Srebrny kocurek wyrzucony z auta!!!!Już w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2009 9:11

Idula pisze:tym bardziej że brzuszek wydawał mi się taki troszkę twardawy :(

jeśli kupy nie robił, to nic dziwnego
ale wizyta kontrolna u weta na pewno by mu się przydała
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sty 13, 2009 9:17

oh kurcze tak liczyliśmy że to młody kiciuś!!! a on nam taki numer wykręca!!!
z tą wizytą po prostu chciałabm się wstrzymać aby go nie stresować dodatkowo ale chyba jednak dziś pójdziemy tym bardziejże mamy w bloku na dole jakiegoś weta. co prawda go nie znam bo dopiero sie przeprowadziliśmy ale sprawdzimy...
Obrazek Obrazek
Banda Iduli zaprasza do NASZEGO wątku

Idula

Od: Śro gru 10, 2008 10:48

Post » Wto sty 13, 2009 9:19

czy ustalenie wieku może być trudniejsze jeśli brak jest tych zębów?? (oczywiście dla weta)
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Wto sty 13, 2009 9:23

Nie wiem, jak jest z kotami, ale moi Dziadkowie przygarnęli kiedyś młodego psa (ok. 2 lat), który nie miał wszystkich przednich zębów. Wet stwierdził że zostały mu wybite. Więc brak zębów niekoniecznie świadczy o starości.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Wto sty 13, 2009 10:02

Nie no, ten kiciuś raczje nie wygląda na dziadka.
A smutny taki, bo znów zmiana sytuacji, kolejny dom, dajcie mu trochę czasu. Wizyta u weta oczywiście nie zaszkodzi. Trzymam kciuki!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto sty 13, 2009 10:16

własnie dla mnie też nie wyglądął na dziadka ale czasem pewnie trudno powiedzieć...
oby okazało się że nie dziadek!!! chciałabym aby czekało go jeszcze dużo życia w zdrówku!!

on właśnie wygląda tak przeraźliwie smutno!!!!! zobaczę jak będzie się zachowywał w weekend jak będziemy z nim dłużej, może wezmę piątek wolny i wybaczy że czasem trzeba iść zarobić również na niego...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Wto sty 13, 2009 10:24

Idula prosze nie mów tak, jeżeli to dziadek tez może życ szczęśliwie a pielęgnowany i kochany życ długo i szczęśliwie :)

Kocurek bardzo potrzebuje człowieka, jak kogoś widzi od razy inaczej się zachowuje; nie wiemy jak był chowany, może izolowany albo coś gorszego, nie powie nam :(

on ma nature spokojnego kocurka - który przychodzi na miziaki, przytulaki; bawi się pięknie pluszowymi piłeczkami
a wyraz pysia ma bardzo powazny, może to taki typ spokojnego, grzecznego gołabka jest

sama mam 3 letniekkoty, które zachowują się jakby maiły po 20 lat - spokojne, steteczne, dumne - gołabeczek właśnie taki jest
Njważniesze - on potrzebuje bliskiego kontaktu z Wami

daj mu narazie w strzykawc eparafiny - kupisz w aptrece- delikatnie do pysia, bez obaw, wypije

Proszę nie denerwuj się, nie panikuj nie potrzebnie, on to wyczuwa
u nas nie było żadnych objawów jakiejkolwiek choroby, będzie dobrze!
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto sty 13, 2009 10:33

tak hipotetyzuje, ze gdybym wyrzucila moja Manie z auta i znalzlby ja ktos kto by ja komus oddal i jeszcze raz zmienila by domek i jeszcze jezdzilaby transporterkami i chodzila do weta, to mysle, ze w 3 lata by sie nie otrzasnela.

dajcie mu czas :roll:

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Wto sty 13, 2009 10:35

Aniu, wiem że może być wszytko dobrze. ale obawy i strach czasem biorą górę...

po prostu on jest tak straszliwie smutny że aż boli patrzeć! jeśli to nasza wina ( w sensie nieobecności) to czuję wyrzuty sumienia że nie dajemy mu tyle ile potrzebuje.
dzisiaj ugotuję mu kurczaczka, mam nadzieję że pomoże. no i dam oleju parafinowego. jesli nie będzie kupki to do weta mimo wszytko chyba i tak zejdziemy na dół. on na ludzi reaguje zupełnie bezstresowo więc może nie przeżyje tego jakoś źle...

