130 kotów ma tylko Izę - KONIEC MOJEJ WSPÓŁPRACY !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 16, 2009 0:08

Dominik opiekun malgosiab i jego rodzeństwo - Kotka maści krowkowej i czarny kocurek.

"Kotki mają kk. Dzis dostały lek w cieplym mleku. Podobnie dostały kotki z opuszczonych dziale, głownie Węgielek bo ma oczka załzawione i maluchy Czarnuszka i Niedźwiadka."

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pt sty 16, 2009 0:29

Malutka z dzialek. Iza nazywa ja Malinka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

Post » Pt sty 16, 2009 0:56

iza71koty pisze:
nifredil pisze:
Minik pisze:Iza... to się horror robi!!!! :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
To nie jest do ogarnięcia tylko przez Ciebie - musi być ktoś jeszcze do pomocy!

Słuchajcie oprócz znanych nam metod pomocy trzeba jakąś petycje do władz miast i zbierać podpisy albo co i ich tam bombardować by coś zrobili !! Pojedyncze wnioski niczego nie zmienią!

zgadzam się z Minik dodatkowa 100 nei dałabyś sobie rady, jednak ne można tak tego zostawić coś trzeba zrobić. A jak z Tozu piszesz że z nimi rozmawiałaś co oni na ten temat. oczywiście zapas karmy suchej dla tego faceta trzeba znaleźć. jakby mógł chociaż im dać. Matko to jest okropne :strach: :strach: :strach:
Oczywiście że nie dam sobie rady. Przecież po to wlasnie dzwonilam do TONZ. Teraz trzeba dać im jeść to jest priorytet. Pomóc mogę ale niech oni szukają ludzi. A jakie petycje? Dokąd i o co?To są koty wolnożyjace, ktoś ma je wyłapać? Przewieżć? Gdzie?

Iza konkretne na uwolnienie jakiś środków z budżetu miasta na te koty, bo to jest ich obowiązek...jeśli nie dbać onie to jakoś to ogarnąć przez różne organizacje!
Koty wolnożyjące na terenie danego miasta są jego dobrem-czyt własnością jak zabytki, drogi ,szkoły etc..
Nikt ich nie wyłapie w takiej ilości, wystrzelać też nie mogą ... nawet chyba jakiś odsetek w miastach musi funkcjonować .. a to tereny gdzie nikomu nic do nich ...
Ludzie piszą , podpisują listy amnestyjne to i wiem ,że w takiej sprawie też można narobić im koło tyłka jeśli zbierze się dostatecznie dużą ilość podpisów...
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Pt sty 16, 2009 0:58

Minik pisze:słuchajcie trzeba znaleźć wolontariuszy...jednego co najmniej a najlepiej dwóch ! żeby na zmianę działali...
może w TOZ- ie by kogoś takiego znaleźli w lecznicy pytać... to chyba najbardziej adekwatne miejsca.. no i schron...

a z tą petycją warto też przemyśleć... przecież nawet na miau można tą akcje rozreklamować by zbierać podpisy...
i konieczne by ktoś w celu udokumentowania zrobił zdjęcia tym kotkom pozamarzanym... makabryczne ale może być argumentem... pozostawione zwłoki z punktu sanepidu nie do przyjęcia a większa ich ilość... zostawiam bez komentarza...
Pisalam już wyżej że rozmawiałam z osobą z TONZ w tej sprawie. Ma napisać na wątku TONZ i będą szukać ludzi ktorzy zadeklarują pomoc w karmieniu. Ale to może potrwać. Druga sprawa to taka że po artykule w Gazecie odzew TONZ byl chwilowy i podobno jakaś osoba od nich miala tam karmić. Ale jest cisza a koty nadal glodne. A schronisko u nas nie istnieje. To schronisko dla psów a koty które są przywożone, tylko domowe bo wolnożyjacych im nie wolno wylapywać i przywozić, to te koty mieszkają sobie w lesie obok schroniska bo stamtąd uciekają. A połowa z nich ginie na drodze szybkiego ruchu przy schronisku. Bez komentarza.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt sty 16, 2009 1:07

ja zaraz wstawiam zdjęcia Kapselka i Biedroneczki i lecę spać.

