S.K.NIEKOCHANE IX- rudy olbrzym -szuka DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2009 11:54

Uaktualniłam stronkę o dział ktory prosiła Mała.

http://niekochane.org/kot.html

Mam pytanie, czy wie ktos cos o chetnych na malego czarnego kotka? Przy bloku kolegi kreci sie maly czarny kociak. Przydalby sie domek dla niego..

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pon sty 19, 2009 12:09

Wielkie UFFF, że Bączek nadal biadoli. Wiecie, o co chodzi. Bo bałam się tu zajrzeć.
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Pon sty 19, 2009 15:41

Witam,

wlasnie sie zapisalam i poprzez szukanie informacji o schronisku w katowicach znalazlam "prawdziwa" dusze schroniska. Juz pisalam do schroniska ale niestety nie otrzymalam zadnej odpowiedzi :(
Po przeczytaniu tutejszych postow doszlam roniwniez do wniosku ze pieniadze przekaze "niekochanym" z przeswiadczeniem ze dotra tam gdzie sa najbardziej potrzebne. Jednakze potrzebuje tzw. IBAN i BIC numer, zeby przeslac pieniadze z zagranicy.
Oprocz tego chcialam zapytac czy sa juz jakies doswiadczenia adopcji kotow za granice? Od kilku lat mieszklam w Niemczech, mamy kotke Tilly, ktora rowniez uratowalismy z niemieckiego schroniska. Mamy mozliwosc przyjac jeszcze jednego mruczka i chcielibysmy aby byl to jakis z Katowic. Mozecie mi poradzic ak taka adopcje przygotowac i czy jest to wogole mozliwe? ( Posiadam tylko paszport polski :roll: )

Z gory dziekuje za informacje i DZIEKUJE za to ze jestescie!!!!!

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Pon sty 19, 2009 16:41

Mała1 pisze:Betty-a do Ciebie myslałam tez o Bubu-zobaczymy,oki?

Czyli wstępnie jesteśmy umówione na BUBU no chyba że coś pilnego sie wydarzy :D

mika_xx pisze:Mam pytanie, czy wie ktos cos o chetnych na malego czarnego kotka? Przy bloku kolegi kreci sie maly czarny kociak. Przydalby sie domek dla niego..

u lutym bede szukała małej czarnej dziewczynki :)

sandrek pisze:Witam,

wlasnie sie zapisalam i poprzez szukanie informacji o schronisku w katowicach znalazlam "prawdziwa" dusze schroniska. Juz pisalam do schroniska ale niestety nie otrzymalam zadnej odpowiedzi :(
Po przeczytaniu tutejszych postow doszlam roniwniez do wniosku ze pieniadze przekaze "niekochanym" z przeswiadczeniem ze dotra tam gdzie sa najbardziej potrzebne. Jednakze potrzebuje tzw. IBAN i BIC numer, zeby przeslac pieniadze z zagranicy.
Oprocz tego chcialam zapytac czy sa juz jakies doswiadczenia adopcji kotow za granice? Od kilku lat mieszklam w Niemczech, mamy kotke Tilly, ktora rowniez uratowalismy z niemieckiego schroniska. Mamy mozliwosc przyjac jeszcze jednego mruczka i chcielibysmy aby byl to jakis z Katowic. Mozecie mi poradzic ak taka adopcje przygotowac i czy jest to wogole mozliwe? ( Posiadam tylko paszport polski :roll: )

Z gory dziekuje za informacje i DZIEKUJE za to ze jestescie!!!!!

do mojej przyjaciólki z Niemiec pojechała nasza schroniskowa kotka

zwierzątko musi być zaszczepione na wściekliznę przynajmniej miesiąc wcześniej a potem trzeba u weta wszczepić kotkowi czip który jest też paszportem

a potem już tylko zabrać do domku i kochać :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon sty 19, 2009 16:51

mika-tzn ten kocio sika w czasie tych ataków? o to chodzi?
to na pewno trzeba probowac te ataki zniwelować.
Jak i czy sie da nie mam zielonego pojęcia.
spytaj Pani czy konsultowała ten przypadek z innymi wetami-moze zapros na miau-moze ktos z Polski ,niekoniecznie z naszego watku pomoze.
moze krople Bacha? nie wiem.

super ,ze zrobiłas nowy dział :D ,moze choc jedna osoba na 10 sprobuje sama znależc dom kotu.

