Jeszcze i jeszcze[2]. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2008 17:35

kukuszka12 nikt Ci nie każe śledzić wątku i możesz sobie darować takie komentarze....Agn manipuluje 8O 8O 8O :?: :?: :?: :?: :?: hmmmm......

Agnieszko my jesteśmy z Wami-chociaż słowem i myślami(bo przecież o to chodzi a nie o oklaski czy manipulacje :!: :roll: )
Ostatnio edytowano Wto gru 23, 2008 17:41 przez ania toruń, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Wto gru 23, 2008 17:39

ania toruń pisze:kukuszka12 nikt Ci nie każe śledzić wątku i możesz sobie darować takie komentarze....Agn manipuluje 8O 8O 8O :?: :?: :?: :?: :?: hmmmm......

Agnieszko my jesteśmy z Wami :!:

Problem w tym ze odnosze wrazenie ze Kukuszka wcale nie sledzi watku bo gdyby sledziła to nie napisałaby czegos podobnego......

Agnieszko jestem z Wami całym serduchem....i nie czytaj tego...

Lepkie i złe to mało powiedziane
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto gru 23, 2008 17:50

Nie czyta albo nie rozumie tego, co czyta. Agn, niech to Cię nie zdołuje!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto gru 23, 2008 18:47

Agn jest zbyt mądra, by reagować na taką zaczepkę.
I zbyt silna, żeby się takimi bzdurami przejąć.

A kukuszka12 ma sporo tupetu :roll:

I co tu komentować?

Kciuki za Agn i wszelkie jej sprawy :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto gru 23, 2008 19:03

:1luvu:
Kocham Was. :D :D
Jednak nie mogę odpuścić takiej zaczepce w moim własnym wątku.

Jeśli chciałaś mi dołożyć, Tereso, to bardzo źle wybrałaś miejsce na to – to mój wątek. Mogę poprosić moda o wycięcie tego fragmentu, to mój kawałek przestrzeni na forum. Ale nie zrobię tego.
Jeśli chciałaś mi dołożyć, to należało się do tego lepiej przygotować – przeczytać wszystkie moje posty na forum, a przynajmniej mój wątek, wtedy Twoje zarzuty miałyby wartość merytoryczną.

Czy zastanowiło Was kochani, co mnie łączy z kukuszką12, oprócz miejsca zamieszkania? Co jest powodem tego, że osoba, która jest na forum z doskoku, wybrała właśnie mnie na obiekt swojej `troski`?

W sumie łączy mnie dość dużo...
Po pierwsze – Riddick. Moje słodkie rude badziewie, o którym żartobliwie napisałam, że `porwałam go do Doc i nie oddałam`, a którego wg kukuszki12 ukradłam jej podstępem. Riddick, którego narodziny w domu kukuszki12 były efektem jej niefrasobliwości – pokrycia kotki kocurkiem, który był synem z wcześniejszego miotu. Owszem – `nie dopilnowała`, owszem – `przydarzyło się`. Raz? Nie, nie raz. I tu kolejne, co mnie łączy z kukuszką12 -
Po drugie – Rude Rysie. Kolejny miot, kolejne kocięta obarczone ryzykiem wad genetycznych, tak jak Riddick, którego przedwczesna śmierć była skutkiem wrodzonej wady krążenia [jednej z wielu wad, które ten kot miał z racji `pochodzenia`]. Jedna z Rudych Ryś – Duszka – odeszła z powodu guza mózgu. Weci we Wrocławiu, którzy leczyli Dusieńkę wskazywali na tło genetyczne – Duszka miała niespełna półtora roku.
Po trzecie – Floren. Mój Floren - Słonecznik, którego kukuszka12 zgarnęła z działki, a którego zabrałam do siebie, żeby go zoperować i leczyć, bo kukuszce12 było ciężko finansowo.
Po czwarte – sterylka aborcyjna jednej z kotek kukuszki12 – zawiozłam, odebrałam, bo kukuszka12 była w pracy [sfinansowała Fundacja KOT].
Po piąte – dojeżdżanie na działkę kukuszki12, poza miasto, żeby pomóc przy dokarmianiu działkowców.
Po szóste – zorganizowałam kastrację ostatniego [wtedy] kocura za 20zł. Niestety, nie dałam rady go zabrać i zawieźć, ale to były godziny wieczorne, więc myślałam, że kukuszka12 sama sobie z tym poradzi... myliłam się.
Po siódme – przez jakiś czas dojeżdżałam na drugi koniec miasta, żeby podawać antybiotyki w zastrzykach, żeby kukuszka12 nie musiała iść 10 min. z chorym na zapalenie płuc kotem do swojego weta [i płacić].
Po ósme – tu może włączyć się dorcia44, do której pojechały na DT kocięta z działki kukuszki12 i Miciułka, która adoptowała białego Gandalfa z tego samego miejsca. Gandalfa zawiozłam do Wrocławia osobiście [czy muszę dodawać, że w części za pieniądze forum, w części za swoje własne?]
Hmmm... pewnie za mało zrobiłam, albo moja pomoc była niewłaściwa.
[Piszę tu tylko o swoich kontaktach z kukuszką12, bo o pomocy Fundacji KOT mogłabym napisać kolejnego posta.]

