ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 20, 2009 20:56

Coś więcej to ja wam moze jutro napiszę bo chwilowo trwa ciąg dalszy znecania się nad kołtunami bidulki z Lublina - przy okazji dostała imię - bedzie się nazywać Khali
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Wto sty 20, 2009 21:05

I znowu kocio - ludzkie nieszczęście:
casica pisze:Historia jest smutna jak wiele takich historii. Ale mam nadzieję, że jej zakończenie takie nie będzie. Były sobie koty, pięć kotów, szczęśliwych ze swoją panią. Jeszcze są razem, ale ich świat za chwilkę się zmieni. Pani ciężko zachorowała, nie mieszka już sama, nie jest w stanie. Wraz z kotami zamieszkała u córki i zięcia. Oni też kochają koty. Ale nie zawsze sama miłość wystarczy. Młodym urodziło się w zeszłym tygodniu dziecko, starsza pani jest bardzo, bardzo chora, nie są w stanie podołać wszystkim obowiązkom. Dwa koty, najbardziej ze sobą związane zostaną. Trzy muszą znaleźć nowe domy, rzecz jasna dobre. O ile to możliwe jak najszybciej.

Te trzy Wam przedstawię słowami ich opiekunki

CIRI
Obrazek Obrazek Obrazek
Witam, jestem 100% kotką perską. Uwielbiam być pieszczona zarówno podczas czesana gumową szczotką jak i w czasie zabawy. Wymagam trochę pielęgnacji i uwagi, gdyż ze względu na moją rasę i dość „hrabiowski” charakter nie zawsze umiem zadbać sama o swoje futerko i pełny żołądek. Mam około 8 lat, umiem korzystać z kuwety, prawdopodobnie jestem wysterylizowana. Nie mogę zostać z moją dotychczasową właścicielką, gdyż z powodu jej choroby nie jest ona w stanie się mną zajmować. Szukam ciepłego, wygodnego domu i ludzi, którzy mnie pokochają, odwdzięczę się przywiązaniem i miłością.

Łańcuch ludzi dobrej woli, kolega kolegi - podjęłam się pomocy w szukaniu naprawdę dobrych, zaufanych i kochających domów. Persiczce Ciri być może już się taki domek szykuje. Błagam pomóżcie, transport problemem nie będzie. Byle tylko domki się znalazły

Tu jest wątek tych kotów:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3959595#3959595
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto sty 20, 2009 21:38

o rany :( nastepna :(

a ja az sie boje zaczac co wieczorne sprawdzanie portali bo jestesmy zapchani na maxa...

tak a propos czy jest jakies malo zakocone DT?? bo chyba potrzebne :roll:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Wto sty 20, 2009 22:02

Ja czekam na Wampira od Go!Go! i chciałabym później jeszcze jakiegoś "persiaka" na stały przygarnąć... Ale dopiero jak się Wampir zaklimatyzuje...
Ostatnio edytowano Śro sty 21, 2009 9:37 przez jolciaa113, łącznie edytowano 1 raz

jolciaa113

Od: Czw lis 27, 2008 20:44

Post » Wto sty 20, 2009 23:13

Prosze o zmianę na liście na pierwszej stronie.

Michalina ma dom stały od dzisiaj.

Julia nadal szuka domu stałego.

Nie wiem co się dzieje z persikiem szynszylowym z Bochni. Nie mogę się tam dodzwonic. Nie odpisują na maile.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto sty 20, 2009 23:28

Pieczarka, zmieniłam na pierwszej stronie..

andorka pisze:I znowu kocio - ludzkie nieszczęście:
casica pisze:Historia jest smutna jak wiele takich historii. Ale mam nadzieję, że jej zakończenie takie nie będzie. Były sobie koty, pięć kotów, szczęśliwych ze swoją panią. Jeszcze są razem, ale ich świat za chwilkę się zmieni. Pani ciężko zachorowała, nie mieszka już sama, nie jest w stanie. Wraz z kotami zamieszkała u córki i zięcia. Oni też kochają koty. Ale nie zawsze sama miłość wystarczy. Młodym urodziło się w zeszłym tygodniu dziecko, starsza pani jest bardzo, bardzo chora, nie są w stanie podołać wszystkim obowiązkom. Dwa koty, najbardziej ze sobą związane zostaną. Trzy muszą znaleźć nowe domy, rzecz jasna dobre. O ile to możliwe jak najszybciej.

