chory Malasek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 16, 2003 14:42 chory Malasek :(

Dla tych co pamietaja i trzymali kciuki za moja kocine :
wiem juz co jest i jest wiadomosc zla i dobra rownoczesnie. Mala ma zapalenie miedniczek nerkowych - wet twierdzi, ze leczenie moze byc dlugie, ale bedzie skuteczne, bez powiklan :)

Moczu pobrac sie nie udalo :( Skonczylo sie "wyciskaniem" go w gabinecie weta po lekkim "oglupieniu" kota, ktore pozwolilo tez zrobic USG nerek. No i z jednej strony dobrze, bo mamy diagnoze i wiadomo jak leczyc, a z drugiej strony kocina przezyla co nieco i teraz wedruje po domu pod scianami lekko przestraszona :( Podawanie tabletek dwa razy dziennie tez nie najlepiej wplywa na jej nastroj...
Taka jest biedna, ze najchetniej bym ja caly dzien tulila, dogadzala i rozpieszczala - ale tego tez kocina nie chce :(

Jak cos bedzie dalej wiadomo, to tez Wam napisze :P
Dolores
Obrazek

doloressa

Od: Sob maja 31, 2003 21:20

Post » Wto gru 16, 2003 14:46 Re: chory Malasek :(

doloressa pisze:Jak cos bedzie dalej wiadomo, to tez Wam napisze :P

Pisz koniecznie, biedna kicia. Duzo zdrowka.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto gru 16, 2003 14:49

Biedna kicia. Ale poradzicie sobie, macie już diagnozę, leki - będzie dobrze...
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Wto gru 16, 2003 14:50

AnnaP.P. pisze:Biedna kicia. Ale poradzicie sobie, macie już diagnozę, leki - będzie dobrze...

na pewno a na razie uzbrój sie w cierpliwosc niedługo bedzie chciala mizianko.. na pewno - tylko dojdzie do siebie :D

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Wto gru 16, 2003 15:14

Biedna kocinka. ale tak jak tu już napisano, macie diagnozę, leki więc będzie coraz lepiej. Kiciusia na pewno wkrótce przestanie sie gniewac i przyjdzie na mizianko :D
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Wto gru 16, 2003 15:35

Witam ,

mam pytanie , czy jest to jawajka czarna?

Pozdrawiam
Obrazek

Kicia Kiciorzyńska

Od: Czw paź 02, 2003 21:54

Post » Wto gru 16, 2003 15:39

Syberyjska 8)
Piękna jest :1luvu:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Wto gru 16, 2003 15:41

Duzo zdrowka !

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Wto gru 16, 2003 17:08

Agi pisze:Syberyjska 8)
Piękna jest :1luvu:

to, ze jest piekna - to drobiazg.... Ale to jest najmilszy kot na swiecie :) Ulubionym jej miejscem jest moje ramie, na ktorym sie kladzie, wypreza i mruczy :D znakomicie tez reaguje na domofon - cokolwiek by nie robila natychmiast pedzi do drzwi w przedpokoju i korzysta z okazji, zeby sie wybrac na zwiedzanie klatki schodowej i mieszkan sasiadow :)
A jako "ruski" kot uwielbia smak piwa, nie przeszkadza jej dym tytoniowy i przepada wprost za koszami na smieci :) Oto cala Tajga :)
Dolores
Obrazek

doloressa

Post » Sob gru 20, 2003 13:28

RyuChanek i Betix pisze:Biedna kocinka. ale tak jak tu już napisano, macie diagnozę, leki więc będzie coraz lepiej. Kiciusia na pewno wkrótce przestanie sie gniewac i przyjdzie na mizianko :D

Po tygodniu leczenia juz jest lepiej :) Ale wet twierdzi, że to jeszcze troche potrwa...
Na mizianko nie mam co liczyc, bo kot wieje na sam moj widok :( W koncu to ja ja woze co chwile do tego okropnego weterynarza i to ja dwa razy dziennie wpycham w gardlo jakies obrzydliwe tabletki :( Czekam kiedy mi nasika do butow lub zrobi jakis inny paskudny kawal w rewanzu za te wszystkie meczanie :)
Dolores
Obrazek

doloressa

Post » Sob gru 20, 2003 13:42

doloressa pisze:A jako "ruski" kot uwielbia smak piwa, nie przeszkadza jej dym tytoniowy i przepada wprost za koszami na smieci :) Oto cala Tajga :)

:ryk: nareszcie wiem!!!! :ryk:
Pisałam kiedyś, że Maurycy lubi dym z papierosów, że wdycha go z lubością - był wyjątkiem wśród forumowych kotów wówczas, bo raczej dymu koty nie lubią - a teraz mam wyjaśnienie dlaczego robi wrażenie jakby chciał powiedzieć "daj pociągnąć". I w dodatku, to FACET RUSKI :wink: więc tym bardziej, skoro Twoja to dama. a też to lubi :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Sob gru 20, 2003 16:40

Nelly pisze:[
:ryk: nareszcie wiem!!!! :ryk:
Pisałam kiedyś, że Maurycy lubi dym z papierosów, że wdycha go z lubością - był wyjątkiem wśród forumowych kotów wówczas, bo raczej dymu koty nie lubią - a teraz mam wyjaśnienie dlaczego robi wrażenie jakby chciał powiedzieć "daj pociągnąć". I w dodatku, to FACET RUSKI :wink: więc tym bardziej, skoro Twoja to dama. a też to lubi :D

Zeby sie tylko nie spotkali, bo nam zrobia taka balange, ze wypija caly alkohol z barku i wypala zapas fajek. a sprzatania bedziemy mialy przez tydzien :)
O preferencjach ich ewentualnego potomstwa, to nawet myslec nie chce :D
Dolores
Obrazek

doloressa