POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 27, 2008 0:44

Ogłoszenia porobiłam na trojmiasto.pl, dla Tajry i białaska. Z opóźnieniem ,bo nie miałam neta, za co przepraszam.
Miałam dla jeszcze jakiegoś kotka??

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob gru 27, 2008 9:05

wysłałam na maila pkdt ogłoszenie Hebanka z Sopockiego schronu, bardzo , bardzo prosze o zamieszczenie kociska kochanego na stronce.dziękuję z góry!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob gru 27, 2008 11:00

seja dziekuję pięknie, bo dla tej pani od białaska, co nas poparła finansowo trzeba szczególnie znaleźć domeczek :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob gru 27, 2008 14:38

Na naszej stronie pojawił się formularz do pobrania i wypełnienia dla osób, które piszą do nas, że szukają kotka swoich marzeń, a akurat nie ma takiego u nas na stronie. Pytania pozwolą na dobranie odpowiedniego kota dla danej osoby, a jednocześnie nam dostarczą wielu cennych informacji nt. adoptującego 8)

http://pkdt.wordpress.com/kontakt/
Jeśli na naszej stronie nie znalazłeś/aś odpowiedniego dla Ciebie kotka, pobierz i wypełnij formularz znajdujący się w zakładce KONTAKT i odeślij na nasz adres: pkdt.biuro@gmail.com a my postaramy się znaleźć kota najbardziej pasującego do Ciebie.

Tak więc: jesli zadzowni do Was ktoś, kto chciał adoptować Waszego tymczasa i nie zdążył - zachęcajcie go do wypełnienia formularza i odesłania na mój e-mail, a my znajdziemy mu kota marzeń :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob gru 27, 2008 15:27

Są allegratki dla kotów z pkdt.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Sob gru 27, 2008 18:20

maria_z pisze:
Kasia D. pisze:Dziewczyny, przekierowałam do Was kobitkę, która szuka koteczki dla swojej babci. W Gdyni. Dom niewychodzący, sterylkowy.
Babcia na chodzie.

Idealną kotką dla starszej osoby (chociaż babcia nie musi być taką znowu starszą osobą :wink:) jest tricolorka. Jest spokojna i niekłopotliwa :!:

Od dzisiaj obsługuję telefon informacyjny do czasu jak Sabina wróci - jak tylko się do mnie ta pani odezwie - Fruzia będzie gorąco polecona :)

yammayca

Post » Sob gru 27, 2008 18:38

Będę niezmiernie wdzięczna za polecanie Fruzi!!!

Tutaj jest allegro dla Tajry:
http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... 79#gallery
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Sob gru 27, 2008 23:44

iza5 , mario bardzo, bardzo wa dziękuję za ogłoszenia, seji także oczywiście :lol: :lol:
maju sądzę że taki formularz jaki umieściłaś na naszej stronie- sprawdzi się również jako umowa adopcyjna :) jest świetny!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie gru 28, 2008 0:48

Tajra i Bialasek w anonsach :)
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie gru 28, 2008 13:07

aguś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie gru 28, 2008 18:50

Wróciłam wreszcie ze światecznych wyjazdów... ...z kotem nowym a raczej małym kocim nieszczęściem bo na kota to on nie wyglądał dopiero zaczyna wyglądać...
Kotek miał do dyspozycji tylko zimny, nieogrzewany strych, był sam bez mamy, czasem coś do jedzenia obawiam się ze nie przeżyłby tam zimy.
jest małym kocurkiem, białym w śmieszne, czarne łatki, podobno ma ponad 3 mies. rzekomo prawie 4, nie wiem wygląda dziwnie: wielkościowo góra na 2 mies. ale taki jakiś nieproporcjonalny jest: ma bardzo drobne, malutkie łapki podług tułowia - brzuch ma spory aż beczułkowaty - nie wiem może od robali - dostał na razie pyranteleum wczoraj i fiprex na pchły - oczywiscie jako rasowa kocia mama akurat miałam w torebce.