Te trzy Wam przedstawię słowami ich opiekunki

CIRI
Obrazek Obrazek Obrazek
Witam, jestem 100% kotką perską. Uwielbiam być pieszczona zarówno podczas czesana gumową szczotką jak i w czasie zabawy. Wymagam trochę pielęgnacji i uwagi, gdyż ze względu na moją rasę i dość „hrabiowski” charakter nie zawsze umiem zadbać sama o swoje futerko i pełny żołądek. Mam około 8 lat, umiem korzystać z kuwety, prawdopodobnie jestem wysterylizowana. Nie mogę zostać z moją dotychczasową właścicielką, gdyż z powodu jej choroby nie jest ona w stanie się mną zajmować. Szukam ciepłego, wygodnego domu i ludzi, którzy mnie pokochają, odwdzięczę się przywiązaniem i miłością.

Łańcuch ludzi dobrej woli, kolega kolegi - podjęłam się pomocy w szukaniu naprawdę dobrych, zaufanych i kochających domów. Persiczce Ciri być może już się taki domek szykuje. Błagam pomóżcie, transport problemem nie będzie. Byle tylko domki się znalazły

Tu jest wątek tych kotów:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3959595#3959595

Wpisać kotę na pierwszą strone?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 20, 2009 23:29

Z tego co w wątku piszą kici kroi się jakis domek w Trójmieście więc tak na prawdę nie wiem... może wstrzymaj się kilka dni, aż sprawa się całkiem wyjasni
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto sty 20, 2009 23:39

Pieczarka pisze:Prosze o zmianę na liście na pierwszej stronie.

Michalina ma dom stały od dzisiaj.

Julia nadal szuka domu stałego.

Nie wiem co się dzieje z persikiem szynszylowym z Bochni. Nie mogę się tam dodzwonic. Nie odpisują na maile.

jaki persik szynszylowy? ominęłam coś?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sty 20, 2009 23:43

Oto Khali - udało nam sie uwolnić jej głowe i wiekszą czesć szyi z kołtunów już w niedzielę, dzisiaj udało się wyciac część kołtunów z boków i grzbietu - jeszcze ze 4-6 sesji wycinania i może uda się wyciąć wszystko... Łepek rozczesany, ogon w połowie rozczesany ale da się go rozczesać do końca. Fotki robione przed wieczornym myciem ślepków:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Wto sty 20, 2009 23:50

brawo zirr;)
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Śro sty 21, 2009 9:43

prześliczna
Serniczek

Post » Śro sty 21, 2009 9:45

Serniczek pisze:prześliczna

prześliczna to ona będzie jak odrośnie futro i utuczy się trochę - bo na razie to taki skołtuniony szkielecik przypomina.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro sty 21, 2009 9:55

potwierdzam :twisted:

na razie to mozna straszyc male dzieci nia :twisted:

w sumie jestem BARDZO ciekawa jak ona docelowo bedzie wygladala...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Śro sty 21, 2009 10:27

Ruach pisze:
Sabeena_ pisze:jesli inny DT sie nei znajdzie to zgadnij kto daje DT 8)

...

:P :P

a szykuje się już Baki w podróż Bydgoszcz-Gdańsk ?????????
czwartek wieczór lub w piatek przed południem...myślę, że w środę wieczorem dogadamy konkrety przekazeniowe kici, oki???

rozmawiałam z Liduś, będziemy jechały do Bydgoszczy w piatek przed południem...( tam pomieszkamy 2,3 dni i jedziemy z kotą do Gdańska ),
zastanawiam sie nad przekazaniem kotka...

czy jest mozliwe zajechać do Ciebie po Bakalię w piatek przed wyjazdem?
czy wolalabyś przekazac ja we czwartek? ( to byłaby ta trudniejsza dla mnie opcja, gdyż Roni b. źle reaguje na wprowadzanie innych zwierzaków do domu ), czy jakieś inne propozycje?
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro sty 21, 2009 10:40

Ruach wymagasz logicznego myslenia od mua o takiej porze?? 8O

a tak serio to pewnie nei bedzie problemu z piatkiem :wink:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

[poprzednia][następna]