K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2009 0:39

wróciliśmy do domu 22:30, bo jeszcze trzeba było odstawić kociejstwo na Wielopole, oczywiście towarzystwo chciało wyjść oknami. Chyba mamy mamunie tego szaraczka ze śmiesznym ogonkiem, przynajmniej ta tez tak ma, drugie to Wielki Szu, którego wszyscy się bali a który został złapany przez Kosmę po prostu w ręce (to jest ten człowiek, który nie wiedział, że ma się bać :D ) i jedno jest białe z pręgowanym ogonkiem. Uznałam, że najlepiej wsadzić trójkę to tych dwóch, którym trzeba jutro zabrać żarełko, bo idą na ciachanie. Urwę się jutro z pracy i pomogę mojemu TŻ-owi zapakować te dwa groźne kocury do transporterów a on je zawiezie już do Chirona a tamte nakarmimy.

Ludzie, ależ tam zimno w tym Kłaju, kuuuurcze :evil: Po drodze wzięliśmy Kosmę, pożyczyliśmy klatkę od babci Rustie (Rusti, wielkie dzięki za sygnał :1luvu: ), na miejscu już czekała Kinya i Kastapra z Dominikiem. Oczywiście goowniarze się nie złapały :evil: może uda się w sobotę, jak przeżyją ten mróz :( Jedyna pozytywna rzecz, poza tymi 3 ogonkami to to, że w ostatnim bloku jest otwarte okienko do piwnicy, w której jest rura ciepłownicza i tam przynajmniej ze trzy kotki chowają się przed zimnem ale te ze śmietnika tam nie chodzą :( Jż nie mam pomysłu jak te pozostałe wyłapać. Co prawda zawsze kilka ich przywozimy ale są takie, których chyba w życiu nie złapiemy czyli maluchy, duża tri i szylkrecia. I jak je ciachnąć?? siłą woli??

z tego mrozu zapomniałam wziąć gazetę z Wielopola, marzyło mi się domowe ciepełko ... a te bidusie tam zostały .... czy zobaczymy je w sobotę...? :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro sty 07, 2009 8:03

jest seteczka
przenosimy sie do watku kotow z klaja?
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro sty 07, 2009 9:37

BarbAnn pisze:jest seteczka

założę nowy, ogólny, wieczorem.
Jest pierwszy odzew w ślad za artykułem. pewna pani ma sfinansować kilka sterylek :)

Tweety

Post » Śro sty 07, 2009 9:43

Tweety pisze:
BarbAnn pisze:jest seteczka

założę nowy, ogólny, wieczorem.
Jest pierwszy odzew w ślad za artykułem. pewna pani ma sfinansować kilka sterylek :)

:dance:
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro sty 07, 2009 9:48

Burunia po sterylce
leży i patrzy żałosnym wzrokiem
prosząc o wypuszczenie
musi ją bolec bo nie pozwoli sobie zajrzeć
:( mało je a i z piciem krucho :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro sty 07, 2009 10:10

Panie Marku ja bardzo przepraszam ze wczoraj nie zdązylam, moglam pana cmoknąc w zderzak-pan wyjezdzal ja przyszlam ale tak to jest
jak sie zmienia wlasciciel i wszyscy dostaja regularnego p.....i trzyma sie pracownikow na wszelki wypadek w pracy
abotak
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro sty 07, 2009 10:15

jako, ze zbliża się nieubłaganie termin opuszczenia Wielopola (a takie super miejsce!) szukamy czegoś do wynajęcia dla kotów fundacyjnych. Gdyby ktoś z słyszał, wiedział o czymś takim, może być do remontu, może być w piwnicach byle z mediami to proszę o kontakt. Może ktoś z Was ma firmę we własnym budynku, może coś podnająć albo pracuje gdzieś gdzie są wolne pomieszczenia a szef kotolubny i dla fundacji wynajmie za nieduże pieniądze. Bardzo proszę o pomoc w imieniu tych ogoniastych!

Tweety

Post » Śro sty 07, 2009 10:35

Mam Panią, która szuka kotki ok. 2-letniej (może być ciut młodsza lub starsza), miziastej, pso i kotolubnej.
Pani miała kotkę, umarła na nerki
Ma kocurka 2-letniego rasowego z papierami, który jest teraz strasznie smutny. I dlatego Pani chce kotkę,żeby razem się chowały.
Jakieś pomysły?
Zastanawiam się nad moją Korą, ale ona jest jeszcze lękliwa. I przed sterylką.
Wczoraj Kropka miała odwiedziny, zobaczymy czy coś z tego wyniknie.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Śro sty 07, 2009 10:40

Gdyby ktoś pomyślał o Tymce, to odpada, bo ona nikogo nie lubi. :(

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro sty 07, 2009 10:43

noemik pisze:Mam Panią, która szuka kotki ok. 2-letniej (może być ciut młodsza lub starsza), miziastej, pso i kotolubnej.
Ma kocurka 2-letniego rasowego z papierami, który jest teraz strasznie smutny. I dlatego Pani chce kotkę,żeby razem się chowały.
Jakieś pomysły?

Majka od Miuti, jest z psami i kotami, Dalia od Marka, kot papuzi naramienny, tak samo mieszka z psem i kotami

Tweety

Post » Śro sty 07, 2009 11:02

Tweety pisze:
noemik pisze:Mam Panią, która szuka kotki ok. 2-letniej (może być ciut młodsza lub starsza), miziastej, pso i kotolubnej.
Jakieś pomysły?

Majka od Miuti, jest z psami i kotami, Dalia od Marka, kot papuzi naramienny, tak samo mieszka z psem i kotami

Majka
ok. roczna, biało-bura, spokojna, miła, przytulaśna, niesterylizowana:
Obrazek

Dalia
ok. 6-miesięczna, bura z długim ogonem, ciekawe umaszczenie, przed sterylizacją.

Obrazek

zgadza się?
szczepione?
Obrazek

noemik

Post » Śro sty 07, 2009 11:10

zgadza się, Dalia co prawda młodsza ale pies przetestowany, no i panna siedzi głównie na człowieku , znaczy na ramieniu gdzie sama się pakuje :wink:

Tweety

Post » Śro sty 07, 2009 11:20

Tweety pisze:zgadza się, Dalia co prawda młodsza ale pies przetestowany, no i panna siedzi głównie na człowieku , znaczy na ramieniu gdzie sama się pakuje :wink:

Zadzwonię do Pani i przedstawię jej obie kandydatury.
:)
rozumiem, że obie są przed sterylizacją.
co ze szczepieniami?
Obrazek

noemik

Post » Śro sty 07, 2009 12:03

U Dali początek katarku
wiec chyba nie wchodzi w grę
Burunia tak ale za dwa może trzy dni , wiek około 2 lat
jest po sterylce książeczka ,szczepienia , odrobaczanie
Ostatnio edytowano Śro sty 07, 2009 12:08 przez markopolo00, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Post » Śro sty 07, 2009 12:06

BarbAnn pisze:Panie Marku ja bardzo przepraszam ze wczoraj nie zdązylam, moglam pana cmoknąc w zderzak-pan wyjezdzal ja przyszlam ale tak to jest
jak sie zmienia wlasciciel i wszyscy dostaja regularnego p.....i trzyma sie pracownikow na wszelki wypadek w pracy
abotak

nic sie nie stało w razie czego miałem dzwonić syn mi pomógł
akurat miał wolne popołudniu
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

[poprzednia][następna]