Iza w tej sprawie powiem tak - nie da rady żebyś karmiła jeszcze ponad 100 kotów. Fizycznie i inansowo nei da rady!! tutaj bez Tozu się nei obejdzie i samo rozmwaianie z nimi nic nie da. tutaj trzba zgłosić formalną interwencje

to jest info ze strony Tozu
Zgłoś interwencję

Inspektorat szczecińskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce realizuje interwencje z zakresu niehumanitarnego traktowania zwierząt, znęcania się nad nimi, złych warunków utrzymania itp. Jeżeli jesteście Państwo świadkami niepokojących sytuacji zwierzęcych zgłoście nam potrzebę interwencji a my podejmiemy się jej realizacji sami lub we współpracy z takimi służbami jak Straż Miejska lub Policja. W przypadkach o charakterze przestępstw lub wykroczeń zgłosimy udokumentowaną interwencję organom ścigania. W swoich działaniach opieramy się przede wszystkim na zapisach Ustawy o ochronie zwierząt.
Jak zgłosić interwencję?

* Najlepiej wypełnić załączony formularz zgłoszenia interwencji i przesłać go do nas pocztą mailową
* W sposób tradycyjny przesyłając nam zgłoszenie pocztą

* Telefonicznie 091-487-04-37

Państwa dane osobowe pozostają do naszej wiadomości nie ujawniamy ich osobom, których interwencja dotyczy. Dane osób zgłaszających są nam potrzebne w celu ustalenia i dopytania szczegółów zgłoszenia oraz potwierdzają nam zasadność podjęcia przez nas interwencji.
Państwa dane osobowe - jako świadków zdarzenia lub sytuacji - udostępniane są organom ścigania (Policji, Prokuraturze), jeżeli składane jest zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa lub wykroczenia.
Co dalej?
Przebieg realizacji interwencji zamieszczamy na naszych stronach internetowych w dziale interwencje w toku. W sytuacjach, w których osoba zgłaszająca nie zgadza się z naszą oceną sytuacji prosimy o kontakt ze sformułowaniem oczekiwań wobec nas lub powiadomienia nas o nowych faktach lub zmianie sytuacji. Interwencje zakończone są przenoszone do działów miesięcznych, do miesiąca w którym nastąpiło zgłoszenie.

ja jestem za tym
w pierwszej kolejności przemyśleć jak najlepiej to ująć i wysłac poprzez ten formularz a jak nadal nie i nic nie zrobią to pismo oficjalne listem poleconym. telefon tutaj nic nie da.
Obrazek--

nifredil

Post » Pt sty 16, 2009 1:10

http://gareon.netarteria.pl/?id=interwe ... 1&rok=2009 tutaj sa interwencje ich i ja wiem ze TYLKO pismo tutaj coś MOZĘ wskórać.
Obrazek--

nifredil

Post » Pt sty 16, 2009 1:26

Czarna biedroneczka opiekun anial

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek--

nifredil

Post » Pt sty 16, 2009 1:28

Aglo musisz mi wybaczyć Kapselka wstawię jutro. Serwer na który ładuje zdjęcia szwankuje.

No nic ja się żęgnam i jutro trzeba na spokojnie pomyśleć co napisać do Tozu żeby to miało ręce i nogi!!! I niech się zaczną interesować troszkę
Obrazek--

nifredil

Post » Pt sty 16, 2009 1:41

moim zdaniem im więcej w takim przypadku monitów tym lepiej...
tak samo rzecz z urzędami im w większej liczbie urzędów tym większa szansa ,że gdzieś w końcu się coś wskóra!!!

oki doki ja też uciekam!życząc dobrej nocki wszystkim!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Pt sty 16, 2009 2:25

