FA. Kocurek Mankellek po operacji ...dorodne kocuro :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2009 10:27 FA. Kocurek Mankellek po operacji ...dorodne kocuro :)

„Historia Mankella jest jak setki innych zalewających strony internetowe ale jeżeli dostał szansę to może zostanie zauważony i dzięki pomocy ludzi szansa nie zostanie zmarnowana.
Mankell jest 4,5 miesięcznym Kocurkiem wyglądającym na dwa miesiące. Znaleźliśmy go w niedzielny wieczór wyjeżdżając z Gorzowa w kierunku Poznania . Szedł „dzielnie” w kierunku szosy. Udało nam się zjechać na nieistniejące pobocze naszych dróg i zabrać Mankella kiedy stawiał łapę na szosie. Szczerze to miałam tylko wysiąść i go odstraszyć ale jak go chwyciłam to zobaczyłam pyszczek i oczy zaklejone ropą. .. Mankel l nie widział i nie czuł. był zdezorientowany i ociekał błotem rozbryzgiwanym przez przejeżdżające samochody. Nie pozostało nam nic innego jak zabrać Mankella w podróż do Poznania. Imię Mankell otrzymał po autorze książki, która właśnie słuchaliśmy w samochodzie gdy kociak nieświadomie wybrał zły kierunek drogi.
Obecnie stan Mankella jest bardzo ciężki (ma koci katar, anemię, jest niedożywiony) i bez intensywnej pomocy nie ma szans na przeżycie. Walczy codziennie pod kroplówką a jedzenie przyjmuje na siłę ze strzykawki w postaci płynnej. Choroba zabrała już mu jedno oko a drugie wymaga leczenia. Jeśli kotek przetrwa najtrudniejsze dni, czeka go operacja czyszczenia pustego oczodołu i zaszycia powiek.”
Leczenie kotka finansuje nasza fundacja (Fundacja dla Zwierząt Animalia z Poznania) i dziś już wiemy, że koszty będą wysokie…
Bardzo prosimy o jakąkolwiek pomoc, za którą będziemy bardzo wdzięczni. Mankell chce żyć, pomóżcie nam nie zmarnować tej szansy.

Oto Mankell:
Obrazek

Na bazarku jest już wystawiona pierwsza aukcja http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87577
Ostatnio edytowano Czw kwi 30, 2009 10:55 przez safiori, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt sty 23, 2009 10:40

tu jeszcze kilka zdjec naszego podopiecznego
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na niego również są wystawione aukcje na allegro gdyby ktoś chciał wspomoć małego to zapraszam na allegro link do naszych aukcji w moim podpisie.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt sty 23, 2009 10:40

wstrząsnęło mną to zdjęcie i historia kociaka, i na pewno jak tylko będę mogła, to pomogę.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt sty 23, 2009 10:56

no to sobie zalicytowałam na allegro to co mnie kręci najbardziej, czyli kubeczki, ale jeśli wygram, to bym chciała, żeby wszystko co wpłacę poszło na małego.

puss

Post » Pt sty 23, 2009 11:03

Oczywiście :!: :D Dziękuję :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt sty 23, 2009 11:09

Witam wszystkich którzy choć chwilę uwagi poświęcą Mankellowi i z góry dziękuję. Mankell jak juz czytaliście przyjechał z nami z pod Gorzowa i dzięki Fundacji Animalia możemy wałczyć o jego życie. Mankell nie jest jedynym "podopiecznym" Fundacji dlatego potrzebna jest każda złotówka na jego leczenie. W niedziele Mankell będzie z nami tydzień, dla niego to pewnie jak miesiąc. Bardzo cierpi i potrzebuje opieki 24h, dostaje całą listę leków w codziennej kroplówce, 4 rodzaje kropel do oka (jedynego bo drugiego nie da się uratować) i leki przeciwbólowe. Stan jest bardzo ciężki ale bardzo chce żyć i stawia już małe kroczki. Proszę pomóżcie.
jak tylko bedę miała dostep do internetu (chmm w pracy :roll: ) to postaram się informować na bieżąco o jego stanie.

Safarii

Od: Pt sty 23, 2009 8:59

Post » Pt sty 23, 2009 11:14

Safarii to jakaś nowa postać na forum? ;) bo brzmi bardzo podobnie do Safiori ;) czy możemy wiedzieć coś więcej?

puss

Post » Pt sty 23, 2009 11:14

wzruszająca historia ,biedny maluszek ,mogę niestety tylko wesprzeć myślami i kciukami :oops:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sty 23, 2009 11:16

puss pisze:Safarii to jakaś nowa postać na forum? ;) bo brzmi bardzo podobnie do Safiori ;) czy możemy wiedzieć coś więcej?

Safarii to tymczasowa opiekunka koteczka :D podobnie brzmi ale to nie ja :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Pt sty 23, 2009 11:21

safiori pisze:
puss pisze:Safarii to jakaś nowa postać na forum? ;) bo brzmi bardzo podobnie do Safiori ;) czy możemy wiedzieć coś więcej?

Safarii to tymczasowa opiekunka koteczka :D podobnie brzmi ale to nie ja :D

Safari już raz opiekowała się naszym fundacyjnym podopiecznym Mrożkiem, który teraz nosi dumne imie Bruno :)
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Pt sty 23, 2009 11:24

biedaczek :cry:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sty 23, 2009 11:29

hee hee czyli pytanie z cyklu ile masz lat i gdzie pracujesz 8O . ad. lat to wieku matrymonialnym jeszcze nie jestem ale zbliżam się dużymi krokami. ad. pracy to z racji, że korzystam z internetu w godzinach pracy - wybaczcie ale delikatnie pominę ten temat. ad zbieżności Safori - safarii, czysto przypadkowe. Nie wiem co Was interesuje bo raczej gwiazdą nie jestem...Jak macie jakieś pytania to piszcie. Cieszę się, że mogę Was poznać dzięki Mankellowi i pozdrawiam cieplutko.
Ostatnio edytowano Pt sty 23, 2009 12:26 przez Safarii, łącznie edytowano 1 raz

Safarii

Od: Pt sty 23, 2009 8:59

Post » Pt sty 23, 2009 11:41

:lol:

pytałam z czystej ciekawości, zbieżności pseudonimów, itp itd.
na forum nieważny jest wiek, kolor oczu, rozmiar gatek ani preferencje seksualne ;)
w każdym razie witamy na forum i cieszymy się, że kotek ma dobrą opiekę :ok:

puss

Post » Pt sty 23, 2009 11:53

Dopisuję się do wątku i będę kibicowała małej bidzie, która mam nadzieję wkrótce będzie dumnym , rozbrykanym kocurkiem :)
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Pt sty 23, 2009 11:54

ona ma przedłużony włos, prawda? będzie z niego mjaukun 8)

puss

[następna]