KRK- Inez - proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 11, 2008 11:48

Terri :) INUNIA :D:D:D
Co do cążek - a to muszą być jakieś specjalne do rasy?? 8O :) Muszę się przyznać, że ja moim kotom rasy europejskiej 8) :lol: obcinam pazurki cążkami, które niegdyś kupiłam mojej... królicy :oops: nic się nie dzieje z pazurkami (nie rozdwajają się), więc chyba nie ma to znaczenia?
Ostatnio edytowano Pt gru 12, 2008 9:21 przez smoczyca3g, łącznie edytowano 1 raz

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw gru 11, 2008 20:52

:D:D No tak ;) Wygląda, że niby chciałam jakieś specjalne cążki ... hehehehe ... A ja po prostu tylko trochę się zakręciłam, gdy zobaczyłam tyle cążek do wyboru ;) A chodziło mi tylko o to, że MCO są większe od zwykłych kociaków i łapki i pazurki też mają większe :D I nie wiem, czym powinnam się kierować w wyborze cążek, by zdawały egzamin i dobrze służyły INEZ i mnie, jako osobie pielegnującej ;) :D Więc chyba nie każde kocie cążki będą dobre rozmiarowo dla dorosłej Kocicy MCO ;)) Dziś INEZ po południu była mniej spokojna, ale pojawiła się nowa sytuacja ;) Pod wieczór położyła się sama na moim tapczanie i zwinęła w kłębek :) Położyła się w miejscu, gdzie przychodziła tylko w nocy ;) Pozdrawiam milutko i cieplutko :):)
ObrazekObrazek***"To czas, jaki poświęciliśmy Róży, czyni ją ważną."***

Terri

Od: Wto gru 02, 2008 21:13

Post » Pon gru 15, 2008 21:28

:D :D I tak mijają kolejne dni pobytu INEZKI u mnie - w tym tygodniu w czwartek upłynie już dwa tygodnie ;) INEZ czuje się tutaj coraz pewniej ... tak wnioskuję z Jej zachowań. Pojawiła się dwa razy sytuacja, gdy INEZKA próbowała się ze mną na poczucie siły i z Jej inicjatywy obfukałyśmy się wzajemnie ;))) Ale poszerza się lista zachowań pozytywnych, na co wskazuje reszta zachowań, choćby takie jak towarzyszenie czynnościom przeze mnie wykonywanym tuż tuż - bliziutko mnie ;) A poza tym, gdzie się przemieszczę, tam chodzi za mną, jak przysłowiowy "pies przy nodze" ... W tym czasie zresztą "gruchamy do siebie :)) Ostatnio INUNIA wykazała się inteligencją, bo gdy przestawiłam mały stolik w kuchni bliżej drzwi, to INEZ go wykorzystała i po wskoczeniu na niego, sama otworzyła sobie drzwi, manipulując przy klamce ;) :P:P Zaobserwowałam ponadto, że nowe pokarmy (próbuję coś wprowadzić do Jej jadłospisu), które pojawią się w misce, najpierw obwąchuje, a jeśli zawartość miski ją zaciekawi, to wkłada łapkę, by umoczyć ją w pokarmie, a zaraz potem łąpkę wylizuje języczkiem, jakby smakowała, czy to "COŚ" nadaje się do jedzenia ;)) To byłoby na tyle z kolejnych wspólnych chwil, w których jedne z piękniejszych to rytuał powitania ... Jest wtedy taka słodka *)*) Pozdrawiam Wszystkich równie słodko ;) PS.> Robiłam już fotki INEZCE, ale nie dowiedziałam się jeszcze, jak się je tutaj wstawia - za mało miałam czasu ostatnio na podczytanie instrukcji obsługi lub podpytanie kogoś ;)) Ale nadrobię niebawem ;) :dance: :dance:

Terri

Post » Pon gru 15, 2008 21:51

O, już jesteście na Kot-ach :) Łatwiej będzie Was znaleźć.

Ciesze się, ze tak dobrze Inezce idzie aklimatyzacja. :)

Co do cążek, to nie są jakieś specjalne. Nie przesadzajmy z tą wielkością pazurów u MCO ;) Zwykłe, kocie cążki wystarczą. Kiedyś obcinałam zwykłą "ludzką" obcinaczką i też było dobrze.

