POTRZEBUJĘ TYMCZASY II - DT dla kociąt! TRANSPORTERY ZWRÓCIC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 20, 2009 21:04

memka pisze:
orchidka pisze:W zamian szukam dorosłej wykastrowanej kotki (pani myśli, że kotki są bardziej przywiązane, ale w namolnym kocurku też się zakocha).
Domek w Wawie. Pierwszy kot w domu, wcześniej był pies, ale umarł ze starości. Będzie jedynym kotem. Reszty nie wypytywałam.

Konieczny warunek: kotka ma być totalnie nakolankowa, namolna i miziasta.

Pani zakochała się w Anukowej Sówce, a ona już oddana...
Macie coś takiego do adopcji???

Nie wiem jak wygladala Sowka, moze ta kotka by sie spodobala. Wymaganie miziastosci i namolnosci spelnia 100%. Sprawdzilam :)
jopop pisze:1. Szylkretka o wdzięcznym imieniu POPAPRANIEC, ok. 1,5 roku, wyrzucona przez kogoś, na działkach pojawia się od jesieni. Do dziś uznawana a kocura :twisted: Niesamowicie przyjazna, na kolanach po prostu rozmruczała się od pierwszej chwili, namolna pieszczocha, wyraźnie szczęśliwa, że ma co ze sobą zrobic. MA OBIECANY DT TYLKO DO PIĄTKU, potrzebuje pilnie ogłoszeń i innego DT/DS.
Obrazek Obrazek

o właśnie chciałam ją zareklamować 8)

przywiozłam ją o 11 i... dopiero teraz dała mi usiąść przy komputerze :twisted:

nawet nie trzeba jej głaskać - od razu pakuje się na kolana (już mrucząc - bo do tego nawet kolana nie są jej potrzebne) i zaczyna ugniatać wszystko wokół. Próbuje się tak ułożyć, żeby jak największą częścią ciała przylgnąć do człowieka.

Nie bardzo udało mi się zrobić jej zdjęcie :?

mam tylko dwie ręce na które cały czas poluje "bo może pogłaszczą" - Miziaj mnie!

tak więc mam kilka fotek z kotem przy misce i to, co mi się udało kliknąć "na czuja" nie patrząc w wyświetlacz. czasem na zdjęciach pojawiał się kot :twisted: a najczęściej tylko jakiś jego kawałek.

nie wiem czy to wina mojego aparatu, czy światła czy koloru futra, ale zdjęcia są w większości... o dosyć dziwnej kolorystyce :roll: - zaraz wstawię.

Wracając do charakterku GABRYSI ( :twisted: przepraszam, ale nie będę do niej mówić "Popapraniec" :evil: ;) )

Jest niespotykanie grzecznym kotem. Mogła z nudów np. pogryźć kwiatka którego mam w pokoju, porozrzucać skorupki kasztanów leżące na półce, mogła chociażby sama sobie zdjąć z najniższej półeczki specjalnie dla niej zostawioną piłeczkę - ale tego nie zrobiła :roll: chyba nie wie że można.

Nie wie też że normalne koty pozostawione same w pokoju się drą na cały blok siedząc pod drzwiami. Ona tylko miauczy jak chce być pogłaskana.

Mogłaby mnie chociaż ugryźć albo podrapać :? - ale nie :roll:

Jedyną jej lekką wadą ;) jest to, że ciężko jest się poruszać po mieszkaniu (w moim wypadku tylko jednym pokoju) z kotem włażącym ciągle pod nogi.

Uwielbia leżeć na ludzkich nogach.

Co można uznać za plus - nie pakuje swego szylkretowego futra w twarz 8) Nawet chciałam ją zachęcić (bo mnie dzisiaj od rana głowa boli i chciałam sobie okład z kota zrobić) ale się nie dała przekonać.

Czuje się nieco niepewnie gdy chce się ją przekręcić na plecy (ja tak swoje koty trzymam zazwyczaj na rękach - w pozycji "na niemowlaka" ;) ).

Na psy warczy :twisted:

Pochłania straszne ilości jedzenia. Dziś już wchłonęła pół kilo puszki + trochę suchego.

Niedawno była w kuwecie (pierwszy raz). Niestety pojawił się dosyć rzadki urobek. Może ze stresu?

wątek jej zaraz założę. no chyba, że nie trzeba :) 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto sty 20, 2009 21:34

Anika,
Zakładaj wątek i dawaj linka:)
Zrób jej tez jakies zdjęcia, bo te są...cóż mało reklamowe :twisted:
Dam kobiecie linka do wątku Gabrysi (sorry, ale Popapraniec faktycznie jakoś nie zachęca do adopcji :twisted: :roll: ).
Jak ktoś nie jest zorientowany w forum to poruszanie sie po wątku o wszystkim jest trudne, a tak to kobita będzie miała konkret :P

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Wto sty 20, 2009 21:42

jopop pisze:Szukam:

1. DT dla:

- szylkretki z białym tchórzliwej, spokojnej
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy ta kicia znalazła DT? Piękna jest...

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto sty 20, 2009 21:57

Ania_EN pisze:
jopop pisze:Szukam:

1. DT dla:

- szylkretki z białym tchórzliwej, spokojnej
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy ta kicia znalazła DT? Piękna jest...

nie, nie mam dla niej DT.

