Dzidek - staruszek z łódzkiego schroniska już w swoim domu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2009 23:25 Dzidek - staruszek z łódzkiego schroniska już w swoim domu.

Dzidek trafił do schroniska w sobotę. W niedzielę podjechałam do schroniska tylko na chwilę, tylko porozmawiać z Asią Sis i mój wzrok padł na Dzidka. Chude to, łyse, szczerbate, pokładające się, słabiutkie. Ale dreptało do mnie, mruczało, ugniatało łapkami. Pomyślałam: "wezmę Cię mały, to sobie w spokoju umrzesz w lecznicy". W lecznicy Dzidek wyszedł z transporterka, przeciągnął się i podreptał na krzesełko, na którym był rozłożony kocyk. Usadowił sie na nim i rozpoczął ugniatanie łapkami i mrużenie oczu, a co pewien czas wyciągał do mnie łapkę, żebym go głaskała. Zrobiłam mu testy, pobrałam krew - Dzidek mruczy. Wyczyściłam uszy, obcięłam pazury - Dzidek mruczy. Pokazałam inne koty - Dzidek je ucałował i mruczy. Zamknęłam go w klatce - Dzidek mruczy.
Następny dzień - wyniki krwi ok 8O Dzidek śmierdzi jak nieboskie stworzenie, ale pakuje się każdemu na kolana, siedzi na ladzie w sklepie zoologicznym i mruży oczy zadowolony. Szef sklepu kotów nie lubi, ale to nic dla Dzidka, który pakuje sie swoim śmierdzącym zadem na kolana pana Marka i mruczy. Dzidek ma tylko dwa kły, z jednej strony na dole, z drugiej u góry. Warga mu się na kle zawija, gębusia wykrzywiona, smród z zepsutych resztek zębów zabja, ale Dzidek wdzięczy się do pana Marka ile wlezie i w końcu zasyia mu na kolanach. Biedny pan Marek wykonuje swoją prace przy komputerze jakby trzymał na kolanach dziecko, które w końcu zasnęło.
Dzidek dziś przeszedł kąpiel i wyczyszczenie ząbków. Musiałam mu sporo usunąć, bo zniszczone były i z dziurami - no zostały mu oprócz dwóch kłów jeszcze 3 inne zęby.

Dzidek w tej chwili waży 1,5 kg. Jest kotkiem o niewielkiej posturze - w tej chwili zabiedzonym i wychudzonym. W schronisku jego łysa skóra została oceniona na grzybicę, ale wydaje mi się, ze to wyłysienia na tle psychicznym. Na skórze nie ma cech świądu, za to kot jest zakłaczony na maxa.

Dzidek nie może zostać w lecznicy. Musi znaleźć dom - stały lub tymczasowy. Ma co najmniej 10 lat. Wyniki krwi ma dobre, testy ujemne, jest wykastrowany, załatwia się do kuwety. Uwielbia inne koty, nie dostaje histerii na widok psów. Opieka nad nim w tej chwili sprowadza się do odkarmienia go, odkłaczenia, a potem kolejno odrobaczenia i zaszczepienia.

To Dzidek jeszcze w schronisku:

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 13, 2009 20:47 przez CoolCaty, łącznie edytowano 1 raz

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro sty 07, 2009 23:30

oby jak najszybciej znalazł miłość i dom :!: :!:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro sty 07, 2009 23:34

Biedactwo.
Do kiedy ma czas w lecznicy?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro sty 07, 2009 23:41

NAsz Bondzio ma skonczone 11 lat i wlasnie tak sie do polowy wylizal. Ciagle wymiotuje klakami. Chyba tez nerwowo, bo niewidomy Kubus rozrabia.
Wielkie kciuki za Dzidka i zeby dom sie szybko znalazl.

I jak tu nie glosowac na CoolCaty:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 08, 2009 0:01

No to baner Dzideczku i jedziesz:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/63cz][IMG]http://images37.fotosik.pl/46/46a22a712b0846f2.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sty 08, 2009 0:02

Dziduś ale Cię szczęście spotkało że Ania Cię wypatrzyła w tym schronisku. Teraz wspaniały i kochający domek potrzebny.

Oczywiście banerek wklejam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 08, 2009 0:06

Ruru - dziękuję Ci bardzo za banerek dla Dzidka!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw sty 08, 2009 0:08

Biedny Dzidek.Wklejam banerek.

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Czw sty 08, 2009 7:57

Ja też sobie wstawiłam banerek. Powodzenia koteczku!
fufu

Post » Czw sty 08, 2009 8:29

CoolCaty, nie mam słów ... :aniolek: :aniolek::aniolek::aniolek:

Dzidek przypomina mi Dextera ['] ... tylko czy jest gdzieś dla Dzidka taki pan jakim jest dla kotów kielecki Gem? :roll: :?

Kciuki.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw sty 08, 2009 8:40

To zaczynamy czarować, żeby się znalazł dom dla Dzidusia :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sty 08, 2009 8:55

Rany, jak dobrze, ze go wzielas Aniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biedny slodki Dzidek... Trzymam kciuki z calych sil- szkoda, ze tylko tyle moge teraz zrobic :(
Dzidku, mam nadzieje, ze usmiechnie sie do Ciebie los- jak najszybciej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw sty 08, 2009 8:57

znajdzie domuś, musi przeciez!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sty 08, 2009 8:57

Ojej, Dzidku kochany......żebyś Ty szybko znalazł choćby DT!!
Aniu dziękuję Ci za Dzidka....że go wziełaś :)

Do kiedy on może zostać w lecznicy?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 08, 2009 9:00

Widziałam Dzidka - chudziusieńki, łapki jak patyczki, ledwo na nich stoi, chwieje się - ale na kolana daje radę sie wskarabać.
Słodki - uwielbiam stare koty.

Gdybym miała trochę miejsca...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[następna]