Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 18, 2009 19:53

kordoniu, glowa do gory, tak samo jak duzo czasu zajelo zrazanie ludzi do schroniskowych zwierzakow, tak i troche czasu bedzie musialo minac, zanim zaufanie do tego miejsca sie odbuduje :(
choc to dziwne, bo kociaki wygladaja bardzo dobrze, nie rozumiem czemu ludzie nie wierza, ze sa zdrowe, skoro tak piszesz :(

na poprawe humoru fotka doroslego klona Piekła, niezle podobienstwo nie? ;)

Obrazek
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Nie sty 18, 2009 19:54

dubelek :)
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Nie sty 18, 2009 23:21

To dlatego ludzie się nie zgłaszają... :(

Ja sama pamiętam jak brałam koty ze schroniska,
to weci ręce nade mną załamywali
i denerwowali się,
bo tam są same chore ciężko koty... :roll:

Teraz zmieniło się,
ale stereotyp zostaje... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon sty 19, 2009 9:19

kordonia pisze:Podejrzewam,z e nadal nikt nie bedzie bezpośrednio, bez otarcia sie o dom tymczasowy, zabierac stamtąd kotów.
Nic sie nie zmieni, nadal bez zabrania do domu beda marne szanse na domki :(

A tych kilka adopcji, któe były dotąd? Zdaję sobie sprawę, że to niewielki procent, a skala problemu jest dużo większa, ale myślę, że to i tak pocieszające.
Może na aukcjach umieszczać krótkie wstawki w stylu "A oto szczęsliwcy, którym udało się znaleźć domy!" i podkreślac, że koty zabrano wprost ze schroniska i jak bardzo nowi właściciele są szczęśliwi?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon sty 19, 2009 11:37

Słuchajcie potrzebna jest akcja promocyjna. Wiem, że takie coś jest w planach ale zanim nowe kierownictwo się ogarnie to minie trochę czasu.

Nawet na portelu i elbląg24 przydały by sie takie artykuły, wywiad z kierownictwem nt dlazego warto wziąć kota/psa bo są już leczone i szczepione a chore nie sa wydawana do adopcji. Może by pomogło.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Pon sty 19, 2009 11:44

Masz rację, przydałoby sie to bardzo. I jak przedtem w gazetach elbląskich były arytkuły o tym,z e źle sie dzieje w schronisku, to teraz mogłyby byc wywiady zachecające do adopcji.
Prozmawiam z Rybcią i Charly z dogomanii, które mają kontakt z panią redaktorką.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon sty 19, 2009 12:31

Witam od jakiegos czasu sledze wasze forum i miło mnie zaskoczyło opisami i uczuciami do tych wspaniałych kociaków :D do tego stopnia ze postanowiłam przygarnąć jedną koteczke juz jutro bede miec ją w swoim domku :D ciesze sie jak małe dziecko:) Dziekuje Wam za te forum i ogłoszenia bo dzieki nim przekonałam sie ze warto obdarowac miłoscia kotka ze schroniska przed tem miałam obawy własnie z powodu złych opinii :( ale mam nadzieje i zycze oby to sie zmieniło i kociaki jak i pieski znalazły swoje domy:) pozdrawiam

inka202

Od: Pon sty 19, 2009 11:48

Post » Pon sty 19, 2009 13:20

inka202 pisze:Witam od jakiegos czasu sledze wasze forum i miło mnie zaskoczyło opisami i uczuciami do tych wspaniałych kociaków :D do tego stopnia ze postanowiłam przygarnąć jedną koteczke juz jutro bede miec ją w swoim domku :D ciesze sie jak małe dziecko:) Dziekuje Wam za te forum i ogłoszenia bo dzieki nim przekonałam sie ze warto obdarowac miłoscia kotka ze schroniska przed tem miałam obawy własnie z powodu złych opinii :( ale mam nadzieje i zycze oby to sie zmieniło i kociaki jak i pieski znalazły swoje domy:) pozdrawiam

Masz zamiar przygarnąć kotkę z elbląskiego schroniska?
Którą?
Ja jutro bede cały dzień w schronie, moge doradzić ;)
Obrazek

kordonia

Post » Pon sty 19, 2009 13:44

kordonia pisze:Prozmawiam z Rybcią i Charly z dogomanii, które mają kontakt z panią redaktorką.

