Fundacja CHATUL - z miłości do kotów- DO ADOPCJI s.38

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2008 23:32

zmorka pisze:Nic tylko ryczę i ryczę. Tak mi przykro. Wiem, że to dla jej dobra. Ale wiem ,że cierpi :cry:

Nie rycz Ciotko, będzie dobrze. Podobno takie zaszyte oczko będzie lepiej się goić, nic go nie będzie drażnić itd. Szkoda tylko, że Tabaczce nie można wytłumaczyć, że to tylko na trochę :cry:
Karmicielka pokochała Tabaczkę, przed zabiegiem płakała ale dzielna z niej kobieta, powiedziała, że będzie płukać oczko - skoro to dla dobra małej.

Gdyby Tabaka została w piwnicy, a oczko byłoby nie leczone to pewnie bolałoby ją teraz sto razy bardziej.
Bytomskie koty są dzielne, Pazurek wytrzymał to i Tabaczka wytrzyma.
Zmykam spać, bo rano do weta.
Obrazek Obrazek

Patsi

Od: Pon wrz 04, 2006 23:52

Post » Pt gru 19, 2008 0:11

Trzymam kciuki za Tabaczkę!

angel.ek

Od: Pt lip 16, 2004 17:13

Post » Pt gru 19, 2008 12:48

Dzisiaj Tabaczka była na kontroli. Relacje zda jak zwykle Patsi.

A to fotki tabaczkowego oczka zrobione w domu karmicielki przed wyjazdem do weta :(.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

esza

Od: Pt kwi 06, 2007 8:12

Post » Pt gru 19, 2008 15:58

Oczko wygląda na fotkach strasznie, w rzeczywistości jest z nim nieźle.
Z Tabaką nienajgorzej :) Byłyśmy dzisiaj u weta. Oczko ładne, brzuszek ładny. Malutka nie interesuje się za bardzo oczkiem, dlatego nie ma kołnierza. Dostała dzisiaj leki przeciwbólowe i antybiotyk na kolejne kilka dni. Oczko będzie zaszyte na około 10 dni.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pt gru 19, 2008 16:02

Trzymaj się dzielnie, mała Tabaczko :)

Esza, Patsi - jesteście prawdziwymi aniołami :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon gru 22, 2008 1:47

kwinta pisze:Trzymaj się dzielnie, mała Tabaczko :)

Nie chwalcie nas tak, bo się zbiesimy :wink: :oops:
Wczoraj do nowego domku poszedł brat Tabaki, Tygrysek będzie mieszkał z papugą i szynszylem.

W nadchodzącym tygodniu na sterylkę idzie jedna kotka.
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Pon gru 22, 2008 1:59

kwinta pisze:Trzymaj się dzielnie, mała Tabaczko :)

A nie ma ktos przypadkowo etatu dla aniołów? Kasy nam trzeba :lol:

Tabaka zaczyna w końcu porządnie jeść i brzusio robi się jej okrągły. Najwyższy czas, bo aż strach było ją brać na ręce taka chudzinka była.

A tak przy okazji to chciałbym złożyć Wam serdeczne życzenia

Obrazek
Obrazek

esza

Post » Pon gru 22, 2008 20:03

Tabaka była dzisiaj w lecznicy. Maleństwo ma biegunkę i temperaturę 39,8. Dostała 2 zastrzyki, ma zmieniony antybiotyk. Wizyta kontrolna w wigilię.
Ważyłyśmy Tabaczkę - przytyła całe 10 deko.
Obrazek

esza

Post » Pon gru 22, 2008 21:01

Biedactwo...

przepraszam za psi off:

PROSZĘ O POMOC ZGINĄŁ PIES.
dziś ok. godziny 11 przed południem na terenie parku PSZCZELNIK w Siemianowicach Śląskich zaginął pies rasy chart angielski whippet maści pręgowano szarej ( zdjęcia na http://www.lazarus-whippet.net/ ) proszę o pomoc w rozesłaniu tej wiadomości do znajomych,
Proszę pomóżcie
Reaguje na RAK, RACZEK !!!!
kontakt 032,2589 896 lub 609 179 872
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro gru 24, 2008 1:58

Jutro Tabaka jedzie do weta, prawdopodobnie będzie miała ściągane szwy. Mam nadzieję, że oczko już wyzdrowiało i malutka będzie mogła wypatrywać nowego domku...
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Śro gru 24, 2008 15:13

Wesołych Świąt!
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Czw gru 25, 2008 1:48

zmorka pisze:Wesołych Świąt!

