STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 14, 2008 16:48

Betbet wśród kotów starszej Pani z Wrzeszcza coś się znajdzie. Tam kilka pingwinków.Jak mówiłam wcześniej - mogę wziąć resztę Maćkowego rodzeństwa, skoro ono tak szybko się wyadoptowuje. Bałam się trochę że sobie rady nie dam z taką ilością kotów ale już się nie boję :)

Co do zdjęć i kilku słów o sobie. Zdjęcie poszło...to "o sobie" też poszło...ale bladego pojęcia nie miałam co tam napisać ,żeby wypracowanie nie wyszło :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie gru 14, 2008 18:04

Obrazek

A tu Maciek dopiero wstał i wystawił główkę spod kołdry

seja

Post » Nie gru 14, 2008 18:22

Co do domków to na razie mam plan taki:
jeden domek który jest gotowy styropianowy - pojedzie jutro do wrzeszcza Seja go ustawi.
z dwóch szafek, które mam od Sabiny zrobię: mniejszy dla KarolinyS a większy dla pana z Koleczkowa, który zapłaci za niego 70zł - to będzie dla PKDT kaska.

Potem będę robić kolejne domki do Wrzeszcza może Seja mi w tym pomoże - wyraziła taką chęć.

Karolina co do pieniędzy to myślimy aby ludziom na zewnątrz domki sprzedawać wieksze szafkowe za 70 mniejsze styropianowe za 50zł, natomiast osoby działające aktywnie na rzecz kotów dostają za darmo, ty i tak masz tyle wydatków na Rozalkę że nie waż się płacić za domek.

Co do oczek Rozalki to też wydaje mi się że zaszyć oczodoły to ułatwi adopcję, ludzie mogą sie obawiać że coś tam trzeba przemywać, że coś tam może sie sączyć no i lepiej będzie wyglądać. Mi osobiście by taki widok nie przeszkadzał jak jest ale większość ludzi nienaoglądało się tyle kocich bied co my.

Byłam dziś na Pustkach, Pufcia słodka jak zawsze władowała mi się na rece - po świętach zabieram Pufcię do siebie na DT na sterylkę i domku będę jej szukać szkoda żeby taka towarzyska miziasta kicia na podwórku musiała być.
Dowiedziałam sie ze bura kicia (nie wiem jakiej płci) rodzeństwo tej niebieskiej zginęła kilka dni temu pod kołami samochodu :(
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 14, 2008 19:55

Majka, czy jak ja ci zdjęcie wyślę, to mnie wytniesz z niego żeby drugiej osoby nie było widać? :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie gru 14, 2008 22:13

Dzwoniłam do Mirmiłki. Podrzucili im kociaki...jeden jedzie do domu, reszta do adopcji. 6-tygodniowe pingwinki. Ja te domki, które zgłaszają się po Maciusia będę tam odsyłac. Maluchy siedza w piwnicy u jakiegoś pana, bo nie ma dla nich miejsca:(
Postaram sie jutro zajrzeć do Mamy Mirmiłki, wypytam dokładnie o kociaki, jesli nie były u weta to zabiorę.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie gru 14, 2008 22:49

rambo_ruda pisze:Majka, czy jak ja ci zdjęcie wyślę, to mnie wytniesz z niego żeby drugiej osoby nie było widać? :oops:

Spoko, wytnę :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie gru 14, 2008 23:30

KarolinaS pisze:Sabina też tak myślę, ze względu na adopcję; poza tym byłaby pewność, że w tych oczkach nic się już "nie urodzi"; pytam was, bo niepewnie czuję się z podejmowaniem takiej decyzji :roll:

karolinko, ja nie chciałabym adoptować kota z otwartymi oczodołami...takie jest moje zdanie. ona będzie ładna panienka po zaszyciu oczek. jest chora, więc niech chociaż ma godny wygląd dla przyszłych rodziców adopcyjnych :wink:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie gru 14, 2008 23:34

