POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 19, 2008 14:47

dziewczyny, przed momentem dzwonił do mnie facet w sprawie adopcji kotki; umówiłam się z nim, żeby zadzwonił do mnie za pół godziny, to podam numery osób, które mają; ze strony PKDT, spisałam dwa numery tel. chyba seji i kogoś od pingwinków,

Sabina czy Miśka do oddania też???? daj mi znać sms, pilnie!!!! (ew. jak ci się nie uda to podam twój też, co?) - niech człowiek sobie wybiera

tylko UWAGA: to przed świętami, zorientujcie się dziewczyny, czy kotek to nie jakiś przyszły prezent :evil: , plis
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt gru 19, 2008 15:00

Karolina, śliczny Misiek Sabiny jest do adopcji :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt gru 19, 2008 15:25

Napiszcie nr. telefonu na który dzwonić po Misię na pkdt.pl nie ma jak do mnie ludzie dzwonią to podaję po prostu adres strony, bo czasem jak nie siedzę długo na necie to już nie wiem które kociaki do adopcji, które nieaktualne.

Spoko, kotce (to chyba ona) która jest u mamy nic nie trzeba, na razie trzeba tylko przemywać ranę rivanolem, dawać przez 5 dni antybiotyk - wszystkie lekarstwa mama dostała od tej pani, która była u z kotką u weta, gdyby trzeba jeszcze do weta iść to tamta pani z Morskiej powiedziała ze pokryje koszty.
Przejdę sie jutro na podwórko skąd kotka pochodzi zorientuję sie czy domek tam postawić można - bo podobno przydałby się i ogólnie zobaczę jaka tam sytuacja jest, czy kicia może tam bezpiecznie wrócić jak już rana się zagoi.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt gru 19, 2008 15:51

Dodany telefon do Miśki na pkdt: Tel. 795-492-426 e-mail: alexis1-75@o2.pl

yammayca

Post » Pt gru 19, 2008 16:01

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3849276#3849276

jezeli znajdziecie chwilke przeczytajcie, jak myslicie, ta forma pomocy moze miec sens? facet został sam z problemem, a z tego co wiem to fundacja Canis duzo tam pomagała, ale na wszystko musi byc zgoda dyrekcji w takim miejscu......jak zgody nie ma to pomocy dla kotów też nie ma....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt gru 19, 2008 17:29

dziekuje maju za podanie tel na miśkę :wink: .........przysnełam.......................
mam fotki tajry i laluni moich biednych kotek co to próbują człowieka omotać :)

no i fotki mojej kociarni. gisha i aga marczak widziały ranę koło ogonka mojej czarnuli, jest brzydka, krwawi i skóra wokół niej schodzi. nie wiem jak mam ja leczyć? może kupie antybiotyk i da do karmy? np.unidox?????

kotom z zakładu karnego bezwzględnie trzeba pomóc!!!!!!! może napisać list z ramienia PKDT?

MAJU- wtslę ci fotki, bo nikt nie zgłosił sie póki co do wklejania fotek, prowadzenia bazarków, ani umieszczania ogłoszeń :( KTO POMOŻE MAJCE?????????????????????????????
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt gru 19, 2008 18:02

z kotami z ZK juz sie wyjaśniło, sa wyadoptowane w duzej mierze, zajmuje sie nimi tez osoba z forum, która w artykule w gazecie nie została ujęta, a robi duzo, i ma sytuacje pod kontrolą, bedzie też sprostowanie prawdopodobnie w Kociach sprawach, więc na szczęscie nie jest tam az tak źle...
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Pt gru 19, 2008 20:00

Słuchajcie, tak jak Sabina pisała, musimy się podzielić funkcjami. Aby móc cokolwiek zadziałać, musimy sobie wyznaczyć co kto może robić. Chcemy się zarejestrowac i walczyć o naprawdę duże pieniądze (i nie tylko), więc musimy pokazać, że jesteśmy skuteczne i że warto będzie nas wspomóc po zalegalizowaniu się.
Pracy jest coraz więcej, coraz więcej mamy zgłoszeń odnośnie przyłączena się lub prośby o wyadoptowanie kotka (za opłatą).

Ja zobowiązuję się aktualizować ogłoszenia na stronie www i obsługiwać e-maila oraz robić przelewy. Sabina będzie odbierać telefon informacyjny PKDT - bo taki specjalnie założyła oddzielny numer i taki podałam na stronie. Monia mpacz buduje śliczne domki. Ta praca jest rozdzielona :)

Na dzień obecny potrzebujemy bardzo pilnie osób do następujących działań:

1. umieszczanie ogłoszeń w necie (nikoniecznie jedna osoba ma umieszczać w różnych portalach, może to być jedna od www.trojmiasto.pl, druga od gratka.pl, trzecia od allegro itp.itd.) Jeśli ktoś nie umie robić ogłoszeń - wyjaśnię co i jak krok po kroku. To banalnie proste, ale dużo czasu zajmuje.

