Wspaniała historia chłopaków ze wsi na zawsze razem w DS P-ń

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2009 21:30 Wspaniała historia chłopaków ze wsi na zawsze razem w DS P-ń

Witajcie , specjalnie zakładam nowy wątek . Najczęściej pisze się o kotach tych, które poruszają się po ulicach a co z kotami poruszającymi się po polach ?Wydaje mi się ,że te koty na wsiach mają jeszcze gorzej bo w mieście zawsze ktoś dożywi i to jest piękne ale tam(koty jedzą suchą kaszę a niektóre żyją na mleku krowim a już nie wspomnę o psach).Ja pragnę przedstawić koty mojej babci gdzie o nich wątek przewijał się na niektórych stronach niestety często bez odzewu. Pewnego dnia pani z sąsiedniej wsi mojej babci przywiozła dwa kotki , były one po matce egzotycznej czyli urocze kociaki (rok2004).Była zima ta pani prosiła o to aby miały ciepło babcia o dziwo wzięła sobie to do serca. Kotki dostały imiona Dosia i Mops. Niestety babcia Mopsem nie nacieszyła się zbyt długo odszedł po roku nie widomo gdzie .Bardzo go kochała od tą zaczęła się raczkująca miłości do kotów . Kot był niesamowity lizał bez przerwy po rękach i do tego lustrzane odbicie matki tylko w innych kolorach czarno -biały .Z kolei kotka szylkretowa Dosia żyje po dzień dzisiejszy i jak to kotka nie wysterylizowana ,,naprodukowała " kociąt ...
Obecnie przebywające tam jej dziecko Kiara znalazła już nowy dom który już na nią czeka. Potem w kolejnym miocie został niechciany przez nikogo jej syn czarno biały kocur . I z tego ostatniego w tym roku dwaj synkowie którzy mieli zaplanowany już dom ale z powodu kociego kataru zostali

Dosia na dzień dzisiejszy jest wysterylizowana . Kiara jak pisałam ma zapewniony wspaniały dom tu jej temat o adopcji . http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86253&highlight= A kocura czarno białego raczej już nikt nie pokocha zostanie tam.

A dwaj panowie nadal chorują ...
I tu moja prośba z cała resztą zrobiłam już porządek czas się nimi zając tak ,ze skutkiem ,ale nie mam pomysłu .

Pisałam zrobiłam porządek bo nie chciałam żeby już cierpiały więcej i zakończył się ten mord ,narazie chociaż u mojej babci...

Mogę później powklejać zdjęcia bohaterów żeby widomo było o kim mowa

Ps zaraz luki uzupełnię linkami, drugim powodem mobilizacji to fakt że to dziadkowie w podeszłym wieku i kiedyś nastąpi ten koniec i co potem z kotami do schroniska? Mam nadzieję że nikt nie będzie mnie tu osądzał tylko pomagał w rozwiązywaniu tych kocich niezwykle przykrych problemów .
Ostatnio edytowano Nie lut 01, 2009 16:51 przez Aanka, łącznie edytowano 18 razy

Aanka

Od: Pt sie 29, 2008 20:06

Post » Sob sty 03, 2009 22:11

:!:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Sob sty 03, 2009 23:09

Nie można tego tak zostawić. Proponuję wrzucić zdjęcia, poszukać chociaż tymczasów dla chorych - żeby je wyleczyć i najlepiej znaleźć jakieś domki. Dla wszystkich, chyba że dobrze sobie tam radzą.
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Nie sty 04, 2009 0:49

Bardzo się cieszę, że ktoś zainteresował się tematem. Karolina ja już o tym myślałam ale trochę głupio jest mi się tak narzucać i kazać leczyć komuś koty, które są nie jego a on dostanie tylko słowo dziękuję. Powiem tak babcia już się trochę zżyła z tymi maluchami ale podejrzewam ,że jakby ktoś wziął je na tymczas to by ich nie chciała z powrotem :twisted: . I wtedy ja bym była szczęśliwa bo one nie tylko chorują ale ich żywienie też mam sporo do zarzucenia i do tego jeśli przeżyją lato kolejne zimy czekają je na dworze :( .Jestem pewna ,że tego czarno białego na pewno nie chciałaby z powrotem. Ale rudo białego to nie jestem pewna jutro z nią pogadam . Kotki mają imiona Speedy czarno biały i Simonek rudo biały.