Aga ja bardzo dobrze znam ten formularz. Tylko nie rozumiem bo pisze wyrażnie że w przypadku nie humanitarnego traktowania, znęcania się itp. Więc nijak ma się to chyba do rzeczywistości????Tu nikt nad nikim się nie znęca więc czego ma właściwie dotyczyć ta skarga? Warunkow w jakich żyją te koty? Przecież to są koty wolnożyjące. Powtórze jeszcze raz:rozmawiałam z bardzo kompetentną osobą która wiele moze.Tu nie ma czasu na przewalanie podań przez TONZ przez pół roku. Oni muszą coś zacząć robić już dziś bo inaczej dopiero będzie tragedia. W żadnym slowie mojego postu nie napisalam że wezmę kolejną setkę.To nie mozliwe i każdy o tym dobrze wie.Bardzo prosze o dokładne interpretowanie tego co pisze bo potem pojawiają się zarzuty. Opisalam sytuację która mi ktoś opowiedział. Pojadę tam i zobacze sama jak sprawa wygląda na miejscu. Napisałam rownierz i to samo przekazałam przez telefon że mogę pomoc jeśli będzie taka potrzeba ale nie jestem w stanie nic ponadto zrobić bo sama mam ponad 130 kotów pod opieką. Wszystko jest jak dla mnie zrozumiałe i czytelne. Muszą znależć osoby które choć dwa czy trzy razy w tygodniu na zmiane tam pojadą i nakarmią te koty a potem dopilnują sterylek. Jesli czas mi pozwoli to pomoge. Na dzień dziesiejszy trzeba pomoc żeby nie umierały z głodu poki akcja w TONZ nie nabierze jakiegoś wymiaru.Uważam że ta rozmowa telefoniczna da wiele bo juz wcześniej miałam z TONZ telefon w tej sprawie ale brak mi wtey było rozeznania. Ja nie będe pisać skarg bo to się mija z celem. Niewiem nawet co miałabym napisać. Koty w wielu miejscach glodują i to nie jest żaden argument. Wiem że jeśli dojdzie do skrajnej sytuacji to TONZ zajmie się przesiedlaniem kotów z tego terenu tak jak to było na wyspie Grodzkiej. Na dzień dzisiejszy nie widze podstaw do pisania skarg. Myślę raczej że trzeba zoobligować TONZ do zajecia się tą sprawą tak aby koty z głodu nie umarły. A jeśli chodzi o Srodki na to to myślę że TONZ ma chyba szybciej szanse wskurać jakieś fundusze od Miasta.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt sty 16, 2009 7:38

Nifredil, wybaczam :wink: (też uwielbiam Tolkiena, a najbardziej elfy :D ).

Dziewczyny, nie było mnie tu pół dnia, a tu już nowy wątek i to na 5 stronie!!! Jesteście szybsze niż Bruno biegnący do jedzenia, a myślałam, że nic szybszego nie ma... :twisted:

Martwią mnie te nowe biedne koty. Gdybym mogła się teleportować, to bym tak zrobiła, ale...A władze zawsze działają opieszale...

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pt sty 16, 2009 8:14

Witam! Podczytuję i kibicuję Wam. W tej chwili tylko to moge zrobić-strasznie mi przykro! Cieszę się z wami i płaczę też z Wami!
Pozdrawiam Wszystkie opiekunki i kociaste :!:

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt sty 16, 2009 8:24

Witam z rana, wczoraj padłam co zdarza mi się coraz częściej, ale dzisiaj nadrabiam wątek.
Izo
otóż godzenie się na to by koty głodowały i padały z głodu jest jak najbardziej niehumanitarnym ich traktowaniem.

Nifredil
tak, te podpisy trzeba zbierać. Trzeba nękać TONZ do skutku pismami, monitami, podpisami. Niech nie myślą że po jednym telefonie czy jednym liście sprawa przyschnie.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt sty 16, 2009 9:38

Minik pisze:może w TOZ- ie by kogoś takiego znaleźli w lecznicy pytać... to chyba najbardziej adekwatne miejsca.. no i schron...

a z tą petycją warto też przemyśleć... przecież nawet na miau można tą akcje rozreklamować by zbierać podpisy...
i konieczne by ktoś w celu udokumentowania zrobił zdjęcia tym kotkom pozamarzanym... makabryczne ale może być argumentem... pozostawione zwłoki z punktu sanepidu nie do przyjęcia a większa ich ilość... zostawiam bez komentarza...

To trzeba zrobić bardzo, bardzo ostrożnie. O naszym schronie krążą legendy, a miasto uważa, że skoro schron ma, to nie ma problemu. Przypominam koty spod Kaskady, skończyło się na tym, że nikt oprócz nas w końcu o te koty nie walczył.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Pt sty 16, 2009 9:51

ja mogę tylko wstawić banerek do podpisu :(
wiem, że to mało, że to nic, ale może ktoś kto będzie mógł pomóc przeczyta :oops:
Obrazek

anakolada

Od: Nie gru 07, 2008 18:49

[poprzednia][następna]