POMÓŻ!! 130 kotów ma tylko Izę KŁOPOTÓW BEZ KOŃCA!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2009 19:56

Tak, tak-mój Ci On. Jak wrócę z tańców, to zrobię przelew :D .

Muszę zanabyć te plasterki, skoro piszecie, że dobre.

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto sty 13, 2009 20:08

No to oficjalnie ;) Misio pod opieką aglo !!!

Misio

Obrazek[/quote]

:dance: :dance2: :dance:

Ale zanim trafi na szczęśliwą listę zaadoptowanych może pomyślałabyś nad imieniem dla niego? Misiu już jeden jest więc żeby sie nie myliło.. bo Stary misiu to jakoś tak nieładnie... On taki ładny jest :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto sty 13, 2009 20:20

Nifredil, w okresleniu "stary" nie ma nic złego.. ja po śmierci teściowej awansowałam na stara Zielińska, a miałam wtedy 32 lata...ech, jakie piękne lata miałam.. :D

Dzisiaj wyjątkowo wieczorkiem mówię dzień dobry ale już na kawkę nie zapraszam - raczej na herbatkę ziołową żeby nie zaburzać snu.. :D

Minik - to Ty to chyba sobie założyłaś wykończenie służby zdrowia.. ale tak serio, życzę Ci zdrówka, nie choruj już. !

Iza - jeju, włosy dęba na głowie - ale wierzę że gdzieś koty zamarzają. Straszne to wszystko. Dlaczego ludzie są tacy nieodpowiedzialni, dlaczego wyrzucają, dlaczego nie karmią, dlaczego..dlaczego..w jaki sposób uczą wrażliwości swoje własne dzieci - i to jeśli już nawet nie z miłości dla zwierząt, to choćby we własnym, najbardziej egoistycznie pojętym interesie..

Kochani, a czy zagladaliście na wątek do którego linka podawałam - do artykułu Filipa Łobodzińskiego? Jest przepiekny. Piękna jest też reakcja, zajrzyjcie, zbieramy też podpisy.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto sty 13, 2009 20:26

tak tak zaglądałam ja przynajmniej i to co napisał faktycznie jest piękne :) a jakie podpisy ? wchodzę jeszcze raz :D
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 13, 2009 21:11

Iza z góry przepraszam!!

nie wiem jak zacząć słuchajcie sprawa jest tragiczna dziś rozmawiałam z tą panią co ma te 30 kotków ... tam jest masakra potrzebne jest wsparcie! Tylko przez święta poszło na leczenie około 1500 zł o reszcie nawet nie wspomnę, dziś jedna z kotek zmarła... w sumie 4 poważnie chore koty! nowe nabytki! Bardzo proszę o pomoc!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto sty 13, 2009 21:58

minik nie przepraszaj :) jej wsparcie potrzebne i to bardzo!!
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 13, 2009 22:08

czuję się niezręcznie,że tak na wątku Izy...
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Wto sty 13, 2009 22:13

Witam Serdecznie Wszystkich. No znowu jestem na samym końcu ale droga jest fatalna. Staram sie jechać tymi miejscami gdzie lod zszedl juz z chodnika ale niewiele jest jeszcze takich miejsc. W dodatku cala droge przy działkach musialam prowadzic rower bo tam to już makabra poprostu. Normalnie wzdluż samego kanalu to tak slisko ze strach isć a co dopiero jechać rowerem. Dzis na działce to miałam taki ubaw z Kapselka że szok. Normalnie żalowałam ze nie wzielam aparatu, zeby Wam pokazać co chlopak wyprawiał. No odżyl u mnie jak nic!!!!!Taki humor dziś dostał że sie bawil taką kocią zabawką przed altanka jak maly kociak doslownie. W dodatku wciąal do zabawy Nikusia a on jest pierwszy chętny na wspolne zabawy. No wyladnial. Oczka też juz mniej zalzawione. No ze ma apetyt jak slon i masa ciała mu sie zwielokrotnila chyba z trzy razy to Wam pisalam. Byk się zrobil a takie chuherko bylo. Dziś patrze a wszyscy chlopcy po kolacji poszli. Patrze a kapselek sie nie rusza i pilnuje posesji. Najpierw wygarnał prawie wszystkie resztki jakie zostaly, bo on teraz robi za Mroweczke i normalnie bawic się zaczął i robic mi baranki. Ale miałam radosć. Normalnie tak niewiele mu trzeba bylo. Cieply kat, swojego ludzia co codziennie przywiezie jedzonko i troche troski. Cieszę sie ze tak ladnie odzył.Dziś jak dawałam Zuzi ostatni antybiotyk to dokladnie obejrzalam uszy a zwlaszcza to chore co tak z niego leciało. No i rewelacja. Wszystko pieknie się goi. Jak będzie dobrze to przejdziemy po kroplach na Oridermyl bo narazie Zuzia dostaje krople grzybobojcze. No drogie bardzo jak juz pisałam wcześniej ale warto było naprawde!!!!!Uklon dla Naszej Kochanej Wetki :wink: Jest niezastąpiona :wink: Jutro zapytam Wety jak z kontrolą czy teraz czy po skonczeniu kropli. Generalnie jest super poprawa a i humor Zuzi taki wrocil że jeszcze ją w takim nie widzialam :wink: Dziś Stary Misiu tak glosno wyl na tego Starego szarego Kocurka że byłam za blokiem i aż sie przerazilam. Polecialam do nich z jedzeniem i nagadalam im że takie stare ramole a pajacują jak niewiem co i ze mają na litośc Boską być cicho i nie chałasować ludziom pod oknami. Oni jednak mnie nie sluchali i każdy mial co innego do powiedzenia. Oczywiscie sobie nawzajem, bo nie mi :? Dzików narazie nie widzialam od tamtej pory ale pies mnie śledzi i wyzera mi jedzenie. Nadal nie ma Lapki, Iskierki, Gizmusia i Lusi. Bardzo sie martwie. Pozdrawiam Was Bardzo Serdecznie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto sty 13, 2009 22:19

dobrze że Zuza już lepiej!!! no a jak się darły to może i dobrze może wiosna idzie Iza jakaś do nas :)
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 13, 2009 22:19

