BP: ZIUTEK, którego nikt nie chce :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 20, 2008 15:24

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie gru 21, 2008 21:00

Ziutek znalazł sobie nową zabawę :? Wyciąga nad ranem rolety z okna. A przecież w drugim pokoju, gdzie rolety nie sa zaciągnięte, ma dokładnie taki sam widok, albo nawet lepszy :evil:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie gru 21, 2008 22:21

to pewnie nie chodzi o widok :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon gru 22, 2008 11:41

Maryla pisze:to pewnie nie chodzi o widok :roll:

Pewnie o to, żeby zepsuć rolety :evil:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto gru 23, 2008 22:12

Właśnie przyszła rózga pod choinkę dla Ziutka :) od Mikołaja oczywiście :s5:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 29, 2008 21:59

Zrobiłam Ziutkowi stronę. Już dawno chciałam zrobić taką stronkę moim tymczasom, aż wreszcie został tylko Ziutek i nie za bardzo było komu więcej ją robić. Więc zrobiłam tylko Ziutkowi. Na razie przypomniałam sobie trochę czym to się je, więc stronę będę przerabiać, tak aby zmieściło się więcej kotów. Stronka powstaje z myślą, aby podawać do niej odsyłacze w ogłoszeniach, dla zainteresowanych, aby mogli dowiedzieć się więcej o kotach do adopcji. Przerobiłam też nieco Instrukcję Obsługi Kota, którą dostałam niegdyś od Agalenory i zamieściłam na stronie.

http://www.wspinek.fr.pl/KOTY/ZIUTEK_ww ... index.html

Proszę dać mi znać o błędach ortograficznych i gramatycznych! Uwagi merytoryczne również mile widziane :) Stronę sprawdzałam w Firefoxie i IE, ale jest tak prymitywna, że powinna działać w każdej przeglądarce.

A Ziutek zaczął wskakiwać do jedynego kwiatka, który mi został i który stoi, tak, że żaden inny kot tam nie właził. Zastawiłam książkami, to wskakuje na książki. Przysięgam, że mu kiedyś nogi z doopy powyrywam :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob sty 03, 2009 12:48

Ale numer..... Co to jest?
Obrazek
Widzieliście?
Obrazek
Ja tam nie wiem, zimno, nie ruszam się stąd.
Obrazek
A jeszcze trochę się pogapię...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sty 06, 2009 23:02

Śnieżny Panter ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon sty 12, 2009 13:27

Bardzo mi się podobała opowieść Ziutka. Ja bym tam spokojnie dała się namówić na jego adopcję.. Nie dość, że piękny, to jeszcze sympatyczny..

Aga, zapraszałaś do ew. korekt. Znalazłam coś: wyrzucone po śmieci starszych opiekunów" powinno być "po śmierci" oczywiście..

Trzymam kciuki za fajową chatę dla Śnieżnego Pantera!!

:D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon sty 12, 2009 22:18

Dzięki za zaglądnięcie do Ziutka i uwagi dot. strony :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sty 13, 2009 11:44

Z serii przygody Ziutka.
Mam schizę: wychodząc z domu sprawdzam czy okna są zamknięte, czy klapa do ubikacji jest zamknięta, liczę koty, sprawdzam czy na pewno zamknęłam drzwi od mieszkania. Potrafię się wrócić kawał drogi i sprawdzić czy na pewno drzwi są zamknięte. Często jestem zła na siebie, bo niby wiem, że na pewno wszystko sprawdziłam, a jednak "coś" każe mi się wrócić i sprawdzić jeszcze raz.
Tak więc dziś sprawdziłam wszystko, ubrałam się i zamykam drzwi. Coś mi szepce: "Nie sprawdziłaś czy wszystkie koty są". Ja na to: "Ty idiotko, przecież je przed chwilą wszystkie widziałaś!". Jednak wracam się i sprawdzam wszędzie: Nie ma Ziutka! Ziutek jest czarny więc czasem wtapia się w otoczenie. Otwieram szufladę z zabawkami na wędce i dzwonię nimi. Ziutka nie ma! Jestem już poważnie zaniepokojona na dźwięk zabawek zawsze przylatywał!
Patrzę, a Pela idzie do szafy w przedpokoju i siada przy niej. Otwieram szafę - wychodzi Ziutek :strach: Musiał tam wejść przez tą chwilę, gdy wyjmowałam czapkę i szalik.
Moja kochana mądra kocica :1luvu:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sty 13, 2009 15:30

Ależ to była przyjemność :D

Taaaak...
Jak to kiedyś pewna starsza pani powiedziała ze spokojem chwilę później, kiedy kot zwalił jej słoiki na podłogę: kot w domu to plaga.. :lol: :lol:

U mnie jest to samo. Notorycznie wchodzą w miejsca dla nich nie przeznaczone i jest ich zawsze chmara.. Ruda pierdoła przoduje. A to wylezie jakimś cudem na balkon czy zostanie zamknięty na kilka godzin w pokoju, do którego przez sekundę są uchylone drzwi, a to biegnie i zasiada w wannie, kiedy pralka czy zmywarka ma wylewać wodę i czeka aż to nastąpi, a to wchodzi do szafy czy wychodzi z domu, kiedy ja akurat wchodzę z siatami.. :lol:

Liczyć trzeba :lol:

Kaprys2004

Post » Śro sty 14, 2009 23:31

Ziutek jest pieszczochem strasznym :lol: Jak tylko wyczuwa głaskanie kotów, to przybiega i obraca z boczku na boczek, żeby go głaskać. Tak odbywa się "czochranie" Ziutka. Ziutek jest jedynym kotem w moim domu, który czesanie przyjmuje z entuzjazmem.
Numer popisowy Ziutka. Pańcia rano (wiadomo: szybko, szybko, bo do pracy) zamiata wysypany żwirek w przedpokoju. Ziutek na to: Pańcia kuca, to będzie mizianie kotów. I z rozkosznym mry-mry uwala się w świeżo zgarniętej kupce żwirku i się w niej przewala oczekując na głaski :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sty 15, 2009 10:14

Skąd ja to znam? :lol:

Czarny jak Ziutek tymczas Knedelek od Jopop (niestety ma grzyba, jak i jego rodzeństwo, dlatego jest łazienkowcem) najbardziej kocha wchodzić/wbiegać całym sobą do śmietniczki z drewnianym żwirkiem, tudzież do usypanej już kupki do zebrania. Jego czwórka rodzeństwa wspiera go mocno, a za drzwiami moje koty nie są lepsze, szczególnie czarny Lesio.. Co z tymi czarnymi kotami i śmieciami?? :lol: :lol: :lol:

Kaprys2004

Post » Pon sty 19, 2009 11:49

Ziutek nadal bez domu :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]