Sanderek-witaj u nas :D :D :D
i zagladaj często :D

własnie widzę,że Bettysolo cos Ci juz podpowiedziała.
Do Niemiec tez pojedzie nasza Zgredzia-moze Happy tez cos podpowie.
Na bank potrzebne szczepienia na wscieklizne i czip.
Jesli spodoba Ci sie jakis podopieczny niekochanych-schronisklowy, albo z domku tymczasowego -to pisz :D
Mam nadzieje,ze twoja kicia jest zaszczepiona-chodzi mi o szczxepienia na choroby wirusowe?
Jak adoptujesz kota ze schroniska, to Twój kot musi miec aktualne szczepienia.
Nie chodzi o to,.ze kot bedzie chory, ale trzeba zawsze dmuchac na zimne :wink:
Zreszta szczepiony musi byc kot zawsze jak chcesz sie dokocić :wink:

Z telefgonicznych dzis wiesci wiem-ze do domku poszła koteczka Gaja-bura kilkulatka, przyjechał ten pan co zgubił kotke w szopiennicach i wyszedł z nią. Nie znam szczegółow wiecej.

I ponoc po mała burasie zgłosili sie ludzie -ktorzy ja oddali do schroniska :roll:
czyzby ruszyło ich sumienie :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sty 19, 2009 17:22

Dziekuje za szybkie odpowiedzi. To ze kot musi byc zaszczepiony i miec czipa to juz czytalam, wiem rowniez ze musi miec paszport europejski jesli chce wziasc go do samolotu :roll: Przynajmniej tak wyczytalam na stronie lini lotniczych. Moja kotka jest kotka domowa,tzn. nie wychodzi na dwor i ma podstawowe szczepienia, jak one sie po polsku nazywaja to nie wiem czy dobrze przetlumacze: wscieklizna, koci katar i panleukopenie. To wszystkie jej potrzebne szczepionki ale sie jeszcze doinformuje u tutejszego weterynarza co ew. by potrzebowala. Oprocz tego mamy 3-letnia coreczke, ktora jednak na pomysly typu "za ogon ciagnac" nie wpada i bawi sie z kotkiem ladnie albo go ignoruje :) Czy te szczepienia dla kota na podroz wykonuje sie na miejscu? Przepraszam za tak duzo pytan ale chce sie jak najlepiej przygotowac :)
Pozdrawiam serdecznie

sandrek

Post » Pon sty 19, 2009 17:31

szczepienia Twojego kota sa wystarczajace-własnie o nie mi chodziło.
szczepienie na wscieklizne itd, załozenie czipa-trzeba wykonac w Polsce-mozemy to zrobic ,ze tak powiem w Twoim imieniu-nie bedziesz pewnie tutaj miesiaca siedziła :wink:
Dlatego trzeba to zorganizowac.
Z Happy i zgredzia było tak, ze wykonalismy tutaj badania i zabiegi dla niej konieczne, czipa Happy załozy sama w Częstochowie u swojego weterynarza.
Ja w tej chwili mam Zgredzie na tymczasie i czekamy na jej wielka podróż :wink:

Poogladaj koty na naszej stronce-moze jakis tymczas Cię zauroczy-tak byłoby najłatwiej
Ewentualnie musisz nam dac czas na szukanie schroniskowemu kotu domu tymczasowego i porobienie koniecznych ,,zabiegów,, przy nim

Mała1

Post » Pon sty 19, 2009 17:43

Mala, super wiesci, dziekuje Ci bardzo. Nachetniej wzielabym wszystkie :cry: Ale taka rzeczywistosc a nie inna..Wiecie, co innego zobaczyc kotka i co innego z internetu "zamowic". Dlatego bylabym wam wdzieczna gdybyscie mi w doborze pomogly lub doradzily, znacie koty, mozecie je w wiekszym albo mniejszym stopniu ocenic. Chcielibysmy raczej spokojnego kociaka ( plec bez roznicy), zeby pasowal do naszej, no i zeby nie wpadal na pomysl bez niczego dziecka drapac :wink: Wiem ze wam rowniez trudno na 100% ocenic charakter ale macie wieksze szanse niz ja.
Ach, tak adopcja to jedno a finansowe wsparcie to drugie, nadal czekam na wasze konto :wink:

sandrek

Post » Pon sty 19, 2009 18:54

no to my bedziemy mysleć :wink: i składać propozycje.
mnie juz przychodza na mysl dwa koty z tymczasów,ale musze najpierw domki zapytac co one na to :wink:
pisząc kocik-nie masz na mysli malucha? czy tak?
napisz mniej wiecej w jakim wieku intereswałby Cie kot

no i kiedy planujesz przyjazd do kraju :wink:

