Teraz MY, cz.3 Fotki s. 28, 30, 41, 86

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2009 10:46

no proszę, czyżby duch wiosny rozlał się po forum? :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sty 11, 2009 10:51

Duch wiosny? :mrgreen:
To się raczej nazywa zbiorowa halucynacja :twisted:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Nie sty 11, 2009 10:55

oj tam, nie doceniasz siły autosugestii 8)
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie sty 11, 2009 13:59

Femka pisze:od dzisiaj postanowiłam być miła, uprzejma i życzliwa. Dla fszystkich :smokin:

O mamo..Coś mnie ominęło? 8O 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 11, 2009 14:00

skaskaNH pisze:B-dur, nie przejmuj się, do twarzy Ci z tymi resztkami :mrgreen:

Skaska,ale Ty maszt ylko trzy ząbeczki..Białe, nie przeczę,ale ta ilość.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2009 14:07

kalair pisze:
skaskaNH pisze:B-dur, nie przejmuj się, do twarzy Ci z tymi resztkami :mrgreen:

Skaska,ale Ty maszt ylko trzy ząbeczki..Białe, nie przeczę,ale ta ilość.. :twisted:

Zapewniam Cię, że mam więcej, tylko szczęki nie dam rady szerzej otworzyć :twisted:

skaskaNH

Post » Nie sty 11, 2009 14:12

Zacięła się? :twisted: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2009 15:52

Hm, najpierw musze sie przespac :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie sty 11, 2009 18:05

Mośka, POBUDKAAA !!! :twisted:

Słoneczko dziś ladnie świeciło, więc dziś znowu trochę fotek byłam popełniłam ;)

Po pierwsze - zaniedbywana ostatnio fotograficznie Zuzia (a dzieje się tak z dwóch powodów: ciężko sfocić czarnego kota, ponadto Zuzia raczej nie lubi robienia zdjęć i niezbyt chętnie pozuje). Udało mi się ją przydybać, efekty może nie są rewelacyjne, ale SĄ :smokin:
Zuzia to nasza seniorka, ma jakieś 12,5 roku, jest kochanym czarnym przytulakiem, czasem też kobietą z charakterem, do niedawna lubiła przylać Kubie, ostatnio chyba trochę złagodniała (Kubę dla odmiany tłucze Kaśka, a inne futra tylko czekają na sygnał, żeby się dołączyć).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz wspomniany wcześniej Kubuś sreberko (te kwiatki widoczne w tle to aloes, jeszcze zyje, może dlatego, że kłujący, więc futra tak chętnie go nie żrą. Inne kwiatki nie mają szans :twisted:
Wspominałam o spuszczaniu mu lania przez Zuzę - Kuba nie ma w sobie agresji, w razie ataku ucieka, co oczywiście skutkuje eskalacją - reszta kotów podłapuje zabawę w kozła (tfu, kota) ofiarnego. Kuba poza tym jest raczej nieśmiały i spokojny, wyjątek stanowią nocne zabawy szafkami kuchennymi, które umarłego postawiłyby na nogi :twisted:
Obrazek Obrazek

Misia (jedna z Bliźniaków) - czasami trochę dzikawa (podawanie tabletki może zakończyć się bliznami, które już chyba dożywotnio mi zostaną :roll: ) , czasem wręcz odwrotnie - podchodzi, strzela baranki i włącza głośny traktor. Mrucznik ma - podobnie jak braciszek - wyjątkowo głośny. Ostatnio Misia dąży do kształtu idealnego :mrgreen:
Misia w promieniach słoneczka na parapecie:

Obrazek Obrazek

I kolejne bure - tym razem Kasia (zwana inaczej Małą Zołzą, najmniejsza w całym stadzie, ale usilnie pracująca nad tym, aby przejąć rolę dominantki. Tłucze Kubę, potrafi z doskoku użreć też inne futra - nawet znacznie większego od siebie Maćka czy agresora Mikusia).
P.s. Wszelkie złośliwe aluzje na temat zbieżności imion i charakterów będą ignorowane :twisted:

Obrazek Obrazek

Maciek - opisywany już ileś tam stron wcześniej, jeden z Bliźniaków (brat Misi), największe obecnie kocisko (6 kg z tendencją wzrostową), miłośnik ryby i suchej karmy, czasami bardzo strachliwy (przy czym powód strachu jest znany przeważnie tylko jemu), co kończy się wyskokiem z czterech łap w górę; posiada bardzo głośny i zawsze sprawny mrucznik :wink:
Na pierwszej fotce Maciek namiętnie przytulony do moich skarpetek (zdjętych chwilę wcześniej) :oops:
- no coż, rózne są zboczenia ;)
Obrazek Obrazek

Mikuś, zwany też Wredotą, Złośnikiem, Jojckiem (to ostatnie od jojczenia, czyli wycia). Wyć Mikuś potrafi z kilku powodów: chce żreć, chce być miziany, chce, żeby go podsadzić do szafy przedpokoju (sam jakoś nie naumiał sie tam włazić) :twisted: Złośnik - dlatego, że potrafi niespodziwanie użreć, np. wczoraj, w trakcie wyczesywania, ukąsił mnie w rękę. To samo zdarza się w trakcie miziania i zabawy. Mikuś miał prawdopodobnie trudne dzieciństwo, więc mu się wybacza (do czasu :twisted: ) Do zdjęć pozuje wzorcowo, jak prawdziwy model:
Obrazek Obrazek

skaskaNH

Post » Nie sty 11, 2009 18:14

O Wredota ma charakterek podobny do Hakera, szczególnie to gryzienie.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sty 11, 2009 18:15

Mam nadzieję, że Haker ma słabszy nacisk szczęki ;)

skaskaNH

Post » Nie sty 11, 2009 18:18

Warto było zajrzeć mimo, że Tż komputer niemalże siłą wydziera spod mych łapek :lol:

Piękne kociaste, ładnie pozujące :D
Kubuś, Mikuś, Maciuś :love:
Zuzia to mój ideał - ogromnie chciałam mieć czarnego kota, a wiadomo jakie mam :wink:
No i piękne burasie - jednej brakuje, czy zapomniałam jak się liczy do trzech? :twisted:

P.S skoro one takie niemiziaste albo opcjonalnie gryzące, to które ja miałam na rękach w czasie odwiedzin? :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Nie sty 11, 2009 18:28

Mimw - wydaje mi się, że na pewno miałaś na rękach niegryzącą Niuńkę, której tu właśnie brakuje, była paręnaście stron wcześniej. Mikuś chyba też był akurat w dobrym humorze :mrgreen:

skaskaNH

Post » Nie sty 11, 2009 18:33

Jakie fajniste koty! :wink:
Mikuś taki kochany.. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie sty 11, 2009 18:35

kalair pisze:Mikuś taki kochany.. :D

Chcesz tego kochanego kotecka? :twisted: