Który u Inuś :}_TIKO COME BACK_może teraz znajdzie dom? s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2008 16:13

Aia pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie gru 21, 2008 17:05

:lol: czycho
dziękujemy za kciuki

POMOGŁY :!: :!: :!:

Shaya złapana :dance:

teraz siedzi sobie w domu i zapewne przeżywa pierwsze straszne minuty w nowym miejscu :) , ponieważ dosłownie przed 15 min wróciłyśmy od weta :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie gru 21, 2008 18:02

Aia pisze::lol: czycho
dziękujemy za kciuki

POMOGŁY :!: :!: :!:

Shaya złapana :dance:

teraz siedzi sobie w domu i zapewne przeżywa pierwsze straszne minuty w nowym miejscu :) , ponieważ dosłownie przed 15 min wróciłyśmy od weta :)
:dance: no to dalej kciuki trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:lol: pozdrawiam
Kasia :D
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Nie gru 21, 2008 18:23

żeśmy miały zabawy z dzieciakami dzisiaj :lol:
zamiast na jedzenie zebrało sie urwisom na igraszki 8)
biegały wokoło nas, ganiały się, skakały
jedzenia skubnęły troszeczkę i to oczywiście musiały podlecieć CinCin i Tiko - Shaya na którą polowałyśmy czaiła się, zastanawiała, co chwila chowała sie do okienka, bo ją coś przestraszyło :roll:

udało mi się ją zainteresować pachnącą szyneczką, ale droga od kota do transporterka (na który miała być łapana) była dłuuuuuuuuuuuga i wcale się tak bardzo nie zmniejszała :?
ile się tak na przetrzymanie wzieliśmy tego nie wiem, ale zmarzłyśmy z Ewą obie :lol:

w końcu przeniosłam transporterek z jedzeniem wśrodku w inne krzaki gdzie się ganiały dzieciaki
i tak sobie siadziałyśmy 8)

do użycia, jako deska ratunku, wkroczyła waleriana co było pomysłem idealnie trafionym :mrgreen:
dwa kocie brzuszki wywijały się przed nami w zadowoleniu :twisted:
(niestety Shaya cały czas cofała sie do okienka, a to wracała, znów odbiegała)
w chwili zwątpienia, a z dużą chrapką na CinCina, któremu najbardziej się pomysł z walerianą spodobał :wink: , chiałam już Go łapać - pół kota w transporterze, ale w tym momencie jakby na zawołanie podbiegła Shaya :D
powiła się trochę przed transporterem, obwąchała go raz zajrzała, drugi raz prawie weszła (w tym samym czasie CinCin skutecznie przeszkadzał, ale ja uparcie dmuchałam na niego by sobie poszedł i na tyle dyskretnie by nie wystraszyć Shayi :lol: )
w końcu za trzecim razem, skok na transporter, kot przerażony co się dzieje, ale działo sie dobrze bo juz siedziała tam gdzie miała :mrgreen:

wsiadłyśmy do samochodu i pojechałyśmy do lecznicy

tam koteczka została przebadana, jeszcze raz odpchlona, dostała środek na odrobaczanie i książeczkę :)
teraz wszystko zależy od Niej :ok:

cieszę sie że akurat Ją udało nam się złapać, ponieważ coś mi się wydaje że Tiko zaczyna mieć co do siostry nieczyste myśli :?
ganiał ją, podgryzał, zdecydowanie się bardziej interesował tyłem kota niz czymkolwiek innym...

muszę koniecznie po nowym roku złapać Tiko, bo to już nie dzieciak tylko chłop prawdziwy... :roll:

co do CinCina - Tiko się nim/ją nie interesuje, więc albo to też chłopak, albo ... :roll: na dwje baba wróżyła :oops:
o tyle dobrze że CinCin Tak idealnie reaguje na waleriane - tarzał sie i wchodził do transportera, więc mam nadzieje, ze nie wyniósł z dzisiejszego dnia żadnych mądrości i da mi się podejść w ten sam s[posób :wink:

a to Shaya u pana weterynarza :)
Obrazek

i jeszcze udało mi się odkopać zdjątko z pierwszego widzenia - 22.08.2008
Obrazek

Aia

Post » Nie gru 21, 2008 20:31

hopsa :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Pon gru 22, 2008 0:19

A teraz trochę w innym temacie:

zagłosujcie proszę w krakvecie (w tym miesiącu głosujemy na Azyl w Konstancinie) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85403
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon gru 22, 2008 10:26

hopsa :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Pon gru 22, 2008 11:45

Gratuluję :D

za oswojenie, za domek i w ogóle na szczęście: :ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon gru 22, 2008 12:43

szczęścia niestety nie mamy :(
Shaya wróciła dziś z samego rana do rodzeństwa

Aia

Post » Pon gru 22, 2008 12:48

Trochę za wcześnie na radość i gratulacje. Dla mnie zakończenie tej historii i mój pierwszy kontakt z forum nie są najszczęśliwsze. Weterynarz określił wiek Shayi na ponad rok (a nie 6 - 7 miesięcy jak było podane na forum). Poza tym Aia poinformowała mnie, ze kotka jest najprawdopodobnie w okresie rui. Myślę, ze osoba decydująca się zabrac kota powinna otrzymac informacje jak najbardziej zgodne ze stanem faktycznym. Moim zdaniem kot, który przeżył już ponad rok na wolności, jest zdrowy, ma dach nad głową i jest dokarmiany nie musi być koniecznie udomawiany i zabierany ze swojego środowiska. Shaya wróciła do swojego rodzeństwa. Niepotrzebnie została narażona na strach i zdenerwowanie. Dla mnie też była to bardzo nieprzyjemna sytuacja. Jestem z Aia w kontakcie, proszę o wiadomość, gdyby coś złego działo się z kotkami lub gdyby groziło im schronisko. Uważam też, że jeśli kotki są dorosłe to osoba, która je dokarmia powinna podawać im tabletki antykoncepcyjne. :(