Było by super. Taki wywiad uświadamiający :) Wiem, że sporo osób wchodzi na portel na aktualności i przegląda artykuły. To nie będzie pewnie lawina ale choć jedna uświadomiona osoba to +.

deathgs

Post » Pon sty 19, 2009 13:56

deathgs pisze:
kordonia pisze:Prozmawiam z Rybcią i Charly z dogomanii, które mają kontakt z panią redaktorką.

Było by super. Taki wywiad uświadamiający :) Wiem, że sporo osób wchodzi na portel na aktualności i przegląda artykuły. To nie będzie pewnie lawina ale choć jedna uświadomiona osoba to +.

Do portelu już napisałam z propozycja zamieszczenia takiego artykułu. Poprosze dziewczyn, żeby spróbowały umówić sie z gazetą papierową ;)
Obrazek

kordonia

Post » Pon sty 19, 2009 14:15

Kto im podaruje dom? ...i miłość???
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pon sty 19, 2009 15:15

Kordoniu..
Ja nie mam wiele wspólnego realnie ze schroniskami ale tak sie zastnawiałam o tym co pisałyście wyżej..
i jakie były moje wątpliwości, jak brałam mojego Mańka z przytuliska...
i wpadła mi do głowy myśl...

a jakby założyć taką stronę internetową elbląskich kotów
gdzie możnaby znaleść :

większą ilość zdjęć każdego kota
[zawsze mi się wydawało, że na stronach schronisk jest za mało zdjęć, a koty są mocno anonimowe]

szerszy opis charakteru i stanu zdrowia każdego kota jak i fakt, że potrafi korzystać z kuwetki :)

krótkie filmiki z kociarni, żeby pokazać w jakich warunkach mieszkają koty i że koty nie sa wcale takie dzikie , że miziają się z wolontariuszami itp itd

o tym, że przychodząc do schroniska mozna otrzymać pomoc w wyborze kota i że nie bierze się zwierzaka w ciemno tylko wie się o tym jaki charakter ma kot..czego można sie spodziewać..zna sie jego stan zdrowia..ze w razie wątpliwości/pytań po przybyciu kota do domu mozna otrzymać pomoc chociażby tu na forum itp..

a przede wszystkim relacje z dokoceń schroniskowcyh,relacje opiekunów i ewentualne zdjęcia z nowych domów, może mogli by napisać coś o wątpliwościach i o tym jak zostały one rozwiane?

Wydaje mi się, że gdyby ludzie czytali realcje domków to bardziej by w nie uwierzyli niż w relacje pracowników czy info ze strony schroniska...

[często sami przecież prosimy o polecenie czegoś i szczerą opinię osób, które już to coś wypróbowały]

no nie wiem.. taki pomysł luźny...

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon sty 19, 2009 15:28

a.. i jeszcze jedno.. tak sobie myslalam, dlaczego ludzie wolą brać kota z DT.. :roll:

bo wiedzą, że kot był w domu czyli :
mają więcej informacji od opiekuna o charakterze kota
widzą dużą ilość jego zdjęć, najczęściej miziającego się,na kolankach,na rączkach ,na łóżku itp.
wiedzą jaki jest jego stan zdrowia
wiedzą, że potrafi korzystać z kuwety [dla niektórych to dość istotne]
widzą, że kot ma kontakt z człowiekiem

gdyby to wszystko odnieść do kotów ze schroniska,
to moze ludzie bardziej by sie do nich przekonali ?

[to tylko takie moje przemyślenia..niekoniecznie słuszne, bo jak pisałam..ja tak tylko w teorii :? ]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon sty 19, 2009 15:29

A ja tak sobie myślę
że najważniejsze
to trąbić wszędzie i nagłaśniać
że jest ZMIANA
że schronisko przeszło pod inny
zarząd
i jest całkowita ODNOWA
że skończyły się stare złe czasy
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sty 19, 2009 17:04

Iskra666

Będzie stronka elbląskiego schroniska gdzie będą koty do adopcji oraz takie po adopcjach i relacje ale to jeszcze potrwa. Ja oferowałam P. Ani jakąś pomoc przy organizacji takie stronki ale tez Animals ma swoją osobę od tego :)

deathgs

[poprzednia][następna]