Wrocławskie schroniskowce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 21, 2009 18:49

Klusek pisze:No na kontrolę to raczej jutro jedziemy. :oops:
Małolaty już się chyba nawet przyzwyczajają do podawania leków, bo dzisiaj "po" nawet nie były obrażone :twisted:
A Jędruś nawet poczekał cierpliwie po zakropleniu jednego oczka aż nałożę maść na drugie 8O
no to się niedługo aniołki zrobią!! :lol:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw sty 22, 2009 18:06

Mam 3 ręczniki, trochę szmatek i uszyłam dwa kocyki jasnoróżowe z polarku ( mają skazę - przebarwienia -mam nadzieję, że kotki wybaczą). To teraz tylko przekazać.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw sty 22, 2009 18:09

kotki wybaczą!!Ale mnie teraz zmogła grypa i nie odbiorę... :cry:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw sty 22, 2009 18:40

Jagódka z Jędrusiem właśnie wrócili z kontroli. Noski suche, żadnego kichania - nasza pani wetka Asia była bardzo zadowolona. Maluchy czeka jeszcze parę dni brania tabletek ale już wszystko powinno być OK :D

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

Post » Czw sty 22, 2009 19:15

Klusek pisze:Jagódka z Jędrusiem właśnie wrócili z kontroli. Noski suche, żadnego kichania - nasza pani wetka Asia była bardzo zadowolona. Maluchy czeka jeszcze parę dni brania tabletek ale już wszystko powinno być OK :D

No i takie wiadomości lubię najbardziej :) Jak tylko Jędruś skończy branie tabletek, pójdziemy z nim na konsultacje do chirurga i zrobimy porządek z oczkami.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw sty 22, 2009 19:22

Kicia_ pisze:
Klusek pisze:Jagódka z Jędrusiem właśnie wrócili z kontroli. Noski suche, żadnego kichania - nasza pani wetka Asia była bardzo zadowolona. Maluchy czeka jeszcze parę dni brania tabletek ale już wszystko powinno być OK :D

No i takie wiadomości lubię najbardziej :) Jak tylko Jędruś skończy branie tabletek, pójdziemy z nim na konsultacje do chirurga i zrobimy porządek z oczkami.
ja pódę ja pójdę :lol:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pt sty 23, 2009 9:37

Thorkatt pisze:Mam 3 ręczniki, trochę szmatek i uszyłam dwa kocyki jasnoróżowe z polarku ( mają skazę - przebarwienia -mam nadzieję, że kotki wybaczą). To teraz tylko przekazać.

Mogę odebrać w weekend.

Kicia_

Post » Pt sty 23, 2009 18:04

Dziś otrzymałam wiadomość, że Stefanek do nas wraca. Ludzie, którzy go przygarnęli muszą nagle zmienić mieszkanie, a w tym nowym nie wolno im trzymać zwierząt.
Poproszę o wznowienie akcji ogłoszeniowej dla naszego ulubieńca.

Kicia_

Post » Pt sty 23, 2009 18:56

Kicia_ pisze:Dziś otrzymałam wiadomość, że Stefanek do nas wraca. Ludzie, którzy go przygarnęli muszą nagle zmienić mieszkanie, a w tym nowym nie wolno im trzymać zwierząt.

biedny Stefcio...ale to kumpel z sąsiedniej celi Dymka,więc nie można go zostawić na lodzie...
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pt sty 23, 2009 22:14

Kicia_ pisze:Dziś otrzymałam wiadomość, że Stefanek do nas wraca. Ludzie, którzy go przygarnęli muszą nagle zmienić mieszkanie, a w tym nowym nie wolno im trzymać zwierząt.

Wiem, że różnie w życiu bywa.... są problemy różnego rodzaju, ale osobiście uważam, że to nie poważne :evil: Czyli, jak za 3 lata by się przeprowadzali, też kota by oddali??? Trochę tego nie rozumiem :roll:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob sty 24, 2009 1:27

Agness78 pisze:

Wiem, że różnie w życiu bywa.... są problemy różnego rodzaju, ale osobiście uważam, że to nie poważne :evil: Czyli, jak za 3 lata by się przeprowadzali, też kota by oddali??? Trochę tego nie rozumiem :roll:

Cóż... i tak dobrze, że zadzwonili do mnie, a nie wyrzucili na ulicę. Wysłałam TŻ po Stefanka od razu po telefonie i jest już u Mruczeńki.

