Staruszek przyniesiony do uśpienia - Rufus w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 04, 2009 19:17

a jak dzisiaj sie czuje Rufus?

glaski od guzika

guzik

Od: Wto sie 12, 2008 23:37

Post » Nie sty 04, 2009 20:33

Kciuki za dom, taki z prawdziwymi ludźmi, którzy kochają do końca
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Nie sty 04, 2009 20:40

... na dobre i na złe!!!

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Nie sty 04, 2009 21:39

Rufus ok, jutro napiszę więcej i odpowiem na wszystkie pytania i podam konto. I podziękuje wszystkim dobroczyńcom!
Przepraszam, ale oczy mi wysiadają dziś i nie mogę siedzieć przy kompie.

Rufus pozdrawia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lecę mu zrobić conva.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie sty 04, 2009 21:57

:catmilk:

dominikanna1

Post » Nie sty 04, 2009 22:03

no to czekamy na wyniki badań :ok:

a na dobranoc pokłony dla starszego pana :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie sty 04, 2009 22:09

Przeczytałam jeszcze raz pierwszy post tego wątku, a potem ostatnie strony, bo od jakiegoś czasu nie zaglądałam :oops: . Największe wrażenie wywarła na mnie panika Rufuska w momencie, gdy myślał, że traci swoją ciepłą i bezpieczną klatkę. Biedak, co on musiał przeżyć, jak musiało wyglądać jego dotychczasowe życie :( . Za to teraz dzięki Tobie, Anito, doświadcza raju na ziemi :)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon sty 05, 2009 21:07

Dziś znowu krótko, bo mieliśmy dziś przygodę pt. zepsute auto pod lecznicą w śniegu i mrozie. :? Okropnie późny powrót do domu... Takie tam.

Ale - Rufus był w lecznicy od rana. Nie został wykastrowany. Okazało się, że miał jeszcze 5 zębów, ale 3 dziś stracił, bo się chwiały. :cry: Tak więc teraz rzeczywiście ma już tylko 2 ząbki.
Pani wet go obejrzała i stwierdziła, że Rufus może mieć nawet 15 lat. Jest bardzo, bardzo zaniedbany. Zwymiotował glistami w lecznicy i wyszedł z niego tasiemiec. Poza tym ma zgrubienia na (w?) łapach, jakby go ktoś trzymał w zamknięciu.
Nie wiemy, co ten kot przeszedł, ale serce się kraje. Straszne to. :cry:
Badania krwi takie sobie, nie bardzo złe, jutro przepiszę.
Kot jest wyniszczony, przez dotychczasowe warunki i robale, stąd te wyniki takie.
Strasznie mi go żal. Musimy mu znaleźć dom na zasłużoną, dobrą emeryturę. Nie wiadomo, ile mu czasu zostało, niech już ma się wreszcie dobrze.

Weterynarze z lecznicy nie wzięli za zabieg i badania ani grosza.

A ja chciałam podziękować wszystkim za wsparcie dla Rufusa.

Ponieważ forum uzbierało dla niego trochę kasy, on zazyczył sobie złoty sygnet. I przebąkuje coś o kecie na szyja, z dużą, złotą literą R (śląski slang :lol: ).
To tak na koniec, trochę humoru...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 05, 2009 21:16

Jak można pomóc? Z kasą u mnie krucho, ale jeśli cośkolwiek kapnie to dam znać.
I też poszukam domku, może nawet znajdę - ale to okolice Katowic, nie wiem, czy da radę dowieźć. Miał być domek dla ślepaska, ale osoba wyadoptowująca olała sprawę, to może choć Rufusa się uszczęśliwi. Jest piękny, ale ja mam w sumie 3 koty i psa.
Obrazek Obrazek Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów (S. Lem)

Taranis

Od: Pt lis 30, 2007 1:01

Post » Pon sty 05, 2009 21:17

Biedak. Ale dobrze, że wyniki nie najgorsze.
Robakom mówimy stanowczo won :!:
A jesli mu złoty łańcuch poprawi samopoczucie, to kupuj, czego się nie robi dla takiego koteczka :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon sty 05, 2009 21:26

Biedny, stary Rufus...
Dobrze, ze te wyniki nie najgorsze są.

anita5 pisze:Ponieważ forum uzbierało dla niego trochę kasy, on zazyczył sobie złoty sygnet. I przebąkuje coś o kecie na szyja, z dużą, złotą literą R

Ale mimo podeszłego wieku i bezzębnosci rezolutny z niego staruszek :lol:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sty 05, 2009 22:07

Rufusek szuka domu!!! Tak niewiele mu potrzeba... trochę czułości, szczypta zainteresowania, miseczki regularnie napełnianej przez kogoś życzliwego, kogoś kto nie krzyczy ,nie bije, nie przeraża!!!!!!!!!!!!!!
Niesamowite prawda? Dla nas to nic wielkiego, ale dla niego... dla Rufusa to świat którego nie zna....... Pokaż mu co znaczy miłość.

dominikanna1

Post » Pon sty 05, 2009 22:50

O matko ,znowu sie zryczalam czytajac jaki on zaniedbany :cry:
Nie chce klac jak ulicznik ale najgorsze wyrazy cisna mi sie na usta na poprzedniego wlasciciela . To ja juz sie nie dziwie ,ze on tak sie zapiera lapami zeby go nie wyciagac z klatki .Prawdopodobnie uznal to za koci raj .
Cudownie by bylo gdyby znalazl dom i przekonal sie jak naprawde moze zyc kot w kochajacym domku :cry:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon sty 05, 2009 23:10

To bardzo smutne co ten kot musiał przejść w swoim życiu :cry: Ale teraz musi być już tylko lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Głaski dla dzielnego Rufuska :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon sty 05, 2009 23:22

Ja bym to zgłosiła do TOZ - to niemożliwe, doprowadzić kota do takiego stanu.

Jutro spytam, czy koleżanka ma wolne miejsce w sercu i w domu. Jak tylko przyjdzie do pracy.
Obrazek Obrazek Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów (S. Lem)

Taranis

Od: Pt lis 30, 2007 1:01

[poprzednia][następna]