STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 13, 2008 21:31

Betbet jak Maciek się wyadoptuje, Mućka wróci do domu mojej mamy , to ja bezkotna będę. Co prawda po świętach będe łapać dla Sabiny dwa kociaki(dzieci Suzi-kotka Pań emerytek) i po sylwku będzie przekazanie rodzeństwa... to moglabym reszte Maćkowego rodzeństwa wziąć na tymczas...bo pusto będzie :) a one szybko znajdą właściciela :)

Chociaż tak się zastanawiam czy nie wziąć na tymczas Suzi, bo ona mi się wydaje kotna...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob gru 13, 2008 22:58

Obrazek Obrazek Obrazek

Seja jeśli masz tak pusto w domu to może przygarniesz takiego sierotkę.
Jest to Kocurek tegoroczny, no i niestety coś się zaczęło z nim dziać, nie jest całkiem zdrowy, rozchorował się po wyjeździe Pączusia do Ciapkowa.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob gru 13, 2008 23:45

Jeżeli chodzi o mnie to ja papu,żwirek jestem w stanie sama i nie potrzebuję dotacji. Co do weta to już grubsza sprawa,bo ja z 1000zł miesięcznie się utrzymuję... z czego opłacam mieszkanie itp.
Mogę go wziąć, ale co dalej, bo ja na weta nie mam więcej niż 50zł...
Wykastrować też go mogę w ramach własnych kosztów,bo to jednorazowa akcja. Tylko na leczenie nie mam.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie gru 14, 2008 0:05

No właśnie. Ta nieszczęsna kasa. U mnie też ostatnio albo czarna dziura w portfelu albo wzrok mi się pogorszył.
Nie wiem również co jemu dolega, jeśli tylko zwykłe przaziębienie to by nie było jeszcze tak źle, krótkie leczenie. Ale nie podoba mi się jego sposób jedzenia, albo ma jakąś kocią chorobę, albo co gorsza uszkodzony pyszczek przez uderzenie.
Dzisiaj przy karmieniu pchał się na ręce, a potem szedł za mną tak jakby chciał iść ze mną do domu.
Załamać się można.
Mam już 3 koty, no i codziennie wnuka z psem.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Nie gru 14, 2008 1:07

AGA MARCZAK- PANI BASIA TO BYŁ TEZ MÓJ KONTAKT NIE TYLKO IZY5 :wink: ,cytuje siebie z wczoraj:
"WAŻNE I PILNE- MAM MIŁĄ PANIĄ CHĘTNĄ ADOPTOWAĆ KOTKA NA CITO!!!!KOTEK POWINIEN BYĆ RACZEJ Z TYCH MIZIASTYCH I NIE ŁOBUZÓW. WIEK NIE GRA ROLI- MOŻE BYĆ MAŁY LUB MŁODY KASTRAT. PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZE INFO DO MNIE NA TEL INFORMACYJNY- BO PRZEZ 2 DNI NIE BĘDĘ MIEĆ DOSTĘPU DO INTERNETU. 795-492-426. NAJLEPIEJ JAKBY KOT BYŁ PINGWINOWATY, ALE PANI JEST TAK SYMPATYCZNA, ŻE MYŚLĘ- ŻE I INNEJ BARWY TEŻ WEŹMIE. KUWETKUJĄCY!!!!!!!!!!!!" hehehheh...aguś przegapiłaś mój apel!!!!!!!!!!!!!!!dobrze, że ta Pani się znalazła i mikołajek znalazł kochający domeczek. pani tak strasznie pragnęła kotka, że dzwoniła do mnie kilka razy. widać na pierwszy rzut oka, że dobra osoba!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

seja- nie widzę fot kociaka!!!!!!!!!!!!! u mnie w kompie nie wyświetlają się- plissssssssssssssssssssssssss- na maila mi wrzuć alexis1-75@o2.pl

DZIEWCZYNY BARDZO WAŻNE- I TRUĆ WAM BĘDĘ AŻ PO GRÓB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PROSZĘ O WSZYSTKIE KOTY DO ADOPCJI Z WASZYCH DOMKÓW TYMCZASOWYCH DO BAZY DANYCH NA NASZĄ STRONKĘ www.pkdt.pl, PONIEWAŻ WCZORAJ ROZDZWONIŁ MI SIE TEL W SPRAWIE ADOPCJI, A ŚLEDZIĆ NASZEGO FORUMOWEGO PISANIA NIE MA CZASU W TAKICH WYPADKACH. baza danych kotków na naszej stronie musi być na cito zaktualizowana, mało tego- koty jeżeli odchodzą do domu stałego, muszą być przeniesione do rubryki URATOWANE!!!!!!!wysyłajcie fotki kotów z małym opisem do majeczki, naszej moderatorki strony. jeżeli nie usystematyzujemy bazy danych- odbieramy tym samym szanse na wyadoptowanie kota. bo łatwiej jest mi-komuś wysłać numer strony internetowej i niech sam ogląda i wybiera, niż myśleć i sapać i przypominać sobie jakie aktualnie są koty do adopcji.