Właśnie go wykąpałam, nie było innego wyjścia, był tak brudny, cała sierść w pchlich odchodach, dziesiatki martwych pcheł po wczorajszym fiprexie.
Ten kotek chyba miał tak źle w życiu że stwierdził ze cokolwiek będzie sie działo to może być tylko lepiej, zaufał mi w 100%, mruczał i nic się nie wyrywał jak go kąpałam pod kranem w umywalce, jak go suszyłam suszarka do włosów, jak mu czyściłam wacikami uszy, pyszczek... cały czas mruczał.
Teraz śpi zmęczony podróżą i tymi zabiegami higienicznymi.
Boże, dawno nie widziałam tak zapchlonego kociaka - pcheł były dziesiatki moze setki cała sierść pełna tych grudek - odchodów pchlich.

Tak dziwnie czasem pokasłuje jakby - nie wiem może tylko przeziebiony, mam nadzieję ze nie kk, oczy ma w miarę, z noska trochę jakby katarku ma ale nie dużo, jak wyczyściłam pysio to chyba nowe nie wycieka - zobaczymy.

i chyba świerzb uszny jest, pójdę jutro do weta zeby zobaczył co to w uszach i osłuchał czemu on tak pokasłuje...

w trakcie podróży zrobił kupę i siki, kupa normalna, nie rzadka bez robali widocznych gołym okiem, teraz nie jadł u mnie jeszcze ale to może z nadmiaru wrazeń bo wczoraj jadł, trochę się nawet bawił dziś.

na razie siedzi w kuchni, ale w środę a najdalej w czwartek przybędzie do mnie Pufcia ale wtedy najwyzej mały dołaczy do reszty moich kotów, małego to stolerują a Pufcia do kuchni pójdzie.

Mam też problem z jedną wyadoptowaną koteczką - sika ludziom na kanapę.
U nas tego nie robiła, korzystała bezbłędnie z kuwety, u nas była przyzwyczajona do żwirku drewnianego, zapomniałm powiedzieć o tym ludziom zawczasu, a koteczkę odbierali wieczorem i mieli już kupiony taki bentonitowy, ale kicia podobno załapała pomimo zmiany rodzaju żwirku i korzystała z kuwety od pierwszego dnia podobno, ale pierwszego dnia również zlała sie na ta nieszczęsną kanapę i to się wciąż powtarza, zużyli już 1,5 butelki sprayu odstraszającego na tą kanapę, ale niewiele pomogło, cały czas korzysta z kuwety tylko co któreś siku jest na tą kanapę, w inne nieodpowiednie miejsca nie robi, pozostało im tylko zawijać kanapę folią... i tak póki co robią.

nie wiem co jeszcze doradzić tym ludziom...oni są już zdesperowani zastanawiali się nad zwrotem kici do mnie powiedziałam ze oczywiscie kicia zawsze moze do mnie wrócić ale też związali sie z nią już i dziś pani powiedziała że nie jest w stanie jej odać że podejmie kolejne próby odzwyczajenia koteczki od sikania na kanapę.
koteczka ma 3,5 mies, w nowym domu jest około miesiąca, innych zwierząt w domu nie ma.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 28, 2008 19:14

sikanie w takich miejscach niestety często jest oznaką choroby...może powinni sprawdzić to u weta?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie gru 28, 2008 19:22

hmm, ale kicia młodziutka i tak z dnia nadzień? u nas nie zdarzało sie sikanie na żadne miękkie powierzchnie, a tam tylko na tą kanapę..
ale fakt nie zaszkodzi doradzę im zrobić badanie moczu, mocz wystarczy czy jakieś jescze badania wskazane?
kicia chorowała (na szczęście lekko) na kk ale juz wyleczona i zaszczepiona.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 28, 2008 19:30

Monia, Ty to jesteś koci magnes - gdzie nie pójdziesz, wracasz z kotem :)
Betbet ma rację - badanie moczu konieczne chyba będzie.

yammayca

Post » Nie gru 28, 2008 19:31

cropka pisze:pewna Pani interesuje sie Nekusiem

Cropka, i co z tą Panią? Zdecydowała się na Twojego kotka?

yammayca

[poprzednia][następna]