Gdzie w Elblągu badania?

Informacje i opinie o lekarzach weterynarii, klinikach i gabinetach.

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sty 22, 2009 16:01

No jest dobrym człowiekiem i widać, że kocha zwierzaki i nie kosi niewiedomo jakiej kasy. Nie o to mu chodzi

ale

teraz jak zbieram info o świerzbowcu usznym wydaje mi się, że faktycznie leczenie jest niepoprawne. Jak będę poproszę o stronghold (bo ponoć oridermylu juz nie ma na rynku), chyba, że to co ma pomorze w co wątpię.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Czw sty 22, 2009 16:33

No jest dobrym człowiekiem i widać, że kocha zwierzaki i nie kosi niewiedomo jakiej kasy. Nie o to mu chodzi

ja tez go lubie jako czlowieka, ale niestety trzeba czasem przyznac samemu przed soba, ze bycie milym i kochanie zwierzakow nie wystarczy, zeby je wyleczyc z czegos ciezkiego :( zycze, zeby Twojemu kotu sie polepszylo.
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Czw sty 22, 2009 19:48

A apropo tego świerzbu, już wiem dlaczego nie dostał tego leku, bo miał szczepienie coroczne a dopiero później badanie uszów i wyszło to co wyszło. Teraz pewnie dostanie ten lek na świerzba a nie te kropelki co ma teraz.

deathgs

Post » Czw sty 22, 2009 23:14

Zatkanie nie jest z niczego. Jełsi zatyka sie cewka moczowa, to trzeba dociec czym.

Jełsi kot nie jest przeleczony, i nie dostanie karmy leczniczej, to problem bedzie narastać.
Najczęsciej kończy sie to mocznicą, która daje takie objawy, jak piszesz. Cieakwa jestem, na co pobrali krew Twojej kotce, ze wyszła tylko anemia. Moze tylko na mofologię po prostu? A na biochemię już nie?

A to, ze lekarz,o którym piszecie nie "kosi kasy", to pewnie fakt- jest dość tani, i z tego słynie w Elblagu,ale jak sie okazuje- nie zawsze to co tanie jest dobre.

Jak słyszę i widze naocznie koty i psy po leczeniu u niego, to po prostu wyć mi się chce.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw sty 22, 2009 23:16

deathgs pisze:A apropo tego świerzbu, już wiem dlaczego nie dostał tego leku, bo miał szczepienie coroczne a dopiero później badanie uszów i wyszło to co wyszło. Teraz pewnie dostanie ten lek na świerzba a nie te kropelki co ma teraz.

Z powodu szczepienia dał lek przeciwgrzybiczy i przeciwbakteryjny na świerzb? Nie rozumiem.
Obrazek

kordonia

Post » Pt sty 23, 2009 0:37

kordonia pisze:Najczęsciej kończy sie to mocznicą, która daje takie objawy, jak piszesz. Cieakwa jestem, na co pobrali krew Twojej kotce, ze wyszła tylko anemia. Moze tylko na mofologię po prostu? A na biochemię już nie?

ja juz sama nie wiem, tege mowil, zeby profil watrobowy zrobili i tak tez powtorzylysmy na grunwaldzkiej. to jest biochemia? mogl zrobic tylko profil watrobowy a nerkowy nie?
Obrazek

yosia

Post » Pt sty 23, 2009 9:41

kordonia pisze:
deathgs pisze:A apropo tego świerzbu, już wiem dlaczego nie dostał tego leku, bo miał szczepienie coroczne a dopiero później badanie uszów i wyszło to co wyszło. Teraz pewnie dostanie ten lek na świerzba a nie te kropelki co ma teraz.

Z powodu szczepienia dał lek przeciwgrzybiczy i przeciwbakteryjny na świerzb? Nie rozumiem.

Gdyby tego dnia nie miał szczepienia to dostał by Stronghold.
A po co dostał te krople na grzyba? Nie wiem.
Ale jeszcze tydz. i poproszę TZ by wypytał o wszystko a jak nie będzie poprawy i Strongholdu to faktycznie zmienimy weta.

deathgs

Post » Pt sty 23, 2009 10:34

yosia pisze:
kordonia pisze:Najczęsciej kończy sie to mocznicą, która daje takie objawy, jak piszesz. Cieakwa jestem, na co pobrali krew Twojej kotce, ze wyszła tylko anemia. Moze tylko na mofologię po prostu? A na biochemię już nie?

ja juz sama nie wiem, tege mowil, zeby profil watrobowy zrobili i tak tez powtorzylysmy na grunwaldzkiej. to jest biochemia? mogl zrobic tylko profil watrobowy a nerkowy nie?

