LUCY URODZILA TRZY SLICZNE MALUSZKI :)) NOWE FOTKI S 97 :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2008 13:22

, :D Wyglada na to ze beda tylko dwa maluszk,byc moze jeszcze jeden sie urodzic w przeciagu 24 godzin od rozpoczecia porodu,poniewaz porod byl dosc dlugi i czesto tak jest ze kicia poprostu odpoczywa,robi przerwy pomiedzy, ale to watpliwe, narazie mamusia pojadla i odpoczywa z maluchami.Czarnulek jest bardzo grzeczniutki,caly czas przy mamie,je i pi a rudasek to gada caly czas i lazi od mamy do mnie :D ,jest wiekszy i silniejszy ale ze sa tylko dwa to problemow z dopchaniem sie do cycka nie ma-maluchy maja do wyboru.Odespalam troche noc ale jeszcze musze sie polozyc bo ledwo na oczy patrze.Jejku jak sie ciesze mimo wszystko :D a maluszki prawdopodobnie zostana z nami ale-tfu tfu nie chce zapeszac.
Ostatnio edytowano Pt sty 09, 2009 20:55 przez sarra, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Czw gru 18, 2008 13:24

Super, bardzo się cieszę że pomogłaś kotce, a jak i maluchy będą miały domek, to radość potrójna :P :P :P

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw gru 18, 2008 13:32

sarro super ze wszystko skonczyło sie pomyslnie i kiciaki na swiecie
Co do sterylizacji aborcyjnej to powiem Ci ze sama nie wiem co bym zrobiła....tym bardziej ze kicia była w złym stanie....wychudzona i słaba.
Czasem takie wybory sa trudne. A trzy uratowane zycia :) sa warte wszystkiego:)

zycze Ci zeby maluszki sie dobrze chowały a mama szybko doszła do siebie po porodzie.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw gru 18, 2008 13:36

sarra pisze:, :D Wyglada na to ze beda tylko dwa maluszk,byc moze jeszcze jeden sie urodzic w przeciagu 24 godzin, ale to watpliwe

To znaczy, ze nie ma pewnosci, czy nie zostal w niej jeszcze jeden?

Kciuki caly czas.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw gru 18, 2008 13:39

Dorota pisze:
sarra pisze:, :D Wyglada na to ze beda tylko dwa maluszk,byc moze jeszcze jeden sie urodzic w przeciagu 24 godzin, ale to watpliwe

To znaczy, ze nie ma pewnosci, czy nie zostal w niej jeszcze jeden?

Kciuki caly czas.

Może jednak wet powinien ją obejrzeć?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 18, 2008 13:39

poprawilam bo pisze troche chaotycznie-w przeciagu 24 g od rozpoczecia porodu bo porod byl dosc dlugi i meczacy a zdarza sie tak ze kicia robi przerwe na odpoczynek.Byc moze jeszcze cos bedzie a moze juz nie.Narazie trzymamy oko na wszystkim,
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Czw gru 18, 2008 14:04

sarra pisze:Byc moze jeszcze cos bedzie a moze juz nie.

Podziwiam Twoje silne nerwy.
Ja bym się wykończyła z takiej niepewności.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw gru 18, 2008 14:04

Trzymajcie trzymajcie - ja czekam na trikolorkę :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Czw gru 18, 2008 14:06

MariaD pisze:Mogę wymienić kilka rzeczy, na jakie należy zwrócić uwagę:
(...)

5. atonia macicy - kotka po urodzeniu jednego, dwoch, przestaje rodzić - ryzyko - śmierć reszty kociaków, zagrożenie życia kotki, czekanie na podjecie akcji zbyt długo - ryzyko takie same,

(...)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw gru 18, 2008 14:16

Miałam bardzo podobna sytuację. Przygarnełam ciężarna kotkę w kiepskim stanie. Lekarka nie zdecydowała się na zabieg ponieważ wyglądało na to że kotka urodzi lada dzień. Nosiła w brzuchu dzieciaki jeszcze 3 tygodnie (ciąża musiała być przetrzymana). Urodziły się dwie zdrowe i duże dziewuszki. Nie było łatwo ale druga urodziła się tylko 15 minut po pierwszej. Tak bywa, że gdy kotka jest w złej kondycji to ciąża jest nieliczna (zapewne czesc płodów obumiera). Jeśli kotka jest spokojna, je i opiekuje się dziećmi to najprawdopodobniej poród się zakończył. Przez najbliższe kilka dni kotka może plamić, bo macica będzie się oczyszczać. Jeśli to będzie brunatna wydzielina w niedużej ilości to nie ma powodu do paniki.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw gru 18, 2008 15:18

Ja bym jednak poprosiła weta o obmacanie kotki. Maluchy nakarmione mogą zostać same nawet 2-3 godz. z termoforem lub poduszką elektryczną.

