Rysiek, Mefisto, Nikita i Rudi :-) I kosmitka Nora ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 21, 2009 12:07

ewaw pisze:O matko, ale cudo!!! Podaj linka prosze!!!

aaa, wiedziałam, że złapiesz przynętę. Ja też padłam, jak ją zobaczyłam :1luvu:

wpis Albiemu z dzisiaj, z godz.11.14

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72400&start=1530
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro sty 21, 2009 12:11

Szczęka mi opadła jak to przeczytałam:

albiemu pisze:
Wzięłam na jeden dzień starego psa Grota ze schronsika z Orzechowiec, naprawdę stare potężne psisko, które po śmierci swojej właścicielki postanowiło się zagłodzić. Leżał w kuchni, wciąż gotowałam kolejne smakołyki aby zjadł bo nic nie chciał... Mirabela podeszła do tego wielkiego psa ktory był skrajnie wyczerpany, tak potwornie chudy i przyłożyła do jego suchego ciepłego chorego nosa swój mokry, zimny bo kochany ...
To było niesamowite - taka pocieszka i prośba.

Jesteśmy z tego samego miejsca Grocie i wiesz ... Ci dwunożni naprawdę potrafią pomóc ale trzeba dać im szansę ...

Weszła na jego chudze leżące ciało i połozyła się na nim.

Tego samego dnia, wieczorem Grot wyjadł co bylo z kocich misek.

Nie tylko piękna, ale i mądra, współczująca ...
Obrazek

pisiokot

Post » Śro sty 21, 2009 12:15

Niesamowita :1luvu: Ale skąd wiesz, że ona szuka domku? Bo ja zrozumiałam, ze ona juz jest u Albiemu na stale...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro sty 21, 2009 12:17

Napisała, że wzięła je do socjalizacji, więc zrozumiałam, że trafiły do niej na oswojenie, a potem (w domyśle) szukanie domu.
Zawsze można zapytać :D
Obrazek

pisiokot

Post » Śro sty 21, 2009 19:23

Niesamowita kotka!

Ewa, czy będzie jakaś zmiana w tytule wątku...? :roll:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw sty 22, 2009 10:07

milenap pisze:Ewa, czy będzie jakaś zmiana w tytule wątku...? :roll:

O, tak!!!! Będzie zmiana w tytule na: NATYCHMIAST ODDAM W DOBRE RĘCE 4 KOTKI "GRZECZNE INACZEJ"! PILNE!!!

No dziś w nocy małpiszony przegieły. Ale się wkurzyłam!!! Byłam wczoraj u babci. Wróciłam z wałówką - cała siatka słoików: zupa, bigos, pikle, sałatka... + 6 jajek wiejskich. Postawiłam to na blacie, specjalnie w kącie i pod ścianą, żeby przypadkiem nic się z tym nie stało. Zaraz miałam to schować do lodówki. Ale że padnięta byłam totalnie, było już po 22., niestety usnęłam... O 3 w nocy obudził mnie ŁOMOT. Zrwyam się... Siatka zwalona, wszystkie słoiki w drobny mak, cała podłoga zalana mieszaniną zupy pomidorowej, ocu z pikli, bigosu, jajek... Szlag mnie trafił! No taka wkurzona byłam (delikanie mówiąc), no jak się wydarłam na bestie... Do wpół do 4tej sprzątałam to wszystko, zapaszek był powalający, cała podloga w kuchni zalana... Ocalała sałatka i 3 jajka. KURDE!!!!!!!!!!!!!! Ja wiem - moja wina, powinnam była od razu to schować. Ale czy człowiek kurcze nie ma prawa raz w życiu paść, usnąć i zostawić siatki na blacie i schować rzeczy rano???? Czy przy tych cholerach nic się nie uchowa???????????? Naprawdę oddam na wychowanie do schronu, posiedzą trochę, może się uspokoją i docenią, jaka dla nich byłam dobra, bo coś im za wesoło ostatnio!
Do tego gryzą się - ten kamikaze Rudi lata jak głupi za Ryśkiem i go zaczepia, Rysiek na niego syczy, warczy i zębami go traktuje, aż furczy, ciągle jakieś wrzaski, kwiki, jeeeeezzzuuuu, czym ja sobie zasłużyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Czw sty 22, 2009 10:23

ewaw pisze:[ Ale czy człowiek kurcze nie ma prawa raz w życiu paść, usnąć i zostawić siatki na blacie i schować rzeczy rano????

Nie ma prawa :wink: pod groźba sprzątania o 4 jajecznico-zupy z podłogi :D
Obrazek

pisiokot

Post » Czw sty 22, 2009 10:30

pisiokot pisze:
ewaw pisze:[ Ale czy człowiek kurcze nie ma prawa raz w życiu paść, usnąć i zostawić siatki na blacie i schować rzeczy rano????

Nie ma prawa :wink: pod groźba sprzątania o 4 jajecznico-zupy z podłogi :D

:crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
Obrazek

ewaw

Post » Czw sty 22, 2009 11:20

Jak straciłam trzy pary ciapów (w tym jedne piękne "górarskie" z futerkiem), bo mi je Dyziek oszczał, a TŻ-owi podrapał też ze trzy pary butów - jedne na amen - to prędziutko się nauczyliśmy, że buty się trzyma tylko w szafce, a nie porozpirzane po przedpokoju, o :wink:
Obrazek

pisiokot

Post » Czw sty 22, 2009 16:53

I co? Nikt nie chce 4 ślicznych kotków "grzecznych inaczej" - oddam choćby na tymczasik :wink: A sama choć przez parę dni będę mieć spokój, porządek i żadnych szkód. Klosiki sobie nowe powieszę... Koteczki są słodke, zaręczam, chodzące aniołki :wink: Ktoś chętny??? :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Czw sty 22, 2009 18:19

ewaw pisze:
milenap pisze:Ewa, czy będzie jakaś zmiana w tytule wątku...? :roll:

O, tak!!!! Będzie zmiana w tytule na: NATYCHMIAST ODDAM W DOBRE RĘCE 4 KOTKI "GRZECZNE INACZEJ"! PILNE!!!

No dziś w nocy małpiszony przegieły. Ale się wkurzyłam!!! Byłam wczoraj u babci. Wróciłam z wałówką - cała siatka słoików: zupa, bigos, pikle, sałatka... + 6 jajek wiejskich. Postawiłam to na blacie, specjalnie w kącie i pod ścianą, żeby przypadkiem nic się z tym nie stało. Zaraz miałam to schować do lodówki. Ale że padnięta byłam totalnie, było już po 22., niestety usnęłam... O 3 w nocy obudził mnie ŁOMOT. Zrwyam się... Siatka zwalona, wszystkie słoiki w drobny mak, cała podłoga zalana mieszaniną zupy pomidorowej, ocu z pikli, bigosu, jajek... Szlag mnie trafił! No taka wkurzona byłam (delikanie mówiąc), no jak się wydarłam na bestie... Do wpół do 4tej sprzątałam to wszystko, zapaszek był powalający, cała podloga w kuchni zalana... Ocalała sałatka i 3 jajka. KURDE!!!!!!!!!!!!!! Ja wiem - moja wina, powinnam była od razu to schować. Ale czy człowiek kurcze nie ma prawa raz w życiu paść, usnąć i zostawić siatki na blacie i schować rzeczy rano???? Czy przy tych cholerach nic się nie uchowa???????????? Naprawdę oddam na wychowanie do schronu, posiedzą trochę, może się uspokoją i docenią, jaka dla nich byłam dobra, bo coś im za wesoło ostatnio!
Do tego gryzą się - ten kamikaze Rudi lata jak głupi za Ryśkiem i go zaczepia, Rysiek na niego syczy, warczy i zębami go traktuje, aż furczy, ciągle jakieś wrzaski, kwiki, jeeeeezzzuuuu, czym ja sobie zasłużyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: ewaw, wybacz ale... :ryk:
Wyobrażam sobie ten pogrom i Ciebie w akcji :lol:
A tak na poważnie, to szkoda wielka takich pyszności :( Tylko Ty się przed babcią nie wygadaj przypadkiem :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw sty 22, 2009 20:34