Tak, można zrobić profil wątrobowy, a nerkowego już nie.
Kazdy czynnik,tzn. wątrobowe- ASPAT, AlAT, bilirubina, ALP i nerkowe mocznik i kreatynina to osobne badanie, które mozna zrobic nawet pojedynczo.
Obrazek

kordonia

Post » Pt sty 23, 2009 10:36

kordonia pisze:
yosia pisze:

Tak, można zrobić profil wątrobowy, a nerkowego już nie.
Kazdy czynnik,tzn. wątrobowe- ASPAT, AlAT, bilirubina, ALP i nerkowe mocznik i kreatynina to osobne badanie, które mozna zrobic nawet pojedynczo.
Jeśli on prosił o profil watrobowy, to nie dziwie sie, że zrobili własnie to. Każde z tych badań kiosztuje, jesłi lekarz zlecA tylko czesc badan, to kazde laboratorium wykonuje tylko zlecone badania...
Obrazek

kordonia

Post » Pt sty 23, 2009 20:09

Jeśli on prosił o profil watrobowy, to nie dziwie sie, że zrobili własnie to. Każde z tych badań kiosztuje, jesłi lekarz zlecA tylko czesc badan, to kazde laboratorium wykonuje tylko zlecone badania...

tylko, ze my juz nie wrocilismy do tege, tylko zostalysmy na leczeniu na grunwaldzkiej, tege nas odeslal, bo powiedzial, ze on bez badan nie pomoze a nie ma jak ich zrobic. na grunwaldzkiej byly badania, kroplowka, zastrzyki itd, wiec powinni powiedziec, ze trzeba zrobic jeszcze inne badania moim zdaniem, a nie przez 3 dni sie przygladac i zastanawiac, co sie z kotem dzieje.
Obrazek

yosia

Post » Sob sty 24, 2009 17:25

Ale Tege tez nie pwoiedział prawdy, bo mógł pobrać krew, a badania mozna było zrobić w ludzkim laboratorium płatnie.
I mógł na ich podstawie dalej leczyć.
Chyba,z e nie lubi pobierac krwi...
Albo mu to nie wychodzi?....
Obrazek

kordonia

Post » Sob sty 24, 2009 18:49

nie wiem, w sumie wysylal nas tez na usg, wiec moze chcial, zeby i jedno i drugie od razu zrobic, a nie zebysmy jezdzily to tu, to tam... ale oczywiscie nie wiem, bo nie jestem nim i nie moge wiedziec, jakie mial intencje.
ale przypomnialo mi sie cos, powiedzial, zeby na grunwaldzkiej "zrobili badania krwi, jesli uda im sie pobrac, bo kotka jest w takim stanie, ze nie wie, czy przezylaby narkoze". w ostatecznosci dostala narkoze (chyba, dostala cos co ja zmulilo, a potem taki wybudzacz natychmiastowy), bo nie dala sobie nawet lapki ogolic i porzadnie weta udrapala. wiec moze tege faktycznie obawial sie, ze nie da sie tej krwi pobrac.
Obrazek

yosia

Post » Sob sty 24, 2009 22:02

Wychodzi na to,z e ciągle się tutaj wymądrzam w tym watku, ale od kiedy kota sie usypia do pobrania krwi????? 8O 8O 8O 8O

Jęłsi to była niewydolnosc nerek, to narkoza kota dobiła poprostu.
Niewydolne nerki nie sa w stanie zmetabolizowac leków podawanych do znielczulenia ogólnego.

Sama pobieram moim kotom krew na badania, pobiera moja wetka, i zawsze sie to odbywa na żywo

Jejku, w jakim zacofanym mieście ja żyję :(
Obrazek

kordonia

Post » Sob sty 24, 2009 22:05

Czyli, ze weci boją sie pobrać krew kotu, bo on sie wyrywa i drapie. Nieźle
Obrazek

kordonia

Post » Sob sty 24, 2009 23:19

kordonia pisze:Wychodzi na to,z e ciągle się tutaj wymądrzam w tym watku, ale od kiedy kota sie usypia do pobrania krwi????? 8O 8O 8O 8O

od kiedy nie daje sobie pobrac bez usypiania... dlatego na samym poczatku powiedzialam, ze nie chcialabym trafic do niego jeszcze raz.
Obrazek

yosia

[poprzednia][następna]