowana, kazdego kota swietnie zna, sama ma w domu trzy z tego schronu w ktorym pracuje, jedna kicie adoptowala w wieku 12 lat :)

muac

Post » Pon sty 26, 2009 15:24

Dzień dobry :)

co dzis słychać o kotecków?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sty 26, 2009 17:08

Dzis jest pierwszy dzien chinskiego nowego roku, a wiec wczoraj mialam drugiego sylwestra :balony: wiec wrocilam do domu nad ranem, nakarmilam kocury majac cicha nadzieje ze dadza pospac, ale gdzie tam Bazyli ok 9 rano juz sie bardzo zdenerwowal, bo to co dalam to byl ekstras wg jego pokreconej kociej logiki, a sniadanko to zelazny punk programu i nie ma mowy zeby odpuscic. Nie pomagalo zwykle lazenie po mnie i cwierkanie bo z tym juz potrafie spac. Wlazl na szafke naprzeciwko lozka i zaczal pacac rozne przedmioty ktore tam lezaly tak zeby centymetr po centymetrze byly coraz blizej krawedzi :twisted: Bach spadl dlugopis, bach poleciala gazeta, bach szyszka na podlodze, na szafce zostal jeszcze tylko telewizor, lampa nocna i budzik, co nastepne? :twisted: Siedzial sobie terrorysta jeden pacal i caly czas sie na mnie gapil. No i dostal to sniadanie, ale malutkie niech sobie nie mysli ze tak w 100% mu sie udalo :)

Bazyli w ogole odkad przybyla Mila rozkreca sie powoli, ale skutecznie az strach pomyslec co jeszcze ma w repertuarze. Dzisiaj lobuzuje od rana, gania Mile i podgryza ja w ogon zapedzajac ja w jakis ciemny rog i straszac. Juz myslalam ze jednak trzeba interweniowac. Ale dzieki mojemu wrodzonemu flegmatyzmowi nie zdazylam i okazalo sie ze dobrze. Milka to jednak nie koteczka ktora da sobie w kasze dmuchac . Ofukala go, osyczala i maznela w arbuz z liscia prosto w grzywke. Rudy tak sie zdziwil ze napadl go stupor absolutny 8O Mila wylazla z kata obcierajac sie o niego i sobie poszla na kanape a ten macho od siedmiu bolesci jeszcze tam siedzi i trawi swoimi dlugimi przewodami doznane upokorzenie. Oby mi tylko nie wpadl w otchlan depresji, albo gorzej na jakis genialny pomysl ktory podreperuje jego nadwatlona meska dume.

Po powrocie zastalam tez prawie wszystkie moje skarpetki na podlodze, wyciagniete bardzo pracowicie z koszyka szufladki takiego jak na zdjeciach przez mala dziurke :twisted: Podejrzenia mam konkretne, ze to ta Mala szelma, bo Bazyli leniwiec jest i na gora dwoch by skonczyl. Zreszta ta szafka majaca pare pustych polek jest jednym z ulubionych miejsc zabawy niestety lapoczyny odbywaja sie od strony sciany i nici ze zdjec, bo tam nie wleze za cho.....re, musialabym sie pod sufitem podwiesic.

Mila jak pisalam uczy sie jak blyskawica i teraz to ona stersuje Bazylego w kuwecie. Masz dziadu sam tego chciales. No i oczywiscie czekamy na drapak z utesknieniem, bo mi sie Bazyli zaczyna interesowac wspinaczka sciankowa.

A mialam takie spokojne zycie czy mi ktos tego rudzielca podmienil? Milka wyeksmituje cie zobaczysz masz zly wplyw na Bazylego :twisted: To tyle w telegraficznym skrocie i pomyslec, ze tylko jedna noc mnie nie bylo.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 26, 2009 20:20 przez muac, łącznie edytowano 1 raz

muac

Post » Pon sty 26, 2009 20:11

No to ładne się rzeczy zaczynają :lol:

Mila, jak widać oddaje Bazylemu to, co mu sie należy za pierwsze dni jej onieśmielenia :lol:

