LT:Kotuś,Gagatka,Bandita ...100str i koniec drugiej części

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2009 17:17

Pixie, biegunkę ma inny kociak - tak mi się wydaje. Bloo złapała kolejne dwa kociaki - Tytusa i Tymona.

A to wiadomości od Cleo - pamietacie szarą biedę persię z pseudohodowli.
"U nas wszystko ok.
kudlate dziewczynki nie wchodzą sobie w drogę,poprostu się tolerują ,spią na jednym parapecie,ale o kochaniu nie ma mowy :wink: .
co do Clusi-piękna,dostojna,czasem flegmatyczna,baaardzo grzeczna kicia, z wieeelkim apetytem.
waży 4,5 kg.
pamiętam,jak ją przywiozlam jej sierść byla uboga-a teraz ma wielkie,bardzo gęste futro-przy czesaniu spędzamy z Clusią ponad godzinkę :spin2:wszyscy jesteśmy zakochani po uszy,a znajomi nie mogą się nadziwić,że to ten sam kotek.

Obrazek
Obrazek"
Cleo u mnie po przytyciu ważyła niecałe 3 kg.
Przed przytyciem 2,4 kg.
A o tym jak wyglądała nie wpsomnę.
Cudna co?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie sty 04, 2009 17:23

Anda pisze:Obrazek
Obrazek
Cudna co?

Yneteligentnie odpowiem: NOOOOOOO.... :1luvu: :love: :1luvu:

To ja już nie wiem czyj kot ma podejrzenie FIP i kto ma biegunkę... :roll:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie sty 04, 2009 17:56

Cudna śnieżynka.

Norbitka

Od: Czw gru 08, 2005 13:25

Post » Nie sty 04, 2009 18:00

Z tego co zrozumiałam z postów bloo, tosia ma podejrzenie FIP.
Niedawno pisała o kociakach, które znalazła i sa u kogos na tymczasie i jeden bał sie kuwety. A teraz wydaje mi się, że to on własnie ma biegunkę.
Yneteligencja to nie wszystko :twisted:
Ostatnio edytowano Nie sty 04, 2009 18:02 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Nie sty 04, 2009 18:01

Czy ktos iwe co u Tiger, dlaczego nie pisze, nie ma jej??
Co z małym kaszmirem Nygusem??
Co jest??

Anda

Post » Nie sty 04, 2009 18:20

Anda pisze:Czy ktos iwe co u Tiger, dlaczego nie pisze, nie ma jej??
Co z małym kaszmirem Nygusem??
Co jest??

O to samo sppytać chciałam...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 04, 2009 18:59

a ja zamierzam zrobić drapak dla Jozina ooo 8)
tylko czy mi się uda uhhh...
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Nie sty 04, 2009 21:25

Widzę, ze namieszałam pisząc w jednym poście o Tośce i o chłopakach.

Tośka NIE ma biegunki, z jej koopą, dzięki Bogu, wszystko w porządku. Zagalopowałam się i napisałam, że dzisiaj był ostatni zastrzyk - otóż nie był, od jutra dziewczyna będzie dostawała zastrzyki długo działające. A leczona jest na zapalenie gardła + języka. Ogólnie po zastrzykach czuła się wyraźnie lepiej, po transfuzji odżyła zupełnie. Tylko od czego był tak niski hematokryt...

Natomiast jeden z chłopaków - Tymon walczy z biegunką. Oba kociaki najprawdopodobniej żyły w piwnicy, na pewno były dokarmiane - znają człowieka, są rozmruczane, ale jeżeli dojdzie do spraw kuwetowych to właśnie Tymon biegnie do wszystkich okien i drzwi tak, jakby chciał wyjść na zewnątrz. Paniczny strach przed kocią toaletą powoli go opuszcza, ale instynktownie najpierw podbiega do drzwi, a dopiero po włożeniu go do kuwety z zadowoleniem grzebie w żwirze i załatwia, co trzeba.
Wydaje mi się, że zmiana diety zaowocowała właśnie tą nieszczęsną biegunką. Czym były karmione nie mam pojęcia, ale proszą o wszystko...

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie sty 04, 2009 23:05

Poka pisze:a ja zamierzam zrobić drapak dla Jozina ooo 8)

Uda się, ale musi Ci ktoś pomóc, bo to ciężkie ustrojstwo jest.
Poka pojedzesz do tej Białej??
Przynajmniej isę dowiedziec o kici, chociaz myślę, że jakbyś ja wzięła, to dom szybko znalazłybysmy dla niej.

