Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga9955 pisze:Iwa mam wyniki Łatunia
Wet mi je rozszyfrował
fosfor jest leciutko podwyzszony
norma jest od 0.8 do 3,0 łatus ma 3,84 wiec tragedii nie ma
wapn łatus ma w normie.
z głowy podałam wyniki ostatnie kreatyniny i mocznika i wiek Kicia i Andrzej powiedział ze przy diecie i kroplowkach Łatus powinien cieszyc sie dobrym stanem jeszcze całkiem długo:)
mam nadzieje ze nic nie pochrzaniłam bo grypsko mnie łapie i ledwo zyje:)
Kroplowki podskorne, osłona przewodu pokarmowego czyli ranigast polprazol cokolwiek na kwasy dobrze podawac, i kontrolowac wydalanie moczu. Mozna podawac cos z diuretykow ale odradzał stosowanie na dłuzsza mete furosemidu. Raczej polecał lespewet.
kochanie wszystko bedzie dobrze:)
trawa11 pisze:Kociamko ,nie otruje sie![]()
![]()
![]()
spoko![]()
dobrze,że wyniki nienajgorsze![]()
Poradzicie sobie![]()
![]()
Zowisia pisze:Kociamo, pooddychajze Ty chwile spokojnie, Kobieto !!!!
Latek sie na pewno nie otruje, jak polizal i plul, to znaczy niedobre i wszystko wyplul (stad to slinienie).
To nie jest tak, ze jak na plecki to juz smiertelne niebezpieczenstwo przy polizaniu.Badz dobrej mysli i natychmiast - jak sie uspokoisz - to cos zjedz, chocby kaszke na mleku albo cokolwiek. Nie wolno tak panikowac.
Jak sie tak denerwujesz, to dzwon do weta i pytaj, mam nadzieje, ze masz taka mozliwosc. O te leki oslonowe tez zapytaj, jak podawac.
Sciskam, dzieki za troske, u mnie troszke odpuszcza, na szczescie ...
Dla Ciebie takze zyczenia szybkiej poprawy samopoczucia
zo
aga9955 pisze:Iwa nic mu nie bedzie:) najwyzej troche popluje i bedzie sraka lekka.
Osłonowe leki to np polprazol. Wydzielaj ok 5 kuleczek z jednej kapsułki i dodawaj do jedzenia raz dziennie. To ten lek ktory Ci wysłałam. W jednej kapsułce jest duzo kuleczek malutkich:) wydziel ok 5 do 7 i daj łatusiowi do zarełka nawet nie poczuje ze to zjadł.
Lespewet to kropelki i ja ci je kupie i wysle. Powiem jak dawkowac tylko musisz Łatunia dokładnie zwazyc.
Ipakitine to dyskusyjny preparat ale jak chcesz Łatkowi dac cos innego niz karme nerkowa to musisz nim ja posypac:)
Iwa spokojnie dziewczyno. W sprawie Madzi napisałam ci na GG
kalair pisze:Kociamko kochana, weź głęboki oddech i uspokój się!![]()
Dobrze jest!![]()
Buziaki dla Łacia!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 31 gości