A skarpetki wyciagane z szafy/szuflady, to fajna rzecz :roll: u mnie Zula wyciaga mi ciuchy z szafy przez szpare, w ten sposób załatwiła mi już ze 2 pary spodni- mają piękne ślady pazurków :twisted:

czekam z niecierpliwością na relacje drapakową! :wink:

milenap

Post » Wto sty 27, 2009 1:20

I jak tam, jest już drapak?

milenap

Post » Wto sty 27, 2009 3:18

Drapak juz jest :D
Obrazek
Tu Bazylowy drapak fotelowy i nowy mam nadzieje Milki

Wielkie dobrze ponad 20kg pudlo przyniosl jak piorko jeszcze wiekszy oj ogromny Pan Kurier (ujjjjj Jane kochac duuuzy, silny Tarzan :love: ) Futra oczywiscie wlaczyly natychmiastowa teleportacje na lozko do sypialni, Bazyli na lodz podwodna z pelnym zanurzeniem,

Mila na czolgiste.
Obrazek

Pierwszy przeglad i odczytanie wiadomosci zapachowych ze swiata, ostroznie bo nie wiadomo czy cos ze srodka nie wyskoczy

Bazyli na kangurka
Obrazek

Mila na inhalator
Obrazek

A potem to juz nuda byla ja stekalam skrecajac sruby, a dwa futra siedzialy w bezpiecznej odleglosci i sie gapily.
Mila na wszelki wypadek wolala usiasc przy duzym i wlochatym (Jane kochac duuuzy, silny Tarzan :love:)
Obrazek

Ale sprawdzila metraz budki, miesci sie, Bazyli moze sie zaklinowac ale tez powinien dac rade sie upchnac jak go ktos podsadzi na wyzszy poziom :evil:
Obrazek

Jak narazie to tylko parter zostal zwiedzony dokladnie :cry:
Obrazek
Obrazek

I byla jedna niesmiala proba zajrzenia na pieterko
Obrazek

Bazyli olal drapak na maxa :evil:
Obrazek

Z pudlem tez wiekszego szalenstwa nie bylo, ja mam jakies nietypowe koty. Musze chyba wywalic te waleriane z kontaktu. Sfrustrowalam sie ide spac :cry:

muac

Post » Wto sty 27, 2009 7:40

muac pisze:(ujjjjj Jane kochac duuuzy, silny Tarzan :love: )

8)

:ryk:

Moje też za drapakiem nie przepadają, ale chyba rozwój takiej kocio-drapakowej miłości wymaga czasu, zwłaszcza, że Mila już się z jego "stopami" trochę zaprzyjaźniła :wink: . A jak jej się spodoba, to będzie tam pewnie uciekać przed Bazylimi, to chcąc nie chcąc, chyba w końcu też się z nim polubi :wink: .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto sty 27, 2009 12:52

No tak drapak w sypialni to glupi pomysl :twisted: Jak juz zasypialam to w tle mialam cowieczorna glupawke w drugim pokoju. I nagle ta glupawka zaczela byc podejrzanie blisko, co oczywiscie skutecznie mnie rozbudzilo, zapalilam swiatlo i zobaczylam to:

Obrazek

Oki zgasilam swiatlo i w duzo lepszym humorze :D znowu zaczelam zasypiac, ale nie dane mi bylo, tym razem zobaczylam to:

Obrazek

I jeszce raz :twisted:

Obrazek

A na koniec to : 8O
Obrazek

Po czwartym razie humor juz mialam mniej dobry :twisted: moj sen bieszczadzkiego drwala nie dotyczy momentu zasypiania i postanowilam sprobowac zasnac z predkoscia Kubicy zeby zdarzyc przed nastepnym razem :roll: Zdarzylam ufff.

Jest szosta rano, a koty w budce zmieniaja sie jak w kalejdoskopie :D chyba dalam plame kupujac drapak z jedna budka :oops: Na wyzsze poziomy musimy chyba jeszcze poczekac choc juz oba tam zerkaly ciekawie.

muac

Post » Wto sty 27, 2009 13:50

Dzień dobry Wszystkim :)

piękne królestwo pancia sprawiła swoim futerkom, oj będzie na czym szaleć, będzie :)

muac spokoju w nocy życze :lol:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

[poprzednia][następna]