Betbet pisze:kolejni chętni na Króla Maciusia. Fajny domek ,który ma doświadczenie z kotami.
Jak nie król Maciuś to zaproponuję jego rodzeństwo, tylko muszę skontaktowac się z lecznicą czy maluchy już nie rozdane czasem.:)

A jak nie... to jest jakiś pingwinek malutki z Trójmiasta do adopcji?

jest mój pingwinek w razie czego- moja malutka kochana miśka- ok 4 tyg ma już :) strasznie fajna, maleńka. jej siostra była o połowe większa, ale żywa i ciekawa życia. mirmiłka ma też małe koty 4 podrzucone- pingwinki tez sie znajdą pewnie.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie gru 14, 2008 23:40

Byłam dziś na Pustkach, Pufcia słodka jak zawsze władowała mi się na rece - po świętach zabieram Pufcię do siebie na DT na sterylkę i domku będę jej szukać szkoda żeby taka towarzyska miziasta kicia na podwórku musiała być.
Dowiedziałam sie ze bura kicia (nie wiem jakiej płci) rodzeństwo tej niebieskiej zginęła kilka dni temu pod kołami samochodu :([/quote]

monika jesteś boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pufcia miała iść do ali, ale coś opieszale to robiłyśmy :oops: monika ale strzeż się mojego ataku, jak ją już weźmiesz!!!!!!!!!!!!!!bo będę cię czasem nawiedzać i się z nia miziać. pamiętasz, jak brałyśmy 2 maluchy z cisowej??????? jak mi ciężko było zostawić pufcię na ulicy? moja siostra przywróciła mi rozsadek- bo ja chciałam brać do domu. straaaaaaaaaaaaaasznie sięęęęęęęęę cieszę!!!!!!!!!! dołożę się do sterylki połowę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bura kiciu odpoczywaj spokojnie za tęczowym mostem :cry: :cry: :cry:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon gru 15, 2008 0:17

dziewczyny, majeczka miała okropne wydatki związane z leczeniem czarnego piotrusia, ona za żadne skarby nie chce przelać sobie nawet części kosztów z konta PKDT. twierdzi, że by kasa stała się pusta.......może by jakiś bazarek zrobić i pokryć chociaż część kosztów leczenia piotrusia?yammayca nie leży na pieniążkach, a jeżeli okaże się, że piotruś nadal musi zostać w koci hotelu pod stałą kontrolą weta na stryjskiej??? to wszystko kosztuje. u mnie pozostały 4 komplety kart świątecznych- może ktoś z waszej rodziny lub znajomych kupi? jakby wpadło chociaż z 50 zł- to by było na majkę i czarnego piotrusia :lol: może ktoś z was ma coś na bazarek?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon gru 15, 2008 0:33

Ja wiszę Tobie za kubek 30zł. A 20zł mogę zadatkować ;)

seja

Post » Pon gru 15, 2008 9:52

Dzięki Sabina :) Na razie sobię radzę, wydaliśmy ok. 170 pln, ale jak Piotruś będzie musiał zostać w szpitaliku kilka dni (po 50 pln każdy) to nie wiem co zrobię :(
O 11 będę wiedziała więcej...

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon gru 15, 2008 10:53

Mogę przeznaczyć puszki na bazarek, ale ktoś musiałby wstawić, może R_R dałaby radę?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon gru 15, 2008 10:57

yammayka, dzwoniłam dziś, Darek oglądał Piotrusia, będą walczyć o niego. czy wybierasz się dziś do lecznicy?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon gru 15, 2008 12:16

dlaczego dziś od rana jest tyle nieszczęść :(
Majka masz wziąć pieniądze bo jak nie to ja od razu oddaje te co dostałam na Śnieguska, nie może być tak, że jedni biorą a inni nie bo ja się teraz czuje winna, że wzięłam.
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

[poprzednia][następna]