[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2009 22:33

Szałwia pisze:Tak jeszcze sobie myślałam o tej kobiecie, która wyrzuciła kotki na mróz.
Może warto by zadzwonić do niej i powiedzieć, że WIEMY co zrobiła? W sumie nie możemy ukarać jej w żaden sposób (a szkoda), ale taki telefon mógłby spowodować, że nie czułaby się bezkarnie, anonimowo...

Coś w stylu akcji z filmu "Koszmar minionego lata" ? - WIEMY co zrobiłaś? :D
Tak serio - zadzwonię. Tylko najpierw chciałam sobie poukładać co powiedzieć. Nieoceniony Tomasz doniósł, że porzucenie zwierząt jest czynem zagrożonym karą pozbawienia wolności do lat 3 :twisted: I to na pewno powiem :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw sty 08, 2009 22:44

Przyjechała do mnie mała kicia z Nowosielskiej, maleństwo na moje oko 4-6 tygoni, choruteńka. Oczki czerwone, z noska leje się ledwo oddycha. Chyba te mrozy ją/jego załatwily :( Mam tylko nadzieję, że to nie zapalenie płuc, wygląda na katar koci ale te charczenie a raczej gwizdanie przy oddychaniu. dostała antybiotyk, witC, wapno i została nawodniona, jutro przejdę się z nią do dr.Karoliny.
Poprosiłam dziewczyny, które ją przyniosły aby rozejrzały się w piwnicy bo może być ich więcej a jeśli wszystkie chore to trzeba działać, nie można czekać.
Jest taka puchata, zimowe syberyjskie futerko.
Oto ono:
Obrazek Obrazek

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw sty 08, 2009 22:50

1969ak pisze:
whitescorpio pisze:Witam! Do mnie natomiast jedzie Filonek Bezogonek i już nie mogę się go doczekać :D

Ale fajnie :D trzymałam kciuki za malucha.

Widzę, że mieszkasz na KEN. Dzisiaj na bialystokonline widziałam ogłoszenie, że w tamtych okolicach zaginął kot. Może coś wiesz na ten temat? Na forum jest sporo rad jak szukać zaginionych, może komuś sie przydadzą.

To ogłoszenie na bialystokonline to niestety moje, wiec jakby ktos cos widzial, albo cokolwiek, to baardzo prosze o informacje.

A Filonek narazie zaszyl sie w lazience i spi ... niedobrze bo nic nie jadl jeszcze ani nie pil, ani nie korzystal z kuwety :?

whitescorpio

Od: Śro sty 07, 2009 22:45

Post » Czw sty 08, 2009 22:54

aga&2 pisze:
1969ak pisze:Widzę, że mieszkasz na KEN. Dzisiaj na bialystokonline widziałam ogłoszenie, że w tamtych okolicach zaginął kot.

Dziś jak p.Ania zobaczyła to ogłoszenie to mało zawału nie dostała - jej Glutek przecież 14.12 na środku ul KEN kierował ruchem :) Ale daty się nie zgadzają :)

jak nie ma czarnej plamki na podniebieniu, to nie Kiki, ehhh nadal czekam na jego powrot, tak pusto bez niego w domu, tak teskno ... :(

Obrazek

whitescorpio

Od: Śro sty 07, 2009 22:45

Post » Czw sty 08, 2009 23:07

Eh, whitescorpio - sprytna z Ciebie kobita. Ja zanim się nauczyłam cytować :roll:
Glutek pani Ani nie ma plamki - obejrzała go sobie dokładnie. Ale zadzwiające że się wie o kolorze podniebienia swojego kota - aż z ciekawości obejrzałam wszystkie modele, które pozwoliły sobie obejrzeć :)
Opiekunka kicia mówiła, że on początkowo bojący. Ale warto obserwować...

Kochana Monia dostała dziś malucha na wymianę z Magmą. Ale wiecie-takie malusie nie powinno samo siedzieć w piwnicy. Oby się szybko wykotkowało i było zdrowe...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw sty 08, 2009 23:07

Ech. Zadzwoniła dziś do mnie pani z Supraśla. Podobno Tri nie może dogadać się z ich kotem. Na początku było dobrze, kocurek lizał ją , przynosił zabawki, ale poźniej w nocy, nagle zaczęły się bić.. Ciekawe czy ma to związek z tym że domownik jest niekastrowany...
Ech, no i podobno Tri nie ma apetytu... :cry: :cry:
Ale mają poczekać jeszcze parę dni, może wszystko się ułoży.

