Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 15, 2008 20:57

Witajcie wieczorową porą :D
Będzie Wam można pozakłucać jutro około południa lub też chwilę puźniej ? :roll: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon gru 15, 2008 21:26

bubor pisze:Witajcie wieczorową porą :D
Będzie Wam można pozakłucać jutro około południa lub też chwilę puźniej ? :roll: :wink:

a pewnie ze możesz :wink: Ja na kociarni bedę okolo 10-11 godz bo z Sali jadę do weta .A po tej godzinie to z Basią w jej miejscu pracy mozecie sie styknąc,bo na kociarni wieczorny dyżurek dopiero około 18.

No chyba że wiesiu będzie miał wolne ?

Proszę wypowiedźcie się.Wiesu masz jutro luzik czy rabotajesz?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon gru 15, 2008 21:48

mar_tika pisze:
bubor pisze:Witajcie wieczorową porą :D

a pewnie ze możesz :wink: Ja na kociarni bedę okolo 10-11 godz bo z Sali jadę do weta .A po tej godzinie to z Basią w jej miejscu pracy mozecie sie styknąc,bo na kociarni wieczorny dyżurek dopiero około 18.

No chyba że wiesiu będzie miał wolne ?

Proszę wypowiedźcie się.Wiesu masz jutro luzik czy rabotajesz?

Na 10 - 11 napewno nie zdąże dojechać :roll: :cry:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 16, 2008 0:18

Ja mam parę spraw organizacyjnych :smokin: do przemyslenia dla wszystkich - dla tych co urzędują w kociarni, dla naszych domków tymczasowych oraz dla stałych bo widzę że domki stałe też się włączyły superowo w pomoc dla naszych kociaków :lol: za co jesteśmy niezmiernie wdzięczne :lol:
Kociarnia i opieka nad kociakami w kociarni to podstawowa praca kilku dziewczyn, następna sprawa to szukanie domków - ogłoszenia, to praktycznie w większości w tej chwili ciąży na Marcie - ale mam nadzieję, że uda nam się poszukiwanie domków zintensyfikować jest to badzo ważne, każdy z nas szuka domków poprzez rodzinę znajomych itd , pomysł jest taki - zeby odciążyć Martę i rozszerzyć skalę poszukiwania domków proszę wszystkich o wypowiedzenie się czy moglibyscie obsadzić po dwie strony na których robi się ogłoszenia - mam na mysli tych którzy maja dostęp do kompa i do internetu - ja postaram się przygotować listę stron, Marta rozesłałaby do wszystkich 1 maila ze zdjęciami i opisami dla kociaków, a każdy z nas umieszczałby ogłoszenia na tych stronach, Marcie zostawiamy allegro i z Dorotką robienie i drukowanie ogłoszeń papierowych, kto może wywieszac ogłoszenia papierowe też dajcie znać :!:
Następna sprawa to finanse - wiadomo jakie mamy koszty podstawowe czynasz za kociarnie 190zł miesięcznie, opłata za prad na razie nie było odczytu ani jeśli chodzi o prąd, ani wodę, następne pokaźne kwoty to karma dla kociaków, żwirek, weterynarz - na to wszystko musimy mieć pieniądze niestety smutna rzeczywistośc :cry: i tu sprawa bazarków, wszyscy możemy wystawiać rzeczy na bazarek - lub wystawiać rzeczy które dostałyśmy na bazarku, ale wtedy trzeba dbać o bazarek - podrzucanie itd - czyli kto chętny na wystawianie bazarków :lol: to było tak na wstępie :lol:
Proszę o pytania i oferowanie się z pomocą - oczywiście dobrowolnie :wink:
I niebawem bedziemy miały jeszcze jedną pomocną osobę do pracy w kociarni - intensywnie nad tym pracuję, bo niby zajmowanie się kociakami w kociarni to prosta sprawa - ale tylko wtedy jak kociaki są zdrowe a jak chorują to trzeba jeździć dzień w dzień do weta, i ten kto jeździ niestety już nie poradzi sobie czasowo z wysprzatniem kociarni nie mówiąć o mizianiu kociaków :wink:
No to proszę wszystkic zainteresowanych - czyli te co na co dzień są w kociarni, domki tymczasowe oraz wspomagające nas domki stałe i innych nam pomagających o wypowiedzi :wink: :lol:
No dobra a teraz żeby nie dostać w łeb za to wszystko to idę spać 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 16, 2008 8:34

