Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2009 15:57

Ale są osoby w schronie,które też nie wydają każdemu chętnemu.Poza tym ludzie,którzy oddają koty nierzadko są rozpoznani i nie dostają nowych zwierząt.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie sty 11, 2009 16:18

ja sie nie znam, w wyniku wstrzasu psychicznego i zmieszania nie pamietam nawet jak wygladalo zabieranie muki :mrgreen:
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Nie sty 11, 2009 16:31

OTO WIEŚCI OD KASI-HESI

Kasia ma teraz na imię Hesia
Obrazek

Obrazek

Koty jeszcze się nie kochają, Gustaw-rezydent syczy i dziś nawet pacnął
Hesię, gdy zbyt blisko podeszła do niego.
Kotka ma swoją kuwetę i korzystałą z niej dwa razy, ale dziś rano postanowiła zrobić siku do kuwety Gutka - a że jest duża, to sie nie zmieściła i nasikała na podłogę. ALe za to pięknie grzebała w piasku, by zakopać siuśki. Użyła też Gutkowej drapaczki, choć wcześniej ostrzyła pazurki na dywanie. Czyli uczy sie szybko. Chce sie zaprzyjaźnić z Gutkiem, ale facet syczy i denerwuje się. Kotka też lekko posykuje, ale nie szuka zwady i ustępuje. Wczoraj w czasie odwiedzin rodziców koteczka nie okazała lęku ani agresji. Położyła się pomiędzy nimi na sofie i kazała się głaskać.
W nocy spała z właścicielką w pokoju: łaziła, zwiedzała i właziła pod kołdrę. Lubi wyglądać przez szybę, więc dostała posłanie na parapecie, żeby mogła oglądać "kocią telewizję". Na razie wciąż oswaja sie z mieszkaniem, zwiedza zakamarki, wchodzi do szafy - czyli jest normalnie. Reaguje głos i na polecenia "chodź", "nie wolno".
Od jutra zaczyna odchudzanie (waży 5,7 kg).
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie sty 11, 2009 19:31

jeśli ktoś chciałby pomóc naszemu domkowi tymczasowemu,który dziś przyjął następnego kota-zapraszamy na aukcję http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527874700
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie sty 11, 2009 19:54

Info od Sylwestra-Kotek jest już bardzo zadomowiony.Nie odstępuje właścicieli na krok i domaga się pieszczot.Rezydent nie zrobił na nim większego wrażenia,ale już go zaakceptował :lol:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Nie sty 11, 2009 20:16

Mruczeńka1981 pisze:Info od Sylwestra-Kotek jest już bardzo zadomowiony.Nie odstępuje właścicieli na krok i domaga się pieszczot.Rezydent nie zrobił na nim większego wrażenia,ale już go zaakceptował :lol:

I pomyśleć, że nawet nie dali mu szansy na adopcję w schronie żeby dać go do baraku...
:evil: Taki kot, a byłby skazany na dożywocie w kociarnii :cry:

Bardzo się cieszę że mu się udało :dance2:
Trzeba pomóc innym... koniecznie :!:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sty 12, 2009 10:13

superr
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Pon sty 12, 2009 12:42

Stan kotów na 11.01.2009 r.:
KWARANTANNA:
Ostatnie zdjęcie Sylwestra tuż przed adopcją:
Obrazek
Biało-bura krówka, bardzo miła i oswojona:
Obrazek
Dymka, promowana w tym tygodniu na wątku adopcyjnym pod patronatem Lodzi. To miła kicia, ma piękną sierść, ciemną z wierzchu, z jasnym puszkiem od spodu. Jest miła, spokojna i zasługuje na dobry domek.
ObrazekObrazek
Śliczny, srebrno-biały kocur, ma charakterek.
Obrazek
W klatce bez opisu, ale mam wrażenie, że to kot z wybiegu, możliwe, że to ten z raną na boku, Filusiopodobny.
Obrazek

IZOLATKA:
784/08 Kocur
Obrazek
828/08 MAJA, bardzo miauczała wczoraj.
Obrazek
Nasz ulubiony rezydencik, niestety już sam w klatce (['] dla Jęzorka).
Obrazek
Piłeczka z garażu znów trafiła do izolatki. Bardzo mi jej szkoda, to super kicia, bardzo oswojona, jak zwinie się w kulkę wygląda jak piłka do nożnej. Może ktoś chciałby mieć takie cudo w domu?
Obrazek
12/09 Małe, udające dzikie.
Obrazek
775/08 Bardzo miły kocurek, ma już dość zamknięca, ale wciąż babrze mu się oko i rana na karku.
ObrazekObrazek
867/08 Kocurek
Obrazek
886/08 Kocurek
Obrazek
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon sty 12, 2009 13:45