Mała1

Post » Pon sty 19, 2009 19:49

Sandrko wyslalam Ci na pw numery BIc i SWIFt , konto masz na stronie 1 tego watku i musisz pamietac zeby w tytule przelewu podac "koty katowickie" :)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pon sty 19, 2009 20:05

Przyjazd nie robi roznicy, bede kiedy bedzie trzeba :wink: Musze sie doinformowac u innych linii lotniczych bo Wizzair nie przewozi zwierzat :( A Lufthansa to juz inna klasa cenowa 8O Jest jeszcze mozliwosc przewozu autokarem, dzis jeszcze dzwonilam i nie ma problemu, wlasnym autem nie przyjade bo mamy tylko jedno i moj maz potrzebuje je do pracy wiec nie mam takiej mozliwosci. Ale inne mozliwosci istnieja wiec mysle ze obejdzie sie bez problemu :wink:
Malucha nie chcemy, mysle ze na nie jest wiekszy popyt i szybciej znajda domy niz starsze. Tak od 3 latek w zwyz bylby w sam raz. Gdybyscie podjely sie szczepienia kotka, to bylabym wam bardzo wdzieczna, bardzo by nam to cala sprawe ulatwilo. Wszelkie koszty pokrywamy tak, zebyscie nie musialy z wlasnych kieszeni placic. Za chwilke usiade sobie z mezem i zobaczymy co za biedactwa nas szukaja :wink: W koncu on ( moj maz) tez ma w tej sprawie cos do powiedzenia :lol:

sandrek

Post » Pon sty 19, 2009 20:12

mika_xx pisze:Sandrko wyslalam Ci na pw numery BIc i SWIFt , konto masz na stronie 1 tego watku i musisz pamietac zeby w tytule przelewu podac "koty katowickie" :)

Dzieki, jutro dokonam przelewu, o ile wiem powinny byc wtedy pieniadze u was za jakies 3-4 dni :surprise:

Jesli chcecie nas "poznac" to spojrzcie na :arrow: http://nasza-klasa.pl/profile/474366/gallery
Postaram sie rowniez wrzucic zdjecie naszej kotki :cat3:

sandrek

Post » Pon sty 19, 2009 20:13

no-zajrzyjcie zajrzyjcie :wink:
chociaz nie jestem pewna czy wszystkie koty sa aktualne na stronce.
Ja myslałam o Stokrotce-ale nie wiem co na to Lola :wink: ,moze chce miec ja tu blizej :wink:
schroniskowce tez nie sa wszystkie dodane.

I zapomniałam wszystkim powiedziec, ze Paulinka jest najprawdopodobniej zarezerwowana :wink:
Zamieszka najprawdopodobniej w Gliwicach w trzy pokojowym mieszkaniu.

i szanse na dom maja Brokus i Kizia-wspolny dom, pod lasem, wychodzacy, z trzema psami.
One trafiły z domu wychodzacego, mieszkały z psem, przy Brokusi nawet była adnotacja ,ze jest łowna.
myslę,ze moze to byc dla nich dobry dom, chociaz zawsze drze jak jest wychodzacy.
Dopytam jeszcze o szczegóły

Mała1

Post » Pon sty 19, 2009 20:55

Juz zajrzelismy :wink: Nie wiem jak aktualne sa te informacje ale mamy troje "faworytow": Baczek, Kwadratowa Buzka i Rufik. Co wy na to, pasowaloby do nas i do naszej kotki? Ciesze sie przeogromnie, ze kolejne kociaki znajduja kochajacy dom

Obrazek :dance2:

sandrek

Post » Pon sty 19, 2009 21:00

juz Ci piszę :wink:
-Rufik raczej nie-nadal jest nadzieja,ze zostanie u pomponmamy na stałe
-kwadratowa buzia jest dzikawa-niestety :(
-a Bączek od niedzieli bedzie najprawdopodobniej u mnie na tymczasie w łazience-zajmie miejscówke po Zgredzi. On jest w tej chwili po przejsciach, zajrzyj z dwie strony wczesniej. Zobaczymy jak z nim jest.
Ale jesli byłby zdrowy to jak najbardziej by pasował :wink:
tylko to raczej nie jest z nim decyzja ,,na dziś,,

Mała1

[poprzednia][następna]