Mrrrrucząca rewolucja :) szukamy 3 kota do kompletu?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 28, 2008 21:39

no dobra, dobra...

nie lubisz persow PAMIETAJ O TYM!!

(ale wiesz, w sumie to to nie pers... no bo pers to taki z rodowodem a to to tylko taki nooo ... kundelek 8) )
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Pon gru 29, 2008 8:58

Kolejna noc nieprzespana (heh te płuca to ona ma) :roll:
Apetyt wręcz makabryczny, i to i na suche i na mokre, nie wybrzydzamy tylko czyścimy michy ile sił w jęzorku :twisted:
Myślę że szybko się podtuczymy do jakichś normalnych rozmiarów. Życie zewnętrzne pada i wyłazi przy czesaniu... Dzisiaj pojedziemy na badania (o ile mnie wypuszczą z roboty o normalnej godzinie...
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pon gru 29, 2008 20:44

Heh 6 to okropna liczba - i chyba mnie lubi niestety... dzisiaj do kuchni zostało mi podrzucone przez dobrą kolezanke takie cós:

Obrazek

Obrazek

Z rudą na badania pojedziemy jutro - niech podje jeszcze trochę dobrego jedzonka - brzuchol pełny a kicia stara się sprostać oczekiwaniom i wcina jak mały odkurzacz... Zastanawiam się tylko jak ją przekonać do czesania brzuszka :roll:

Kratka już prawie na wydaniu - powoli szykujemy ogłoszenia
Ostatnio edytowano Wto gru 30, 2008 11:47 przez zirrael, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Wto gru 30, 2008 9:27

Tak więc Kratka szuka nowego domku a dzisiaj (tfu tfu oby nic nie przeszkodziło) ruda i niebieski brytek pojadą na badania - jak będzie oki to brytkowi czyścimy zębole z kamienia i tez startujemy z szukaniem domku :)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Wto gru 30, 2008 10:07

:D
Serniczek

Post » Śro gru 31, 2008 10:03

na razie tylko kilka fotek, coś więcej po rodzinnej wyprawie do weta napiszę:

Koty naszafkowe

Obrazek

Kot naokienny - niebawem bedzie na wydaniu :twisted:

Obrazek

Kratka fotelowa

Obrazek

Kratka pościelowa

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro gru 31, 2008 23:35

Wizyta u weta przebiegła bardzo spokojnie. W skrócie - Rozrywka ma grzyba i to w kilku miejscach, do badania dostała głupiego jasia i została ogolona... mam teraz szczurokota :lol: dostała też zalecenie siedzenia w łazience oraz tam różnosci do smarowania grzybola (ja nadal nie wiem jak sobie poradzę, bo wczorajsza proba oglądania jej łapki skończyła się nieco krwawo, bo kot postanowił zwiewac po mojej twarzy. Całe szczęście że w oko mnie nie trafiła. Krateczka skuszona jedzonkiem (moim oczywiście) w sumie z godzine spędziła na moich kolankach, mrucząc i miziając się :lol: Tangerinek jak to Tangerinek - chłopak zdrowy i kochany :twisted: Brytek mi się rozruszał i nawet już nie udawał tylko szalał z grzechocząca myszką po pokoju. Oczywiście największe wrażenie zrobiło wyjście Rudej na pokoje. Oczywiście rozległy się jakieś syki - na co Ruda dostojnie i spokojnie popatrzyła na każde z syczących stworzeń i każdemu spokojnie odsykneła, po czym wyciągneła się na wykładzinie i olała sprawę. Rozrywka zgodnie z zaleceniem siedzi w łazience. Cała piatka została szczepiona na grzyba - coby choc troszkę je zabezpieczyc.

Tak wygladała Ruda w 10 minut po wejściu do pokoju z 3 obcymi kotami:

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda mój szczurokot :lol:

Obrazek

Obrazek

Wszytkim życzymy szczęśliwego nowego roku, ciepła, pełnych brzuchów i fajnych Dużych :balony:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro gru 31, 2008 23:43

Szczurokot jest boski :lol:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Czw sty 01, 2009 14:26

Godzine dwunastą przeżyliśmy wczoraj całkiem nieźle... Tylko Tangerinek mój kochany się trochwystraszył, ale po utuleniu i wymizianiu zapomniał o huku za oknem. Brytek coraz bardziej się rozbawia, już wie do czego uzywa się myszki czy piłeczki. Kratka coraz bardziej lgnie do czlowieka - na razie jeszcze trzeba ja zwabiać kawalatkiem kiełbaski coby dala sie wziać na kolanka, ale wzieta i miziana zaczyna mruczeć i absolutnie ani mysli złazić :twisted:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Czw sty 01, 2009 17:10

No to zaczynamy szukać domku i dla brytka- oczywiście domek musi byc najlepszy :twisted: Jutro badania na nereczki brytka i rudej - i jak wszystko będzie w porządku to od razu umówiam go na czyszczenie kamienia :)
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pt sty 02, 2009 9:39

Gosc z kuchni zmienił lokalizacje i znalazł przyjaciela do spania i wzajemnego lizania :lol:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Pt sty 02, 2009 21:42

Krateczka pojechała do nowego domku :lol: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Nie sty 04, 2009 15:00

Po małym zamieszaniu udało mi się dzisiaj wreszcie odebrać wyniki. i Ruda i Bazyl mają je bardzo dobre wg interpretacji pana doktora. Bazylek we wtorek jest już umowiony na czyszczenie zeboli. Jesli po zabiegu będzie się czuł dobrze to nowy domek (niewychodzący, niezakocony i z psim przyjacielem) już na niego czeka i być może w sobotę będzie mógł tam pojechać (bo domek na śląsku). Oczywiście decyzja czy pojedzie będzie należała do pana doktora :dance: :dance2:
Za to Tangerinek coś sobie w ząbek zrobił (jakiś stan zapalny czy inna cholera) i znowu musi brać antybiotyk. Na szczęscie tylko dzisiaj był zastrzyk a od jutra będziemy brać tabletki.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Wto sty 06, 2009 0:20

ależ kolorowa zbieranina futrzastych :love: zaznaczę sobie temat
szczurokot trochę jak wygolona Rozrywka wygląda 8O
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto sty 06, 2009 8:24

Szczurokot to jest wygolona Rozrywka 8)
Obrazek