Lodziowce-zapraszamy do schronu-kto chce nas poznać?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 08, 2009 19:32

mawin pisze:Dwa przystojaniaki domku szukają :-)

Jeśli znajdzie się DT dla Sylwusia to ja też się finansowo dołożę do leczenia.
dziękuję!!
a gdzie ten domek?? :roll:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw sty 08, 2009 21:26

W szkole podstawowej nr 23 we Wrocławiu, wolontariat szkolny organizuje zbiórkę jedzenia i koców dla psów i kotów z wrocławskiego schroniska.
Narazie mało zebraliśmy ale zbiórka potrwa jeszcze do środy, no i ciągle wszystkim przypominamy żeby coś przynieśli. :wink:
Obrazek Obrazek

Czekoladka

Od: Śro lut 13, 2008 14:45

Post » Czw sty 08, 2009 22:50

Czekoladka pisze:W szkole podstawowej nr 23 we Wrocławiu, wolontariat szkolny organizuje zbiórkę jedzenia i koców dla psów i kotów z wrocławskiego schroniska.
Narazie mało zebraliśmy ale zbiórka potrwa jeszcze do środy, no i ciągle wszystkim przypominamy żeby coś przynieśli. :wink:

Uczulam, żeby upewnić się, czy dary faktycznie trafią do potrzebujących zwierząt, a nie do magazynu. Magazyn schroniska pełny jest darów od ludzi o wielkim sercu, a koty nadal dostają do jedzenia ścinki wędlin, gotowanego indyka i suchą karmę marki Tesco. Oprócz koców i karmy moim zdaniem najbardziej potrzebne są małe kuwety, które możnaby wsadzać do klatek, żeby koty nie traciły nawyku kuwetkowania. Takie kuwety są niedrogie, a pracownikom schroniska ułatwiłyby sprzątanie w klatkach.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw sty 08, 2009 22:58

Kicia_ pisze:
Czekoladka pisze:W szkole podstawowej nr 23 we Wrocławiu, wolontariat szkolny organizuje zbiórkę jedzenia i koców dla psów i kotów z wrocławskiego schroniska.

Uczulam, żeby upewnić się, czy dary faktycznie trafią do potrzebujących zwierząt, a nie do magazynu. Magazyn schroniska pełny jest darów od ludzi o wielkim sercu, a koty nadal dostają do jedzenia ścinki wędlin, gotowanego indyka i suchą karmę marki Tesco. Oprócz koców i karmy moim zdaniem najbardziej potrzebne są małe kuwety, które możnaby wsadzać do klatek, żeby koty nie traciły nawyku kuwetkowania. Takie kuwety są niedrogie, a pracownikom schroniska ułatwiłyby sprzątanie w klatkach.

A może by zorganizować jakąś zbiórkę kasy na kuwetki dla kociastych w schronie? Ja myślę że to bardzo ważne żeby były przyzwyczajone do kuwetki. Później nie byłoby problemów jak trafią do DS, a wydaje mi się że czasem koty wracają z adopcji właśnie z powodu niekuwetkowania? :? Pytane tylko, czy schron będzie później stać na żwir? sam zakup kuwetek nie wystarczy... A czy przyjmowaliby używane kuwety - odkażone? czy to raczej ryzykowne? Ja sama ma z dwie nieużywane w garażu które czasem wykorzystywałam dla tymczasów...

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sty 09, 2009 10:28

Też myślałyśmy o kuwetkach.Można małe jakoś powoli próbować wdrażać.Szczególnie są one ważne dla oddanych domowych kotów.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt sty 09, 2009 11:07

Agness78 pisze:
Kicia_ pisze:

A może by zorganizować jakąś zbiórkę kasy na kuwetki dla kociastych w schronie? Ja myślę że to bardzo ważne żeby były przyzwyczajone do kuwetki. Później nie byłoby problemów jak trafią do DS, a wydaje mi się że czasem koty wracają z adopcji właśnie z powodu niekuwetkowania? :? Pytane tylko, czy schron będzie później stać na żwir? sam zakup kuwetek nie wystarczy... A czy przyjmowaliby używane kuwety - odkażone? czy to raczej ryzykowne? Ja sama ma z dwie nieużywane w garażu które czasem wykorzystywałam dla tymczasów...

W tej chwili jest kilka kuwet w schronie i są wstawiane do niektórych klatek. Nawet jeśli nie ma żwirku (czasem pojawia się w darach), to wypełnione są gazetami i koty chętnie z nich korzystają. Z dużymi kuwetami problem jest taki, że w klatce zajmują za dużo miejsca, dlatego lepsze byłyby małe. Mogę porozmawiać z pracownikami schroniska, czy zgodziliby się wstawiać je do klatek, gdybyśmy je dostarczyły i dam odpowiedź w niedzielę.

Kicia_

Post » Pt sty 09, 2009 14:20

To czekamy na informację. Napewno uda się uzbierać przynajmniej kilka kuwetek, zawsze to coś...

Agness78

Post » Pt sty 09, 2009 19:39

Tymczasem, nadal szukamy domku dla Sylwestra :D

Agness78

Post » Pt sty 09, 2009 19:42

Agness78 pisze:Tymczasem, nadal szukamy domku dla Sylwestra :D

Sylwester ma 3 obserwatorów na Allegro,
Oby choć jeden z nich okazał się być jego przyszłym, dobrym domkiem... :oops:

Agness78

Post » Pt sty 09, 2009 20:31

Narazie jednym z większych nabytków jest duże legowisko wiklinowe dla piesa.
Powtarzamy, przypominamy... Ale nadal otrzymujemy tylko jedną torbę dziennie. :(
Obrazek Obrazek

Czekoladka

Od: Śro lut 13, 2008 14:45

Post » Pt sty 09, 2009 23:49

Gdzie ten domek dla Sylwestra? Koteczek czeka....

Agness78

Post » Pt sty 09, 2009 23:51

Czekoladka pisze:Narazie jednym z większych nabytków jest duże legowisko wiklinowe dla piesa.
Powtarzamy, przypominamy... Ale nadal otrzymujemy tylko jedną torbę dziennie. :(

Proponuję przenieść temat darów na wątek o schronisku. Ten wątek poświęcony jest adopcjom konkretnych kotów, w tym tygodniu jest to Sylwester, świetny kot, który być może już w ten weekend pojedzie do domu.

Kicia_

Post » Sob sty 10, 2009 11:10

Kicia_ pisze:
Czekoladka pisze:Narazie jednym z większych nabytków jest duże legowisko wiklinowe dla piesa.

Proponuję przenieść temat darów na wątek o schronisku. Ten wątek poświęcony jest adopcjom konkretnych kotów, w tym tygodniu jest to Sylwester, świetny kot, który być może już w ten weekend pojedzie do domu.

8O Trzymam kciuki żeby nie zapeszyć.... :ok: :D
Oby Sylwestrowi się udało... :D

Agness78

Post » Sob sty 10, 2009 14:17

Agness78 pisze:
Kicia_ pisze:

8O Trzymam kciuki żeby nie zapeszyć.... :ok: :D
Oby Sylwestrowi się udało... :D
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie sty 11, 2009 13:33

Kicia i co z Sylwesterem? Zaciskam mocno kciuki za ten domek :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

[poprzednia][następna]