2. wystawianie bazarków - równeż kilka stałych osób, do których można wysłać fotki z przedmiotami i które to wystawią

Czy ktoś się może zobowiązać do regularnego działania? Jakby musiała to wszystko robć jedna osoba, to zajmie jej to cały dzień, a tak każda z nas poświęci kilkanaście minut :D

To jak, jacyś chętni?? :P

yammayca

Post » Pt gru 19, 2008 20:29

Ja się piszę na ogłoszenia na trójmiasto.pl , mogę jeszcze na gratka.pl

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt gru 19, 2008 20:50

WAŻNY PODZIAŁ OBOWIĄZKÓW!!!!!!!!!!!!!!JA DO TEJ PORY MĘCZYŁAM O WSZYSTKO MAJKĘ, ALE ONA NIE WYRABIA JUŻ POWOLI....................
JESZCZE MNIE MAJKA NAUCZY WSTAWIAĆ FOTKI DO FORUM I BĘDZIE DOBRZE. JA PO ŚWIĘTACH WYJEŻDŻAM I WRACAM OKOŁO 07 stycznia, nie można obarczyć yammayki wszystkim- ogłoszeniami, allegrem, bazarkami.......... :lol: serdecznie proszę o zgłaszanie się- kto jaką działkę bierze!!!!!!!!!!!!!!!jak mnie maja nauczy wstawiać fotki- to i czasem mogę bazarek zrobić, ale póki co- CHĘTNI ZGŁASZAĆ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja np. dostałam telefon od pani która wpłaca nam datki na nasze tymczaski i prosiła o wyadoptowanie kotka przez nas bo sama sobie nie radzi!!!!!!!!!ona ma tylko jedno ogłoszenie na trójmieście. nie możemy odmówić, bo to by było nieeleganckie. majka wstawi jej kotka na www.pkdt.pl- a póki co wysyłam foto i opis kota do seji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asia rób ogłoszenia płatne, i po kilku ogłoszeniach pisz do majeczki, ile ma ci przelać pieniędzy za to.

ja mam telefon informacyjny więc też jest to trochę roboty- nie mówiąc już o tym ze w tym miesiącu kartę zakupiłam do niego za 50 zł.

no i już wkrótce fotki mojej tajrusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak majka tylko oddechu troszkę złapie i fotka mojej czarnuli z wygryziona dupką :cry:

kochani- kasy mało na koncie, kotków przybywa, domków tymczasowych nowych nie ma....i stałych zleceń przelewów też niet :roll: tylko kilka osób płaci co miesiąc automatycznie składki................................

mumka a ty te kartki świąteczne zamierzasz odebrać czy nie które kupiłaś na bazarku????bo już tylko jako bileciki do paczek zdać by ci się mogły.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pt gru 19, 2008 20:59

Mogę wystawiać kotki na Allegro :)
Tylko teraz przez święta będzie krucho z czasem, ale postaram się od czasu do czasu zaglądać na forum. Tylko nie zawsze przychodzą powiadomienia :( Lepiej przekazać sobie na pw adres e-mail.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt gru 19, 2008 21:07

Cudnie! :)
yammayca - strona www, e-mail i konto PKDT
Sabina - telefon PKDT
mpacz - domki
seja - tromiasto.pl (+ gratka jak się nikt inny nie zgłosi)
maria_z - Allegro

ktoś jeszcze chętny? :)

yammayca

Post » Pt gru 19, 2008 21:08

mario to w takim razie poproszę o twój mail :) albo po prostu jak możesz wystaw białaska z naszej str www.pkdt.pl na allegoro :) to jest ten kotek pani, która nas wspiera.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt gru 19, 2008 21:10

jesteście dziewczyny kochane!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: podział obowiązków to dobra sprawa, ja jak juz pisałam moge spokojnie robić niektóre bazarki- po krótkim przeszkoleniu u majki.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pt gru 19, 2008 21:36

Podwórkowe kotki Sabiny

Klikamy w zdjęcie i się powiększa :)

Tajra:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lalunia
Obrazek

Szarusia
Obrazek

zdjęcia zbiorowe ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 19, 2008 22:36 przez yammayca, łącznie edytowano 1 raz

yammayca

[poprzednia][następna]