Acha Dziewczyny!!!! I zeby nie bylo ze ja alalfabetka jestem czy co? to chcialam uprzedzić że ponieważ piszę posty raczej dlugie lub bardzo dlugie to czesto robie to na szybko bo mam kupę roboty jak zwykle. Przez to czesto nie stosuję zmiękczen typu: ł tylko pisze l. Wiadomo o co chodzi?????? Mam nadzieję że mi wybaczycie????Przepraszam z góry :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 22:23

iza71koty pisze:Acha Dziewczyny!!!! I zeby nie bylo ze ja alalfabetka jestem czy co? to chcialam uprzedzić że ponieważ piszę posty raczej dlugie lub bardzo dlugie to czesto robie to na szybko bo mam kupę roboty jak zwykle. Przez to czesto nie stosuję zmiękczen typu: ł tylko pisze l. Wiadomo o co chodzi?????? Mam nadzieję że mi wybaczycie????Przepraszam z góry :wink:

Iza no coś Ty!!! Wiadomo o co chodzi :)
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 13, 2009 22:28

witam
ja dzis tak na szybko niestety

to straszne z tymi kotkami pozamarzanymi,ludzie naprawde podli ze potrafia kolo tego przejsc bez jakiegokolwiek wzruszenia,no ale coz jesli domena sa pieniadze to wtedy sie juz nic nie widzi :evil:
ale ja i tak wierze ze kazdemu przyjdzie zaplacic za to jakim byl w zyciu

Minik ja w miare ok zimnicho schodzi ,katar niestety mam nadal i troche stawy i kostki pobolewaja ale to pewnie dlatego ze niestety w pracy nie mam za cieplo
a ty bidulko jej no zdrowiej trzymam kciuki :ok:
jak mozesz wysli mi numer konta na pw do tej pani z poznania ok postaram sie moze nie na ten ale na nastepny weekend cos podeslac ok :roll:

aglo tak tylko plasterki compeed mnie takie maszkary wychodza ze szkoda gadac czasem i cala okolice pod nosem mam zainfekowana i wygladam jakbym miala wasa :smiech3: i zaden krem nigdy nie pomogl mi tak jak te plasterki,nawet jak nie zdazysz zakleic i wyrosnie juz bulwa to i tak bardzo szybko sie goi i nie zostawia blizn(choc w moim przypadku to mam ich juz tyle ze ja juz sie na laserowe usowanie zaliczam)

niestety musze uciekac poszukiwania nowego domu w trakcie choc jak na razie z mizernym skutkiem :evil:

spokojnej nocy wszystkim zycze :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto sty 13, 2009 22:29

aglo pisze:Luna jakieś 6 miesięcy ma. Kot okołoszyjny i gadający.

Starego Misia chcę, tego czarno-białego. Przecudny :1luvu:
Swietny wybor Aglo!!!!! Jak byś go nie wzieła to chyba bym go sama zaadoptowala. Jest Kochany poprostu!!!!!! Matko a jak byś go zobaczyla latem jak sie odnalazl po tym jak zaginał prawie na ponad pol roku. No makabra byla nie Misio. On miał takie lyse place na grzbiecie ze wyglądal jak oskalpowany. Rany takie a chudy ze malo się nie przewracał. Teraz to byk sie taki zrobil. Futerko lśni. Wielki taki bysiorek jak trzeba. Dawalam mu witaminy na to futro codziennie do jedzonka prawie przez miesiac no i odroslo pięknie. On ma tylko taką szrame na pysiu ale to chyba jakaś dawna sprawa. No i ma brak zbieżnosci jednego oczka. ono mu ucieka na strone i nie patrzy nim na wprost. Trudno mi określic czy dobrze na nie widzi ale radzi sobie świetnie. To też moze byc pozostałosć jakiejs silnej infekcji wczesniej. Tak czy inaczej jest Cudny i calym sercem popieram Twoj Wybor :lol: :lol: :lol: Zastanawiałam sie też nad imieniem aby nie dublować na wątku. Myślalam że albo Teodorek albo Teoś albo Miluś. To moje propozycje :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 22:32

Minik pisze:Iza z góry przepraszam!!

nie wiem jak zacząć słuchajcie sprawa jest tragiczna dziś rozmawiałam z tą panią co ma te 30 kotków ... tam jest masakra potrzebne jest wsparcie! Tylko przez święta poszło na leczenie około 1500 zł o reszcie nawet nie wspomnę, dziś jedna z kotek zmarła... w sumie 4 poważnie chore koty! nowe nabytki! Bardzo proszę o pomoc!
Minik nie ma za co przepraszac. Nie zartuj. Przecież wszystko dla Kociaków. A jak sytuacja z karmą?

iza71koty

Post » Wto sty 13, 2009 22:36

Aga ja proponuję dać jeszcze do Adopcji Wirtualnej te Dwa Kotki o ktorych wspominalam Aglo. Sa sliczne zwlaszcza ten starszy i taki milusinski jest,daje się glaskac, mruczy. Co Ty na to? To porobie jutro fotki.

iza71koty

[poprzednia][następna]