Wczoraj próbowałam napisać, ale coś mnie ta strona nie chciała słuchać i co napisałam to się kasowało :/ No więc oto najnowsze wieści z frontu :D :
Z Bunią wszystko dobrze, trochę przestraszona, ale pozwiedzała u mnie wszystkie kąty, zapoznała się z moim Kiziorem, który chodzi teraz za nią jak cień i zaczepia, pogonili się też troche nawzajem, ale bardziej w formie zabawy. Jak Kizior przesadzi to zostaje osyczony i oburczony. Ale nie ma agresji ani nic takiego. Bunia chce się bawić, to widać, jednak jeszcze za bardzo przestraszona jest. Daje też się czasem pogłaskać, ale nie za długo, bo wtedy syczy. Ale ogólnie wszystko ok.
Więcej wieści później - teraz jestem na szkoleniu i futra zostały same, noc minęła spokojnie, więc mam nadzieje, że niczego złego nie zastane po powrocie
ObrazekObrazekObrazek

kessie

Od: Wto gru 02, 2008 18:52

Post » Wto gru 16, 2008 8:59

kessie pisze:Wczoraj próbowałam napisać, ale coś mnie ta strona nie chciała słuchać i co napisałam to się kasowało :/ No więc oto najnowsze wieści z frontu :D :
Z Bunią wszystko dobrze, trochę przestraszona, ale pozwiedzała u mnie wszystkie kąty, zapoznała się z moim Kiziorem, który chodzi teraz za nią jak cień i zaczepia, pogonili się też troche nawzajem, ale bardziej w formie zabawy. Jak Kizior przesadzi to zostaje osyczony i oburczony. Ale nie ma agresji ani nic takiego. Bunia chce się bawić, to widać, jednak jeszcze za bardzo przestraszona jest. Daje też się czasem pogłaskać, ale nie za długo, bo wtedy syczy. Ale ogólnie wszystko ok.
Więcej wieści później - teraz jestem na szkoleniu i futra zostały same, noc minęła spokojnie, więc mam nadzieje, że niczego złego nie zastane po powrocie

Superr bardzo się cieszę że Buna już troszkę lepiej.Wczoraj jak ją wiozlam w samochodzie to dala się Beatce poglaskać i u mnie w łazience też było lepiej do momentu kiedy jeden z moich ciekawskichh kotów łba w drzwi nie wetknął :roll:
Bunia w życiu nie widziala innego kota i oto efekty .Przez pół roku myslala że jest jedynym kotem na ziemi:)
Kocia kusie poprostu przyzwyczaić do faktu ze istnieją inne koty :wink:

