K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 03, 2009 18:02

Tweety pisze:
kastapra pisze:
Kinya pisze:Pani jest w domu od 08.01. Zawiozłabym Timona.

Kupiłam Dziennik Polski, pokserować artykuł? Pan Jan wie o nim?

Skanera jeszcze się nie dorobiłam :oops:

Ja sie nakombinowałam z internetowym dostepem, ale niewiem czy jak wysle mailem to sie otworzy komus kto nie ma wykupionego dostepu. Przydaloby sie jakies ksero, zeby to zeskanowac.
z tego co widze u Marka jest Tobi i Rysio

jak ktoś może zeskanować byłoby dobrze, bo ja mam mieć egzemplarz ale nie wiem kiedy. Pan Jan nie wie, będę dzwonić do niego

W razie czego ja mam skaner
ObrazekObrazekObrazekObrazek

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Sob sty 03, 2009 18:21

cincian pisze:
Tweety pisze:
kastapra pisze:

Ja sie nakombinowałam z internetowym dostepem, ale niewiem czy jak wysle mailem to sie otworzy komus kto nie ma wykupionego dostepu. Przydaloby sie jakies ksero, zeby to zeskanowac.

jak ktoś może zeskanować byłoby dobrze, bo ja mam mieć egzemplarz ale nie wiem kiedy. Pan Jan nie wie, będę dzwonić do niego

A masz "tradycyjną"wersję dziennika, papierową? bo ja tez mam skaner,ale nie mam dziennika:)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Sob sty 03, 2009 18:22

moje dwa gagatki teraz siedzą w pokoju pod stołem i fukają na siebie
musze przyznać że są miziaste uwielbiają głaskanie :lol:
Obrazek
Obrazek
a jak tam Twój
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob sty 03, 2009 18:33

RATUNKU - jak się rozkręciły to opędzić się od nich nie da
brakuje mi rąk do głaskania
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob sty 03, 2009 19:14

markopolo00 pisze:RATUNKU - jak się rozkręciły to opędzić się od nich nie da
brakuje mi rąk do głaskania

:lol:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Sob sty 03, 2009 19:16

Przywiozę rano dwie puszki, będą na niedziele.
Kosma i Cincian, merci beaucoup.
:)

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob sty 03, 2009 19:29

kastapra pisze:
cincian pisze:
Tweety pisze:
kastapra pisze:

A masz "tradycyjną"wersję dziennika, papierową? bo ja tez mam skaner,ale nie mam dziennika:)

Mam tylko i wyłącznie papierową wersję kupioną w sklepie w sąsiedniej wsi :wink:
Nawet dośc duż ten artykuł, nie spodziewałam się. Jeżeli pan Jan albo ktoś inny będzie chciał kupić to jeszcze tylko jutro (wydanie sobotnio-niedzielne). Przepraszam ale nie mam siły wklepać tutaj całości.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Sob sty 03, 2009 19:36

http://www.dziennikpolski24.pl/Artykul. ... 4c9.0.html

to jest ten art, ale nie wiem czy sie otworzy

kastapra

Post » Sob sty 03, 2009 20:18

Dziewczyny, w poniedziałek wezmę z archiwum kilka egzemplarzy DP i podrzucę wieczorkiem na Wielopole :wink:

Aha - mogę mieć dyżur w piątek 9 wieczorem

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob sty 03, 2009 22:40

po kolei:

1. karma jest już od południa, Robert zawiózł zgrzewkę, na 3 dni wystarczy, w poniedziałek dokupię,

2. Bungo, dzięki za gazetę, się zeskanuje i wklei. Ja mam tekst, bo go musiałam zatwierdzić merytorycznie a i Miszelina mi wysłała (dzięki!), jak ktoś nie chce czekać to mogę mu przesłać już. Oczywiście dzisiaj mnie oświeciło, że mogłam zwrócić szczególną uwagę na pewne aspekty, np, że jedna kocinka jest przed operacją, bo prawdopodobnie ma zmiany nowotworowe oraz na to, że należało podkreślić, że problem koci pojawił się z powodu braku sterylek w odpowiednim czasie, gdy było tych kotów kilka, bo teraz to już jest jakby wtórny ...Ale i tak super, że w ogóle został przedstawiony szerszej grupie. Zobaczymy jaka będzie reakcja, na razie nie zadzwonił żaden telefon w tej sprawie

3. dyżury zaraz powpisuję tak jak wszyscy się zgłosili, jak będzie to w pierwszym poście to będzie wiadomo kto z kim ma się dogadać czy przychodzą wszyscy w tym terminie czy powymieniają się na inne