kolejna sprawa, która nie ukrywam bardzo mnie smuci- żadna z was nie wysłała majce zdjęć, opisu siebie. czy tak ma wyglądać nasza działalność- że tylko ja, maja, iza, mpacz78, m&j i ala- tworzymy naszą organizację?????????????? BARDZO PROSZĘ O ZDJĘCIA I OPIS. BO LUDZIOM CIAGLE MÓWIĘ O NASZEJ ORGANIZACJI I O WIELKIEJ ILOSCI OSÓB ZAANGAŻOWANYCH, A TU KTOŚ WCHODZI NA STRONKE- KLIKA W LUDZI I OKAZUJE SIE ŻE TO TYLKO 5 OSÓB TWORZY PKDT!!!!!!!!! DZIEWCZYNY, FACECI- O CO CHODZI? WSTYDZICIE SIĘ SIEBIE I TEGO CO ROBIMY???????????? :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :!:

seja i jeszcze jedno- kotki wezmę dopiero ok 7-8 styczna jak wrócę z dłłłłłłłłłłługiego sylwestra- tzn nie ja kociaki wezme, tylko EWA mój kochany domek tymczasowy, więc póki co jeżeli nie boisz sie chorego kociaka jarka, możesz śmiało brać. wszyscy pomożemy wyadoptować- ja mam 110 zł w kopercie i póki co- na leczenie dam i wspomogę kocią biedę, z konta nie ruszamy na razie, bo po wypłaceniu wpłat na kubaski- sumka niewielka!!!!!!!!!! maja mogę prosić o podsumowanie funduszu na koty??????????

i ważne- PROSZĘ O PODAWANIE NUMERU KONTA I STRONĘ INTERNETOWĄ DOMKOM ADOPCYJNYM, I NIE CHODZI TU O SPRZEDAŻ KOTA- TYLKO POMOC DLA NASTĘPNYCH BIEDAKÓW :!: :!: :!:

hhhhurrrrrrrraaaaaaaaaaa-mimo, że oddawać nie miałam- to mała RYSIA poszła dziś do adopcji!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: takie wspaniałe małżeństwo po nią przyjechało dziś do mojej siostry, ze zmiękła.........pani płakała- 6 grudnia umarła im kotka po ciężkiej operacji nie wybudziła się. a kot stary rezydent z jamnikiem popadły w deprasje po stracie buraski........więc jak było nie dać? no więc mała misia została sama- ala śpi z nią w łóżku i się strasznie miziają :lol: ładna historia nie??????????? maja rysie można śmiało wstawić do kotków wyadoptowanych!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: dobry wynik na jeden dzień- 2 adopcje!!!!!!!!no i małżeństwo chęynie dało datek na PKDT- serdecznie dziękujemy!!!!!!!!!!! dodam, że wyadoptowane zostały też z moich i EWY tymczasków- RÓŻYCZEK I RYŚ - datek też wpadł!!!!!!!!!!!!!!

mam nadzieję, że 4 koty dzis podrzucone mirmiłce też znajdą szybko dom...trzeba jej pomóc ona ma już 24 swoje, części nie udało się wyadoptować. myślę, że podjedziemy do niej z majką któregoś dnia na sesję foto- i porobimy super reklamy internetowe. dziewczynie trzeba pomóc koniecznie. :lol:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie gru 14, 2008 1:38

tadadam, tadadam!!!!!!!!!!!!!!!! dzięki ryśkowia tymczaskowi- agnieszka ,nowa kocia mama też dała 20 zł na PKDT+pani za rózyczka- 20zł. kasę zostawię u EWY mojemu tymczasowemu domkowi- w styczniu zanioęe jej 2 maluszki odłowione przez seję-to akurat pokryje koszty pierwszych wizyt u weta, odrobaczenia, odpchlenia :)
u ali też kaska na poczet naszych znajd!!!!!!! ludzie bywają wspaniali i moja otwarte serducha :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie gru 14, 2008 1:54

chciałbym zmówić jednak (jednak bo jednego nie odebrałam chociaż miałam możliwość) jeden domek, do kogo mam się zwrócić??? ile będzie kosztował??? na kiedy ( najszybciej )byłby gotowy????
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie gru 14, 2008 9:03

poproszę o nr konta :oops:
jakoś nie mogę nigdzie namierzyć :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84651
pozdrowienia-Werka