:oops:

Bloo dobrze, że wyjasniłas o co chodzi z tymi kotami Twemi, bo my juz z ciocią Pixie pogubione :roll:

Anda

Post » Pon sty 05, 2009 10:02

bloo pisze:Natomiast jeden z chłopaków - Tymon walczy z biegunką. Oba kociaki najprawdopodobniej żyły w piwnicy, na pewno były dokarmiane - znają człowieka, są rozmruczane, ale jeżeli dojdzie do spraw kuwetowych to właśnie Tymon biegnie do wszystkich okien i drzwi tak, jakby chciał wyjść na zewnątrz. Paniczny strach przed kocią toaletą powoli go opuszcza, ale instynktownie najpierw podbiega do drzwi, a dopiero po włożeniu go do kuwety z zadowoleniem grzebie w żwirze i załatwia, co trzeba.
Wydaje mi się, że zmiana diety zaowocowała właśnie tą nieszczęsną biegunką. Czym były karmione nie mam pojęcia, ale proszą o wszystko...

Może być tak, że to niekoniecznie paniczny strach ale gwałtowna "potrzeba" gnają go do drzwi i okien. Skoro żył w piwnicy i (zapewne) wychodził na zewnątrz żeby załatwiać owe "potrzeby" - teraz próbuje robić to samo.
Skoro już załapał "o co halo" z kuwetą - pewnie się przyzwyczai, że nie trzeba wychodzić żeby załatwić to i owo.
Możesz dać mu smectę - jeśli to tylko zmiana diety - powinna pomóc. Ewentualnie przez kilka dni nie dawaj puszek, suchego tylko gotowane mięsko kurze.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon sty 05, 2009 13:18

Podczepiam się pod lubelski temat, szukam domu wychodzącego dla Dymka i Śledzika, gdyby któraś z Was coś wiedziała...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon sty 05, 2009 18:48

Anda pisze:
Poka pisze:a ja zamierzam zrobić drapak dla Jozina ooo 8)

Uda się, ale musi Ci ktoś pomóc, bo to ciężkie ustrojstwo jest.
Poka pojedzesz do tej Białej??
Przynajmniej isę dowiedziec o kici, chociaz myślę, że jakbyś ja wzięła, to dom szybko znalazłybysmy dla niej.

:oops:

Bloo dobrze, że wyjasniłas o co chodzi z tymi kotami Twemi, bo my juz z ciocią Pixie pogubione :roll:

Ha drapaka jeszcze nie zrobiłam (za to projekt z deka futurystyczny 8O ) ale komodę tadaaaam - młody technik się we mnie obudził 8)

Co do Białej to już chyba dziewczyny bezpośredni transport do Warszawy znalazły, więc powinno być oki :)

Mój TŻ jakoś tak na mnie łypie odnośnie tego drapak, chyba się boi, że będzie demolka w domu hyhyhy
A moja Sis mnie dziś rozwaliła, powiedziała, że mój TŻ jest pewnie zadowolony, że ma taką kobietę, bo inne to chcą nowy opiekacz albo robot kuchenny, a ja tylko kota albo psa 8O
znaczy, że coś ze mną nie teges?? (nie mamy opiekacza ani robota, baa trzepaczki do jajek nie mamy ... powinnam się domagać??)

jak Tiger??
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pon sty 05, 2009 19:05

To dobrze, że kciiqa jedzie do Wwy :)
Tiger dobrze, ale ona mieszka na końcu świata i jak trochę sniegu jest to nie ma netu.

Ale laczego nie ma Oleski?? 8O Może w końću tego doktorata kończy?

Anda

Post » Pon sty 05, 2009 19:06

Anda pisze:To dobrze, że kciiqa jedzie do Wwy :)

8O 8O :roll:
kicia miała być

Anda

Post » Pon sty 05, 2009 19:45

Anda pisze:
Anda pisze:To dobrze, że kciiqa jedzie do Wwy :)

8O 8O :roll:
kicia miała być

Ciotka Anda po kielichu jest, wydalo sie! 8) :lol:

u mnie Gagatka drzeeeeeeeeeee pyszczek cudny kolorowy. jakby nie zwiewala i nie przegryzala paznokci :roll: to bym ja chetnie puscila na mieszkanie, ale tak to nie nada... :?

mama007

Od: Czw lut 17, 2005 14:43

[poprzednia][następna]