Kenya i Mundek - proszę przenieść na Koty :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 24, 2009 13:58

Kenya, los to jednak czasem dziwne figle płata, prawda? ;)
Z pierwszego postu na tym wątku wyłaniał się koci ideał. I pewnie mimo że nie idealny, właśnie takim ideałem jest... Na swój sposób.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Sob sty 24, 2009 14:20

no to kciuki za Muńka - tak się zastanawiałam w cichości czy się uda znaleźć kota idealnego. I oczywiście czekam na zdjęcia i opis Muńkowych poczynań
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob sty 24, 2009 17:50

Cieszę się, że taka bida znalazła fajny dom.

kasia mierzejewska

Od: Czw wrz 14, 2006 11:46

Post » Sob sty 24, 2009 21:46

Mundek dzisiejszego ranka.

Obrazek

Rano już zwiedził całe mieszkanie, myslałam ze posiedzi w sypialni ukryty, ale go ciagneło na zwiady. Potem jak gdyby mieszkał tu od zawsze przysypiał na schodach. Kuweta zaakceptowana (ufff), w nocy jadł, pił i mył się na zmiane (bardzo głosno mlaszcze przy myciu), kilka razy wpakował sie nam do łózka, pomruczał i poszedł. Naprawdę jestem pod wrażeniem jak odważnie się zachowywał.

Teraz też chodzi po mieszkaniu, wydaje się zupełnie swobodnie. Oko wygląda momentami zupełnie normalnie, ale zdarza mu sie mrużyć, wrażenie, że coś z okiem jest nie tak pogłębia fakt, że sa różnokolorowe i generalnie ciemne. Zaakceptował całą naszą trójkę łącznie z najmłodszym, co też mnie bardzo cieszy.

Na koniec druga fota

Obrazek

Pozdrawiam
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Od: Pon sty 19, 2009 10:54

Post » Sob sty 24, 2009 22:26

przystojniak z Mundka
:D

agiis-s

Post » Nie sty 25, 2009 22:46

Niesamowite spojrzenie.
Mundek ale masz szczęście masz swój domek.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon sty 26, 2009 10:38

Wspaniałe wiesci, uratowałaś kocurka, gratuluje udanego wyboru, oby sprawował się jak najlepiej :D

PS. Mundek ma pysio jak z obrazka :ok: A siersc.. mi sie skojarzyl z szylkretem :P

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sty 26, 2009 12:02

tillibulek pisze:A siersc.. mi sie skojarzyl z szylkretem :P

Ano wlasnie. Mi tez wyglada jak szylkretowy.
Gratulacje! :D
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon sty 26, 2009 12:28

Edzina pisze:
tillibulek pisze:A siersc.. mi sie skojarzyl z szylkretem :P

Ano wlasnie. Mi tez wyglada jak szylkretowy.
Gratulacje! :D

Szylkretowa czekoladka :P :ok:

tillibulek

Post » Pon sty 26, 2009 15:34

Aparat mam widac kiepski ;) Bo naprawde jest cały czarny z biało-popielatym podszerstkiem. Ani jednej brązowej czy rudej plamki.

Zachowuje się już tak, że trudno uwierzyć, że jest u nas od piatku, przychodzi na zawołanie, tuli się, niczego sie nie boi. Jest cudowny, a my zakochani w nim.

Jutro chcę z nim jechac do weta, szczególnie po mojej wczorajszej rozmowie z byłą opiekunką, która wyznała, że tak naprawdę to ona nie wie jakiej Mundek jest płci 8O i jak się spytała tej swojej wetki to ona odparła, że w sumie to ona nie wie i że ten kot to "takie coś eunuchowate" :? . Munio nie ma książeczki, był ponoć szczepiony, ale nie ma nigdzie zapisane na co, a stwierdzenie "kocie choroby" nie jest zbyt precyzyjne. Nie chce mi się też wierzyć, że łzawienie oczka to jego natura i kotek po prostu płacze 8O, tym bardziej jesli codziennie coś pod oczkiem się zbiera, mam też wrażenie ze kanalik łzowy jest spuchnięty. Kontrola dziąseł i zebów tez konieczna, bo z pysia niezbyt ładnie pachnie. No i musze sie zaopatrzyc cos na pchełki, bo sie drapie, na skórze nic nie widać, ale profilaktycznie nie zaszkodzi.

Macie coś sprawdzonego do wyczesywania? Munio traci sporo sierści, kupiłam specjalnie dla niego dwustronną szczotkę (plasitkowo - nylonowa), ale nie zbiera kłaczków, wczesniej używałam takiej gumowej nakładanej na dłoń, ale bardzo się elektryzowała. Jesli macie coś co ładnie zbiera sierść - podpowiedzcie.

EDIT: Poproszę o zamknięcie wątku, pogaduszki niepotrzebnie go podnoszą, a to zabiera potrzebne miejsce na pierwszej stronie. Gdyby ktos miał sprawdzona szczote do futerka, bardzo prosze o priv. Dziekuje i pozdrawiam!
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Pon sty 26, 2009 18:22

Nie znikaj.
Poproś w tytule o przeniesienie na KOTY ,lub załóż nowy wątek.

Z pychola może śmierdzieć, bo tez pewnie marne jedzonko dostawał. Sierść - ten sam powód.
A do weta jak najbardziej się wybierz. Może odrobaczyć trzeba. Może ma jakieś zmiany w pycholku (zapach).

Kotom capi z pychola jak whiskas jedzą.

Gratuluję szybkich, dobrych układów kocio-ludzkich.

A z tą płcią, to jakaś zagadka 8O Może to Mundka?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon sty 26, 2009 18:47

W takim razie proszę o przeniesienie na Koty, miło mi będzie czasem coś naskrobać o moim czarnulku.
Kenya

Obrazek
Obrazek

Kenya

Post » Pon sty 26, 2009 19:23

no koniecznie napisz co słychać a i fotkę nam wstaw ;)

agiis-s

Post » Pon sty 26, 2009 20:37

O przeniesienie na Koty musisz poprosić admina. Albo łatwiej, sam zauważy- jak w tytule napiszesz- proszę przenieść na koty.
Tytuł wiesz jak się zmienia: w swoim pierwszym poście, "zmień".

Chętnie do Was będę zaglądać.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon sty 26, 2009 20:48

Zdróweczka dla koteczka. Oby jak najlepiej się chował. :):):)

tillibulek

[poprzednia][następna]