Co do zdjeć. Kilkasz tu -> http://upload.miau.pl/ i dalej robisz co tam każą :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto gru 16, 2008 11:42

Inezka może próbować sił im będzie się pewniej czuła. Wiem że sobie poradzisz bo masz silną osobowość.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto gru 16, 2008 23:36

:D:D Dziś INEZKA czuła się chyba trochę ignorowana, bo ja zajęta byłam rozkminianiem instrukcji obsługi nowego telefonu komórkowego ;) INEZKA z początkowo z zainteresowaniem przyglądała się temu urządzeniu i nadsłuchiwała, gdy ustawiałam na próbę różne dźwięki. Sama też wtórowała wydając własne dźwięki, a gdy dołożyły się moje pomruki wydawane od czasu do czasu tytułem komentarza na kolejny hałaśliwy dźwięk telefonu, to robiła się z tego prawdziwa "kocia muzyka" ... hehehehe ;)) W końcu INEZ sama zaczęła do mnie się przymilać, a gdy ja nadal byłam zajęta telefonem, wsadziła mi swoje cielsko na kolana :D:D Natomiast głowę podkładała pod moją dłoń, by ją głaskać :D Wyraźnie chyba nie lubi być ignorowana ;) A może nawet uwielbia być w centrum uwagi domowników ;)) Pozdrawiamy z INEZKĄ :):) Oczywiście, że damy radę ;) Obie potrzebujemy jeszcze czasu ;)

Terri

Post » Czw gru 18, 2008 9:49

O! Ja nigdy nie widziałam jak Inez "smakuje" potrawy 8O :lol: Znam takiego jednego kota, który w ogóle w ten sposób je - wyciągając łapką z miski i zlizując z łapy :D Moja Misia z kolei pije wodę z jedną łapą wsadzoną do miski :roll: :lol:
Serdecznie Was pozdrawiam! :)

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw gru 18, 2008 23:04

:kitty: wowowow ... dziś wieczorem INEZKA ofuknęła moją córkę, która mnie odwiedziła wieczorem i usiadła na moim tapczanie, na którym śpię ja i ostatnio INEZ w moich nogach - już każdej nocy ;) Wyglądało to tak, jakby INEZ ostrzegała, że moja córka naruszyła Nasze terytorium !! ;) Córka odfuczała i nadal siedziała ... Oj, ale mamy czasem przejawy zachowań chyba z zakresu agresji terytorialnej ... ;) Wygląda, że INEZ zadomawia się coraz bardziej i stając się pewniejszą siebie, próbuje rządzić ;))

Terri

Post » Pon gru 22, 2008 19:31

:king: hehehehe ... Przedświąteczny pośpiech daje się we znaki chyba wszystkim i coraz mniej czasu, by tutaj zajrzeć ... Ale choć dwa słowa z kolejnych dni pobytu INEZ ze mną ;) INEZKA nadal próbuje swoich rządów ;) Oj tak! Rankiem, gdy zbieram się do pracy, od kilku dni już demonstruje swoje niezadowolenie i próbuje mnie trącić łapką i nawet ofuknąć, gdy zakładam kurtkę na siebie ... No ale nie ma mocnych ... do pracy trzeba chodzić ;) Więc, mimo, że zostałabym chętnie z INEZKĄ w domu, to jednak codziennie idę do swoich obowiązków zawodowych ;) Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Kotów :D

Terri

Post » Pon gru 22, 2008 19:39

Zaglądamy, zaglądamy :D
Świetnie piszesz o Inezce :lol:
Teraz jeszcze tylko foteczki by się przydały :wink:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 22, 2008 22:35

Hmn ... Dziękuję za miłe słowa :) Sprężyłam się, aby wgrać tutaj fotki i gdzieś się zapisało 5 zdjęć INEZKI z tytułami ... ale nie mam pojęcia gdzie ... :?: :conf: Ojojoj ... chyba wyszłam na ... blondynkę, proszę Pana Informatyka ;) :P:P

Terri

Post » Pon gru 22, 2008 23:25

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Terri

Post » Pon gru 22, 2008 23:28

Obrazek

Terri