Sama bym im pomogła gdybym już pracowała mam 16 lat mieszkam na ogródkach działkowych z rodzicami z 2 braćmi 2 fretkami i kotem . Na zwierzęta zarabiam latem i tak się boję, że do końca szkoły te pieniądze co mam to mi nie starczą .Niestety ten rok 2008 był jakiś nieszczęśliwy dla mnie ...
Fourmuowicze nie chciałabym ale muszę o to prosić o tymczasy i leczenie potem domki dla tych dwóch biednych chłopców.(mam nadzieję że z babcią pójdzie gładko jeśli chodzi o Simonka).

Jeszcze chłopców trochę opiszę .
Speedy jest całkiem podobny do dachowca tyle że śmieszniejszy z wyglądu i lubi niestety psocić(może z tego wyrośnie bo mama ich z początku jak była mała to też nieźle rozrabiała, a teraz aniołek). Simonek to kochane stworzenie chodzi za człowiekiem jak pies , i mam piękną sierść ogon bardzo puszysty nie wiem co z niego wyrośnie wydaje mi się że jest pół długowłosy
Ps fotki wkleję zaraz

Aanka

Post » Nie sty 04, 2009 1:04

To jest stara fotka Spieediego bo jak chciałm mu ostatnio zrobic to aparat wysiadł
http://img224.imageshack.us/my.php?image=img0078nr3.jpg

Aanka

Post » Nie sty 04, 2009 1:12

A to fotka Simonka robiona tydzień temu niestety właśnie w tym momencie aprat wysiadł

http://img48.imageshack.us/my.php?image=filmme0.jpg

Aanka

Post » Nie sty 04, 2009 1:25

Aanka

Post » Nie sty 04, 2009 22:47

Gdyby one były zdrowe wsadziłabym wiele wysiłku aby znalazły nowe domy a podejrzewam że na 50 % by się udało w Poznaniu jednak jest jeszcze chyba najmniej bied , oby tak zostało.

Aanka

Post » Nie sty 04, 2009 22:57

Może coś forumowicze z Poznania wymyślą.Nastolatka bez pieniędzy nie poradzi sobie sama.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 05, 2009 15:54

mam pewien pomysł, ale nie wiem czy się uda.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon sty 05, 2009 16:02

Nie wiem,jaki to pomysł,ale uda się!Musi! Dzięki, Puss.

ewar

Post » Pon sty 05, 2009 18:25

No jaki proszę śmiało pisać nawet jeśli się nie uda no to trudno te kotki cały czas czekają na zdrowie. Jest to drastyczne i nie wiem czy wszyscy to przeczytali one chorują już od 10 dnia życia ...Nie wiem może tego już nie da się uleczyć one obecnie mają 6 miesięcy.I sporo już nacierpiały Simonkowi tak biseptol zaszkodził jak go brał 4 miesiące temu to wymiotował zaraz po nim śliną i krwią.

Aanka

Post » Pon sty 05, 2009 18:43

Ludzkie lekarstwa nie są odpowiednie dla kotów,nie można nimi leczyć.Aanka,Puss to doświadczona forumowiczka,na pewno pomoże.W Poznaniu jest wielu kociarzy,jakaś pomoc nadejdzie.Może napisz w temacie,że potrzebujesz pomocy z Poznania.

ewar

Post » Pon sty 05, 2009 18:51

Ok już się robi :) . Ten biseptol to poleciła mi jedna pani która pracuje w gabinecie weterynaryjnym ja nie wiedziałam że tak potrafi zniszczy kotu żołądek aż żreć . Ostatnio jak mi ktoś z forum polecił Unidox to dawałam na żołądek takie coś zaraz znajdę link.

Aanka

Post » Pon sty 05, 2009 18:58

http://www.fretka.pl/ver2/produkt.php?id=22 kupiłam to kiedyś mojej fretce jak była zatruta no i pomyślałam ,że to też choc troche pomoże tym chłopcom.

Aanka

[następna]