ewaw pisze:I co? Nikt nie chce 4 ślicznych kotków "grzecznych inaczej" - oddam choćby na tymczasik :wink: A sama choć przez parę dni będę mieć spokój, porządek i żadnych szkód. Klosiki sobie nowe powieszę... Koteczki są słodke, zaręczam, chodzące aniołki :wink: Ktoś chętny??? :wink:

Ewa, ja się mogę zamienić- 4 sztuki za 4 sztuki :roll: tylko: Gluś qpala robi tylko do wanny, bo lubi duuuże kuwety, nie zjesz nic w spokoju, bo od razu siedzą człowiekowi w talerzu, Zula, jak uzna, że za długo śpisz, to albo pozwala WSZYSTKO w kuchni albo zrzuci Ci książki na głowe, Melka wywyleka wszystko z szafek, a Daszka jak wychodzi to demoluje wszystko :evil:

nadal chętna? :roll:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt sty 23, 2009 9:32

Aż się wstydzę tu pisać, bo się okazuje, że reprezentuję poziom równym Ewcinym kotom, a nawet je przewyższam :oops:
Dzisiaj o 6.40 z nieprzytomna z niewyspania i zalewana katarem usiłowałam się dodzwonić do mojej szefowej, żeby jej oznajmić, że do pracy się nie przywlokę, no i zamiast do niej dzwoniłam się tym bladym świtem do Ewaw :oops:
takżetego :roll:
zniosła to naprawdę mężnie :oops:
Obrazek

pisiokot

Post » Pt sty 23, 2009 9:50

Ależ Aniu! To był wspaniały zbieg okoliczności, że zadzwoniłaś!!! Ja powinnam była wstać o 6.00. Budzik zadzwonił, ja go "bach" i spałam dalej :oops: Gdybyś nie zadzwoniła, ja bym zaspała na amen i spóźniłabym się do pracy! Twój telefon mnie uratował! No, troche się zdziwiłam, o co może chodzić o tej porze (pomyślałam, że może coś z jakimś kotem, że może właśnie devonka trikolorkę znalazłaś...), ale naprawdę, gdybyś mnie nie obudziła, byłaby niezła kicha... Tak więc ja Ci naprawdę dziękuję za tę pomyłkę :D :D :D
Obrazek

ewaw

Post » Pt sty 23, 2009 9:54

milenap pisze:
ewaw pisze:I co? Nikt nie chce 4 ślicznych kotków "grzecznych inaczej" - oddam choćby na tymczasik :wink: A sama choć przez parę dni będę mieć spokój, porządek i żadnych szkód. Klosiki sobie nowe powieszę... Koteczki są słodke, zaręczam, chodzące aniołki :wink: Ktoś chętny??? :wink:

Ewa, ja się mogę zamienić- 4 sztuki za 4 sztuki :roll: tylko: Gluś qpala robi tylko do wanny, bo lubi duuuże kuwety, nie zjesz nic w spokoju, bo od razu siedzą człowiekowi w talerzu, Zula, jak uzna, że za długo śpisz, to albo pozwala WSZYSTKO w kuchni albo zrzuci Ci książki na głowe, Melka wywyleka wszystko z szafek, a Daszka jak wychodzi to demoluje wszystko :evil:

nadal chętna? :roll:

Hmmmm... qupale w wannie... :roll: brzmi "zachęcająco"... No to nie wiem... chyba się będę męczyć dalej z tymi moimi wredotami...
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]