Masz wagę kuchenną? Waż kociaki, spadek wagi, zatrzymanie na 2 doby to sygnał alarmowy.

mb - hodowcy wydają fortunę na farbę do pokrycia siwych włosów i zioną Nervosolem na odległość :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw gru 18, 2008 15:39

Trzymam kciuki za maleńtasy i mamusię :D

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Czw gru 18, 2008 15:40

jesoo! nie moglabym byc hodowca! nie ma mowy nerwy by mi wysiadly i nervosol by nie pomogl :D :D teraz to moge powiedziec ze ja tych ludzi podziwiam.To byl moj pierwszy porod w zyciu ale nerwy to zaczna puszczac calkowicie pewnie pozniej,narazie jeszcze jestem nakrecona emocjami i adrenalina i nawet spac sie zabardzo nie chce.Nawet do pracy z tej okazji nie poszlam dzisiaj zeby zostac z mamuska i maluszkami :)
Lucy ma sie dobrze,je karmi maluszki,zdazyla juz pogonic i poustawiac innych futrzastych domownikow,teraz zanioslam ja do jej pokoju gdzie ma spokoj.Macajac ja nie wyczuwamy juz maluchow w srodku,te dwa a zwlaszcza ten pierwszy rudasek jest wielgasny na wiecej juz by nie bylo miejsca w brzuszku,Luska jest tym najmniejszym z kotow tak jak moja Czika,te mini ja je tak nazywam.

PRAKSEDA jeszcze raz sorry :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Czw gru 18, 2008 15:54

sarra, to może dla tych sądzących, że hodowla to tak miło, łatwo i przyjemnie, jakieś obowiązkowe asystowanie przy porodzie? :twisted:
Takim co bardziej problematycznym i kosztownym? :twisted:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw gru 18, 2008 15:58

sarra pisze:, :.Ja nie mieszkam w Polsce i sytuacja pozwala mi nawet na zatrzymanie kociat dla siebie-sama mam teraz cztery koty a z maluchami czesc.Nie chce wiecej w tym watku slyszec o jakichs sterylkach aborcyjnych ze nie zrobilam bo cos tam i cos tam.Nie mam obowiazku sie nikomu tlumaczyc dlaczego i sytuacje ktora sie przytrafila w moim zyciu traktowac jako usprawiedliwienie bo tak nie jest.Ciesze sie ze mamy te maluchy i niczego bym nie zmienila.Uratowalismy Lucy zycie bo prawdopodobnie juz by nie zyla i uratowalismy jednoczesnie dwa inne zycia.Ona jest szczesliwa i my tez.

A ja mieszkam w Polsce i też mam sześć :lol: I zapewniam Cię, że nie nie jestem w tej kwestii rekordzistką :wink:

A na poważnie, to gratujuję...całokształtu;tego, że wszystko dobrze się skończyło i że byłaś dzielna ( wprawdzie nie miałąś innego wyboru, ale i tak się liczy :lol: ).
temat sterylek aborcyjnych przelał się przez to Forum jak tsunami, zostawiając po sobie wiele szkód i zrażając do siebie wielu ludzi, których wspólną pasją jest pomaganie kotom. Gdzieś się Forum w tym pogubiło i do "jednego wora" lądują rozmażacze, robiący to celowo, zarobkowo, z głupoty, bezmyślności itp, i osoby, które walczą z bezdomnością, ale, które w konkretnych okolicznościach podjęły taką a nie inną decyzję.
Cieszę się, że tym razem sie udało zażegnać awanturę.
ps. Może przynajmniej zdjęcia się nam jakies nalezą? :lol: Jednym za cenne rady, innym za trzymanie kciuków.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]