W poprzedniej części mojego wątku pojawiła się – niestety, na krótko – ToTu. Kolejny kociak, którego mogło po prostu tak zwyczajnie nie być. Kukuszka12 pożyczała wtedy fundacyjną klatkę-łapkę, żeby odłowić kocicę w ciąży na sterylkę aborcyjną. Zamiast kocicy na aborcję do fundacji dostarczyła kocicę z jednodniowymi kociętami. Podobno kocica była tak dzika, że nie dało jej się złapać. Ale z kociętami już się dało... Z tego miotu była właśnie ToTu, którą dzień wcześniej kukuszka12 widziała w fundacji, a o wzięcie której miała do mnie pretensje. Bo, jak mi napisała, `ona nie wie, czy jestem odpowiednią osobą do zajmowania się malutką`. Może i nie byłam. Ale kukuszka12 miała wtedy możliwość zabrania małej, a nie zrobiła tego. Z tego samego miotu jest ToTen.
Zostałam w poście kukuszki12 pouczona o zaraźliwości PP. Ta wiedza jednak nie powstrzymała kukuszki12 przed pochowaniem na swojej działce kociaków, które odeszły na PP. I w kontekście tej wiedzy, którą kukuszka12 zaprezentowała w swoim poście, zadziwia zaskoczenie, jakie przejawiła ona, gdy na działkach zniknęły kocięta, które się tam urodziły...

Tereso, najlepszym sposobem na dowartościowanie się jest robienie [z głową] tego, co daje nam satysfakcję. Jak również posiadanie przyjaciół. To też dowartościowuje.
Nie mówię, że jestem nieomylna, że zawsze wszystko mi się udaje.
Między innymi, nie udało mi się pomóc Tobie ale nie wiem, ile w tym mojej winy...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto gru 23, 2008 19:23

Agn pisze::1luvu:

Agn... To przecież przejaw manipulacji... Acha! I wyciągania kasy z forum...
I co tam jeszcze Ci zarzucano...

:ryk:

Tak Agn... Z takich zarzutów możesz się śmiać.

Moja Ukochana Babcia (niestety już ŚP.) mówiła mi zawsze tak: "Pies szczeka i ucieka, a pan drogą idzie!" Życzę Ci Aguś samych prostych dróg!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto gru 23, 2008 20:31

Oj Aga, Aga, Ty manipulatorko.

Życzę spokojnych Świąt.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto gru 23, 2008 20:42

Agnieszko spokoju zycze...i zdrowia..dla Mim i dla wszystkich futerek ktore masz u siebie a ktore czesto wymagaja opieki paliatywnej...

Podziwiam Cie za to co robisz......kiedys napisałam ze Twoje rece wiedza najlepiej jak ciezka jest smierc..ile wazy fizycznie.

I za to ze wiesz, za to ze nie ida na druga strone Same WIELKIE DZIEKI
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto gru 23, 2008 20:46

kukuszka12 pisze:/.../ Musiałam napisać bo widzę tu wiele współczucia i bólu, dlatego że kolejny kot u Agniszki umarł, a może należałoby zabrać następnego żeby odciążyć Agn? /.../

Świetny pomysł, Kukuszko. Jak rozumiem jesteś chętna? Myślę, ze Agn chętnie odpocznie.

Agnieszko, spokojnych świąt. Mimo wszystko.
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Wto gru 23, 2008 23:47

Dzięki.

I Wam wszystkim również - spokojnych świąt. I radośnie objedzonych kotów. :wink:

Właśnie wróciłam od Doc z Mim. Udało się w nią wtłoczyć stosowną dawkę płynów i leki. Jest słabiutka ale przynajmniej coś miała podane. Mam nadzieję, że zatrybi...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro gru 24, 2008 0:01

Najlepsze życzenia.

Świąt dających radość i odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija.

życzy Kamila z futrami :s5:

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 24, 2008 3:29

Aguś, Ty nie musisz się tłumaczyć...
Spokoju Tobie życzę na święta :s3:

I jeszcze, żeby Mim Dała radę z Tobą zostac, chociaz trochę...
Dzielna jest i Ty też..
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro gru 24, 2008 4:22

villemo5 pisze:
Agn pisze::1luvu:

Agn... To przecież przejaw manipulacji... Acha! I wyciągania kasy z forum...
I co tam jeszcze Ci zarzucano...

:ryk:

Tak Agn... Z takich zarzutów możesz się śmiać.

Moja Ukochana Babcia (niestety już ŚP.) mówiła mi zawsze tak: "Pies szczeka i ucieka, a pan drogą idzie!" Życzę Ci Aguś samych prostych dróg!

A moja Ukochana Babunia (również ŚP.) mawiała: "Psy szczekają, karawana jedzie dalej".

Agnieszko, życzę Ci dużo zdrowia, jeszcze więcej sił i coraz mniej kociego nieszczęścia wokół nas wszystkich. Podziwiam Cię. Jestem z Tobą i Twoimi kotkami :cat3:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro gru 24, 2008 7:56

Podobno życzenia w tym dniu składane mają moc szczególną. Oby :!:
Życzę Ci hartu ducha, odwagi i wytrwałości w tym, co robisz. I by te cechy potrzebne Ci były sporadycznie :wink:
Życzę też dużo ciepła, radości, sukcesów i zdrowia.
Obrazek
Spokojnych Świąt :!:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Śro gru 24, 2008 8:53

Zdrowia, ogromu radości i szczęścia, nadziei, która odradza się jak feniks z popiołów...

Mru & Co.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]