Bazyli&Mila, watek absolutnie optymistyczny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 18, 2009 15:36

a ja myslalam ze latwo pojdzie wy wybierzecie a jak sie nie sprawdzi to bedzie na kogo zwalic :twisted: :D

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Nie sty 18, 2009 15:36

Mnie się wydaje, że ten pierwszy jest mniej rozbudowany ale będzie stabilniejszy
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie sty 18, 2009 15:39

muac pisze:a ja myslalam ze latwo pojdzie wy wybierzecie a jak sie nie sprawdzi to bedzie na kogo zwalic :twisted: :D

aaa...nie ma tak lekko :twisted:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie sty 18, 2009 16:02

Najpierw musisz wybrać strategicznie miejsce dla drapaka. MUSI być interesujące, tzn blisko ciebie i żeby było widać co robisz.
Pierwszy drapak postawiłam na przeciwległej ścianie od kompletu wypoczynkowego. I to był błąd. Bo koty chciały być blisko. Ten sam drapak postawiony bezpośrednio przy komplecie wypoczynkowym zyskał wyraźnie na atrakcyjności :wink:
Drapak ma mieć ciężką i dość dużą podstawę. I wysokie kołki, bo tylko te będą służyć do EWENTUALNEGO drapania.
Koty lubią leżeć na najwyższej półce (!), przyjrzyj się pod tym kątem. Dolne półki są olewane, mogą służyć za schodek.
Wydaje mi się,że nie warto inwestować w drapak zbyt rozbudowany i taki z "tunelami". Miałam taki z tunelem, zbierał kurz. Z sześciu moich kotów żaden go nie zaszczycił. Za to najwyższa półka zawsze jest zajęta.
Moje koty nie lubią domków, więc ja wolę takie z półkami. Przy okazji nie wyglądają tak "ciężko".
Na drapaku z CIEMNYM futerkiem rewelacyjnie prezentują się kocie kłaki, wolę więc jasny.
Przemyśl pod kątem swojego mieszkania.

Te drapaki, które pokazujesz dosyć łatwo się montuje dziewczęcą rączką. Nie kolebią się. Choć mój poprzedni był jednak cięższy i rurki miał solidniejsze (ciężkie). Początkowo przeszkadzał mi zapach,po zmontowaniu - klej? Ale teraz jest OK.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie sty 18, 2009 16:44

Ja mój postawiłam niedaleko łózka i przy oknie. Niezłe strategiczne miejsce jak dla mojej kociej bandytki. Blisko mnie i ma dobry widok na to co za oknem, szczególnie, że mam mały parapet :)

Ja kupiłam z budką i tunelem, faktycznie brak zainteresowania. Choć w tunelu zawsze kładę smakołyki :lol: I zabawa jest przednia. Budka pomimo wykładziny też nie używana. Następny drapak to będzie z samych półek. Tylko one używane. Ja wybrałam Szary w czarne łapki sierść aż tak nie jest widoczna.
Obrazek & Obrazek Zapraszają!

Bandytka

Od: Nie sty 11, 2009 14:29

Post » Nie sty 18, 2009 17:08

Cudowny wątek muac-tyle w nim radości i optymizmu!-bede czytac na poprawę humoru!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 18, 2009 17:35

http://www.armarkat.ca/b6203.htm no to ten, wlasnie wymierzylam inny kat po sugestii Bandytki i idealnie tam wejdzie a jest przy oknie i opiera sie z jednej strony o okno a z drugiej o sciane wyjatkowo atrakcyjna bo sa w niej rury cieplownicze i jest zawsze ciepla. Mierzenie troche trwalo bo Mila ukryta gdzies i spiaca (tak myslalam naiwna) wyskoczyla jak diabelek z pudelka i powiesila sie na miarce :twisted: Jak juz usiadlam do kompa zeby sie pochwalic to Bazyli polozyl mi sie na rece :twisted: trzymajacej mysze i unieruchomil mnie skutecznie, no coz musial mi cos bardzo waznego powiedziec a od rana nie mial za bardzo okazji bo bez przerwy sie krecilam po chalupie. Wiec teraz jak oba ogony juz spia w sypialni to ja szybko te pare slow pisze. A w podziekowaniu dla wszystkich cioteczek zdjecie ktore na mojej stronce http://www.flickr.com/photos/gosiac/ wypatrzyla Milena, a ktore oddaje w pelni filozoficzna i tlusciutka nature Bazylego, lubi filozofowac a tluszczyk pozwala robic to w tak inspitujacych miejscach :D
Obrazek
Obrazek

muac

Post » Nie sty 18, 2009 17:39

Bazyli ,jak zawsze przystojny :D
A drapak wydaje mi się idealny. Długie rurki,dwie ciężkie podstawy, no i dwie górne półki.

MaybeXX

Post » Nie sty 18, 2009 17:44

zebralam wszystkie wasze rady do kupy na kartke plus wymiary i tak mi wyszlo i tak bedzie bo nigdy decyzji nie podejme :D

muac

Post » Nie sty 18, 2009 17:47

Po kupieniu drapaka warto go oznaczyć kocimiętką, tak na wszelki wypadek, by miłość od pierwszego wejrzenia była. Tzn, popsikać nogi.

MaybeXX

Post » Nie sty 18, 2009 17:57

muac pisze:Obrazek
Obrazek

Bazyli mnie rozwalił na tych zdjęciach, na pierwszy wyglądał jakby dopadła go wielka myśl i bez rozmyśleń musiał od zaraz przysiąść i to rozważyć.
Miło, że mogłam pomóc :) Fakt drapak wydaje się być statyczny i to się liczy.

Bandytka

Post » Nie sty 18, 2009 18:32

Muac, to zdjęcie Bazyla jest rewelacyjne poprostu! :D

Drapak bardzo fajny.

Wiecie, tylko dziwie sie tym, co piszecie o budkach, u mnie i u mojej mamy to jest hit poprostu, mama specjalnie kupowała drapak z 2 budkami, bo były wyścigi do jednej w poprzednim drapaku :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie sty 18, 2009 18:35

przeglądalam wasza stronkę, zdjęcia rewelacja :)

ciekawe kiedy ja choć jedno takie zrobi
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie sty 18, 2009 18:57

Anna Rylska pisze:przeglądalam wasza stronkę, zdjęcia rewelacja :)

ciekawe kiedy ja choć jedno takie zrobi

Aniu trzeba trochę cierpliwości, Ja nie mam tak dobrego aparatu ale za moją kocią Bandytką się uganiam.

A propo budek moja nawet olała taką "jaskinię" jak to na Animali nazwali z materiału. Najlepsze jest łóżko by mogła się wyciągnąć i przy okazji mnie zepchnąć w rów :twisted: :twisted:

Bandytka

Post » Nie sty 18, 2009 20:22

Na poczatku dostalam od kogos taka budke ale Bazyli nawet jej nie powachal no olal na calego :twisted: wiec oddalam schronisku. A potem tez zauwazylam ze lubi sie wyciagnac wiec go zmierzylam na dlugosc i kupilam takie jak na zdjeciu legowisko dla psa z miekkim materacykiem. Mowili ze to tez bedzie wyrzucenie pieniedzy w bloto bo kocur i tak nie bedzie w nim spal. Tymczasem od pierwszej nocy Bazyli spi w nim w nocy, a Mila w dzien odbywa sjesty po jedzonku, bo w nocy mam ja na tapczanie w nogach.
Obrazek
Obrazek

muac

[poprzednia][następna]