mar_tika

Post » Wto gru 16, 2008 9:03

terenia1 pisze:Ja mam parę spraw organizacyjnych :smokin: do przemyslenia dla wszystkich - dla tych co urzędują w kociarni, dla naszych domków tymczasowych oraz dla stałych bo widzę że domki stałe też się włączyły superowo w pomoc dla naszych kociaków :lol: za co jesteśmy niezmiernie wdzięczne :lol:
Kociarnia i opieka nad kociakami w kociarni to podstawowa praca kilku dziewczyn, następna sprawa to szukanie domków - ogłoszenia, to praktycznie w większości w tej chwili ciąży na Marcie - ale mam nadzieję, że uda nam się poszukiwanie domków zintensyfikować jest to badzo ważne, każdy z nas szuka domków poprzez rodzinę znajomych itd , pomysł jest taki - zeby odciążyć Martę i rozszerzyć skalę poszukiwania domków proszę wszystkich o wypowiedzenie się czy moglibyscie obsadzić po dwie strony na których robi się ogłoszenia - mam na mysli tych którzy maja dostęp do kompa i do internetu - ja postaram się przygotować listę stron, Marta rozesłałaby do wszystkich 1 maila ze zdjęciami i opisami dla kociaków, a każdy z nas umieszczałby ogłoszenia na tych stronach, Marcie zostawiamy allegro i z Dorotką robienie i drukowanie ogłoszeń papierowych, kto może wywieszac ogłoszenia papierowe też dajcie znać :!:
Następna sprawa to finanse - wiadomo jakie mamy koszty podstawowe czynasz za kociarnie 190zł miesięcznie, opłata za prad na razie nie było odczytu ani jeśli chodzi o prąd, ani wodę, następne pokaźne kwoty to karma dla kociaków, żwirek, weterynarz - na to wszystko musimy mieć pieniądze niestety smutna rzeczywistośc :cry: i tu sprawa bazarków, wszyscy możemy wystawiać rzeczy na bazarek - lub wystawiać rzeczy które dostałyśmy na bazarku, ale wtedy trzeba dbać o bazarek - podrzucanie itd - czyli kto chętny na wystawianie bazarków :lol: to było tak na wstępie :lol:
Proszę o pytania i oferowanie się z pomocą - oczywiście dobrowolnie :wink:
I niebawem bedziemy miały jeszcze jedną pomocną osobę do pracy w kociarni - intensywnie nad tym pracuję, bo niby zajmowanie się kociakami w kociarni to prosta sprawa - ale tylko wtedy jak kociaki są zdrowe a jak chorują to trzeba jeździć dzień w dzień do weta, i ten kto jeździ niestety już nie poradzi sobie czasowo z wysprzatniem kociarni nie mówiąć o mizianiu kociaków :wink:
No to proszę wszystkic zainteresowanych - czyli te co na co dzień są w kociarni, domki tymczasowe oraz wspomagające nas domki stałe i innych nam pomagających o wypowiedzi :wink: :lol:
No dobra a teraz żeby nie dostać w łeb za to wszystko to idę spać 8O

A tak podsumowując twoją późnonocną tyradę trzeba się spotkać i podzielić obowiazkami.Ja jeszcze zaczęlam działać ze stronką .Już uaktualniona jest kotami które czakają na kociarni do adopcji.Muszę dogadać się z Agą żeby nam na stałę pomagala i doprowadzić stronę do ładu u składu.

mar_tika

Post » Wto gru 16, 2008 10:02

mar_tika pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85875

ZAPRASZAM

Hooopppp piękne pocztóweczki :roll:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Wto gru 16, 2008 11:21

Spotkanie organizacyjne 19.12. - godz 18 w kociarni :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto gru 16, 2008 14:02

hop do góry :roll:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto gru 16, 2008 15:16

coś mi szwankuje to forum - napisze dłuższą wiadomość to wyskakuje błąd i strona się zamyka :evil:
Więc w skrócie - Buńka ok, trochę zestresowana, ale już też trochę odważniejsza. Nieśmiało interesuje się kiziorem, a on łazi za nią jak cień.
Martwi mnie że nic nie je ani nie pije (przynajmniej nie widze), mam nadzieję że to przejdzie...
Wieczorem postaram się jakieś zdjęcia wrzucić
ObrazekObrazekObrazek

kessie

Od: Wto gru 02, 2008 18:52

Post » Wto gru 16, 2008 15:33

terenia1 pisze:Spotkanie organizacyjne 19.12. - godz 18 w kociarni :)

:ok: a :dance: :dance2: będą :?: :smiech3:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto gru 16, 2008 16:23

Mundek-Ważniak
Obrazek
Nie martwcie sie, mimo tych czarnych kolorow ( to taki portret )
Mundek ma sie bardzo dobrze i rozrabia za trzech.
Mala mi i swierzbik Fredek tez nie pozostaja w tyle.....no chyba w tym roku nie bedzie ....Choinki... :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

[poprzednia][następna]