ewa257

Od: Śro gru 17, 2008 19:07

Post » Pon gru 22, 2008 13:10

Przykro mi :(

ale jednego nie rozumiem - przecież Aia widziała te kociaki jak miały 2 miesiące i nie mogły, fizycznie NIE MOGŁY być wtedy już co najmniej półrocznymi kociakami! :? Przecież to się wyklucza zupełnie... :( Na forum są wstawione zdjęcia jak były małe... no to... o co chodzi? :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon gru 22, 2008 13:35

nie rozumiem tej całej sytuacji :cry:

przecież Któryś mój tymczasik rodzeństwo Shai ma w/g weterynarza ( i na oko też ) jakies 5 góra 6 miesiecy....

cos te kociaki nie maja szczęścia - wszystkim się wydają za dorosłe i za duże żeby je brać do domu :cry: :evil:

Ewa 257 pisze :
Trochę za wcześnie na radość i gratulacje. Dla mnie zakończenie tej historii i mój pierwszy kontakt z forum nie są najszczęśliwsze. Weterynarz określił wiek Shayi na ponad rok (a nie 6 - 7 miesięcy jak było podane na forum). Poza tym Aia poinformowała mnie, ze kotka jest najprawdopodobnie w okresie rui. Myślę, ze osoba decydująca się zabrac kota powinna otrzymac informacje jak najbardziej zgodne ze stanem faktycznym"

Ewo nie chcę byc niemiła ale o co masz pretensje do Aii?

Ze kotka ma rok? czy to ją dyskwalifikuje????
I ze ma rujkę?

dalej piszesz :
Moim zdaniem kot, który przeżył już ponad rok na wolności, jest zdrowy, ma dach nad głową i jest dokarmiany nie musi być koniecznie udomawiany i zabierany ze swojego środowiska.

Przeciez wiemy że zycie na ulicy dla tych kociaków to nie życie bezpieczne - poza tym lokatorzy chcą sie ich pozbyć

Uważam też, że jeśli kotki są dorosłe to osoba, która je dokarmia powinna podawać im tabletki antykoncepcyjne.

i co jeszcze twoim zdaniem Aia powinna robić :twisted:

sorry ale zdenerwował mnie Twój post

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon gru 22, 2008 13:54

piccolo pisze:sorry ale zdenerwował mnie Twój post

mnie też :?

taa... a czy mój kocurek który teraz waży 4,5 kg i jest ogromny ma być tylko z tego powodu zakwalifikowany do kategorii "dorosły", mimo tego że ma dopiero niecałe 9 miesięcy? :twisted: koty są różne, jedne "dorastają" szybciej, drugie wolniej, a weterynarz mógł się pomylić i śmiem twierdzić, że zrobił to na 100% skoro brat bliźniak Shayi został oceniony przez weta na 6 miesięcy w tej chwili.

a hormonów półrocznym kociakom nie można podawać :?

z resztą - po co, skoro wszystkie kociaki mają szukać domów i miały być niedługo kastrowane :roll:

...
Ostatnio edytowano Pon gru 22, 2008 13:55 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon gru 22, 2008 13:54

*anika* pisze:Przykro mi :(

ale jednego nie rozumiem - przecież Aia widziała te kociaki jak miały 2 miesiące i nie mogły, fizycznie NIE MOGŁY być wtedy już co najmniej półrocznymi kociakami! :? Przecież to się wyklucza zupełnie... :( Na forum są wstawione zdjęcia jak były małe... no to... o co chodzi? :roll:

niestety wet palną głupotę :? Nie wiem na jakiej podstawie ocenił wiek kotki...
szczególnie biorąc pod uwagę że TEN SAM wet ocenił Którysia na 6 mies...

do Ewy nie mam żadnych pretensji, po takich słowach, nie dziwie się Jej że zaczęła mieć wątpliwości ze sobie nie poradzi i że ktoka się nie oswoi...
szkoda tylko całej sytuacji i Shayi, która tak szczerze mówiąc nie wiem czy dostanie kolejną szansę...

wykastrować i wysterylizować koty w tym wieku i tak już należy, bo jeśli nawet Shaya nie ma jeszcze ruiki to za chwilę może ją mieć

Aia

Post » Pon gru 22, 2008 14:03

Piccolo

tak sobie pomyślałam o Którysiu :)
może w bliższych kontaktach pomogła by waleriana 8)

rodzeństwo wprost oszalało na jej zapach (myślę że Rysik też może podobnie zareagować), aż żałuję ze wtedy nie mogłam wyciągnąć aparatu, bo zdjęcia byłyby super :twisted:

gdybyś trochę waleriany w palce wtarła i zaczęła Go głaskać (tylko może najpierw sprawdzić gdzieś indziej - np kropelkę kapnąć na jakąś kartkę, zabawkę (?) czy podoba mu się zapach)
:)

Aia

[poprzednia][następna]