4. Marku, u minie Timon na razie siedzi w kontenerku ale wołowinkę wsunął ze smakiem. Jako, że u mnie był przez pól dnia ruch jak na targu (9 osób i 8 kotów na niecałych 40 metrach :twisted: ) nie miałam czasu ani warunków na oswajanie Timonka ale Tobie mówiłam, że chironiaki to miziaki :wink:

5. jutro zaczynamy przygotowywać logistykę sterylek, bo wiąże się to z przemieszczaniem kotów na Wielopolu, wytypowane na pierwszy rzut pójdą do pokoju na lewo i mają być nie karmione w poniedziałek rano!!! Będą to: Franek, Sasza, Miś i Sylwester. Zostaną do wtorku do popołudnia w Chironie i zabierające ich stamtąd przywiezie się na ich miejsce dwie panny Luizę i może Telmę (nie wiem sama odnośnie jej jak ona taka w stresie ... ktoś coś doradzi?), które w poniedziałek wieczorem pójdą do "lewego pokoju" i nie dostaną we wtorek rano jeść. Dalsza część planu we wtorek wieczór

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 03, 2009 22:54

cd

Kinya - w jakim wieku jest ta samotna emerytka? Timon jest półrocznym goowniarzem, możliwe, że ma szansę przeżyć panią i kto się nim wtedy zajmie albo przynajmniej nas powiadomi, że jest bezdomnym starszym kocurkiem? :roll:

Zo, będzie dobrze tylko daj jej jeszcze troszkę czasu, to jest kolejne nowe miejsce w krótkim czasie, jak je i załatwia się to najważniejsze

Lutra, Kastapra i Bungo - zanotuję Wasze propozycje dyżurów, ustalcie między sobą jak to ma być w praktyce, pewnie Marek jeszcze w któryś dzień albo dwa będzie miał swój zarobkowy dyżur

podwójne wieczory są dobrym pomysłem gdyż wtedy trzeba będzie przekładać koty z pokoju do pokoju i jedna osoba sobie nie poradzi, nie wiadomo czy przy niektórych dwie tez wystarczą. Ja umówiłam się z Markiem na jutro, na pierwszy strzał

Tweety

Post » Nie sty 04, 2009 1:18

ja mam pytanie odnosnie sterylek dziewczyn...i moze jakby niesmaiłą propozycje :oops:
otóz wydaje mi sie, ze o ile w przypadku chlopaków to nie problem,szybko dochodzą do siebie itp, pozatym ze wzgledu na bezpieczenstwo naszych panienek, no i znaczenie terenu, kastracja wydaje sie byc natychmiast konieczna, o tyle z dziewczynami moze warto poczekać ?? Moze lepiej byloby to zrobic juz na DT/DS. to zawsze operacja, pociety brzuszek, szwy itp. potrzebny im wtedy swiety spokoj i w miare stala obserwacja...nie wiem moze nie mam racji..

kastapra

Post » Nie sty 04, 2009 1:25

kastapra pisze:ja mam pytanie odnosnie sterylek dziewczyn...i moze jakby niesmaiłą propozycje :oops:
otóz wydaje mi sie, ze o ile w przypadku chlopaków to nie problem,szybko dochodzą do siebie itp, pozatym ze wzgledu na bezpieczenstwo naszych panienek, no i znaczenie terenu, kastracja wydaje sie byc natychmiast konieczna, o tyle z dziewczynami moze warto poczekać ?? Moze lepiej byloby to zrobic juz na DT/DS. to zawsze operacja, pociety brzuszek, szwy itp. potrzebny im wtedy swiety spokoj i w miare stala obserwacja...nie wiem moze nie mam racji..

panny po zabiegu spędzą czas w Chironie, tam miejsca są pewne a DT na razie nie mamy zadnego :(

Tweety

Post » Nie sty 04, 2009 9:35

Tweety pisze:podwójne wieczory są dobrym pomysłem gdyż wtedy trzeba będzie przekładać koty z pokoju do pokoju i jedna osoba sobie nie poradzi, nie wiadomo czy przy niektórych dwie tez wystarczą. Ja umówiłam się z Markiem na jutro, na pierwszy strzał

Ja też mogę w czwartek 08. stycznia wieczorem. Zadzwonię do BarbAnn i się umówię na konkretną godzinę.

OT: miałam wczoraj mail w sprawie Asterka, ale jak szczerze odpisałam, że kawaler nieco płochliwy i nie wiem, czy dogada się ze starszym yorkiem, to już nie było drugiego maila :cry: Może powinnam kłamać, że to megamiziak :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 04, 2009 9:45

Powiedzcie mi, jak nie karmić Panów KOtów, czy one będą w osobnym pokoju?
Rozumiem, że w związku z tym, że jest karma, to nie ma konieczności podjechania mojego dziś z puszkami?
Zaraz biuruję do Kostka i Tymki.
Niedzielnie, nieziemsko. 2 x n
A

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]