monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 29, 2008 20:27

:1luvu:

Magija kocham Waszego mordercę kociastych! Ale cudowny i jak się komponuję. Na żywo muszą wszystkie razem niesamowicie wyglądać! Przyznaj wybraliście go po kolorystyce? :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro gru 31, 2008 11:37

Obrazek
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro gru 23, 2009 21:14 Re: monochromatycznie - po prostu

Wszystkiego najlepszego:)
Obrazek
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lip 04, 2010 21:14 Re: monochromatycznie - po prostu

sto lat nas tutaj nie było, tak, porzuciłam swój internetowy zaułek zapomniawszy o nim zupełnie. No ale w ramach porządków odgrzebałam, poczytałam, pośmiałam się i poryczałam i postanowiłam się odezwać - a co. W końcu mam swój wątek, a że trochę zakurzony to nie szkodzi. Od czego zamiłowanie do ładu mam? Ano właśnie od tego, że nawet bardzo zakurzony mogę posprzątać a co. Nie na wiosnę to na lato.

No więc stan nasz kotostan znaczy, bez mian, bulwostan za to plus jeden. Ano zdarza się, nawet najlepszym, że czasem po prostu się człowiek zabulwi. Wiem, nawet jak człowiek zdroworozsądkowy się stara być, to czasem jednak zdroworozsądkowość kapituluje pod wpływem zdroworozsądkowości mężonowej. No bo taka Buba na ten przykład, co sra i sika wszędzie tylko nie na dworze, to przepraszam jak ona znajdzie dom? Znaczy się znaleźć znajdzie ale ile razy zaliczy powroty? I przepraszam taka Buba na ten przykład, to nie pójdzie do adopcji tylko dlatego, że ładna a potem jak zasika pościel, łóżko, kanapę w aucie, to gdzie wyląduje? I przepraszam, kto normalny to wszystko wytrzyma? No takich normalnych to nie było, więc mimo zdroworozsądkowości myśmy musieli się unormalnić. Tak pojawiła się u nas Buba, a raczej została ku uciesze małżonka mojego. No.
Buba zwana karaczanem, kolejna kobieta, która owinęła sobie mojego męża wokół pazura. Kiedyś tak już zrobiła jedna panna, również wyglądem przypominająca karaczana. Bardzo są do siebie podobne. Teoria jest taka, że ta oto co zrobiła to pierwsza, zesłała tę drugą zza Tęczowego Mostu, znaczy przyleźć jej do nas nakazała, byśmy nie zapomnieli czasami jak to jest, jak się rano wdepnie ostatnią czystą skarpetką w wielką plamę sików na podłodze.
No, to przedstawiam Bubę

Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lip 05, 2010 7:31 Re: monochromatycznie - po prostu

oooo, wąt odkopany :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 05, 2010 11:36 Re: monochromatycznie - po prostu

hheee, to czekamy na dalsze opisy :ok: 8)
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lip 05, 2010 18:33 Re: monochromatycznie - po prostu

a jak tymczasowiczka dogaduje się z resztą stada?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon lip 05, 2010 19:39 Re: monochromatycznie - po prostu

Ty się ciotka nie szczerz zielono :twisted:
Za sprawą tej oto ciotki wczoraj nasz stan zabulwienia tymczasowo zwiększył się o jeden.
No bo jak się miał nie zwiększyć, jak rankiem w sobotę, jak sobie spokojnie dłubałam filcowe kotki dostaję smsa z pozdrowieniami od białaski ze schronu. I to słonecznymi pozdrowieniami :twisted:
No to rankiem w niedzielę w te pędy poleciałam oglądać białą a popołudniem Lola grzała już dupę na buldożkowym łożu.

No.