Kicia_

Post » Sob sty 24, 2009 10:00

Stefan jest u mnie,chociaż do 1.02 miałam mieć przerwę w związku z małym remontem :? Ale mój TŻ kocha duże kocury,więc się zgodził. :lol: Stefan śmierdział jak popielniczka,a przypominam,że palenie przy kotach prowadzi do kociej astmy :!: Poza tym przez to wychodzenie kocur dostał pcheł,a jest na nie uczulony.Zaćma na chorym oczku jest bardzo zaczerwieniona,a lek może nie był trzymany w lodówce i dlatego niedziała.Nad ogonem jest znowu łysy placek.Czyli leczenie zaczynamy od nowa :( baardzo proszę o ogłoszenia dla Stefcia.

ogłoszenia na Allegro-

ogłoszenia na internetowych portalach-

ogłoszenia w gazetach-

banerek-
Ostatnio edytowano Sob sty 24, 2009 11:24 przez Mruczeńka1981, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob sty 24, 2009 11:19

Obrazek
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob sty 24, 2009 21:35

Mruczeńka1981 pisze:Stefan jest u mnie,chociaż do 1.02 miałam mieć przerwę w związku z małym remontem :? Ale mój TŻ kocha duże kocury,więc się zgodził. :lol: Stefan śmierdział jak popielniczka,a przypominam,że palenie przy kotach prowadzi do kociej astmy :!: Poza tym przez to wychodzenie kocur dostał pcheł,a jest na nie uczulony.Zaćma na chorym oczku jest bardzo zaczerwieniona,a lek może nie był trzymany w lodówce i dlatego niedziała.Nad ogonem jest znowu łysy placek.Czyli leczenie zaczynamy od nowa :( baardzo proszę o ogłoszenia dla Stefcia

:evil: A ja coś czułam, że ta przeprowadzka to jakaś ściema była.... To był zwyczajnie zły dom i całe szczęście, że Stefan wrócił do Mruczeńki tak szybko.... bo nie wiadomo jak jego historia by się skończyła :evil:

Teraz trzeba się skupić na szukaniu nowego, lepszego domku.
Jutro wieczorem zrobię mu Allegro i tradycyjnie puszczę ogłoszenie do GW.

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob sty 24, 2009 22:03

Agness78 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Stefan jest u mnie,chociaż do 1.02 miałam mieć przerwę w związku z małym remontem :? Ale mój TŻ kocha duże kocury,więc się zgodził. :lol: Stefan śmierdział jak popielniczka,a przypominam,że palenie przy kotach prowadzi do kociej astmy :!: Poza tym przez to wychodzenie kocur dostał pcheł,a jest na nie uczulony.Zaćma na chorym oczku jest bardzo zaczerwieniona,a lek może nie był trzymany w lodówce i dlatego niedziała.Nad ogonem jest znowu łysy placek.Czyli leczenie zaczynamy od nowa :( baardzo proszę o ogłoszenia dla Stefcia

:evil: A ja coś czułam, że ta przeprowadzka to jakaś ściema była.... To był zwyczajnie zły dom i całe szczęście, że Stefan wrócił do Mruczeńki tak szybko.... bo nie wiadomo jak jego historia by się skończyła :evil:

Teraz trzeba się skupić na szukaniu nowego, lepszego domku.
Jutro wieczorem zrobię mu Allegro i tradycyjnie puszczę ogłoszenie do GW.

Domek był sprawdzony, byłam nawet na wizycie przedadopcyjnej, robił bardzo dobre wrażenie, mieliśmy stały kontakt telefoniczny. Problem był jedynie taki, że co innego mówili, a co innego robili. Na szczęście pilnowałyśmy Stefanka i nic złego się nie stało. Niestety, adopcje z ogłoszenia to zawsze ryzyko.

Kicia_

[poprzednia][następna]