3mam kciuki wielkie za wszystko, bardzo się wczoraj zmartwiłam
z planowanych kradziezy chyba nici, bo miałam telefon i musze iść na rozmowę kwalifikacyjną. jak znam życie, to nic nie zostanie jak wrócę, nawet dla mnie. A iśc muszę, bo zaczynam się bać.... w ogóle jestem w necie tylko do końca grudnia, potem muszę wykorzystac zaległy urlop (nie dadzą mi ekwiwalentu pieniężnego

) W asterze chyba będę mieć proces, bo rozwiązali umowę i żadają grubej kasy....za co, skoro modem od stycznia zepsuty?

dopóki się to nie wyjasnie jestem bez tel i netu..
Ale żeby nie smucić opowiem jaką miałam wczoraj przygodę....
wpadłam na chwilę z wizytą do takiej jednej znajomej, wiesz dorcia, jak się do kogoś
wpada to
wypada coś ze sobą przynieść, nie?

No to ja kulturnie przytachałam tacę ciastek i druga owoców... no i tak: wchodzę, siadam za stołem, zastawionym oczywiście obficie na przyjęcie gościa tyle że...miskami... z suchą karmą

Kurna no tak to jeszcze nikt mnie nie gościł...

A kobita pyta, czy chcę do tego herbaty.... grzecznie mówię że nie, bo ostatnio jak byłam to powiedziała,że jak chcę takiej herbaty, to kosztuje to dychę

No to tym razem już byłam przygotowana i przyszłam z własnym napojem w łapie.... Babka bierze ciastka które przyniosłam, otwiera, ogląda, zamyka pudełko i odstawia

nawet nie wiem co przyniosłam, bo nie było kiedy spróbować

. Ale nic to, otwieram nieśmiało drugą tackę z owocami i częstuję się jednym kawałkiem... a ta cholera wyrywa mi tacke z rąk i zamyka w barku... na klucz

i mówi ze jak chcę się częstować, to mogę sobie wziąsc od niej jabłko, albo mandarynkę (której nigdzie nie widzę), albo - i tu uwaga -uradowana wyjmuje coś, co kiedyś było cytryną - i mówi radośnie - albo jak chcesz to poczęstuj się tą zwiędła cytryną...

szok.....
Do tego przez cały czas atakują mnie jej futra, jednen łobuz drze mi ostatnią parę rajtek, druga cholera kąsa mnie w łydkę, wyję z bólu a kobita pyta, czy to mój krzyk rozkoszy...
Jakby ktoś chciał dowiedzieć się wiećej szczegółów, to zapraszam na pw. Babka jest z naszego forum, warto wiedzieć czego można oczekiwać, jak tam się pojedzie