To tymczasowo 3 buldożki pierdzą, bekają i chrumkają
Zaraz wkleję foty ze spacerku:)
Obrazek

Magija

Post » Pon lip 05, 2010 19:56 Re: monochromatycznie - po prostu

no dobra to lecimy fotkowo

Lola
Obrazek

na spacerku najważniejsza jest wspólna zabawa
Obrazek

Obrazek

ale nauka też jest fajna
Obrazek

zwłaszcza, jak można z Bubą uczyć się jak nie ciągnąć na smyczy
Obrazek

a potem odpocząć z wujciem
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Pon lip 05, 2010 20:00 Re: monochromatycznie - po prostu

Magija pisze:Ty się ciotka nie szczerz zielono :twisted:
Za sprawą tej oto ciotki wczoraj nasz stan zabulwienia tymczasowo zwiększył się o jeden.
No bo jak się miał nie zwiększyć, jak rankiem w sobotę, jak sobie spokojnie dłubałam filcowe kotki dostaję smsa z pozdrowieniami od białaski ze schronu. I to słonecznymi pozdrowieniami :twisted:

mła? ależ skąd :mrgreen: ja ino wysłałam smsa bo mam darmowe :P i to nie ja piałam do słuchawki te różne: "ale jest śliczna" "i biedna też jest" :ryk:

Lola - ale imię ma bombowe :ok:

Georg-inia

Post » Pon lip 05, 2010 21:50 Re: monochromatycznie - po prostu

buldożek fajny, a gdzie zdjęcia kotów
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lip 06, 2010 7:26 Re: monochromatycznie - po prostu

magicmada pisze:buldożek fajny, a gdzie zdjęcia kotów

o
ciotka wśród żywych
Obrazek

Magija

Post » Wto lip 06, 2010 10:05 Re: monochromatycznie - po prostu

magicmada pisze:buldożek fajny, a gdzie zdjęcia kotów

o to to to :D
Foto Deniska, mojego ulubieńca poproszę :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 13, 2010 8:54 Re: monochromatycznie - po prostu

no więc jest tak gorąco, że wszyscy ledwo żyjemy, normalnie wczoraj w akcie desperacji poszliśmy i capnęliśmy z półki wentylator, który teraz też ledwo zipie by nas wszystkich ochłodzić.
sesja foto jest, a jakże, ale bardzo senna, poza wczorajszymi wygłupami psiej części rodziny w brudnym stawie

no więc, najpierw Denisio komputerowy
Obrazek
zrobienie czegokolwiek na biurku graniczy z cudem, bo zawsze jakaś łaciata dupa szanownie spocznie ograniczając pole widzenia, leżenia i wszystkiego :roll:
i Denisio poduszkowy specjalnie dla cioci Pisio
Obrazek

Gracjana i Satynki nawet nie będę komentować, o ile księżna raczyła do zdjęcia choć otworzyć oko, bo o podnoszeniu głowy mowy być nie mogło - o tyle hrabia miał zupełnie w zadzie i nawet nie pofatygował się o łypnięcie, no trudno
Satynka
Obrazek

Gracjano
Obrazek

jedynym twardym zawodnikiem w naszym domu jest Cyryl - nie sposób go nakłonić by wylazł z kuchni, nie wolno wszak stracić nawet najmniejszej okazji by dostać coś, co nadaje się do zjedzenia
:roll:
myślicie, ze śpi? nie, tylko leniuchuje :P
Obrazek

tu też na straży kuchennego dobrostanu
Obrazek

Taurus jak przystało na dowódcę, zawsze musi być w centrum
Obrazek

Dziecior zwany Arlą, a raczej chyba odwrotnie, Arla zwana u Nas Dzieciorem w umiłowanym przez siebie drapaku
Obrazek

wspomniane wcześniej buldożkowe kąpiele - Lola wczoraj dowiedziała się po raz pierwszy, że woda nie gryzie a taplanie sie w błocie może być super, najpierw nie za bardzo chciała uwierzyć w nasze zapewnienia, potem już nie można było jej wybić z głowy moczenia cycków
tu z Tolkiem czyli przyszywanym wujkiem
Obrazek

Gigi jak na snobka i samolubka przystało oczywiście pływał sam
Obrazek

a Buba jak zwykle pukała się pazurkiem w czoło patrząc na to wszystko z politowaniem i mimo, że upał dał się jej we znaki z kąpieli skorzystała tylko raz, z Maćka pomocą
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Wto lip 13, 2010 9:48 Re: monochromatycznie - po prostu

ja kcę być buldożkiem... mogłabym się potaplać w błocie... :roll:
Gizmo ma patyczek? a gumowa kaczucha gdzie? :twisted:

Georg-inia

[poprzednia][następna]