Dziekujemy :D

Byliśmy rano u weta. Tabace ściągnięto szwy z oczka, jest poprawa. Zostawiono szwy pod oczkiem, które zapobiegają podwijanu się powieki ale one rozpuszczą się same. Tabunia miała gorączkę (prawdopodobnie ma kaliciwirus), dostała antybiotyk, lek na biegunkę, gorączkę, antybiotyk i przyjazne bakterie na jelitka. Mimo podwyższonej temperatury dzidziola miała dobry humor i brykała, siedziała jak papuga na ramieniu i domagała się robienia nosek - nosek :D Kochana jest.

Sen z powiek spędzają mi maluchy z jednej z piwnic, są w miarę bezpieczne, ciepło mają, są dokarmiane ale co z tego... Nie mamy gdzie ich ulokować :crying: Wszędzie albo przepełnienie albo grzyb albo coś innego :cry:
Obrazek Obrazek

Patsi

Post » Nie gru 28, 2008 23:15

W tej chwili sytuacja na działce wygląda następująco.
Kicorek i Lenka mieszkają w głównej izbie altany.
Lunka się wyprowadziła i od czasu do czasu przychodzi coś zjeść.
Czarnuszka ze swoimi kociakami wprowadziła się do jednego z pomieszczeń. Jest bardzo nieufna, nie pozwala do siebie podejść, ucieka przy najmniejszym ruchu. Kociaki są jeszcze bardziej dzikie. Większego widziałam tylko 3 razy, mniejszego, Dzikuska, udało mi się złapać. Siedział w klatce i dlatego tylko udało mi się zrobić mu zdjęcie. Jest kocurkiem, oczka i uszka ma czyste.
Amant już wie kiedy przypada pora karmienia i zjawia się kiedy nawołuję Lunkę.
Jest coraz mniej nieufny, wczoraj udało mi się go pogłaskać :) .
Kotka w ogóle nie podchodzi gdy jestem na działce. Patrzy z daleka i przychodzi zjeść gdy już wyjdę.

Zastanawiam się czy Lunce nie pozwolić na życie jakie sobie wybrała. Im dłużej będzie na wolności tym trudniej będzie ją oswoić z zamknięciem w domu :( . Martwię się o nią, ale chętnych na adopcję ciągle nie ma.

Lenka ciągle jest wojownicza, dzisiaj starła się z Amantem, a Kicorek tak od niej oberwał, że cały był zakrwawiony :( . Nie widziałam całego zajścia, ale widziałam jak Kicorek ucieka, a Lenka goni za nim. Biedaczek cały tył miał we krwi :( .
Oba koty potrzebują szybko domu.
Na działce teraz jest nieciekawie. Zimno bardzo, bo to przecież altana. Staram się ogrzać choć troszkę izbę, ale to nie wystarcza.
W tej chwili kończą się puszki, jest tylko porcja na 1 dzień.
Konieczne jest także odpchlenie i odrobaczenie kotów. Nie wiem jak to zrobić, bo przecież dzikuski nie dadzą się złapać.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Chciałabym też ciachnąć Czarnulkę i Amanta.

A to mały Dzikusek :).

Obrazek
Obrazek

esza

Post » Pon gru 29, 2008 18:10

Do góry chatulowe ślicznotki :)

A tak poza tematem... Cudnie zaczął mi się ten dzień dziś gdy rano zobaczyłam chatulowy kalendarz! :) Tak, tak :) w mojej firmie na portierni leżał kalendarz Chatula z kociakiem :) to zawsze jest jakaś szansa na potencjalny domek, mnóstwo ludzi tamtędy przechodzi więc... :)

angel.ek

Od: Pt lip 16, 2004 17:13

Post » Nie sty 04, 2009 13:46

Angel.ek dziękujemy za wsparcie :D

Pod koniec grudnia została wysterylizowana 1 kocica wolno żyjąca, będąca pod opieką karmicielki.

Tygrysek wrócił z adopcji ale znalazł już nowy dom, mieszka w Gliwicach.
Mam nadzieję, że ten rok będzie lepszy pod względem adopcji od poprzedniego, zwłaszcza dla dorosłych kotów.

Zapraszam na bazarek (książki i album +DVD T.LOVE)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=86555
Obrazek Obrazek

Patsi

[poprzednia][następna]