martwi mnie jeszcze jedno - nie wiem czy u Ciebie podobnie reagował ale przy próbie pogłaskania główki ucieka główką w dół (troszkę przypomina jakby się obawiał uderzenia). mam ogromną nadzieję że nikt go nie bił :( :cry:

postaram się nastawiać dobrze...zawsze troszkę panikuję bo jestem po prostu pesymistką...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Wto sty 13, 2009 10:38

Idula pisze:mam ogromną nadzieję że nikt go nie bił :( :cry:

nawet jeśli tak - to macie wdzięczne zadanie przekonania go do ludzi
przeszłości się już nie odwróci, możecie mu jednak zapewnić dobrą i spokojną przyszłość :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Wto sty 13, 2009 10:42

A że dziadek...wiem że może żyć szczęśliwie
boję się tylko tych wszytkich chorób, dysfunkcji na które przecież starszy kot jest bardziej podatny.
ostatnią rzeczą jakiej mu trzeba to choroby i cierpienia - dla nas również bo jak pokochamy go na maksa to strasznie trudno to przechodzić.

może piszę w ten sposób bo jestem tak świeżo po starcie Czarnulka który młodzikiem nie był...znów ten mój pesymizm i czarnowidzenie...

w każdym razie my zrobimy wszystko co w naszej mocy by zaznał jeszcze dużo szczęścia, spokoju i bezpieczeństwa. nie zapominając o miości!!! nie zależnie od wieku i tego ile lat przyjdzie nam go kochać...
Obrazek Obrazek

Idula

Post » Wto sty 13, 2009 10:54

Idula pisze: martwi mnie jeszcze jedno - nie wiem czy u Ciebie podobnie reagował ale przy próbie pogłaskania główki ucieka główką w dół (troszkę przypomina jakby się obawiał uderzenia). mam ogromną nadzieję że nikt go nie bił :(

Idula, mój Mefisio identycznie się zachowuje. Jakby ktoś zobaczył z boku, to jak bity zwierzak. Nie mam pojęcia, z czego to się wzięlo, bo jego w życiu nikt nigdy nie uderzył. Jest rozpieszczony i wymiziany na maksa. A takie właśnie robi uniki, jak sie rękę w jego strone wyciągnie. Taka po prostu jego natura.
Mam nadzieję, że u Gołąbeczka tez to nic nie znaczy.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto sty 13, 2009 10:54

Idula, nie nakręcaj sie tak, tak nie można

nie myśł od razu o najgorszym bo to do niczego dobrego nie prowadzi
powinaś na tydzien przyjechac do nas na szkołe, na szkołe przetrwania

mógł byc bity, straszony??? :( nie znamy jego przeszłości

on ma po prostu taki smutny wyraz pysia :wink:

bawiłas się z nim piłeczką? bardzo to lubi

Anna Rylska

Post » Wto sty 13, 2009 10:55

Westi pisze:tak hipotetyzuje, ze gdybym wyrzucila moja Manie z auta i znalzlby ja ktos kto by ja komus oddal i jeszcze raz zmienila by domek i jeszcze jezdzilaby transporterkami i chodzila do weta, to mysle, ze w 3 lata by sie nie otrzasnela.

dajcie mu czas :roll:

Westi ma świętą racje
Idula daj mu odsapnąc, on musi odżyć choć troszke

Anna Rylska

Post » Wto sty 13, 2009 11:03

próbowaliśmy z piłeczką (co prawda na prędce sami zrobiliśmy) bo szkoda mi było czasu na jeźdzenie do sklepu, chciałam być szybko w domku!

wczoraj troszkę zainteresował się wstążką jak TZ próbował ale dosłownie tylko chwilkę...

właśnie ten smutek w Jego oczach... :cry:

wiem że oczekują od Niego może zbyt wiele. po prostu chciałabym by uwierzył jak najszybciej że u nas nic mu nie grozi, nikt go nie będzie bił, wyrzucał...
a to taki niedowiarek mały... a ja niecierpliwa i panikująca.

podłamałam się wczoraj tymi zębami...że może ktoś zrobił mu krzywdę, że może nie dbał jak trzeba... nie dość tego wyrzucenia z samochodu...
przy Gołąbeczku staram się byc cierpliwa i bardzo łagodna, tak do Was troszkę panikuję żeby się poradzić i wyżalić... nie chcę nic zaniedbać...
Obrazek Obrazek

Idula

[poprzednia][następna]