KOCIARNIA:
Taki jestem grzeczny koteczek....
Obrazek
...ale jak nikt nie widzi...
Obrazek
Trzyłapka śpi w swoim ulubionym koszyczku.
Obrazek
Ostatnie zdjęcie Krawaciary w schronisku. To przemiła, domowa, młodziutka kicia, nie mam pojęcia, co robiła w Kociarni.
Obrazek
Stały element dekoracyjny:kotki w koszyczku.
Obrazek
Białaska Tri.
Obrazek
Szylkrecia. Biedaczka nie mogła sobie wyjść na dwór, bo po podwórku biegała sfora małych kundelków, która goniła wszystkie koty. Szkoda, bo słonko było ładne, ale może i dobrze, bo przynajmniej jej żaden samochód nie rozjedzie.
Obrazek
Jedno z Czarnych
Obrazek
Nowe w bunkrach, podobno dzikie, mają trafić na wybieg.
ObrazekObrazek

WYBIEG:
Bardzo interesująca zawartość domków na wybiegu:
Obrazek
Obrazek
ObrazekRomuś...
Reszta grzała doopki w środku:
Obrazek
Obrazek
ObrazekDługouchy
ObrazekRumburak
Obrazek

Kicia_

Post » Pon sty 12, 2009 14:09

BARAK:
873/08 10-miesięczny kocurek, wydawało mi się, że waleczny, ale to co zobaczyłam wczoraj, było szokujące. Wetka zanurzona do połowy klatki, a kotecek fika przed nią koziołki i wystawia brzucho do głaskania gruchając przy tym słodko 8O Próbowałam potem powtórzyć ten numer, ale zostałam obsyczana i obwarczana, hmmm... Kocio potrafi być słodziakiem, tylko potrzebuje trochę czasu.
Obrazek
737/08 Kicia nie daje się oswoić, spróbujemy jej na wiosnę znaleźć przytulne miejsce na działkach, gdzie działają karmicielki.
Obrazek
20/09 3 letnia kotka z ogonkiem do amputacji, jest już zamówiona przez kogoś, kto chce ją adoptować.
Obrazek
877/08 Kicia, dzikusek, ale oczko jakby nieco lepiej, może da się je uratować.
Obrazek
882/08 i 883/08 Starzy znajomi z izolatki, jak wychodziłyśmy został już tylko jeden, hura, hura.
Obrazek
17/09 4 letni kocurek, bardzo miauczał, oswojony i milutki.
Obrazek
9/09 7 letni kocur, kupka nieszczęścia. Przyniesiony przez nieodpowiedzialną opiekunkę, która chyba go głodziła, bo kot wygląda jak 4 miesięczny kociak i to są same kości obciągnięte skórą. Ma straszną sraczkę, ma na nią specjalną karmę, ale jej nie je. Nie wiem, jakie ten biedak ma szanse...
Obrazek
4/09 10 miesięczny kocurek, sikał krwią, ale jest już lepiej. Bardzo miły, bardzo pragnie towarzystwa człowieka.
Obrazek
7 letni kocur, podobno ma być odebrany przez karmicielkę, ale się na to nie zanosi, bo zamiast go zabrać, przychodzi do schroniska i próbuje wcisnąć go komukolwiek. Szkoda, bo to piękny i bardzo gadatliwy kocur. Jego oczy urzekły mnie od razu, są niesamowicie zielone, w życiu czegoś takiego nie widziałam.
Obrazek
10/09 1 roczny kocurek, miły.
Obrazek
A to nasza znajda, wybaczyła nam wszystko, nawet buziaka dała :) Kocurkiem była zainteresowana pani, która po zaszczepieniu ma go zabrać do domu.
Obrazek
14/09 1 roczna, srebrna kicia, bardzo miła, jest u nas w DT.
Obrazek

Kicia_

Post » Pon sty 12, 2009 18:09

zapraszam na bazarek na uratowańce u p.Beatki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3928335#3928335
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon sty 12, 2009 18:30

Pileczka :1luvu: wyglada jak z tej samej krowki co muczka, ma podobnie uplamiony grzbiet
Obrazek

yosia

Post » Pon sty 12, 2009 19:56

Pod tym nr czeka 6 miesięczna koteczka-trikolorka,która nie została przyjęta do schronu-502860664
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pon sty 12, 2009 20:06

yosia pisze:Pileczka :1luvu: wyglada jak z tej samej krowki co muczka, ma podobnie uplamiony grzbiet

Też mam oko na Piłeczkę, jest słodka i niestety im dłużej w schronisku, tym częściej choruje. Nie zdziwiłabym się, gdyby miały tą samą matkę, bo jest spore prawdopodobieństwo, że Piłeczka jest też kotkiem urodzonym w schronisku. Spróbuję się czegoś o niej dowiedzieć i może zaprezentujemy ją niedługo w wątku pod patronatem Lodzi :)

Kicia_

Post » Pon sty 12, 2009 20:39

taktaktaktaktaktaktak :!:
na pewno nie bedzie dlugo czekala.
sama bym ja najchetniej wziela, bo mam napad na krowki, ale poki co nie moge :(
piekna krowka jest tez w budce na wybiegu, ta ktora jest na zdjeciu z buraskiem, na kazdej fotce wyglada jakby sie usmiechala, ma piekne oczy, szkoda, ze jest dziczkiem.
Obrazek

yosia

[poprzednia][następna]