A co do porzuconych kotków: koniecznie trzeba porozmawiać ( albo rozmówić się) z tą "właścicielką". Ech, co za życie.

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Czw sty 08, 2009 23:15

whitescorpio trzymam kciuki aby kić się znalazł.

Mój nowy nabytek mieści się na jednej dłoni, drobniutki większość to sierść.

monia3a

Post » Czw sty 08, 2009 23:36

monia3a pisze:Przyjechała do mnie mała kicia z Nowosielskiej, maleństwo na moje oko 4-6 tygoni, choruteńka.

:( Z całych sił zaciskamy kciuki za śliczną bidulę...

Ania i Krzyś

Od: Pon kwi 14, 2008 13:12

Post » Czw sty 08, 2009 23:49

Dobrze, że sprawa porzuconych kotków nie pozostanie bez echa... Tomasz jak zwykle potrafi dopasować paragraf, niesamowity jest :D.
Beatka, mam nadzieję, że kicie jednak się dogadają, Tri odzyska apetyt i będą żyły długo i szczęśliwie. Trzymam kciuki :ok:.
Moniu, jakiego słodkiego drobiazga masz... Oby szybko wrócił/a do zdrówka!
Whitescorpio, mam nadzieję, że kić się znajdzie... Wiem jakie to uczucie, ja całe dwa dni szukałam Kawki półtora roku temu, a wydawało mi się że dwa tygodnie jej nie było. Zimno na zewnątrz nie sprzyja chyba poznawaniu nowych okolic. Oby się znalazł.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt sty 09, 2009 1:18

aga&2 pisze:Obrazek;
a na puchatkowie jest???
jak tam jego łapka? udało się uratować?
dziwię się, że jeszcze nie ma domku... jest przepiękny
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt sty 09, 2009 11:03

Rudzielec to cudo... Och, cudo! Ech, jaka szkoda że mam teraz szlaban na dokocenie... Zaraz bym się ustawiła w kolejce. Uwielbiam takie duże, poczciwe misie.

A co do dogadywania się tri z rezydentem, całkiem możliwe że nie tyle "biły się" co kawaler się zalecał a pannie się nie spodobało... A gdyby tak jednak kastracja?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt sty 09, 2009 11:07

aga&2 pisze:Ależ mamy poruszenie - 1969ak - nie chciałam tego pisać dopóki nie oddałaś Neci :twisted: Ale pamiętasz - mówiłyśmy, że przed świętami jest dobrze w kocich sprawach. Jak widać czasem to "przed świętami" jest trochę po świętach....Cieszę się z kicią. Mam nadzieję, że fajni państwo - tak się zastanawiam, czy to nie jest pan, którego do mnie odesłała Monia a ja go do Ciebie. Podeślij mi na pw jego nr, pliss (będe wiedziała, kogo już nie molestować czy już się zdecydował na kotka)

Trzeba było pisać :D Jak to określił mój mąż - Nela mogła u nas być aż jej się znudzi. Widocznie się znudziło :wink:

Wczoraj wieczorkiem zajrzałam na kotkowo a tam 15 gości 8O To chyba my nabijamy :wink: :wink: :wink:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt sty 09, 2009 15:07

1969ak pisze:Wczoraj wieczorkiem zajrzałam na kotkowo a tam 15 gości 8O To chyba my nabijamy :wink: :wink: :wink:

Ja czasem jak zaglądam to jest minimum 10 osób a rekord to było 18 osób :roll: niech zaglądają, ja staram się ogłaszać kotkowo wszędzie gdzie się da w necie :) podejrzewam, że każda z nas tak samo :)

monia3a

Post » Pt sty 09, 2009 16:32

do aga&2 a jak sie ma kocurek z tej parki wyrzuconej na mroz?? ja tez wczoraj sie nie opanowalam i puscilam tamtej pani sms-ka wieczorem ze zycze im takiej samej sprawiedliwosci w zyciu

Monika777

Od: Nie kwi 06, 2008 15:03

Post » Pt sty 09, 2009 17:40

Dzisiaj na bialystok online pojawilo sie ogloszenie (platne) ze ktos odda pilnie kotka 1,5 rocznego...
martyska
Obrazek

martyska

Od: Pon gru 15, 2008 7:44

[poprzednia][następna]