Obrazek

Werka1

Od: Nie sie 01, 2004 13:49

Post » Nie gru 14, 2008 9:57

sabina skaza pisze:kolejna sprawa, która nie ukrywam bardzo mnie smuci- żadna z was nie wysłała majce zdjęć, opisu siebie. czy tak ma wyglądać nasza działalność- że tylko ja, maja, iza, mpacz78, m&j i ala- tworzymy naszą organizację?????????????? BARDZO PROSZĘ O ZDJĘCIA I OPIS. BO LUDZIOM CIAGLE MÓWIĘ O NASZEJ ORGANIZACJI I O WIELKIEJ ILOSCI OSÓB ZAANGAŻOWANYCH, A TU KTOŚ WCHODZI NA STRONKE- KLIKA W LUDZI I OKAZUJE SIE ŻE TO TYLKO 5 OSÓB TWORZY PKDT!!!!!!!!! DZIEWCZYNY, FACECI- O CO CHODZI? WSTYDZICIE SIĘ SIEBIE I TEGO CO ROBIMY???????????? :?: :?: :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!: :!:

Obiecuję poprawę. Postaramy się dzisiaj z TŻ zrobić jakieś fajne zdjęcie i prześlemy je do Majki.

ania_36

Od: Nie lis 13, 2005 12:47

Post » Nie gru 14, 2008 10:38

Jeśli chodzi o mojego tymczasika, to na razie nie ogłaszam go jeszcze jako kota do adopcji, bo dalej z grzybkiem walczymy.Boję się, ze ktoś zaniedba leczenie i mały wróci do mnie w gorszym stanie :( . Jak już będzie gotowy do adopcji, to zgłosimy się szybciutk ona śliczną stronkę PKDT :D
Ja myślałam, że wystarczą zdjęcia i opis założycielek PKDT ;), co się będę wciskać :lol: .
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Nie gru 14, 2008 11:05

seja w poniedziałek o 10:00 jadę na wizytę przedadopcyjną w sprawie Króla Maciusia

sabina do mirmiłki mam 5 minut, moge jutro podskoczyć z aparatem i obfocić maluchy. Wrzucę im też to co zostało z Waszych kartek na karmę dla maluchów, ok? Bo z puli kupiłam żarełko Maciusiowi, ale jeszcze kasa jest. Mirmiłce trzeba koniecznie pomóc!!!!!
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie gru 14, 2008 11:11

Werka1 pisze:poproszę o nr konta :oops:
jakoś nie mogę nigdzie namierzyć :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84651

Werka:
97 1140 2017 0000 4902 0895 8839
Sabina Skaza

Dziękujemy :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie gru 14, 2008 11:12

cropka pisze:Ja myślałam, że wystarczą zdjęcia i opis założycielek PKDT ;), co się będę wciskać :lol: .

Nie, nie, nie :) Stowarzyszenie ma mieć min. 15 osób i byłoby super, gdyby wszyscy znależli się na stronce :)

yammayca

Post » Nie gru 14, 2008 11:24

KarolinaS - budki zamawiamy albo u p. Bogusia z Sopotu, albo nasza kochana Monika dzielnie je buduje. Monika ma chyba mnóstwo zamówień i jeszcze więcej pracy, więc poproś może Sabinę o namiary do p. Bogusia. Sabina też Ci powie, jak z nim rozmawiać, bo trzeba konkretnie :)

yammayca

Post » Nie gru 14, 2008 11:42

KarolinaS pisze:chciałbym zmówić jednak (jednak bo jednego nie odebrałam chociaż miałam możliwość) jeden domek, do kogo mam się zwrócić??? ile będzie kosztował??? na kiedy ( najszybciej )byłby gotowy????

Karolina: albo u pana Bogusia, tylko nie płać mu z góry, kategorycznie powiedz jaki domek ma być , albo zaczekaj aż ja jakiś zrobię, jadę chyba dziś do Sabiny po szafki, za tydz. - góra 2tyg. dałabym radę domek dla ciebie zrobić. Jaki domek potrzebujesz bardziej wiekszy czy mniejszy?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]