Za to mam TDT dla tri, tylko szukam transportu na Bielany - czy ktos jutro MÓGŁBY MI POMÓC???
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto sty 20, 2009 22:17

Wątek Gabrysi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3959973#3959973

Tylko trochę pozmieniałam tekst ten co widać na górze wątku który właśnie czytacie ;)

Zdjęcia będą jak je zgram z aparatu i zobaczę co z tego wyszło :twisted:

jopop, a mogę wiedzieć czemu ją ochrzciłyście imieniem Popapraniec??? :twisted:
zupełnie tego nie rozumiem :roll: :lol:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sty 20, 2009 22:24

to nie ja, to karmicielka :)
Obrazek

jopop

Post » Wto sty 20, 2009 22:56

Podesłała mnie tu EVA2406 z dogo :) Poszukuję do super domu u moich przyjaciół młodego kocurka najlepiej rudego albo żeby miał coś z rudym wspólnego ew. czarnuszek. Kocurek musi być zdrowy i nie dzikus. Wiem że duże wymagania ale domek tego wart.
Jest jakiś kandydat?
Eko-Pies & Eko-Kot | Sklep internetowy dla zdrowia i szczęścia wszystkich psów i kotów - http://www.eko-pies.pl

weszka

Od: Wto mar 20, 2007 23:11

Post » Wto sty 20, 2009 23:29

przepraszam że tak zamęczam niemiłymi tematami ;) ale muszę zapytać:

czy rozwolnienie mogło się pojawić tylko i wyłącznie z krótkotrwałego stresu i jutro już powinno być dobrze? (załatwiła się drugi raz - z takim samym efektem. jedynie kolor był właściwy :twisted: ) czy może od złej karmy? :roll: a może dlatego, że na raz zjadła za dużo? (jakieś 300g)

dałam jej puszkę animondy brocconis, czyli takie coś gatunku kk czy whiskasa (nie chciałam od pierwszego dnia "atakować" jej puszką dobrej jakości, coby jej przewód pokarmowy nie zwariował...) Co ona dostawała wcześniej? mam odstawić tą karmę i dać coś lepszego? Mam jedną małą puszeczkę animondy carny. albo na kurczaka przejść? Suchą dostała Sanabelle. nie dawałam żadnego mleka czy śmietanki.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro sty 21, 2009 0:59

Pewnie stres.. ?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sty 21, 2009 1:04

weszka pisze:Podesłała mnie tu EVA2406 z dogo :) Poszukuję do super domu u moich przyjaciół młodego kocurka najlepiej rudego albo żeby miał coś z rudym wspólnego ew. czarnuszek. Kocurek musi być zdrowy i nie dzikus. Wiem że duże wymagania ale domek tego wart.
Jest jakiś kandydat?

Tylko dwa wymagania, to chyba niewiele? :D

Rudy nie jest, ale czarniutki,
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82 ... &start=315

Ten też czarniutki, cudo kilkumiesięczny, boski
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3960012#3960012

Ten mój też czarniutki, 3-miesięczny, ale chwilkę musiałby się jeszcze podleczyć z grzybka (jesteśmy na bardzo dobrej drodze)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3959249#3959249

Kaprys2004

Post » Śro sty 21, 2009 1:09

nie, nie mam dla niej DT.

Za to mam TDT dla tri, tylko szukam transportu na Bielany - czy ktos jutro MÓGŁBY MI POMÓC???

Napisz dokładnie trasę i możliwe godziny wykonania "zlecenia".
O ile pamiętam wieczorem jak najpóźniej Boliłapka (Ursynów) - Ty - Osoba na Bielanach. O której kto gdzie jest w domu dostępny?

Musiałabym się mocno zastanowić czy dam radę, ale zupełnie wieczorem tj. przed zamknięciem B. - nie dam..

Kaprys2004

Post » Śro sty 21, 2009 10:04

*anika* pisze:Wątek Gabrysi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3959973#3959973

Tylko trochę pozmieniałam tekst ten co widać na górze wątku który właśnie czytacie ;)

Zdjęcia będą jak je zgram z aparatu i zobaczę co z tego wyszło :twisted:

jopop, a mogę wiedzieć czemu ją ochrzciłyście imieniem Popapraniec??? :twisted:
zupełnie tego nie rozumiem :roll: :lol:

Wysłałam Pani ofertę z Inką i Gabrysią:)
Mam nadzieję, że cos z tego będzie:)

orchidka

Od: Czw cze 21, 2007 16:58

Post » Śro sty 21, 2009 10:50

anika - moze dawaj jej na razie tylko suche. ew. kurczaka. ona mogla nigdy nie jest puszek.

kaprys - o ktorej moglabys jechac? albo czy daloby sie bys pobrala kota o dowolnej i GDZIES w pracy go w transporterze przetrzymala do wieczora? bo ja bede dopiero ok. 20.45 w domu i dopiero wtedy moge wydac klatke... ta dziewczyna mieszka gdzies w maire neidaleko ode mnie...
Obrazek

jopop

Post » Śro sty 21, 2009 14:00

zaraz odłączam się na trwałe od netu , tzn do późnego wieczora. więc jakby się ktoś znalazł, to proszę o info na komórkę (18-20 komórka będzie też off)
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 22, 2009 18:35

Robiłam dziś rozliczenie.

Najpierw liczby za rok 2008:
kotki: 239
kocury: 93

A teraz z mniej przyjemnych rzeczy: mam w lecznicy dług w wysokości 18500 pln.

W związku z tym:
1. proszę o wsparcie bazarkowe/cegiełkowe/aukcyjne i inne takie
2. od dziś ktokolwiek tnie kota na mnie w Boliłapce - opłaca jego pobyt (10 pln za dobę). Ja będę zbierać kasę tylko na same zabiegi.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]